Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

no i ostatnio w ogóle nie widać go na forum :wink:

Nie widać go bo nam się żalił, że ludzie bzdury o nim piszą. My na własnej skórze przekonaliśmy się, że jednak prawdę. Tak niesłownego wykonawcy w swojej "karierze budowlanej" jeszcze nie spotkałam. Więc przestrzegam nie przed panem z Białej - bo już przeniósł firmę gdzieś indziej - ale przed firmą - STOLMAR.

Jeżeli już zdecyduje się ktoś na tą firmę to wpisujcie za nie dotrzymanie terminu karne odsetki. I patrzcie uważnie na zrobione przez niego zamówienie gdyż może sie nie zgadzać z tym o co prosicie.

Pozdrawiam

Renata

wrzuce kamyczek do ogrodka bo uszki cos zaczely piec. nie bede komentowal slow Renaty3 nawet 1 slowem bo ja i tej Pani maz wiemy w czym rzecz. nie bylo mnie na forum jakis czas, bo to co mialem przez ostatnie 3 miesiace to nie zycze najgorszemu wrogowi. jest 1 osoba na forum co wie o co chodzi. powiem krotko, dla zdrowia i zycia najblizszej osoby rzuca sie wszystko. i tyle w tym temacie. swoje grzeszki mialem, bylo - moze nie wszystkim ale minelo. wszystkim ktorzy zawiedli sie na mojej osobie powiem jedno = PRZEPRASZAM. jestem swiadomy bledow ktore byly dlatego min zmienilem lokal i od miesiaca jestem w innym miejscu. strzelam teraz samoboja - kto bedzie chcial jakies drzwi okna polecma biala. mnie przeciez juz nie ufacie. z tymze ja tez moge cos o kims tu napisac ale z szacunku do osob tego nie uczynie. stare czasy odstawiam w kat i zaczynam od nowa. a do zainteresowanej osoby wyslalem maila. pozdrawiam wszsystkich z nowego miejsca pracy i zamieszkania

Czesc Sasiedzie. Myslalam, ze ta koparka, ktora pracowala w lipcu, to juz Wasze poczynania. W temacie ogrzewania jak zwykle polecam prad - dom 126m2, parterowka, koszt instalacji ok. 14.000 (80m2 podlogowki, 3 konwektory, bojler), koszt ogrzania domu w sezonie grzewczym ok. 2.500 zl.

Pozdrawiam

Magda

... W temacie ogrzewania jak zwykle polecam prad - dom 126m2, parterowka, koszt instalacji ok. 14.000 (80m2 podlogowki, 3 konwektory, bojler), koszt ogrzania domu w sezonie grzewczym ok. 2.500 zl.

Pozdrawiam

Magda

ja nie wiem co polecic ale u nas wyglada mniej wiecej tak

ekogroszek 24KW

3 poziomowy z calkowita kolo 210mkw - projekt w linku w podpisie

w piwnicy wylaczone co

instalacja nie wiem ile kosztowala ale zapewne wiecej niz 14 kola

nie jest tez niestety samoobslugowa

w sezonie ostatnim poszlo wegla za okolo 1.600zł - w tym oczywiscie CO i CWU

po za sezonem grzewczym CWU pradem w tanszej taryfie

jak sie robi zimniej ale nie na tyle aby palic bedziemy zuzywac pociete stemple i inne resztkie drewna ktore nam zostaly wiec koszt prawie zerowy tylko co okolo 30 minut trzeba isc do kotlowni dowalic nieco drzewska

u nas ceny opalu czy enegrii bardzo niestabilne wiec to co moglo kiedys byc bardzo tanie jak np olej opalowy teraz jest jednym z drozszych rozwiazan ...

Czesc Sasiedzie. Myslalam, ze ta koparka, ktora pracowala w lipcu, to juz Wasze poczynania...

Ta koparka to na razie robiła nową drogę wytyczoną przez geo z gminy. My czekamy aż biurokraci wrócą z urlopów i łaskawie podpiszą to i owo. Jak na razie nie mogę nawet wbić łopaty :( i coś mi się wydaje, że w tym roku za wiele się nie zmieni na działce. :(

Może temat już kiedyś był podejmowany ale jestem ciekaw jak jest w tej chwili i co drodzy forumowicze radzicie jesli chodzi o ogrzewanie i CWU. Jaki piec, jakie paliwo ? Co w naszym rejonie można dostać w dobrych cenach a co się kompletnie nie opłaca ? Mile widziane liczby ;)

u mnie kociol keller 25 kw z rusztem za bodajze 6100 brutto kupowany w oltechu na rowninnej, cala instalacja ok 70 m2 podlogowki i 7 grzejnikow plus cala kotlowania to ok 30 tys. co do eksploatacji - brak danych. mieszkamy dopiero miesiac. 1 worek ekogroszku starcz na 9 dni do grzania cwu. ekogroszek na dzis chyba najtanszy ale niezbyt czysty. wolisz czystosc to wez olej, gaz, prad. jak taniej to mial lub ekogr. nie ma zlotego srodka, oprocz moze gazu ziemnego. na starym budynku byl i to najlepsze. pozdro

... im dłużej siedzę przed kompem tym robię się jaśniejszy :p

to efekt napromieniowania :wink:

od Ciebie bije blask :D

moze aureola juz sie pojawila?

kupowalem dzis pstragi w Lubiczu ale jakies takie mizerne. babka tlumaczy ze lato gorace i jesc nie chca. ponadto podrozaly i juz 13 zeta kilogram zywego kosztuje

w biurze zostaje dluzej bo znajomi dopiero z godzinke temu zbierali sie z "drugiego" konca Warszawki ...

tak wiec oby do weekendu :x

... im dłużej siedzę przed kompem tym robię się jaśniejszy :p

to efekt napromieniowania :wink:

od Ciebie bije blask :D

moze aureola juz sie pojawila?

kupowalem dzis pstragi w Lubiczu ale jakies takie mizerne. babka tlumaczy ze lato gorace i jesc nie chca. ponadto podrozaly i juz 13 zeta kilogram zywego kosztuje

w biurze zostaje dluzej bo znajomi dopiero z godzinke temu zbierali sie z "drugiego" konca Warszawki ...

tak wiec oby do weekendu :x

ze tez Ci sie chce stac w tych korkach do lubicza.