piotrulex 25.05.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 a ja nie wiem czy tu pisałam, ale w październiku urodzi się nam Michalinka oooooo Gratulacje a skad w 4-tym miesiacu wiesz, ze to Michalinka a nie np. Michalinek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 25.05.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 to jest 20 tydzień więc już wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.05.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 to jest 20 tydzień więc już wiadomo taaaaaaaa ciaza mojej zony byla skrupulatnie kontrolowana Usg kilkukrotnie przez 3 roznych, znanych torunskich ginekologow O dziwo kazdy z nich w roznych odstepach czasu zapewnial, ze syn Wiec tak moj syn ma na imie Jula ps. zawsze marzylem o corce i w glebi ducha wiedzialem ze to corka. tylko aby nie zapeszac nikomu nie mowilem. naprawde wiedzialem ... tak wiec z ta picia to ostroznie , siusiak zawsze mogl sie schowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 25.05.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 mój mówi, że nigdy nie powie pacjentce jeśli nie jest na 100% pewien. Wiele koleżanek chodziło do niego i zawsze się zgadzało. Mam nadzieję, że się nie pomylił, bo ja bardzo liczę na drugą dziewuszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.05.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 mój mówi, że nigdy nie powie pacjentce jeśli nie jest na 100% pewien. Wiele koleżanek chodziło do niego i zawsze się zgadzało. Mam nadzieję, że się nie pomylił, bo ja bardzo liczę na drugą dziewuszkę nam tez tak mowili .... ja niczego nie sugeruje, ja jedynie opowiadam prawdziwa przygode z wlasnego zycia dziecko to cud, a cuda bywaja nieprzewidywalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thermo 25.05.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Tak więc plan na papiery dzięki waszej pomocy ułożony. mam jeszcze takie pytania;1.Ile prędzej trzeba zamówić materiały na rozpoczęcie budowy,pewnie bede zamawiał w Kaszczorku a więźbę w Andrewex za Lubiczem ? 2.Jak długo trwa adaptacja projektu bo mam trochę zmian i będe musiał na to zaczekać zeby widziec ile materiałów zamówić i czy Architektowi płaci się przed czy po adaptacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 25.05.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Thermo, a gdzie się budujesz w tej gminie Obrowo? Napisz bo ci z Obrowa ciekawi nowych sąsiadów ( -znaczy przynajmniej ja jestem ciekawa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 26.05.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Witam przy dniu matki prosze pamietac o kwiatuszkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 26.05.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Natalia, czy Ty załatwiałaś jakiś kwit w Obrowie na zjazd z drogi? jest w spisie papierów do PINB-u. Nam w gminie powiedzieli, że musimy mieć inwentaryzację od geodety i dopiero wtedy coś tam u nich złożyć i czekać tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 27.05.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Natalia, czy Ty załatwiałaś jakiś kwit w Obrowie na zjazd z drogi? jest w spisie papierów do PINB-u. Nam w gminie powiedzieli, że musimy mieć inwentaryzację od geodety i dopiero wtedy coś tam u nich złożyć i czekać tydzień Dokładnie tak było jak piszesz. Wypełniłam taki ich świstek, dołączyłam inwentaryzację powykonawczą i po tygodniu odebrałam decyzję, że projekt zjazdu nie jest wymagany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.05.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 ... Wypełniłam taki ich świstek, dołączyłam inwentaryzację powykonawczą i po tygodniu odebrałam decyzję, że projekt zjazdu nie jest wymagany. u nas zdaje sie tez jest taka procedura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 27.05.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 ufff u nas na szczęście tak nie musi być, właśnie dowiedzieliśmy się w gminie, jak mamy ustaloną służebność w akcie notarialnym to nie trzeba tego świstka, bo poprzedni właściciel nie przekazał jeszcze drogi do gminy tzn. on podobno chciał, ale gmina się ociąga. Aga dzięki za namiar do pani geodetki, super się współpracowało, terminowa i kompetentna. Bardzo się ucieszyła, jak się dowiedziała skąd mamy namiar:) i gratuluję Michalinki, moja siostrzeniczka ma tak na imię - no może trochę inaczej (Michelle) ale w tłumaczeniu wychodzi Michalina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 27.05.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 słuchajcie, mam certyfikat energetyczny, wyszło 107 kW na rok to dobrze czy źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 27.05.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 słuchajcie, mam certyfikat energetyczny, wyszło 107 kW na rok to dobrze czy źle Chyba w normie. Nam wyszło ok. 80, a szwagierce z drugiego segmentu 105, więc u Was też chyba w normie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 28.05.2009 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 no wiem, że w normie, pan nawet powiedział, że bardzo dobrze, tylko co to oznacza? jak to wychodzi w praktyce, czy np. będziemy zużywać mniej energii? tak się zastanawiam cały czas czemu to służy, czy to kolejny zbędny kwit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 28.05.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 no wiem, że w normie, pan nawet powiedział, że bardzo dobrze, tylko co to oznacza? jak to wychodzi w praktyce, czy np. będziemy zużywać mniej energii? tak się zastanawiam cały czas czemu to służy, czy to kolejny zbędny kwit Wskaznik pokazuje ile kW energii potrzebujesz aby ogrzac 1m2 domu. Czyli mnozysz wskaznik x powierzchnia domu x koszt kW dla Twojego zrodla ciepla i masz szacunkowy koszt ogrzewania domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 28.05.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 o dzięki Madzialenka, pocieszyłaś mnie, jeśli dobrze liczę to będę miała tanie ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 28.05.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 lepiej kup u tego samego bo moze sie roznic drewnem czy zaokragleniami Drewno na brame kupowalem razem z cala dzialka - byla ogrodzona To znaczy ze mam kupic od nowa wszystkie deski albo tanszy wariant - zostawic z jedna zlamana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 28.05.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 a ja nie wiem czy tu pisałam, ale w październiku urodzi się nam Michalinka Bardzo ladne imie no przynajmniej w meskiej wersji najladniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.05.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 lepiej kup u tego samego bo moze sie roznic drewnem czy zaokragleniami Drewno na brame kupowalem razem z cala dzialka - byla ogrodzona To znaczy ze mam kupic od nowa wszystkie deski albo tanszy wariant - zostawic z jedna zlamana bez przesady. az tak wielkich roznic w jednym gatunku drewna z pewnoscia nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts