alex_ 10.06.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 (...) Pozdrawiam tak po Murkowemu Edit: mi za jakies 580kWh wyszło z 430PLN za 2 miechy W takim razie witaj u nas. Co prawda tez nam ktos kiedys wytykal gadanie o .... ale zostal zagadany. Co do pradu. Ja grzeje pradem i wszystko w domu mam na prad. taryfa G12w - tanio w tygodniu 13-15 i 22-6, cale weekendy. Rachynki miesieczne za prad - urzadzenia typowe+wentylacja non stop+bojler 300litrow - to okolo 200 zl. Pranie, zmywanie w taniej taryfie, tak samo bojler. Jesli Ci zalezy odszukam fakture i podam czastkowe ceny i zuzycie kWh. Dostawca to ENERGA. Caly czas mam nadzieje, ze wroca do taryfy progowej, czyli im wiecej tym taniej, bo dla mnie bylaby najlepsza, ale nie chca. Pozdrawiam Magda Ja dawałam radę tak do 300 na 2 miesiące, ale też zmywarka, grzanie wody i pranie mogę robić później, chociaż parę razy zapomnieliśmy wyłączyć bojlera i nas rozwaliło zużycie, a jeszcze podlewanie ogródka w lepszych czasach (słońce) na c11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 10.06.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 jak w weekendy taniej to macie W to może dla miarodajności ilość zużytych kWh, jeszcze pytanie czy enea czy energa, to że wszystko chyba lepsze niż C11 to też zauważyłam, aczkolwiek dość późno Mamy umowę z Energą. Ilość kWh mogę podać z domu. Teraz jestem w pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 10.06.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Moj bojler ma automatyczne zalaczanie TYLKO w taniej taryfie, wiec niczego nie pilnuje. Nie mam na to czasu. A podlewanie? Masz studnie? jak sie sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.06.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Na rozluznienie: "Ponów Data i czas Treść 2009-06-10 9:13:18 dlugi ale naprawde dobry... Nauczycielka przedstawia nowego ucznia w Amerykańskiej klasie:-To jest Sakiro Suzuki z Japonii.Lekcja się zaczyna. Nauczycielka mówi:-Dobrze, zobaczymy, jak sobie radzicie z historią. Kto mi powie czyje to słowa: "Dajcie mi wolność albo śmierć"?W klasie cisza jak makiem zasiał, tylko Suzuki podnosi rękę i mówi:-Patrick Henry, 1775 w Filadelfii.-Bardzo dobrze Suzuki. A kto powiedział: "Państwo to ludzie, ludzie nie powinni ginąć"?Znowu Suzuki:-Abraham Lincoln, 1863 w Waszyngtonie.Nauczycielka patrzy na uczniów z wyrzutem:-Wstydźcie się. Suzuki jest Japończykiem, a zna amerykańską historię lepiej niż wy!Nagle słychać czyjś głośny szept:-Pocałuj mnie w dupę, pieprzony Japończyku.-Kto to powiedział!? - Krzyknęła nauczycielka.Na to Suzuki podnosi rękę i recytuje:-Generał mac Artur, 1942 w Guadalcanal, oraz Li Lacocca, 1982 na walnym zgromadzeniu w Chryslerze.-Suzuki to kupa gówna! - słychać głośny krzyk z sali.Na co Suzuki:-Valentino Rossi w Riona Grand Prix Brazili, 2002 roku.Klasa szaleje nauczycielka mdleje. Nagle otwierają się drzwi i wchodzi dyrektor:-Cholera, takiego burdelu to ja jeszcze nie widziałem.Suzuki:-Leszek Miller do wicepremiera Hausnera na posiedzeniu komisji budżetowej w Warszawie w 2003 roku. Rodzaj: Brak " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.06.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 ... parę razy zapomnieliśmy wyłączyć bojlera i nas rozwaliło zużycie ... kup zegar sterujacy np. w OBI za 20-30 zeta ktory za Ciebie bedzie pilnowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 10.06.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Piotr, swietnie. Tez cos dorzuce - dostalam od naszego grafika Mieszkam pod jednym dachem z dwoma kobietami. Dzisiaj rano po goleniu nie miałem kremu, to stwierdziłem, że poczęstuję się jakimś nieswoimznalazłem krem na dzień, na noc, na rano, wieczór, we dnie, w nocy, pod oczy, pod uszy, pod pachy, do stóp, kolan, twarzy, włosów, przeciw zmarszczkom, przeciw cellulitowi, przeciw nadmiernemu wydzielaniu sebum, matujący, nawilżający, wyszczuplający, pobudzający, pachnący, tłusty, półtłusty, chudy, z wyciągiem z nagietka, piwonii, kaktusa, palmy i kokosa...a normalnego KREMU, żeby mordę po goleniu posmarować nie było... wziąłem wazelinę, bo tych innych wynalazków się bałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 10.06.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 No jak my byśmy mieli pamiętać o włączaniu i wyłączaniu boilera to też pewnie byśmy się zrujnowali . Też mamy automatyczne załączanie w drugiej taryfie. W weekendy w tym samym trybie: 13-15 i 22-6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 10.06.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 ... parę razy zapomnieliśmy wyłączyć bojlera i nas rozwaliło zużycie ... kup zegar sterujacy np. w OBI za 20-30 zeta ktory za Ciebie bedzie pilnowal najlepsze jest, że mam i leży w łazience, nie ma komu nastawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 10.06.