Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

W tym wypadku to chyba nie ambicji a argumentów nie masz :) A tekst o wysokim ubezpieczeniu w kontekście tego co napisałeś powyżej jest co najmniej funny. Pozdrawiam

skoro tak mowisz to prosze ...

nie wiem z jakiego powodu ciagniesz dalej ale jesli juz to robisz to dawaj:

- jakich argumentow nie mam?

- co to znaczy wedlug Ciebie wysokie ubezpieczenie?

- jakie zestawienie faktow Cie bawi?

Prosba - nie cytuj za wiele bo burdel sie robi :wink:

Cytuję bo się odwołuję do Twoich wypowiedzi. I nie ekscytuj się tak bardzo. Mieliśmy już nie ciągnąć dyskusji bo jest ona poniżej Twojego poziomu - wiec po co ja kontynuujesz. Rozumiem - musisz mieć ostatnio słowo. A o wysokim ubezpieczeniu Ty napisałeś . I fakt że piszesz to na forum tak bardzo mnie rozbawił ze pozwoliłam sobie na tą wymianę zdań. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Cytuję bo się odwołuję do Twoich wypowiedzi. I nie ekscytuj się tak bardzo. Mieliśmy już nie ciągnąć dyskusji bo jest ona poniżej Twojego poziomu - wiec po co ja kontynuujesz. Rozumiem - musisz mieć ostatnio słowo. A o wysokim ubezpieczeniu Ty napisałeś . I fakt że piszesz to na forum tak bardzo mnie rozbawił ze pozwoliłam sobie na tą wymianę zdań. Pozdrawiam

nie czytasz ze zrozumieniem

z jakiegos nieznanego mi powodu szukasz zaczepki lapiac pojedyncze slowa nie starajac sie nawet zrozumiec sensu wypowiedzi

proponuje choc jeszcze raz przeczytac o odpuszczeniu gdy rozmowa traci poziom :wink: . jak nie zrozumiesz to jeszcze sie obrazisz wiec postaraj sie, to taka moja mala prosba :wink:

pa

na dzis to moze podziekuje ...

Najlepszego przy wtorku :D

Wczoraj przy 2-godzinnym paleniu w kociolku podczas porzadkowania podworeczka podgrzala mi sie CWU z 30 do 75 stopni + puszczenie ciepelka na dom

w tym czasie zjaralem jakies 2 stemple

bede mial pewnie niebawem balustrade na tarasie. musi byc drwniana. wybor padl na olszyne. z tych tanich podobno przyzwoita

to moze ja jak zwykle sie wylamie nie bedac w tym wcale oryginalny i powiem ze kilkudniowe przewidywanie pogody to jak dla mnie bzdura. Wychodze z zalozenia ze skutecznie mozna przewidziec 48 godzin do przodu a reszta to gdybanie mogace sie sprawdzic lub nie

nie lubie sie sugerowac czyimis domyslami wiec staram sie uwagi na to nie zwracac - zwykle dobrze na tym wychodze, choc i tak statystyczniue 50/50 to calkiem sporo :wink:

ps. podobno lipiec w tym roku upalny ma byc :wink:

Trawke to sobie podlejesz rozwijajac pasje ogrodnicza - z reszta taka zadbana i dogladana lepiej choc woniej rosnie, a deszcz niech nie pada - przynajmniej do listopada !

Ubiegly weekend rozpoczalem sezon budowlany 2009 - w tym roku planuje sporo samodzielnie z wykonczenia wiec robota pojdzie bardzo wolno, a w przyszlym roku moze posadze trawke :)

wchodziłam na http://www.twojapogoda.pl gdzie zawsze sprawdzam pogodę. Ma byc przelotny deszcz, ale ochłodzenie przez chyba dwa dni dopiero po świętach.

A tak poza tym niech pada, bo trawka posiana :wink:

Ja polecam serwis http://new.meteo.pl

Dla Torunia model UM

http://new.meteo.pl/um/php/meteorogram_list.php?ntype=0u&row=383&col=209&lang=pl&cname=Toru%F1

lub model COMPAS ten dluzsza ma prognoze ale czasami mniej trafna

http://new.meteo.pl/php/meteorogram_list_coamps.php?ntype=2n&row=127&col=84&lang=pl&cname=Toru%F1

Podczas budowy dalem to moim budowlancom i bardzo byli zadowoleni bo dobrze sprawdzalo sie im.

Szczegolnie np poziom wilgotnosci na niektorych etapach budowy wazny

Cześć wszystkim!

Popieram przedmówcę, http://www.new.meteo.pl dla tej okolicy najlepszy, choć zdarzają się wpadki.

Trochę zahaczyłem o temat podlewania deszczówką, że jest lepsza od kranówy. Co myślicie na temat, żeby zbierać deszczówkę do wkopanego w ziemię zbiornika, aby potem użyć jej do podlewania?

Może ktoś zrobił już coś takiego?

Pewno z czasem w takim zbiorniku rozwiną się glony. To z pewnością wada tego pomysłu.