angelb 18.06.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 OK ma dom w takim miejscu ze sa problemy z zasiegiem Jakby mial wylaczony lub nieodbieral to wyslij mu sms z prosba o oddzwonienie Piotr no to już jasne dlaczego się dzisiaj nie mogłam dodzwonić ,spróbuję jeszcze jutro a jak nie to walę sms-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 19.06.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 U nas w weekend prawdopodobnie skończymy wszelkie prace budowlane przy domu. Tzn. położą nam tynk na cokole i płytki na schodach wejściowych. Mąż ma ambitny plan wykonania nawodnienia, zobaczymy co z tego wyjdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 19.06.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Dzięki za odpowiedzi w sprawie netu. Na antenę jakoś nie wpadłam. Poszłam do punktu Ery, ale mówią, że antena raczej nic nie da. Tak czy owak każą pisać do naczalstwa - o wzmocnienie sygnału w okolicy. No cóż, spłodzę pismo i przebiegnę się po sąsiadach, może to coś da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 19.06.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Dziś dałem w Starostwie w Toruniu:- zgłoszenie budowy oczyszczalni ścieków- oświadczenie o prawie do gruntu- mapkę z wyrysowanym umiejscowieniem, dziwne, nie wołali dokumentów dotyczących typu oczyszczalini, ani innych takich ... i teraz pytanie; Czy wy dawaliście jakieś inne dokumenty j? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 19.06.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Dzięki za odpowiedzi w sprawie netu. Na antenę jakoś nie wpadłam. Poszłam do punktu Ery, ale mówią, że antena raczej nic nie da. Tak czy owak każą pisać do naczalstwa - o wzmocnienie sygnału w okolicy. No cóż, spłodzę pismo i przebiegnę się po sąsiadach, może to coś da. To ciekawe chyba ten ktos, kto Ci dal odpowiedz nie wie do czego sluza anteny kierunkowe z zyskiem. Odpowiedz byla "fachowca" typu: musi Pan napisac do centrali TV Polska aby zwiekszyli moc nadajnika aby Pan mogl odbierac TV. Po to wymyslono anteny kierunkowe i przedwzmacniacze aby rozwiazac takie problemy. Ja bym zrobil probe z dobra antena. Moze mozna byloby wypozyczyc z sklepu z akcesoriami GSM nawet antene czy sie sprawdzi. Wystarczy zobaczyc opis takiej anteny i widac do czego ona sluzy: Antena logarytmiczna ATK-LOG przeznaczona jest do stosowania w systemach telefonii GSM/DCS/UMTS/HSDPA pracujących w paśmie 800-2170 MHz. Znakomicie rozwiązuje typowy problem, iż sygnał w miejscu gdzie jest laptop z kartą GSM/UMTS lub telefon jest za słaby do poprawnej pracy. W takiej sytuacji zazwyczaj wystarczy dołączenie do telefonu lub modemu anteny pozwalającej na uzyskanie wystarczającego sygnału. Dodatkowo antena posiada zintegrowany przewód o długości 5 metrów, zakończony gniazdem FME. Jak masz smykalke konstruktora to warto poczytac watki na forum: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic699096.html http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1079862.html http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=181615 Popatrz tez na te opisy anten: http://anteny-gsm.pl/pl,product,166085,antena,gsm,gprs,edge,24dbi,merlin,u630,u740,xu870,x950d.html Pisza tam ze mozna do nich zadzwonic w sprawie porady wiec warto zapytac tez takich ludzi o ocene Twojego problemu lokalizacje najblizszego BTS w Twojej okolicy mozesz poszukac na tej mapie: http://mapa.btsearch.pl/ bedzie wiadomo w ktora strone antene kierowac i jak daleko jest do niego Zycze powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 20.06.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Dzięki, będziemy kombinować z anteną. Ale do naczalstwa też napiszę, co mi szkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tświrek 21.06.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Witam ! to mój pierwszy post na tym forum Kupiliśmy projekt rodo 5 G2, budujemy w Złejwsi Małej. Szukamy architekta i kierownika budowy - nie takiego od pieczątek, zależy mi na kimś kto rzeczywiście przypilnuje prac. Mam kogoś na oku - profesjonalista ale liczy sobie 5 tyś a to lekka przesada ... Jeśli możecie kogoś polecić proszę o informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 21.06.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Witam sąsiada, ja miałem za 2 tyś kier-buda z Ostromecka zagwarantowane kilka wizyt na ważnych eteapach + 3 na życzenie Jeśli ma pilnować budowy prawie codzień to sobie tyle liczą. Uprawnień tak łatwo się nie zdobywa, niestety Może jakiegoś na emeryturze znajdziesz. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 21.06.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 no to rzeczywiście słono sobie liczy, my mieliśmy kier-buda za 2 tys. i wizyty na życzenie przez całą budowę, napewno był ponad 10 razy, a facet nie jest na emeryturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 22.06.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Atomatyczne podlewanie zrobione . Automatyczne do końca to ono nie jest, bo kurek w kranie trzeba przekręcić samemu, ale przynajmniej nie trzeba latać z tym wężem po całej działce. A z czasem może i programatora się dorobimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.06.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 a u nas nie mogą skończyć płotu, bo cały czas albo pogoda, albo coś innego Ale jesteśmy na dobrej drodze No i wkońcu kupiłam ukochaną jodłę koreańska przed dom. Jutro wybieram się z sąsiadem do komendanta policji ws. pracy dzielnicowego i policji na naszej wsi. Mamy rajdowców, którym nie dociera do bani, że jest ograniczenie 30km/h. Droga wąska, 4-metrowa, w każdej chwili gdzieś z krzaków mogą wybiec dzieci, bo bawią się przy drogach. A kierowcy jadą 60,70, a nawet 100...do dzielnicowego odpowiedzialnego za nasz rejon jakoś nic nie dociera pomimo telefonów i oficjalnego pisma, które napisał sąsiad. W takim razie skończy się na komendancie. Mamy rejestracje najbardziej szalonych kierowców i zobaczymy co dalej. Ostatnio w Złotorii przed jednym z nich musiałam uciekać na krawężnik, żeby nie było czołowego zderzenia. Dobrze, że nie uszkodziłam koła. Koleżankę z dwójką dzieci prawie rozjechali. Nie mam zamiaru czekać, aż dojdzie do nieszczęścia i wtedy ktoś sie obudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 22.06.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Agnieszka, popieram Cię ! Wczoraj wybrałam się z dziećmi do Kopanina na rowerach i omalo co zawalu nie dostałam - nigdy więcej! PozdrawiamRenata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.06.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 ja strasznie się boję jak mam wyjść z córką na rower, żeby nauczyła sie jeździć na dwóch kółkach Już bardzo długo nie wychodziłyśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 23.06.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 to rzeczywiście niebezpiecznie u Was, ja się cieszę że będę mieszkała w ślepej uliczce ope... za rajdowanie będę mogła tylko sąsiada, za to pół wsi dzieciaczków zbiera się na naszej drodze i krzyki niemiłosierne;), no ale dzieci nie mogę op... takie są dzieci krzyczą i już ps. przepraszam moją sąsiadkę którą dotknął ten post, takie są dzieci krzyczą i już a sąsiedzi na razie nie rajdują a jak będą i będzie to niebezpieczne to nie omieszkam im zwrócić uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 23.06.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 nikt nie poleci parkieciarza?no i szukam też samonu kominkowego w Toruniu, pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 23.06.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Co do parkietów to nie pomogę - u mnie same panele . Co do kominków to polecam Arka-Kominki - ja z nich zadowolona jestem, chociaż chyba różne były opinie na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.06.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 JaMajaD, a to nie u Twojej babci wjechali w płot?A co do kominków to braliśmy na Mazowieckiej, a montowaliśmy sami łącznie ze zrobieniem obudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 23.06.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 nic nie wiem o zniszczonym płocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 23.06.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 co do parkieciarza to jest taka firma na Mickiewicza jadąc w stronę Bydzi po prawej stronie zaraz za Sienkiewicza, nie pomnę nazwy, ale robili mojej mamie cyklinowanie kilka lat temu, z tego co pamiętam jak szukałam to oni wypadli najlepiej cenowo a do wykonania nie mam uwag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczo44 23.06.2009 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Witam grupę Toruńska! Jestem na etapie składania wszystkich papierów aby uzyskać pozwolenie na budowę! I tu moje pytanie do Torunian czy w Toruniu potrzebny jest projekt instalacji elektrycznej schemat w budynku oraz projekt instalacji sanitarnej w budynku ponieważ parę osób mówiło że nie są potrzebne a w urzędzie powiedzieli że są i się łudzę że trafiłem na niedoinformowanego urzędnika i jednak przynajmniej energetyka nie jest potrzebna. Dziękuję z góry za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts