Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

a u nas dziś zaczynają pracować Krasnale - namiar od Nastki, dzięki Natalia :D

aha i chcę podziękować za namiar na firmę Terrabud od posadzek, szybko sprawnie, piękna równa posadzka. Za wyjątkiem jednego małego incydentu - po wylaniu posadzek, jak juz panowie stali i podziwiali swoje dzieło, pies sąsiadów zrobił sobie rundkę po naszym salonie :lol: teraz to jest śmieszne, ale wtedy wszyscy byli wściekli. Ślady zostały zatarte oczywiście

to już jest powód,

czytaliście w Nowościach chyba piątkowych o tej bąblownicy? dziewczyna zjadła jagody w lesie i ciężko się rozchorowała, straszne, w życiu juz nie zjem jagód

nic tylko sie zaszczepic ...

i na raka szyjki macicy (ja nie moge :wink: ), na grype, na zoltaczke, na pneumokoki to chyba juz dawno itd ...

nie pamietam abym kiedykolwiek sie szczepil na cos ponad obowiazkowego a wychowalem sie jakies 100m od sporego kiedys lasku w ktorym spedzalem spora czesc wakacji robiac domki na drzewach i wloczac sie z psem ...

nie popadajmy w paranoje, zawsze bedzie cos na co akurat sie nie zaszczepilismy :cry:

ps. pod takimi art jak o bamblownicy w nowosciach wcale bym sie nie zdziwil jak bym zobaczyl dopisek - tekst sponsorowany :cry:

Ja osobiście jestem zaszczepiona na WZW i teraz będę szczepiona na KZM. Nie popadam w paranoję, jest to racjonalna i przemyślana decyzja. 8)

pewnie

skoro cos sie robi to najpierw sie o tym mysli. jesli juz zrobilas to zapewne przemyslalas

jakby nikt sie nie szczepil to firm farmaceutycznych nie bylo by stac nawet na spoty reklamowe czy szkolenia w cieplejszych rejonach swiata dla "najlepszych" lekarzy juz nie mowiac o reszcie :wink:

kazdy ma inne podejscie do zycia a statystycznie predzej spadne ze schodow poslizgnawszy sie na skorce banana niz akurat trafie na takiego wrednego kleszcza. tak juz nieco ironicznie podobno nie ma szczepionki na takie bezpanskie bananowe skorki :wink:

PS. co by nie bylo ze mysle nieperspektywicznie to jestem dosc wysoko ubezpieczony z dodatkowa opcja na wyjazdy zagraniczne :D

Ja osobiście jestem zaszczepiona na WZW i teraz będę szczepiona na KZM. Nie popadam w paranoję, jest to racjonalna i przemyślana decyzja. 8)

pewnie

skoro cos sie robi to najpierw sie o tym mysli. jesli juz zrobilas to zapewne przemyslalas

jakby nikt sie nie szczepil to firm farmaceutycznych nie bylo by stac nawet na spoty reklamowe czy szkolenia w cieplejszych rejonach swiata dla "najlepszych" lekarzy juz nie mowiac o reszcie :wink:

kazdy ma inne podejscie do zycia a statystycznie predzej spadne ze schodow poslizgnawszy sie na skorce banana niz akurat trafie na takiego wrednego kleszcza. tak juz nieco ironicznie podobno nie ma szczepionki na takie bezpanskie bananowe skorki :wink:

PS. co by nie bylo ze mysle nieperspektywicznie to jestem dosc wysoko ubezpieczony z dodatkowa opcja na wyjazdy zagraniczne :D

Tylko że żaden ubezpieczyciel nie wypłaci ci odszkodowania za wymioty i biegunkę spowodowaną zmianą flory bakteryjnej na takich wyjazdach a szczepienie na WZW może takie objawy złagodzić. Pozdrawiam

...

Tylko że żaden ubezpieczyciel nie wypłaci ci odszkodowania za wymioty i biegunkę spowodowaną zmianą flory bakteryjnej na takich wyjazdach a szczepienie na WZW może takie objawy złagodzić. Pozdrawiam

nie chcialbym polemizowac bo widze, ze wiesz jaka mam polise :wink:

jesli z powodu wymiotow czy biegunki spedze choc minute nawet w "zwyklej" przychodni lekarskiej i bedzie to w jakikolwiek sposob udokumentowane (najlepiej rachunkiem za usluge) to owszem wyplaci :wink:

w taki piekny, sloneczny dzien proponuje nie drazyc dalej tematu z ktorego i tak nic dobrego nie wyniknie :D

szukam slupkow na plot

80x80 grubosc scianki 5mm znalazlem za 36brutto/mb + ciecie 5 zeta od sztuki

ktos podpowie gdzie warto sie o stal zapytac?

