maya04 12.03.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Serdeczne dzięki Daniel Kontakt narazie dla znajomych, ale w swoim czasie tez pewnie skorzystam. Niestety jeszcze nie teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 12.03.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Co do certyfikatu to ciesze się że mam już kolejną rzecz z serii kwitów za sobą. Generalnie sprawnie szybko i na temat - a o to mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 12.03.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 nam wyszlo 50 i cos na zielonym w kazdym razie 50 i coś to dobry wynik. Ja mam 115, ale na zielonym jeszcze się mieszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.03.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 ... bez pomiarów to i tak trochę ściema wlasnie to w tym wszystkim jest najgorsze, ze placimy kase w zasadzie za scieme. tak samo potencjalny nabywca naszych domow jak i my zdajemy sobie z tego sprawe ze placimy kilka stow za cos co w naszych realizach jest jedynie pustym, bzdurnym papierem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ax99 12.03.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 No tak ziemię nawoziłem . Na razie 10 wywrotek po 17m3. - 500zł . Ładny czarnoziem , bez śmieci , trochę gałęzi. Wysyłam na priv info kto chciał Pozdrawiam Daniel...500 zł za wywrotke....rozumiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.03.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Witam Dziekuje za pierwsze zgloszenia chetnych do Certyfikatu Energetycznego Oferta tego badania i swiadectwa za 300zł oczywiscie caly czas aktualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.03.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 witam przy piatku 13-go dzis nie wytykam nosa z biura a za kierownice nawet nie wsiadam taki przesądny jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 13.03.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 No tak ziemię nawoziłem . Na razie 10 wywrotek po 17m3. - 500zł . Ładny czarnoziem , bez śmieci , trochę gałęzi. Wysyłam na priv info kto chciał Pozdrawiam Daniel...500 zł za wywrotke....rozumiem.. Oczywiście że za wywrotkę 25t - 17m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kama1978k 13.03.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 witam przy piatku 13-go dzis nie wytykam nosa z biura a za kierownice nawet nie wsiadam taki przesądny jestem Co ty ? Serio ? Ja z kolei uwielbiam 13. Dziecię moje urodziło się 13 - co prawda nie w piątek a w czwartek ale 13 zawsze darzę sympatią . Poza tym przez kilka dobrych lat mieszkaliśmy pod 13-stką. Noi takie słoneczko dzisiaj ładne. Oby taki był weekend. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.03.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Co ty ? Serio ? Ja z kolei uwielbiam 13. Dziecię moje urodziło się 13 - co prawda nie w piątek a w czwartek ale 13 zawsze darzę sympatią . Poza tym przez kilka dobrych lat mieszkaliśmy pod 13-stką. Noi takie słoneczko dzisiaj ładne. Oby taki był weekend. Pozdrawiam serio, serio ... odwolalem nawet zaplanowane na dzis jedno spotkanie firmowe uwielbiamy za to wielkanoc, 3 lata temu zajac w poniedzialek wielkanocny przyniosl nam corke, choc na wczesniejszych kilku usg kilku roznych lekarzy zapewnialo, ze bedzie chlopiec to byl prawdziwy prezent, wielki prezent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 13.03.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 ... bez pomiarów to i tak trochę ściema wlasnie to w tym wszystkim jest najgorsze, ze placimy kase w zasadzie za scieme. tak samo potencjalny nabywca naszych domow jak i my zdajemy sobie z tego sprawe ze placimy kilka stow za cos co w naszych realizach jest jedynie pustym, bzdurnym papierem ... Witam. Bzdurnym ??? wystarczy umieć czytać aby wiedzieć co spodziewać się po domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.03.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Bzdurnym ??? wystarczy umieć czytać aby wiedzieć co spodziewać się po domku. nie tylko czytac ale i rozumiec np taki zwrot jak "w naszych realiach" kiedy to usluge mozna kupic na allegro i odpowiedziec na zadana mailem liste pytan nie wierzysz? sprawdz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 13.03.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Bzdurnym ??? wystarczy umieć czytać aby wiedzieć co spodziewać się po domku. Tak, przeczytać można, ale czy to będzie rzeczywiście coś warte bez pomiarów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 13.03.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Bzdurnym ??? wystarczy umieć czytać aby wiedzieć co spodziewać się po domku. Tak, przeczytać można, ale czy to będzie rzeczywiście coś warte bez pomiarów... 2+2=4 :wink prawda ? przy obliczeniach certyfikatu są podobne zasady, można kilka procent (dla siebie) przyjąć na fuszerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ax99 13.03.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 witam przy piatku 13-go dzis nie wytykam nosa z biura a za kierownice nawet nie wsiadam taki przesądny jestem No tak...u mnie w aptece padł fax... w centrali server..spózniłem sie przez korki do pracy...znaczy bylem punkt 8..ciekawe co jeszcze sie zdarzy... Miłego..słonecznego piątku...który dla niektórych jest ostatnimpracującym dniem tygodnia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.03.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 2+2=4 :wink prawda ? przy obliczeniach certyfikatu są podobne zasady, można kilka procent (dla siebie) przyjąć na fuszerki tak tylko, ze na zadane pytanie: jakie masz styro na scianach mozesz mailem odpowiedzic ze masz 15 czy 20 zamiast 10 i wynik jest zafalszowany. Potencjalny nabywca domu widzi "dobry" wynik ktory zostal przygotowany na podstawie nieprawdziwych informacji zreszta jak gosc bedacy w Twoim nowym domu wie ile masz waty miedzy dachem a regipsem czy styro w posadzce? Nie wie. on Ci wierzy i wpisuje dane jakie mu podasz w program i tyle. Zreszta jak dom buduje firma pod klucz to nawet inwestor moze tego nie wiedziec ... Skoro ceryfikaty robi sie korespondencyjnie zgodnie z ofertami np. z allegro to w "naszych realiach" jest to bzdura Bardziej tlumaczyc o co mi chodzi nie bede Jesli nie czaisz co pisze to przykro mi ale inaczej nie potrafie pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 13.03.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 2+2=4 :wink prawda ? przy obliczeniach certyfikatu są podobne zasady, można kilka procent (dla siebie) przyjąć na fuszerki tak tylko, ze na zadane pytanie: jakie masz styro na scianach mozesz mailem odpowiedzic ze masz 15 czy 20 zamiast 10 i wynik jest zafalszowany. Potencjalny nabywca domu widzi "dobry" wynik ktory zostal przygotowany na podstawie nieprawdziwych informacji zreszta jak gosc bedacy w Twoim nowym domu wie ile masz waty miedzy dachem a regipsem czy styro w posadzce? Nie wie. on Ci wierzy i wpisuje dane jakie mu podasz w program i tyle. Zreszta jak dom buduje firma pod klucz to nawet inwestor moze tego nie wiedziec ... Skoro ceryfikaty robi sie korespondencyjnie zgodnie z ofertami np. z allegro to w "naszych realiach" jest to bzdura Bardziej tlumaczyc o co mi chodzi nie bede Jesli nie czaisz co pisze to przykro mi ale inaczej nie potrafie pa Dane bierze się z projektu, dziennika budowy. Jest coś takiego jak odpowiedzialność karna i finansowa Zakładasz że wszyscy chcą naciągać, fałszować certyfikaty ??? Chcesz g.. papierek z allegro za pare zł robiony na podstawie TWOJEGO FAŁSZYWEGO OŚWIADCZENIA Przejmujesz odpowiedzialność za fałszywe świadectwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.03.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Takie cos o kominkach mi wpadlo w oko i to calkiem dobrej chwalonej firmy. Prosze tylko z tego nie wyciagac jakis osobistych wnioskow, nie taka moja intencja: "A teraz moja historia i doświadczenie z kominkiem konkretnie Dovre 2100 RE z tego co pamiętam o mocy maksymalnej 13 kw. Kominek posiadam od 9 lat jest to moje jedyne źródło ogrzewania mieszkam na poddaszu powierzchnia mojego mieszkania to ok 90 m2 wszystkie pomieszczenia mam na tym samym poziomie dodam tylko, że mieszkanie nie jest zbyt szczelne ze względu na stare okna. Niestety po tak długim okresie użytkowania jestem maksymalnie zniechęcona do kominków a przynajmniej do tego jednego, co prawda pod względem ogrzania to nawet sie sprawdził ale "centralnego" pod względem komfortu nie przebije (powietrze jest bardzo suche przy małych dzieciach to problem i strasznie się kurzy). Po drugie i najważniejsze okazał się mało wytrzymały 4 lata temu pękł deflektor ( żeliwna płyta nad paleniskiem) i wcale nie został przegrzany rok później zaczeła sie wypalać tylna płyta. Elementy stałe są w porządku ale te ruchome (wymienne) jak na mój gust za szybko padły. Wczoraj właśnie deflektor rozsypał się kompletnie koszt wymiany obu płyt to min 1000 zł. części no i robocizna bo sama tego nie zrobie. Teraz saztanawiam sie czy naprawiać ten czy nie lepiej kupić nowy tym razem polski?? Może ktos z was ma podobne doświadczenia bo ja na powaznie rozważam powrót do pieca c.o. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 13.03.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Nie wyobrażam sobie kominka jako jedynego źródła ogrzewania. Mam kominek , lubię w nim palić (ok. 2 razy w tygodniu) . Robię to tylko jednak z pobudek wizualno-estetycznych. Nie chciałem nawet aby kominek w jakiś sposób (płaszcz wodny czy rozprowadzenie powietrza DGP) wspomagał moje ogrzewanie. Co więcej - kupujac drewno w premedytacją wybieram mniej kaloryczne (np. brzoza). A ogrzewanie samym kominkiem , i to jeszcze 90m2 to jakaś masakra chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.03.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 rozliczaliście już swoje PIT-y? Przypominam o Zeljce z naszego forum i jej chorym synku. Można im przekazać 1% podatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts