Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Poszukuje ekipy od tynków cementowo-wapiennych z agregatu. Jeśli macie ekipe godną polecenia to prosze o namiary.

Podobno są ekipy które robią taki tynk od razu pod malowanie - gładzą/filcują czy jak to sie nazywa, że jest baaardzo równa powierzchnia - coś słyszeliście o tym?

Wolałbym dopłacić kilka złotych a nie mieć gipsowych.

ps.

Czy są ekipy które robią tynk c-w robiony w 3 etapach,tj obrzutka,narzut i szlichta z drobnego piasku zatarta pacą filcową ?

Witam ponownie. Czy ktoś spotkał się z rozbojem w biały dzień - za papiery z gminy żeby móc się podłączyć do sieci wod-kan zawołali :o 3600zł :o (nie są to warunki przyłącza) no i oczywiście nie ma możliwości obejścia tych papierów!! Bez nich nie będzie wody, a u mnie sucho jak na pustyni - wczoraj panowie kopali i się nie dokopali - sama glina.

Witam ponownie. Czy ktoś spotkał się z rozbojem w biały dzień - za papiery z gminy żeby móc się podłączyć do sieci wod-kan zawołali :o 3600zł :o (nie są to warunki przyłącza) no i oczywiście nie ma możliwości obejścia tych papierów!! Bez nich nie będzie wody, a u mnie sucho jak na pustyni - wczoraj panowie kopali i się nie dokopali - sama glina.

czyli kolega sie buduje w gminie Wielka Nieszawka :wink:

edit:

znalalem ze w Lysomicach :wink:

czyli nie tylko wojt Kaczmarek jest taki pazerny na kase nowych mieszkancow :wink: - w koncu z czegos ten na razie wirtualny park wodny trzeba wybudowac (ja w to osobiscie nie wierze :wink: )

Poszukuje ekipy od tynków cementowo-wapiennych z agregatu. Jeśli macie ekipe godną polecenia to prosze o namiary.

na przelomie 2007/2008 tacy chcieli od nas 18 zeta od metra robocizny. podobno dobrzy. dalismy sobie spokoj. tesc zrobil cem-wap, machnal gladz, ja wyszlifowalem, pomalowalismy i jest pieknie :D

czasami zaciekaja jakims tam piaskiem kwarcowym bardzo drobnym i nie trzeba gladziowac ale ile w tym prawdy to niewiadomo

technologia to jedno a umiejetnosci majstra to drugie i niestety stanowiace 90% calego tematu :x

no witam po krótkiej przerwie :D

U nas ruch jak na Szerokiej. Co chwilę coś się dzieje. Płytki położone, gont na gospodarczym też, trawa z boków domu posiana. Pół skarpy obsadzone. Wczoraj zapadła decyzja o kopaniu studni. Zadzwoniłam na Żwirki i Wigury (Natalia, dzięki za namiary) i wieczorem mieliśmy wykopaną studnię :D Do zrobienia został nam przód. Dziś będziemy mierzyć płot. Mam nadzieję, że do końca maja zakończymy wszelkie działania na działce. Tylko przy drodze co raz więcej górek piachu do wywiezienia :wink:

czy ktoś poratuje mnie namiarem na kominiarza i jakiegoś geodetę, bo jak na razie 2 razy trafiliśmy na jakiś dziwaków? potrzebuję do odbioru

Natalia jak długo czekałaś na ten świstek z PINB-u?

Czekałam równo 21 dni. Dziś minęło, zadzwoniłam do babki z sekretariatu i mówi, że ma zaświadczenie do odbioru, więc pewnie jutro podjade.

Kominiarza miałam od forumowych Oli i Krzyśka, ale już wywaliłam numer z komórki.