agnieszkakusi 03.04.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 zapowiada się sianie trawy w weekend Dziś przed 7 byłam w Szychowie po kolejne 6 worków kory, żeby obsypać drzewka jeszcze przed sianiem trawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ax99 03.04.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 zapowiada się sianie trawy w weekend Dziś przed 7 byłam w Szychowie po kolejne 6 worków kory, żeby obsypać drzewka jeszcze przed sianiem trawki. Aga..u mnie też...w sobote mam zamiar siać...Jaką masz trawe?? gdzie kupiłaś...Szukam jakiejs dobrej w przystępnej cenie;) Pozdrowionka z rana;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.04.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Jak ja kiedys szukalem kory to znalazlem chyba w Nowosciach. przywiezli autem pod dom o umowionej godzinie, rozladowali, wniesli na teren i mniej kosztowalo niz w jakimkolwiek sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.04.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 my mieliśmy korę z Szychowa. Jak zabrakło to mąz pojechał kupić do Kaszczorka koło stadniny koni. Wyłożył to pod drzewka i ...dziś będzie ściągła. Obrzydliwa, gruba i cholernie droga. Dlatego jechała dziś do Szychowa, żeby mieć tą sama korę. Jeśli chodzi o trawę to murawa sportowa z Iławy kupiona w centrum ogrodniczym Stihl w Grębocinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.04.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 do trawy to u nas hohoho najpierw musimy gruzy sprzatnac, pociac dechy na palenie, rozgarnac kupe ziemi po wykoaniu piwnicy, wyrwac zielcho itd czy damy rade w tym roku choc cos zasiat to sam nie wiem ... trawki Wam zazdroszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 03.04.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Agnieszce juz mowilam, ale powtorze jeszcze dla wszystkich. NA SIENIE TRAWY JEST ZA WCZESNIE. W NOCY SA JESZCZE PRZYMROZKI. Poczekajcie jeszcze ze dwa tygodnie. Trawe zaleca sie siac najwczesniej pod koniec kwietnia. I ja tak zrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.04.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 rozmawiałam z tymi ogrodnikami z Szychowa. Oni robią również ogrody. Potwierdzili, że można siać. Tym bardziej, że od dziś w nocy nie ma już być przymrozków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.04.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Agnieszce juz mowilam, ale powtorze jeszcze dla wszystkich. NA SIENIE TRAWY JEST ZA WCZESNIE. W NOCY SA JESZCZE PRZYMROZKI. Poczekajcie jeszcze ze dwa tygodnie. Trawe zaleca sie siac najwczesniej pod koniec kwietnia. I ja tak zrobie. a mozna siac jakos na jesieni, po lecie? ma to sens? kiedy najpozniej mozna sieac trawe aby jej jnie zmarnowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 03.04.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Aga, zrobisz jak zechcesz. Tylko pamietaj, ze przymrozki bywaja i w polowie maja. Dlatego tez niektore rosliny sadzie sie do gruntu po 15 maja. Piotr, trawe mozna siac generalnie przez cale lato, ale w upaly moze ona sie spalic - zwlaszcza mloda. Ja swoja sialam w zeszlym roku 1 wrzesnia i to byl strzal w 10. Pieknie wzeszla i rozrosla sie. Swietnie przezimowala. Zrobie dzis zdjecie, to Ci podesle. A jak wolisz w realu, to czekan na propozycje terminu - z tego co pamietam to pewnie w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.04.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 .. Piotr, trawe mozna siac generalnie przez cale lato, ale w upaly moze ona sie spalic - zwlaszcza mloda. Ja swoja sialam w zeszlym roku 1 wrzesnia i to byl strzal w 10. Pieknie wzeszla i rozrosla sie. Swietnie przezimowala. Zrobie dzis zdjecie, to Ci podesle. A jak wolisz w realu, to czekan na propozycje terminu - z tego co pamietam to pewnie w maju. Dziekuje, ja zawsze chetnie na spotkanie W ten weeekend gosc od certyfikatu jeszcze do nas zawita choc nie wiem jakiego dnia, maja tez przyjechac tesciowie na pogadanke o płocie termin 18-19 kwietnia moze nam sie zwolni z braku czasu na dluzszy wyjazd Moze do wrzesnia damy rade nieco sie ogarnac i faktycznie tyle podlewac trawki nie bedzie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 03.04.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Podlewac to i tak bedzie trzeba, ale wystarczy raz dziennie. Daj znac czy zwolni Wam sie 18-19. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.04.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Podlewac to i tak bedzie trzeba, ale wystarczy raz dziennie. Daj znac czy zwolni Wam sie 18-19. oczywiscie dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 03.04.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 piotrulex - to ten sam co na CRO ? jesli tak to pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ax99 03.04.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Agnieszce juz mowilam, ale powtorze jeszcze dla wszystkich. NA SIENIE TRAWY JEST ZA WCZESNIE. W NOCY SA JESZCZE PRZYMROZKI. Poczekajcie jeszcze ze dwa tygodnie. Trawe zaleca sie siac najwczesniej pod koniec kwietnia. I ja tak zrobie. hmm...może i racja.....Madzialenka...ciut sie wstrzymac nie zaszkodzi...w nocy -3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ax99 03.04.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Też siałem we wrześniu od frontu....najlepsza pora...wzeszła szybko...rozkrzewiła sie bardzo ładnie:) ,,,,a z ta trawka poczekam kilka dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.04.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 piotrulex - to ten sam co na CRO ? jesli tak to pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 03.04.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Kupiliśmy w Leroy Merlin bujaczkę dla Zuzi Taki trochę nieplanowany zakup, ale sie ciesze jak dzieciak normalnie. Jutro chyba bedzie montowana. Dobrze, że my mamy tego kombiaka, bo bez niego ani rusz. Tak go dzis zapakowalismy w Leroyu, że wyglalismy jak w reklamie Ikea Ja to trochę się wstydziałam z tym wszystkim jechać. Szkoda, że fotki nie pstryknęłam, bo mielibyście ubaw po pachy Madzia, Tamaryszek przesadzony na nowe miejsce. Mam nadzieję, ze bedzie mu w nowym miejscu dobrze Zaczęłam walkę z terenem pod trawnik tzn. Rundapem zaczęłam działać. Teraz trochę odpoczynku od prac w ziemi. W przyszłym tygodniu maja wchodzić z elewacją. A my mamy dylemat co do koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.04.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 tak, tak kooooooombiaczki sa najlepsze mi to w sumie juz nierobi jaka marka, model czy kolor - wazne aby byl to kombiaczek Chcialem tylko poinformowac ze w piatek wylaczylismy kociolek a ustawioan tempetaturka w domku nie spadla. sprzatamy dzialke i garaz wiec cale drzewsko laduje na awaryjnym ruszcie grzejac wode i lazienke przed wieczornym kapaniem mlodej. w koncu sie pozbedziemy niepotrzebnych juz stempli kooooooombi - jedyny sluszny wybor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.04.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 wczoraj widzialem krazaca blisko nas pare bocianow. dzis jadac do biura wypatrzylem je w starym gniezdzie z 400m od naszego domku. takie skulone przytulone klekoty. wychodzi na to ze przyszla wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 06.04.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 chciałam powiedzieć, że wróciłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts