piotrulex 16.06.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 tak jestem fanem Chorwacji. Kraj nas zauroczyl a dodatkowo jest blisko, niedrogo i bardzo roznorodnie a ludzie sa goscinni. Nie trzeba rowniez leciec samolotem aż można westchnąć jak się to czyta , noclegi macie już wcześniej rezerwowane, czy bardziej na spoton? a mniej więcej jaki to jest rząd wielkosci cenowej jeśli można noclego na kampie gdyz jezdzimy zawsze z wlasnym namiotem. w tym roku nowy campus indiana 2+2 z dwoma sypialniami i duuuuuuzym przedsionkiem plan jest mniej wiecej ale czesto sie zmienia jak nam cos sie spodoba lub odwrotnie koszta sa mniej wiecej nocleg za 2 osoby, auto i namiot - 30-35 euro dojazd minimum 1300kmx2xspalaniexcena - 500-700 zeta winiety i inne - 0-250 zeta 10 nocek wychodzi okolo 1500 zeta przejazd 700 na jedzonko, wstepy i inne pierdoly licze drugie tyle czyli calosciowo mam w planie zmiescic sie w 4400 zeta - max 1000 euro jak ostatnio bylismy w 2005 i zrobilismy 5 tys km to wyszlo nam 3300 dodajac roznice kursowe i inflacje to kwota na ten rok jest z zapasem mamy w planie sie nie zajezdzic wiec w maksie 3500km - no chyba ze jakas Wenecja dojdzie . sie zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.06.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 My pojechalismy nad moze na camping - wczesniej rezerwowalismy moblihouse i on kosztowal 200 zl/dobe/4 os. Chorwacja rzeczywiscie jest pieknym krajem, pomimo ze nas przywitala deszczowa pogoda. my jezdzimy na kampy 3-4 gwiadkowe ze slodkim basenem, ochrona, cosza nocna, itd wiec malo to nie kosztuje my zawsze mielismy ulewy po drodze i czesto ogromne burze w nocy ale dzionki zawsze piekne i sloneczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.06.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 My w miare prosta trasa - z powrotem wybralismy jak najkrotsza i zmiescilismy sie w 4 dni. skad wracaliscie 4 dni i dlaczego tak dlugo? sluzbowo nawet po Polsce krece czasem 1000km dziennie - nieczesto ale bywa. potrafie wyjechac kolo 6.00, dojechac na Litwe, zalatwic sprawy, wrocic zrobiwszy po tysiaka i jeszcze mlodej balke opowiedziec. jadac autostrada w slowacji czy austrii jedziesz szybciej i bezstresowo wiec jakim cudem te 4 dni? opowiadaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 16.06.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 my kiedyś byliśmy autem w Hiszpanii i droga wyszla nam 4 dni, a to raczej dużo więcej km, po drodze mieliśmy przystanek w Niemczech nocleg na kampie i na zabawę w EuropaParku, Francji tylko nocleg na kampie i Andorze nocleg w hoteliku i z zakupami:) w Hiszpanii spaliśmy na kampie a potem wynajęlismy taki a'la apartament bo było nas 12 osób. Powrót jednym ciągiem do Polski, ale oczywiście ze zmianą kierowcy. Było suuuper ale to już chyba z 8 latek temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 16.06.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Ja w tym roku wybieram się do Hiszpanii, teraz poluję na jakieś tańsze bilety lotnicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ax99 16.06.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 ... za 2 tygodnie bede musial wyskoczyc na Slowacje jakby ktos cos chcial Pogode nam przywieź dobrą))) za 2 tygodnie Panie to bedziesz chodzic po swoim ogrodzie na samych majtasach tak bedzie goraco kombinuje jak tu wyskoczyc w czerwcowy dlugi weekend nad morze ale zona tez niewierzy w sprzyjajaca pogode ... ee pogodynka:))) Miałem chodzic w majtkach po ogrodzie...a tu....kicha:) Pozdrowionka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.06.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Ja w tym roku wybieram się do Hiszpanii, teraz poluję na jakieś tańsze bilety lotnicze na miejscu wynajmujecie jakies auto czy tkwicie w jednym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.06.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 ... za 2 tygodnie bede musial wyskoczyc na Slowacje jakby ktos cos chcial Pogode nam przywieź dobrą))) za 2 tygodnie Panie to bedziesz chodzic po swoim ogrodzie na samych majtasach tak bedzie goraco kombinuje jak tu wyskoczyc w czerwcowy dlugi weekend nad morze ale zona tez niewierzy w sprzyjajaca pogode ... ee pogodynka:))) Miałem chodzic w majtkach po ogrodzie...a tu....kicha:) Pozdrowionka:) a widzisz. to pewnie dlatego ze klient odwolal spotkanie i nie pojechalem jakbym jechal to z pewnoscia pogoda byla by piekna na przejazdzki po gorkach nastepnym razem uprzedze, ze plany sie zmieniaja aby liczyc sie z niesprawdzeniem przepowiedni pogodowej jutro bedzie lepiej, zwlaszcza przed poludniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 16.06.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 na miejscu wynajmujecie jakies auto czy tkwicie w jednym miejscu? Jedziemy do mojej siostry, ona tam mieszka, więc nie potrzebujemy swojego samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.06.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 na miejscu wynajmujecie jakies auto czy tkwicie w jednym miejscu? Jedziemy do mojej siostry, ona tam mieszka, więc nie potrzebujemy swojego samochodu no tak. to zwykle sprawe ulatwia pod warunkiem oczywiscie ze mieszkaja w jakims atrakcyjnym turystycznie rejonie gdzie w okolicy jest co robic na urlopie powodzenia i im wiecej gadamy w "fabryce" o planach urlopowych tym jakos czas szybciej leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.06.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 no my w tym roku to pewnie nad nasze morze wyskoczymy, ale czy ja się dokulam z tym moim brzuchem? Z rzeczy budowlanych. Dziś majster zrobił 3/4 ogrodzenia. Jak jutro będzie pogoda to pewnie skończy. Brama dojedzie w czwartek lub piątek. Na razie pomalowane na 2 razy drewnochronem. Postoi tak do sierpnia i wtedy będzie nałożona ostatnia warstwa farby. Czy orientujecie się może co jest szykowane w Toruniu w najbliższą sobotę na noc świętojańską? Nic nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 16.06.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Czy korzystacie z firmy ochroniarskiej i czy jesteście zadowoleni z jej usług?jaka możecie polecić.Instalacje alarmową zakładaliście przez ochronę czy może zleciliscie to innej osobie.Otrzymałam własnie ofertę Solidu ale szczerze przyznam ,ze myslalam ze taki alarmik jest troszkę tanszy a oni mi 4 tys wyliczyli ,ile was kosztowały alarmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 16.06.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Czy korzystacie z firmy ochroniarskiej i czy jesteście zadowoleni z jej usług?jaka możecie polecić.Instalacje alarmową zakładaliście przez ochronę czy może zleciliscie to innej osobie.Otrzymałam własnie ofertę Solidu ale szczerze przyznam ,ze myslalam ze taki alarmik jest troszkę tanszy a oni mi 4 tys wyliczyli ,ile was kosztowały alarmy? Dużo zależy od tego jak rozbudowany masz system. Instalacje mieliśmy położoną i powoli dodawaliśmy poszczególne elementy. Teraz mamy centralkę, 2 panele - garaż i wiatrołap oraz strefową na piętrze, 10 czujek, syrena . Czujki mogą kosztować od kilkunastu zlotych do kilkuset. Możesz mieć system przewodowy i bezprzewodowy. My mamy mieszany. Niektórych rzeczy nie przewidziałem i dodałem 2 czujki bezprzewodowe oraz 4 kontaktrony bezprzewodowe w oknach i drzwiach. Można zapłacić za to 3 tys i 5 tys i każda cena może być uczciwa. Co do firmy ochroniarskiej- wybraliśmy Konsalnet - mam umowę w firmie od 3 lat na ochronę 3 obiektów i jestem b. zadowolony Zdarzyło się na początku kilka włączeń alarmu z mojej winy i zawsze sprawnie działali Jak ktoś jest zainteresowany ich usługami to służę kontaktem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 17.06.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Czy korzystacie z firmy ochroniarskiej i czy jesteście zadowoleni z jej usług?jaka możecie polecić.Instalacje alarmową zakładaliście przez ochronę czy może zleciliscie to innej osobie.Otrzymałam własnie ofertę Solidu ale szczerze przyznam ,ze myslalam ze taki alarmik jest troszkę tanszy a oni mi 4 tys wyliczyli ,ile was kosztowały alarmy? kolega z ktorym pare lat pracowalem w "alarmach" robi teraz na wlasna reke zadzwon do niego, Waldek 0-791 779-269 i niech zrobi Ci wycene na to samo co Solid a roznice zobaczycie sami jak na razie na alarm wydalismy 1000 pare zeta bo sam sobie kupowalem a kolega montowal i konfigurowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ax99 17.06.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Czy korzystacie z firmy ochroniarskiej i czy jesteście zadowoleni z jej usług?jaka możecie polecić.Instalacje alarmową zakładaliście przez ochronę czy może zleciliscie to innej osobie.Otrzymałam własnie ofertę Solidu ale szczerze przyznam ,ze myslalam ze taki alarmik jest troszkę tanszy a oni mi 4 tys wyliczyli ,ile was kosztowały alarmy? Ja również kupowałem na własną rękę...chyba ok 1300 zł z (8 czujek) modułem GSM- pod to stara komóreczka i karta pre-paidowa ...informuje o wejsciach /wyjsciach. Konfigurował i zakładał znajomy..wystarczy osoba która ma jakieś pojęcie o elektryce i podstawowe zdolności manualne.... Polecam poszukanie w allegro..znajdziesz coś dla siebie..w dobrej cenie. Miłego dnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 17.06.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 my ostatnio z mężem mocno sie uśmialiśmy. Na budowie niedaleko nas zadziałał alarm, a wiedzieliśmy, że nie ma właścicieli, ani robotników. Alarm wył przez 20 minut. Dopiero po tym czasie pojawili się panowie z ochrony. Tak naprawdę to złodzieje wynieśliby przez ten czas połowę narzędzi. Tym razem nikogo na budowie nie było, ale gdyby akurat ktoś tm urzędował to dziękuję za taką ochronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 17.06.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Witam. Gościnnie pozwolę sobie przekleić moje pytanie z grupy bydgosko - toruńskiej. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z internetem satelitarnym? Ewentualnie z kwestią "wzmocnienia sygnału" w Erze? Bo u nas Orange leży, Plus leży, a Era jest, ale "pływa". Tepsa nie łapie nawet sygnału na instalację radiową, więc żegnamy bez żalu. Jeśli Era nie wzmocni sygnału, to blueconnect raczej leży. Mamy pociągniętą instalację pod internet satelitarny, czyli drugi uroczy talerz na elewacji, choć wolelibyśmy takiego pięknego akcentu uniknąć. Niestety bez internetu nie żyję, leżę, płaczę i wracam do miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 17.06.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 a poleci ktoś parkieciarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 17.06.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Witam. Gościnnie pozwolę sobie przekleić moje pytanie z grupy bydgosko - toruńskiej. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z internetem satelitarnym? Ewentualnie z kwestią "wzmocnienia sygnału" w Erze? Bo u nas Orange leży, Plus leży, a Era jest, ale "pływa". a. Moze warto postawic antene dla GPRS/UMTS z wiekszym zyskiem to poprawi moze sile sygnalu: http://www.dipol.com.pl/anteny_gprs_umts.htm a tu masz opis "Jak poprawić jakość sygnału GSM": http://www.dipol.com.pl/jak_poprawic_jakosc_sygnalu_gsm_bib509.htm Ja uzywam dla PLUS'a anteny ktora daje zysk 9 dB i mam internet stabilny dzieki temu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 17.06.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 my mamy radiówkę z orange, która działa rewelacyjnie. A u nas nie łapało praktycznie nic. Tp w ogóle nie chciała słyszeć o podłączeniu nam telefonu. Można wziąć na miesiąc próby i przetestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts