Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

Ola, a jak wpływ na ciążę? :-?

Krzyżak, a kiedy mają remontować? Taka dziwna, polska mentalność. Wszyscy chcą mieć drogi zrobione, ale najlepiej bez utrudnień, bez remontów. Przyjdzie dobra wróżka, machnie różdżką i sprawa załatwiona. :D Tak się nie da. Trzeba się trochę przemęczyć.

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Krzyżak, a kiedy mają remontować? Taka dziwna, polska mentalność. Wszyscy chcą mieć drogi zrobione, ale najlepiej bez utrudnień, bez remontów. Przyjdzie dobra wróżka, machnie różdżką i sprawa załatwiona. :D Tak się nie da. Trzeba się trochę przemęczyć.

Aga, wszystko ok. Lekarz powiedział, ze nie ma już ryzyka. Ufff, bo miałam niezłego stresa.

A co do remontu wiaduktu, to miał on być już zamknięty na koniec lipca. Jakoś jeszcze nie zamknęli. Krzysiek wczoraj po 20 min stania w miejscu przed rondem na wylocie na Lubicz, zawrócił i przyjechał do domu przez Młyniec.

Aga, wszystko ok. Lekarz powiedział, ze nie ma już ryzyka. Ufff, bo miałam niezłego stresa.

A co do remontu wiaduktu, to miał on być już zamknięty na koniec lipca. Jakoś jeszcze nie zamknęli. Krzysiek wczoraj po 20 min stania w miejscu przed rondem na wylocie na Lubicz, zawrócił i przyjechał do domu przez Młyniec.

Pozostaje Młyniec przez Brzeźno....( caŁkiem szybko i puściutko)-jeżdze kilka razy w tygodniu ta drogą do Chełmży...albo....Złotoria..choć już pewnie teraz też tam tłoczno...

Z innej beczki....znacie , wiecie...gdzie można tanio eko-groszek zakupic?? Niedługo zacznie sie sezon i ceny pojde w góre..

Pozdrawiam

Przez Złotorię na razie jest ok, ale pewnie zacznie się jak zamkną most w Lubiczu.

Odnośnie eko-groszku to nie wiem jakie są ceny, ale my kupując węgiel sprawdzaliśmy tam gdzie tanio i dobrze. Kupiliśmy u Szeflera w Lubiczu. Zresztą węgiel bierzemy od niego już 3 sezon. Od września ceny na pewno pójdą w górę, wraz ze wzrostem zainteresowania na opał. My kupiliśmy w lipcu i kupiliśmy taniej o 60 zł na tonie niż w październiku zeszłego roku. Nauczyliśmy się już, że opał kupować najpóźniej do lipca, bo potem ceny mają tylko tendencję zwyżkową 8)

ja w zadnym wypadku nie neguje remontow itp, jestem calkowicie za i to na calej linii. w przypadku lubickim chodzi tylko o slimaczenie sie robot przygotowawczych. juz jest miesiac opoznienia a co bedzie potem... to miejsce jest specyficzne i na taki remont powinno sie wykorzystac cale wakacje kiedy ruch jest najmniejszy. tak aby kierowcy sie przyzwyczaili. teraz jest tak ze na dobre zaczna z poczatkiem wrzesnia i ludzi zacznie szlak trafiac. ja akurat mieszkam w takim miejscu gdzie jeszcze da sie wytrzymac ale wspolczuje wszystkim z brzozowki glogowa i dalej w kier warszawy. ale glowa do gory. pozdrawiam z poczatkiem tygodnia

wiecie...gdzie można tanio eko-groszek zakupic??

sprawdzałeś w Brzozówce? na skrzyżowaniu ze światłami w prawo i potem w lewo, dalej już jest tablica

na kosciuszki jest po 520 zl. nie wiem czy tanio czy drogo ale jest

Jamaja- dzieki sprawdze... Krzyzak74- a gdzi ena kosciuszki??? dokładniej mógłbyś/?? Dzieki..pozdrawiam

no u nas jutro wylewają asfalt. Właśnie się dowiedziałam, że przez cały dzień jesteśmy udupieni w domu, bo nie będzie można jeździć.

Natalia, wasza droga do i z pracy poprzez drugie Kopanino i lasem :wink:

Był u nas mąż sołtysowej wczoraj i informował. Przy okazji poznaliśmy sąsiada :D . Nie wiem co to drugie Kopanino. My jechaliśmy przez Smolnik.

zgadza sie, wszedzie remontuja

jak jechalismy na wakacje to w okolicach Bratyslawy remontuja chyba z 20km autostrady. lewy pas jest strasznie waski i ograniczenie do 80-ki. Ludzie generalnie nie marudza chyba ze na Polskich forach :wink:

U tak sa tak wypasione dragi ze na kazda nawet minimalna niedogodnosc trzeba godzinami biadolic

Jak remontuja 10-ke do Wawki to jezdzilem przez wloclawek - plock. teraz robia za Plockiem to mykalem przez Golub-Dobrzyn. Teraz korasow nie ma wiec jezdze normalnie i jakos sie kreci :D

ja w zadnym wypadku nie neguje remontow itp, jestem calkowicie za i to na calej linii.

w kwestii tempa jazdy

zeszly weekend - kierunek nadmorski Torun-Piaski - droki krajowe

220km - 4,5 godziny a znajomi jadacy nieco pozniej 7 godzin

wczoraj czyli nie weekend - kierunek nadmorski Torun-Rowy - drogi w sporej czesci o numeracji 3-cyfrowej o znacznie gorszym standardzie i bardziej krete

270km - nieca 4 godziny zarowno w jedna jak i druga strone

To tak moze nieco obok tematu