Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

Piotrulex, spojrzałem na podpis pod Twoim postem i...

Czy Twój Tato jest elektrykiem?

Pan elektryk który dokonuje u mnie drobnych napraw gdy coś się zepsuje (a robi to dobrze -jestem zadowolony) opowiada czasami o swojej wnuczce Julce. Z ul. Pięknej chyba.

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Pan elektryk który dokonuje u mnie drobnych napraw gdy coś się zepsuje (a robi to dobrze -jestem zadowolony) opowiada czasami o swojej wnuczce Julce. Z ul. Pięknej chyba.

no co Ty????

no. mam corke Jule :o a ojczulek jest elektrykiem :D

gdzie we Wielkiej Neszawce mieszkacie???

Swiat jest maly i pewnie sie znamy :wink:

Powiem mu zeby tyle nieopowiadal :wink:

no co Ty????

no. mam corke Jule :o a ojczulek jest elektrykiem :D

gdzie we Wielkiej Neszawce mieszkacie???

Swiat jest maly i pewnie sie znamy :wink:

Powiem mu zeby tyle nieopowiadal :wink:

Mieszkam przy Jaśminowej

łoj Madzialenka dzięki za zaproszenie, ale my nie damy rady bo na 100% jedziemy, ale ja i tak kiedyś Cię nawiedzę, tylko ostatnio non stop mamy problemy z samochodami jak nie jeden to drugi, więc tylko jeden jest do jeżdżenia i jak to zwykle bywa to zawsze ja pieszo chodzę :roll:

Piotr z alkoholi to nie wiem, bo nie to że jestem niepijąca :wink: ale wolę takie zbieracze kurzu jak to kobitka :D

Piotr z alkoholi to nie wiem, bo nie to że jestem niepijąca :wink: ale wolę takie zbieracze kurzu jak to kobitka :D

ja tam za wiele tez nie pije w kwestii wyjasnienia :wink: ale lubie miec takie wynalazki bo jak zycie pokazuje przydaje sie czasami. w Polsce praktycznie nic nie kupujemy, zawsze cos sie przywozi lub ktos nam przywozi. w Bareczku mam np. zwykla dobra Czeska wodeczke ktora przywiozlem 10 lat temu z Czech i jakos nie ma okazji :wink:

u nas to się nie uchowa, zawsze jakaś okazja się znajdzie a jak nie to się wymyśli okazję :wink: a jak coś mam czego nie lubię to zawsze komuś wcisnę, ostatnio napoleona dostał stolarz coby nas potraktował poza kolejnością :wink:

tak, tak. znamy to :)

sam nie znosze whisky, brandy, koniak i inne farbowane czy perfumowane smierdziele. choc czasami zjawi sie ktos kto ma na takie wynalazki ochote i wtedy jak znalazl :wink:

Witajcie, zaczynam Was podczytywać, bo u Was zrobiło się normalnie, nawet nie pamiętam kto u nas najwięcej krzyczał, aby pisać monotematycznie. :D

W sumie mam pytanie o energię elektryczną macie innego dostawcę, a jak to u Was jest z cenami.

Muszę zmnienić albo taryfę albo dostawcę bo mnie rachunki wykończą macie jakiś doświadczenia w tematach taryf weekendowych albo jakiś mniejszych dostawców energii??

Pozdrawiam tak po Murkowemu :D

Edit: mi za jakies 580kWh wyszło z 430PLN za 2 miechy

Witajcie, zaczynam Was podczytywać, bo u Was zrobiło się normalnie, nawet nie pamiętam kto u nas najwięcej krzyczał, aby pisać monotematycznie. :D

W sumie mam pytanie o energię elektryczną macie innego dostawcę, a jak to u Was jest z cenami.

Muszę zmnienić albo taryfę albo dostawcę bo mnie rachunki wykończą macie jakiś doświadczenia w tematach taryf weekendowych albo jakiś mniejszych dostawców energii??

witam

1 zdanie za bardzo nie rozumiem ...

dostawca to zdaje sie enea a ceny sa zapewne na ich stronie

taryfa to 12w z tanszymi weekendami i jakimis tam godzinami w ciagu dnia

ile placimy to nawet nie wiem ale jest to oczywiscie do sprawdzenia :wink:

no ja też nie...jakby u nas nigdy nie było normalnie? :roll:

Mój tata właśnie przywiózł swoich pracowników do malowania desek na płot. Mąż w pracy, mi zabraniają...teść przyjechał sadzić drzewka na drugiej części skarpy, bo ja nie mam sie przemęczać..Ech....fajne jest życie ciężarnej :wink:

witam

1 zdanie za bardzo nie rozumiem ...

dostawca to zdaje sie enea a ceny sa zapewne na ich stronie

taryfa to 12w z tanszymi weekendami i jakimis tam godzinami w ciagu dnia

ile placimy to nawet nie wiem ale jest to oczywiscie do sprawdzenia :wink:

no ceny są na stronie, ale może ktoś ma doświadczenie, jak to wychodzi w rzeczywistości, bo może się okazać że kWh jest tańsza a opłaty stałe większe

poza tym taryfa o której piszesz to chyba G12w, no właśnie chodzi mi o to kto jest zadowolony, z której taryfy

bo wg. kalkulatora taniej wychodzi samo G12

może jeszcze ktoś korzysta np. z PKPEnegergetyka lub czegoś innego i to działa w lepszych cenach?

jak możesz to sprawdź ostatni rachunek :D

ps jeśli chodzi o 1 zdanie to na bydgosko-toruńskiej to jest smętnie i tyle

edit: w Toruniu chyba jest ENERGA

no ja też nie...jakby u nas nigdy nie było normalnie? :roll:

Mój tata właśnie przywiózł swoich pracowników do malowania desek na płot. Mąż w pracy, mi zabraniają...teść przyjechał sadzić drzewka na drugiej części skarpy, bo ja nie mam sie przemęczać..Ech....fajne jest życie ciężarnej :wink:

czym malujesz sztachety?

Ja mam taryfę G12 ale nie wiem czy w czy bez w. Mam drugą taryfę między 13 a 15 i między 22 a 6. W weekendy od piątku od 22 do poniedziałku do 6. Wiem że w porównaniu z budowlaną wychodzi o niebo lepiej. Nie będę pisać ile, bo ja mam ciepłą wodę i ogrzewanie na prąd, więc nie będzie to miarodajne, ale jesteśmy miło zaskoczeni rachunkami.

W takim razie witaj u nas. Co prawda tez nam ktos kiedys wytykal gadanie o .... ale zostal zagadany. :lol:

Co do pradu. Ja grzeje pradem i wszystko w domu mam na prad. taryfa G12w - tanio w tygodniu 13-15 i 22-6, cale weekendy. Rachynki miesieczne za prad - urzadzenia typowe+wentylacja non stop+bojler 300litrow - to okolo 200 zl. Pranie, zmywanie w taniej taryfie, tak samo bojler. Jesli Ci zalezy odszukam fakture i podam czastkowe ceny i zuzycie kWh. Dostawca to ENERGA. Caly czas mam nadzieje, ze wroca do taryfy progowej, czyli im wiecej tym taniej, bo dla mnie bylaby najlepsza, ale nie chca. :cry:

Pozdrawiam

Magda

Ja mam taryfę G12 ale nie wiem czy w czy bez w. Mam drugą taryfę między 13 a 15 i między 22 a 6. W weekendy od piątku od 22 do poniedziałku do 6. Wiem że w porównaniu z budowlaną wychodzi o niebo lepiej. Nie będę pisać ile, bo ja mam ciepłą wodę i ogrzewanie na prąd, więc nie będzie to miarodajne, ale jesteśmy miło zaskoczeni rachunkami.

jak w weekendy taniej to macie W

to może dla miarodajności ilość zużytych kWh, jeszcze pytanie czy enea czy energa, to że wszystko chyba lepsze niż C11 to też zauważyłam, aczkolwiek dość późno :evil: