madzialenka 24.07.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Ale temat nam sie rozwija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 27.07.2007 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Agnieszka a nie wiesz jak ten mąż/konkubent tej pani Nadachewicz ma na imię? Bo u mnie w firmie jeden Nadachewicz pracuje... A może to jej brat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.07.2007 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Z tego co wiem to ona nie ma męża, tylko "konkubenta". A brat nie wiem jak ma na imię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 27.07.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Agnieszko, gdzie kupowaliscie kominek? Zrobiliscie juz obudowe? Jesli tak podeslij zdjecia i kto ja robil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geocache 27.07.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam, Czy ktos zna firmy budowlane: - VIP-BUD - "Budan" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inkka 27.07.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam po długiej przerwie. W tak zwanym międzyczasie wyszliśmy z banku z tarczą chociaż walka była momentami bardzo nierówna W tej chwili mamy już zalane fundamenty. Czekamy na bloczki i mam nadzieję, że lada dzień ruszymy z budową już pełną parą. Czy możecie napisać gdzie kupowaliście piasek do obsypania fundamentów i do środka domu? Budujemy się w Brzozówce. Jak patrzę na Wasze postępy to aż mi się wierzyć nei chce, że to tak błyskaiwcznie idzie. Zobaczymy jak i nam pójdzie Pozdrawiam serdecznie wszystkich Budujących Inkka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 27.07.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam, Czy ktos zna firmy budowlane: - VIP-BUD ( http://www.vipbud.pl ) lub - "Budan" Zakład Usług Budowlano-Remontowych Andrzej Paluszyński z Torunia, budowal ktos moze z nimi lub jego znajomy? poszukuje informacji/opini o tych firmach Ja słyszałam o firmie Vip bud. To firma, która buduje naszym znajomym. Chyba ogólnie są zadowoleni, choć jakieś niedociągnięcia były, bo sie wkurzali. Robocizna to ponad 70 tys. za zrobienie pod klucz i podpisywali umowę jeszcze w 2006 roku. W tym roku to nie wiem ile kasują a na pewno więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 27.07.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam po długiej przerwie. W tak zwanym międzyczasie wyszliśmy z banku z tarczą chociaż walka była momentami bardzo nierówna W tej chwili mamy już zalane fundamenty. Czekamy na bloczki i mam nadzieję, że lada dzień ruszymy z budową już pełną parą. Czy możecie napisać gdzie kupowaliście piasek do obsypania fundamentów i do środka domu? Budujemy się w Brzozówce. Jak patrzę na Wasze postępy to aż mi się wierzyć nei chce, że to tak błyskaiwcznie idzie. Zobaczymy jak i nam pójdzie Pozdrawiam serdecznie wszystkich Budujących Inkka Cześć Inkka, my budujemy się niedaleko Ciebie, bo w Krobi. Dzisiaj strop został zalany, w przyszłym tygodniu ruszamy ze ścianami piętra, huraaa Namiary na piasek do zasypania fundamentu dam Ci jutro, mąż ma wizytówkę w samochodzie. Pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 28.07.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Witam, Czy ktos zna firmy budowlane: - VIP-BUD ( http://www.vipbud.pl ) lub - "Budan" Zakład Usług Budowlano-Remontowych Andrzej Paluszyński z Torunia, budowal ktos moze z nimi lub jego znajomy? poszukuje informacji/opini o tych firmach Tez bede zainteresowany opiniami, ciagle szukamy wykonawcy na stan surowy otwarty. Jesli macie kogos wartego polecenia bede wdzieczny za namiary A co myslice o zrobieniu listy wykonawcow, firm, ekip budowlanych, elektrykow , hydraulikow, dekarzy itd z Torunia i okolic, wielu by skorzystalo z takiej informacji obecnych inewestorow i przyszlych z Torunia i okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rotaf 29.07.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Witam, Czy ktos zna firmy budowlane: - VIP-BUD ( http://www.vipbud.pl ) lub - "Budan" Zakład Usług Budowlano-Remontowych Andrzej Paluszyński z Torunia, budowal ktos moze z nimi lub jego znajomy? poszukuje informacji/opini o tych firmach Wybudowali mojemu znajomemu, generalnie był zadowolony. W moim przypadku skończyliśmy na kosztorysie. Kosztorys VIP-BUDU był dość ogólny: fundament-x, ściany-y, dach-itd. Warto zmusić ich w umowie do większych szczegółów, aby nie dochodziło do niejasności czy koszty "dodatkowe" są po stronie inwestora czy wykonawcy. Ja po analizie kosztorysów 3 firm budowlanych, mimo braku czasu zdecydowałem się na system gospodarczy. Dopiero początki, ale jest ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 30.07.2007 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 ... Ja po analizie kosztorysów 3 firm budowlanych, mimo braku czasu zdecydowałem się na system gospodarczy. Dopiero początki, ale jest ciekawie A mozesz podac namiary na te 2 pozostale firmy poza VIPBud (moze byc na priv)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 30.07.2007 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 a u nas od wczoraj od 21.30 nie am prądu. Szukają awarii w lesie pomiędzy Kopaninem a Silnem i nie mogą znaleźc. Oto uroki życia na wsi A w domu wszystko na prąd Madzialenka, kominek kupowaliśmy na Mazowieckiej, nie jest jeszcze zamontowany. Stoi na razie w salonie, który robi w tej chwili za graciarnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 30.07.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Czy możecie napisać gdzie kupowaliście piasek do obsypania fundamentów i do środka domu? Inkka, mam dla Ciebie namiary na gościa co nam dostarczał piasek do zasypania fundamentów. Dariusz Kisielewski 601-625-715. My płaciliśmy 400 zł za wywrotkę 18t. niecałe 2 m-ce temu. Pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 31.07.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 witam kto napisze jaie zamawia/l okna i dlaczego my sklaniamy sie ku firmie oknovid. oferta jest jedna z tanszych z posrod tych ktore mamy a firma z tradycjami i cieszaca sie pozytywna opinia zloty dab + zlote szprosy w prostym profilu bez zaokraglen decyzje chcemy podjac jutro do 15.00 (sroda) wiec piszcie szybciutko co wiecie papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 01.08.2007 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Znalazlem na forum stary watek z jesieni 2006 ale ktos z Torunia pisal o oknach Vertex: zobacz tu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=82333&highlight=oknovid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 01.08.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Ja jeszcze nie zaczęłam a już mam dylematy...Powiedzcie jakie robiliście pokrycie dachu?Ja będę mieć dachówkę (nie wiem jeszcze czy ceramiczną czy betonową), ale nie wiem czy pod to dać papę czy folię. Słyszałam różne całkiem skrajne opinie, jedne za papą, jedne za folią.Może jesteście w stanie coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 01.08.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Ja u siebie robie dachowke cementowa Brass +folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 01.08.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Ja u siebie robie dachowke cementowa Brass +folia U nas też będzie betonowa Braas + folia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13hp 01.08.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Powiedzcie jakie robiliście pokrycie dachu? U mnie będzie pełne deskowanie, papa i cementowy Euronit. Papa bo deskowanie i papę bedzie układał cieśla (nie wiem czy układał folię), a jak nie zdążę położyć dachówki, to na zimę zostanie sama papa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 01.08.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 No ale nie słyszeliście np. że pod dachówki dostają się ptaki, wydziobują folię i watę z ocieplenia i praktycznie zostaje się z samą dachówka (hehe, śmieszne to troche)?A podobno papa przy poddaszu użytkowym szybko gnije bo jest duże parowanie - i nasiąka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts