Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

• 2 weeks później...

Coś grupa zapadła w sen zimowy !???....

A u mnie w Nieszawce koparka właśnie ryje drogę i lada moment będą kanaliza i wodociąg. A ja właśnie walczę z papierologią do kredytu - cały segregator dokumentów :p ...

Pozdro

Thomass

ech... no chyba zapadłam...

w sen zimowy znaczy się...

wszystko załatwione (tzn. pozwolenie na budowę jutro do odebrania)i tylko murarza znaleźć i do roboty...

ale już chyba nie warto :wink: ...

byle do wiosny :wink:

aaaa... jeszcze pytanko odnosnie kominków z płaszczem wodnym.

Kto robi, jakiej firmy i za ile ?

Dzienkuję 8)

Odnośnie kominków, też zastanawiam się nad płaszczem wodnym...

Niby dlaczego to darmowe ciepło ma całkiem uciekać...

Odnośnie cen i producentów, to z kominków dla "zwykłych ludzi" będę wybierał pomiędzy LECHMĄ, TARNAVĄ a MACROTERMEM. Ceny ich kominków to ok. 4500 PLN netto plus automatyka, instalacja i wymiennik ciepła i montaż. Całość to mam nadzieję ok.7000-8000 PLN netto - w zależności od modelu i skomplikowania instalacji. U mnie będzie to połączone z ogrzewaniem gazowym - prawdopodobnie kocioł kondensacyjny.

Są też oczywiście "Mercedesy" za kilka razy więcej.

Ale do tego etapu jeszcze trochę....

Pozdrawiam :p

Thomass

Nie śpimy, nie śpimy. Dziecię się rozchorowało i ciężko znaleźć trochę czasu na forum. Poza tym ta nowa grafika trochę mnie wykańcza. :wink: A domek pnie się do góry. Dziś zaczynają kłaść suporex. Podobno mają położyć dwie warstwy. Razem będzie 7 więc w ciągu tygodnia powinni mury postawić. Może dzis znajdę troche czasu i uda mi się uzupełnić dziennik :roll:

To ja tez sie dolacze, my jestesmy na etapie wyboru i kupna dzialki. Wiec jesli uda sie sprawe zalatwic nawet w grudniu to nikle szanse aby zaczac budowe na wiosne 2007 ale jesien to juz moze ... dlatego bede sledzil watek bo wasze uwagi z polecanymi ekipami budowlanymi, hurtowniami bardzo pomoga nam w dlugiej drodze do wymarzonego domu na bazie projektow z http://www.studioatrium.pl

witam wszystkich. od września poszukuję działki w okolicach torunia, bez skutku. Już 3 przeszła nam koło nosa. Mimo że byliśmy wstepnie umówieni, przyjechał inwestor, chciał kupic dwie duże działki obok tylko pod warunkiem że tą też dostanie, no to dostał. Jestem zrozpatrzona.Pomóżcie.

Coś grupa zapadła w sen zimowy !???....

A u mnie w Nieszawce koparka właśnie ryje drogę i lada moment będą kanaliza i wodociąg. A ja właśnie walczę z papierologią do kredytu - cały segregator dokumentów :p ...

Pozdro

Thomass

gdzie sie budujecie? w ktorej nieszawce

my na wielkiej, ul piekna

tzn. zaczynami na wiosne

na razie na papierki wydalismy 10800 a na dzialce rosnie zielsko :)

geocache, pomóż!!!

my usilnie od września szukamy i nic. może podpowiesz gdzie możemy jeszcze się rozejrze. brak już nam pomysłu.

jak Ty to robisz, że jeszcze masz do wyboru kilka to ja juz nie wiem :o

szacuneczek.

To zalezy ile jestes w stanie dac za metr, i jak duza ma byc dzialka bo ceny zaleza od miejsc gdzie szukasz i jak daleko od Torunia sa np dzialki na Wrzosach ale ceny ok 200 zl za metr. Mozna probowac w Rozgartach itd

Jak znajdziesz dobrego posrednika i podasz mu warunki jaki ma spelnic twoja dzialka a jesli podasz dodatkowo miejsca potencjalne to kewstia dotarcia do wlasciciela tej ziemi.

no nie, 200zł na metr to nie cena dla mnie...

szukam w kierunku złotorii, bardziej kopanino, grabowiec, nowa wieś..niestety w biurach nic nie. próbowałam juz z kilkoma. mnie interesuje działka koło 1000m2. jesteśmy skłonni kupi nawet i dwa tysiące. Tomka brat tez chce sie budowa to wtedy byśmy podzielili..

niestety nic nie ma..

Patikop - napisała...

szukam w kierunku złotorii, bardziej kopanino, grabowiec, nowa wieś..niestety w biurach nic nie. próbowałam juz z kilkoma. mnie interesuje działka koło 1000m2. jesteśmy skłonni kupi nawet i dwa tysiące. Tomka brat tez chce sie budowa to wtedy byśmy podzielili..

niestety nic nie ma..

Odnośnie terenów gdzie jeszcze są jakieś działki to zostało ich jeszcze trochę w Nieszawce (Małej i Wielkiej). Oczywiście jeśli ktoś może mieszkać za Wisłą - ja mieszkam po tej stronie Wisły od 9 lat. Do centrum miasta to znacznie bliżej niż np. ze Złotorii, Grabowca etc. - a zaletą jest to że gmina stoi frontem do budujących i dużo ułatwia i przyśpiesza. :p

Pozdrawiam :lol:

Thomass