Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Witam,

w przyszłym tygodniu chcialbym zlozyc wniosek o pozwolenie.

Znacie kogos kto moglby pomoc w szybkim zalatwieniu sprawy. Chodzi tylko o sprawdzenie czy moj wniosek nie zostal odlozony na bok z jakiegos niewiadomowgo powodu itd ...

Jakies sugestie ? :D

Po prostu dzwon i sie pytaj

Nie widze powodu dlaczego czyjs wniosek mialby zostac odlozony na bok ...

My też po urlopiku, chociaż prace wykończeniowe trwają nieprzerwanie. Wykończeniówka nas wykończy. Kupiliśmy piękne hiszpańskie płytki w Serwitorze które po przewiezieniu na budowę okazały się.... chińskimi za cenę hiszpańskich. Przestrzegam więc przed Serwitorem i ich hiszpańskimi płytkami. Wymieniliśmy oczywiście na nasze krajowe. Mamy nauczkę.

Oddzielnym problemem też dla nas jest znany tutaj pan z Białej - ale tu już było wiele na ten temat. Mój mąż skusił sie na tanie okna u niego i bramę garażową.

Za to mogę polecić naszego kafelkarza, naszych tynkarzy jak ktoś będzie potrzebował.

Dziękuje też za polecenie Tralexu - schody. Na razie super współpraca, zobaczymy jak efekt końcowy w listopadzie.

Teraz szukamy drzwi - gdzie ( za wyjątkiem Białej) możemy spodziewać się najtańszej ceny?

Pozdrawiam

Renata

ps. Agnieszka - poznałam Twoja ciocię - tak się zgadałyśmy o Kopaninie

Wiem, że już nie z Białej - przenieśli się

Drzwi wybraliśmy sobie Porta Natura Koncept. Wysłalam kilka zapytań o wycenę i jestem zaskoczona różnicami cen między sklepami

Pozdrawiam

Renata

Co do Pana z Białej - w maju/czerwcu podjechaliśmy z żona na Białą w celu wyceny drzwi wejściowych. Pan pokazał nam całkiem ładne drzwi i umówił się z nami na pomiar. Kilka dni później przyjechał na pomiar i w ciągu tygodnia mieliśmy dostac wycenę na drzwi.

Dziś mamy połowę sierpnia i wyceny jak nie ma tak nie ma. Pan oczywiście w żaden sposób nie skontaktował się z nami. Tak więc biznesu nie zrobiliśmy z oknami, nie zrobiliśmy z drzwiami wejściowymi i chyba z wewnętrznymi też nie zrobimy...

Tak sobie myślę co kieruje Sprzedawcą, który ignoruje Klienta chcącego kupić okna za 13000 PLN i drzwi za 5000 PLN. Jak myślicie? Może biznes aż tak dobrze się kręci, że dla takich Klientów jak my to szkoda impulsu na telefon...

Nawiasem mówiąc Pan z Białej jest bardzo sympatyczny, porozmawiać można, doradzi w wielu sprawach, tylko jak przychodzi do konkretów to cały czar pryska. Szkoda!

Witam po urlopie!

I od razu z pytaniem.

Ile orientacyjnie może kosztować zdjęcie humusu i wykopki pod fundament, dom 130m2 powierzchni zabudowy.

To zależy od tego ile godzin będzie kopać koparka. Godzina pracy koparki to niecałe 100 zł (my płaciliśmy chyba 80 zł). U nas zajęło to 8 godzin na dom bliźniaczy...