...

nie chcialbym polemizowac bo widze, ze wiesz jaka mam polise :wink:

jesli z powodu wymiotow czy biegunki spedze choc minute nawet w "zwyklej" przychodni lekarskiej i bedzie to w jakikolwiek sposob udokumentowane (najlepiej rachunkiem za usluge) to owszem wyplaci :wink:

w taki piekny, sloneczny dzien proponuje nie drazyc dalej tematu z ktorego i tak nic dobrego nie wyniknie :D

Sam zacząłeś go drążyć :) - a teraz się wycofujesz. Więc tylko na zakończenie - wolę zaszczepić się na WZW i cieszyć się wypoczynkiem, niż spędzić czas w przychodni ale mieć pewność że do stanę za to kasę. Ale zapomniałam że przecież w Chorwacji zemsta faraona nie grozi. Pozdrawiam.

Sam zacząłeś go drążyć :) - a teraz się wycofujesz. Więc tylko na zakończenie - wolę zaszczepić się na WZW i cieszyć się wypoczynkiem, niż spędzić czas w przychodni ale mieć pewność że do stanę za to kasę. Ale zapomniałam że przecież w Chorwacji zemsta faraona nie grozi. Pozdrawiam.

hmmmmm

mowisz?

ja to prosty chlopak ze wsi jestem w dodatku niebardzo majetny wiec zmiana flory bakteryjnej na wczasach czy sluzbowym wyjezdzie mi nie grozi. zreszta nawet za mlodu jadlem zielone jablka z drzewa popijajac woda ze strumyka a do dzis dnia najlesze sliwki i agrest to jeszcze takie twarde i niedojzale. efektow o ktorych piszesz nie mialem. twardy zawodnik ze mnie.

wole sie nie szczepic - i caly czas cieszyc sie wypoczynkiem :wink:

Niestety, stac mnie jedynie na Chorwacje, nic na to nie poradze. W innych krajach w zasiegu powiedzmy 24 godzin autem nic mnie nie urzeklo

Zreszta gdzie nie moge dojechac wlasnym autem w 24 godziny poprostu nie jezdze a samolotami nawet sluzbowo nie latam - moze kiedys mi przejdzie :cry:

ja sie nie wycofuje - tylko sensownego celu nie widze :D

nie mam zwyczaju odpuszczac no chyba, ze widze spadek poziomu przeciwnika. nie mam ambicji dyskutowac na poziomie ponizej przecietnej ...

:D

EDIT

zemsta faraona jakos tak glownie z egiptem mi sie powiazalo - przepraszam lecz moim zdaniem w zestawieniach z cro moim zdaniem wypada raczej blado :wink:

hmmmmm

mowisz?

ja to prosty chlopak ze wsi jestem w dodatku niebardzo majetny wiec zmiana flory bakteryjnej na wczasach czy sluzbowym wyjezdzie mi nie grozi. zreszta nawet za mlodu jadlem zielone jablka z drzewa popijajac woda ze strumyka a do dzis dnia najlesze sliwki i agrest to jeszcze takie twarde i niedojzale. efektow o ktorych piszesz nie mialem. twardy zawodnik ze mnie.

wole sie nie szczepic - i caly czas cieszyc sie wypoczynkiem :wink:

Niestety, stac mnie jedynie na Chorwacje, nic na to nie poradze. W innych krajach w zasiegu powiedzmy 24 godzin autem nic mnie nie urzeklo

Zreszta gdzie nie moge dojechac wlasnym autem w 24 godziny poprostu nie jezdze a samolotami nawet sluzbowo nie latam - moze kiedys mi przejdzie :cry:

ja sie nie wycofuje - tylko sensownego celu nie widze :D

nie mam zwyczaju odpuszczac no chyba, ze widze spadek poziomu przeciwnika. nie mam ambicji dyskutowac na poziomie ponizej przecietnej ...

:D

W tym wypadku to chyba nie ambicji a argumentów nie masz :) A tekst o wysokim ubezpieczeniu w kontekście tego co napisałeś powyżej jest co najmniej funny. Pozdrawiam

W tym wypadku to chyba nie ambicji a argumentów nie masz :) A tekst o wysokim ubezpieczeniu w kontekście tego co napisałeś powyżej jest co najmniej funny. Pozdrawiam

skoro tak mowisz to prosze ...

nie wiem z jakiego powodu ciagniesz dalej ale jesli juz to robisz to dawaj:

- jakich argumentow nie mam?

- co to znaczy wedlug Ciebie wysokie ubezpieczenie?

- jakie zestawienie faktow Cie bawi?

Prosba - nie cytuj za wiele bo burdel sie robi :wink: