Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

No właśnie, że oceniasz dlatego w ogóle zabrałam głos, bo nie lubię jak ktoś feruje wyroki nie znając tematu. Bo tak jak podejrzewałam owego wójta wcale nie znasz jak sądzę. A droga tam pewnie się kończy bo do tego miejsca jest pełne uzbrojenie, od domu wójta nie ma pełnych mediów, ale najlepiej dorobić sobie ideologię do własnych wyobrażeń i stereotypów nie myśląc, że można niesłusznym oczernieniem kogoś obrazić.

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

JaMajaD ja magluję temat :lol: przecież odpowiadam tylko na zadane przez ciebie pytanie, a właśnie nie chce mi się tej rozmowy dłużej ciągnąć, ani cytować ciebie przeczytaj tylko sobie co napisałaś o wójcie który załatwił sobie drogę tylko do siebie i w tym poście, który zacytowałam w mojej pierwszej wypowiedzi, a swoją drogą jak miałaś wątpliwości dlaczego tam ta droga jest wystarczyło owego wójta po prostu zapytać, takie to proste nieprawdaż?

ja też nie chcę ciągnąć tematu, nie lubię tylko jak ktoś mnie źle rozumie, chcę się odnieść do Twojego postu bo mnie zacytowałaś To był tylko przykład, druga część była hipotetyczna. Chodziło mi o to jak w naszym kraju nadal można coś załatwić. Mój post też jest głosem społeczeństwa nie tylko ja mam takie wrażenie, jak można rozumieć takie inwestycje jak mają to zrozumieć postronni, może trzebaby tam tabliczkę postawić z wyjśnieniem :lol:. Nie podałam ani nazwiska ani z jakiej gminy, moze to być wszędzie - spójrz na to trochę z dystansem. Takich przykladów jest wiele, wystarczy otworzyć Gazetę i możemy poczytać, jak podałabym inny przykład ktoś inny mógłby się obruszyć. I nie denerwuj się tak, robi się piękna pogoda i w końcu przestanie lać

pozdrawiam

Maja

ax99 miłego urlopiku życzę, a może zanim uciekniesz na wakacje pochwalisz się forumowiczom swoim ślicznym ogrodzeniem? mówię Wam cudo, mucha nie siada :)

Ciesze ze Ci sie podoba:)) Jak znajdę chwilke to wrzucę zdjęcia;)

ps.kosztowało mnie to duużo kasy i nerwów...to takie małe PS:)

Witam wszystkich i proszę o pomoc :wink:.

Mam wyceny wykonczeniówki podanej całościowo tzn materiał + robocizna/za1m2 netto:

- tynki cem-wap, białe gładkie 26zł

- gładź gipsowa 12zł

- docieplenie elewacji+ tynk+ farba silikatowo-silikonowa 80zł

- ocieplenie poddasza+ założenie płyt karton- gips. 40zł( to cena za robociznę)

- posadzki 45zł ( folia PE, styropian 10cm, izol. przeciwwilg, gładź cement. 5cm.)

Co o tych sumach sądzicie? doradźcie proszę 8)

Co drogo, a co może być?

A może wszystko to drożyzna :( ?