Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

tak jestem fanem Chorwacji. Kraj nas zauroczyl a dodatkowo jest blisko, niedrogo i bardzo roznorodnie a ludzie sa goscinni. Nie trzeba rowniez leciec samolotem :x

aż można westchnąć jak się to czyta :),

noclegi macie już wcześniej rezerwowane, czy bardziej na spoton?

a mniej więcej jaki to jest rząd wielkosci cenowej jeśli można :)

noclego na kampie gdyz jezdzimy zawsze z wlasnym namiotem. w tym roku nowy campus indiana 2+2 z dwoma sypialniami i duuuuuuzym przedsionkiem

plan jest mniej wiecej ale czesto sie zmienia jak nam cos sie spodoba lub odwrotnie

koszta sa mniej wiecej

nocleg za 2 osoby, auto i namiot - 30-35 euro

dojazd minimum 1300kmx2xspalaniexcena - 500-700 zeta

winiety i inne - 0-250 zeta

10 nocek wychodzi okolo 1500 zeta

przejazd 700

na jedzonko, wstepy i inne pierdoly licze drugie tyle czyli calosciowo mam w planie zmiescic sie w 4400 zeta - max 1000 euro

jak ostatnio bylismy w 2005 i zrobilismy 5 tys km to wyszlo nam 3300

dodajac roznice kursowe i inflacje to kwota na ten rok jest z zapasem :wink:

mamy w planie sie nie zajezdzic wiec w maksie 3500km - no chyba ze jakas Wenecja dojdzie :wink: . sie zobaczy 8)

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

My pojechalismy nad moze na camping - wczesniej rezerwowalismy moblihouse i on kosztowal 200 zl/dobe/4 os. Chorwacja rzeczywiscie jest pieknym krajem, pomimo ze nas przywitala deszczowa pogoda.

my jezdzimy na kampy 3-4 gwiadkowe ze slodkim basenem, ochrona, cosza nocna, itd wiec malo to nie kosztuje

my zawsze mielismy ulewy po drodze i czesto ogromne burze w nocy ale dzionki zawsze piekne i sloneczne :p

My w miare prosta trasa - z powrotem wybralismy jak najkrotsza i zmiescilismy sie w 4 dni.

skad wracaliscie 4 dni i dlaczego tak dlugo?

sluzbowo nawet po Polsce krece czasem 1000km dziennie - nieczesto ale bywa. potrafie wyjechac kolo 6.00, dojechac na Litwe, zalatwic sprawy, wrocic zrobiwszy po tysiaka i jeszcze mlodej balke opowiedziec. jadac autostrada w slowacji czy austrii jedziesz szybciej i bezstresowo wiec jakim cudem te 4 dni? opowiadaj :)

my kiedyś byliśmy autem w Hiszpanii i droga wyszla nam 4 dni, a to raczej dużo więcej km, po drodze mieliśmy przystanek w Niemczech nocleg na kampie i na zabawę w EuropaParku, Francji tylko nocleg na kampie i Andorze nocleg w hoteliku i z zakupami:) w Hiszpanii spaliśmy na kampie a potem wynajęlismy taki a'la apartament bo było nas 12 osób. Powrót jednym ciągiem do Polski, ale oczywiście ze zmianą kierowcy. Było suuuper ale to już chyba z 8 latek temu

... za 2 tygodnie bede musial wyskoczyc na Slowacje jakby ktos cos chcial

Pogode nam przywieź dobrą:))))

za 2 tygodnie Panie to bedziesz chodzic po swoim ogrodzie na samych majtasach tak bedzie goraco 8)

kombinuje jak tu wyskoczyc w czerwcowy dlugi weekend nad morze ale zona tez niewierzy w sprzyjajaca pogode ...

ee pogodynka:))) Miałem chodzic w majtkach po ogrodzie...a tu....kicha:)

Pozdrowionka:)

... za 2 tygodnie bede musial wyskoczyc na Slowacje jakby ktos cos chcial

Pogode nam przywieź dobrą:))))

za 2 tygodnie Panie to bedziesz chodzic po swoim ogrodzie na samych majtasach tak bedzie goraco 8)

kombinuje jak tu wyskoczyc w czerwcowy dlugi weekend nad morze ale zona tez niewierzy w sprzyjajaca pogode ...

ee pogodynka:))) Miałem chodzic w majtkach po ogrodzie...a tu....kicha:)

Pozdrowionka:)

a widzisz. to pewnie dlatego ze klient odwolal spotkanie i nie pojechalem :)

jakbym jechal to z pewnoscia pogoda byla by piekna na przejazdzki po gorkach :wink:

nastepnym razem uprzedze, ze plany sie zmieniaja aby liczyc sie z niesprawdzeniem przepowiedni pogodowej :wink:

jutro bedzie lepiej, zwlaszcza przed poludniem :D

na miejscu wynajmujecie jakies auto czy tkwicie w jednym miejscu?

Jedziemy do mojej siostry, ona tam mieszka, więc nie potrzebujemy swojego samochodu :wink:

no tak. to zwykle sprawe ulatwia pod warunkiem oczywiscie ze mieszkaja w jakims atrakcyjnym turystycznie rejonie gdzie w okolicy jest co robic na urlopie

powodzenia i im wiecej gadamy w "fabryce" o planach urlopowych tym jakos czas szybciej leci

no my w tym roku to pewnie nad nasze morze wyskoczymy, ale czy ja się dokulam z tym moim brzuchem? :roll: :wink:

Z rzeczy budowlanych. Dziś majster zrobił 3/4 ogrodzenia. Jak jutro będzie pogoda to pewnie skończy. Brama dojedzie w czwartek lub piątek. Na razie pomalowane na 2 razy drewnochronem. Postoi tak do sierpnia i wtedy będzie nałożona ostatnia warstwa farby.

Czy orientujecie się może co jest szykowane w Toruniu w najbliższą sobotę na noc świętojańską? Nic nie mogę znaleźć.

Czy korzystacie z firmy ochroniarskiej i czy jesteście zadowoleni z jej usług?jaka możecie polecić.Instalacje alarmową zakładaliście przez ochronę czy może zleciliscie to innej osobie.Otrzymałam własnie ofertę Solidu ale szczerze przyznam ,ze myslalam ze taki alarmik jest troszkę tanszy a oni mi 4 tys wyliczyli :( ,ile was kosztowały alarmy?

Czy korzystacie z firmy ochroniarskiej i czy jesteście zadowoleni z jej usług?jaka możecie polecić.Instalacje alarmową zakładaliście przez ochronę czy może zleciliscie to innej osobie.Otrzymałam własnie ofertę Solidu ale szczerze przyznam ,ze myslalam ze taki alarmik jest troszkę tanszy a oni mi 4 tys wyliczyli :( ,ile was kosztowały alarmy?

Dużo zależy od tego jak rozbudowany masz system. Instalacje mieliśmy położoną i powoli dodawaliśmy poszczególne elementy. Teraz mamy centralkę, 2 panele - garaż i wiatrołap oraz strefową na piętrze, 10 czujek, syrena . Czujki mogą kosztować od kilkunastu zlotych do kilkuset. Możesz mieć system przewodowy i bezprzewodowy. My mamy mieszany. Niektórych rzeczy nie przewidziałem i dodałem 2 czujki bezprzewodowe oraz 4 kontaktrony bezprzewodowe w oknach i drzwiach. Można zapłacić za to 3 tys i 5 tys i każda cena może być uczciwa.

Co do firmy ochroniarskiej- wybraliśmy Konsalnet - mam umowę w firmie od 3 lat na ochronę 3 obiektów i jestem b. zadowolony

Zdarzyło się na początku kilka włączeń alarmu z mojej winy i zawsze sprawnie działali :-)

Jak ktoś jest zainteresowany ich usługami to służę kontaktem .

kolega z ktorym pare lat pracowalem w "alarmach" robi teraz na wlasna reke

zadzwon do niego, Waldek 0-791 779-269

i niech zrobi Ci wycene na to samo co Solid a roznice zobaczycie sami

jak na razie na alarm wydalismy 1000 pare zeta bo sam sobie kupowalem :wink: a kolega montowal i konfigurowal

Ja również kupowałem na własną rękę...chyba ok 1300 zł z (8 czujek) modułem GSM- pod to stara komóreczka i karta pre-paidowa ...informuje o wejsciach /wyjsciach.

Konfigurował i zakładał znajomy..wystarczy osoba która ma jakieś pojęcie o elektryce i podstawowe zdolności manualne....

Polecam poszukanie w allegro..znajdziesz coś dla siebie..w dobrej cenie.;)

Miłego dnia...

my ostatnio z mężem mocno sie uśmialiśmy. Na budowie niedaleko nas zadziałał alarm, a wiedzieliśmy, że nie ma właścicieli, ani robotników. Alarm wył przez 20 minut. Dopiero po tym czasie pojawili się panowie z ochrony. Tak naprawdę to złodzieje wynieśliby przez ten czas połowę narzędzi. Tym razem nikogo na budowie nie było, ale gdyby akurat ktoś tm urzędował to dziękuję za taką ochronę. :roll: :wink:

Witam. :D

Gościnnie pozwolę sobie przekleić moje pytanie z grupy bydgosko - toruńskiej. 8)

Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z internetem satelitarnym? Ewentualnie z kwestią "wzmocnienia sygnału" w Erze? Bo u nas Orange leży, Plus leży, a Era jest, ale "pływa". Tepsa nie łapie nawet sygnału na instalację radiową, więc żegnamy bez żalu. Jeśli Era nie wzmocni sygnału, to blueconnect raczej leży. Mamy pociągniętą instalację pod internet satelitarny, czyli drugi uroczy talerz na elewacji, choć wolelibyśmy takiego pięknego akcentu uniknąć. Niestety bez internetu nie żyję, leżę, płaczę i wracam do miasta. :wink:

Witam. :D

Gościnnie pozwolę sobie przekleić moje pytanie z grupy bydgosko - toruńskiej. 8)

Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z internetem satelitarnym? Ewentualnie z kwestią "wzmocnienia sygnału" w Erze? Bo u nas Orange leży, Plus leży, a Era jest, ale "pływa". a. :wink:

Moze warto postawic antene dla GPRS/UMTS z wiekszym zyskiem to poprawi moze sile sygnalu:

http://www.dipol.com.pl/anteny_gprs_umts.htm

a tu masz opis "Jak poprawić jakość sygnału GSM":

http://www.dipol.com.pl/jak_poprawic_jakosc_sygnalu_gsm_bib509.htm

Ja uzywam dla PLUS'a anteny ktora daje zysk 9 dB i mam internet stabilny dzieki temu

Pozdrawiam