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 A podlewanie? Masz studnie? jak sie sprawdza? Biorąc pod uwagę, że w Murowańcu w godzinach 17-21 w upały wody nie ma w ogóle, to jest nasze jedyna rozwiązanie i cudownie się sprawdza, gdy ciśnienie z wodociągów jest 0 lub 1bar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 10.06.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 załozyłam w doświadczeniach temat o tym, że nie chcemy bramki w ogrodzeniu...co o tym myślicie? Czy to ma sens? Brzmi to rozsadnie - ja nie widze przeciwskazan - no moze jesli pilot sie popsuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 10.06.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 na naprawie przez AC jak na razie zawsze zarabialem sporo kasy rozliczajac sie z naprawiajacym gotowkowo Ja mam odwrotne doswiadczenia. Kiedys pies mi podlecial - polamal plastiki, naprawa kosztowala niecale 3 kola a szkode wycenili na ok 800 - gdybym bral rozliczenie gotowkowe to bym wiele stracil. Innym razem z OC sprawcy dostalem smieszne pieniadze - ok 600 zl i niewiele z tego dalo sie zrobic, tylko prowizoryczne poprawki. Jestem zdania ze jedyny sens placenia AC - jesli jest wypadek to nalezy to porzadnie naprawic i niech przynajmniej pokryja koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.06.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 No jak my byśmy mieli pamiętać o włączaniu i wyłączaniu boilera to też pewnie byśmy się zrujnowali . Też mamy automatyczne załączanie w drugiej taryfie. W weekendy w tym samym trybie: 13-15 i 22-6. po co podgrzewac wode w "srodku nocy" jak nieco sama spadnie temperatura? nie lepiej nastawic np. na 4-6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 10.06.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 W zeszlym tygodniu dostalismy pozwolenie na uzytkowanie obydwu budynkow - nie jestem juz zatem pelnoprawnym uczestnikiem forum Powiedzcie, czy to koniec formalnosci czy cos jeszcze nas czeka ? Ktos pisal wczesniej o trampolinie - mysle ze to dobre wyjscie osczedzajace kanapy i fotele w domu Czy moge prosic o wiecej informacji - jaka cena i jak to wyglada ? Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 10.06.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 nie lepiej nastawic np. na 4-6? W dwie godziny nie da rady podgrzać 200 l wody, ale jak jest nagrzana to boiler sam automatycznie się wyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 10.06.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 W zeszlym tygodniu dostalismy pozwolenie na uzytkowanie obydwu budynkow - nie jestem juz zatem pelnoprawnym uczestnikiem forum Powiedzcie, czy to koniec formalnosci czy cos jeszcze nas czeka ? Jeszcze chyba ujawnienie budynku w Księdze wieczystej, ale ja jeszcze tego nie robiłam, więc nie wiem co tam się załatwia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.06.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Piotr, sztachety malujemy w tej chwili 2x drewno chronem ciemny orzech. Po złożeniu płot będzie przemalowany jeszcze raz, ale jeszcze nie wiemy jakim kolorem. Michałka, no z bramy zrezygnowaliśmy i już teraz wiem, że to był dobry pomysł. Jeśli jednak w użytkowaniu to się nie sprawdzi to Wam napiszę, żebyście czasem nie popełnili takiego błędu jak my Alex, witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 10.06.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Piotr, swietnie. Tez cos dorzuce - dostalam od naszego grafika uśmiałam się trzymajcie kciuki za pogodę bo jutro moooorzeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ax99 10.06.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Witam, Poszukuje ekipy na budowe ogrodzenia z przodu domu z klinkieru + przesla ktore mam kupione. Mozecie kogos polecic dobrego i za rozsadna cene ? Pozdrawiam Waldek U mnie właśnie robia..jak skończą to dam Ci znać czy jestem zadowolony...cenowo przystepnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kama1978k 10.06.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Piotr, swietnie. Tez cos dorzuce - dostalam od naszego grafika uśmiałam się trzymajcie kciuki za pogodę bo jutro moooorzeeee No to ja pozdrawiam znad Bałtyku - jesteśmy od niedzieli pogoda BEZNADZIEJNA. Dzisiaj do południa było w miare ok - ale po południu zaczeło padać i strasznie się ochłodziło. Nie mam pojęcia jak zapowiadają się najbliższe dni - bo już mi się nie chce patrzeć na pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.06.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 pogoda coś im sie ostatnio w ogóle nie sprawdza. A teraz przyznać się, kto z Was pracuje w Carrefourze i sprzedaje roletki, karnisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts