nastka79 19.08.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Jeżeli masz faktycznie taki kolor okien i dachu to ja bym optowała za 2 albo 3, ale nie wiem czy sama bym się odważyła na taką ekstrawagancję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.08.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Na razie 3 metry i zobaczymy ile nam się zmieści pod okapy drewutni. Generalnie mamy jeszcze jakieś 5 metrów drzewa i to na pewno starczy na ten rok na nasze okazjonalne palenie. Chcemy przesezonować drzewo na przyszły rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sleem 19.08.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Jeżeli masz faktycznie taki kolor okien i dachu to ja bym optowała za 2 albo 3, ale nie wiem czy sama bym się odważyła na taką ekstrawagancję Na razie to eksperyment czysto rozrywkowy. Jeszcze trochę czasu upłynie zanim podejmę decyzję. W sumie nie tylko moje zdanie się liczy ale druga połówka też ma coś do powiedzenia. Zdecydowałem się na ten projekt domu ale jakoś nie mogę przełknąć propozycji architekta. Dlatego właśnie takie wariacje z kolorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KwiatKobiety 20.08.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Sleem- mi się zdecydowanie podoba el.9. Sama niedługo będę wybierała kolor i właśnie nad takim myślę, ale mój dom na polanie w lesie powstaje, więc wkomponuje się w otoczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 20.08.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 O, to witam prawie sasiadke. Skoro kierunek Silno to jadac na budowe przejezdzasz kolo nas - mieszkamy na granicy Zlotorii i Grabowca. Sleem, gdzie wlasciwie bedziecie sie budowali - w okolicach tej nowej drogi ostatnio wytyczanej, czy jeszcze dalej? Wpadnijcie na kawe jak bedziecie na dzialce to sie poznamy. Jakos nadmiar sasiadow nam nie grozi i kazda zyczliwa dusza jest na wage zlota. Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KwiatKobiety 20.08.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 No to rzeczywiście kilka razy w tygodniu przejeżdżam koło Waszej budowy madzialenka kiedy planujecie zakończenie działań budowlanych? Ja liczę na wprowadzenie się do końca października, ale martwi mnie kwestia osuszania budynku- strasznie wysoki jest koszt wynajmu urządzeń, a bez tego nawet nie myślę wprowadzać się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 20.08.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Ja od ponad poltora roku juz mieszkam. A budowalam sie w ekspresowym tempie - na koniec maja mialam tylko lawy, a wprowadzilam sie 8 grudnia. Tego samego roku oczywiscie. Wiedzac, ze budowa bedzie w takim tempie swiadomie zrezygnowalam z tynkow na rzecz KG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sleem 20.08.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 madzialenka właśnie tam koło tej drogi. Bylem tam ostatnio, widziałem ten dom pod strzechą co wspominałaś. Jak mi się trochę uspokoi to zajrzę z sąsiadami trzeba dobrze żyć KwiatKobiety podaj jaki masz projekt domu to ci zrobię z takim kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KwiatKobiety 20.08.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 u mnie buduje deweloper: http://www.tani-domek.com.pl/domywzabudowieblizniaczej,8,l1.html więc mam jego projekt bliźniaka. madzialenka- ławy miałam 30 czerwca, więc jak widać Betpol z którym budujemy ma całkiem niezłe tempo (i póki co jesteśmy zadowoleni z jakości ) bo obiecali koniec na połowę października (budują pod klucz, razem z podjazdami, ogrodzeniem, kafelkowaniem tarasu, garażu i kotłowni itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.08.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 u mnie buduje deweloper: http://www.tani-domek.com.pl/domywzabudowieblizniaczej,8,l1.html więc mam jego projekt bliźniaka. madzialenka- ławy miałam 30 czerwca, więc jak widać Betpol z którym budujemy ma całkiem niezłe tempo (i póki co jesteśmy zadowoleni z jakości ) bo obiecali koniec na połowę października (budują pod klucz, razem z podjazdami, ogrodzeniem, kafelkowaniem tarasu, garażu i kotłowni itp.) kolega kupil od nich skonczony dom kilka dni temu. Bylem go wczoraj ogladac i wyglada calkiem ladnie. Mozna sie oczywiscie przyczepic do wielu drobiazgow ale jak nazwa strony sugeruje jest to tani domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KwiatKobiety 20.08.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 piotrulex a gdzie Twój kolega kupił? W Silnie, osieku, Zawałach? Kupił bliźniak czy wolnostojący? No i co tam u niego jest nie tak? Cos w wykończeniówce? My "nadzorujemy" budowę od samego początku i póki co nie mieliśmy zastrzeżeń do żadnych istotnych spraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.08.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 piotrulex a gdzie Twój kolega kupił? W Silnie, osieku, Zawałach? Kupił bliźniak czy wolnostojący? No i co tam u niego jest nie tak? Cos w wykończeniówce? My "nadzorujemy" budowę od samego początku i póki co nie mieliśmy zastrzeżeń do żadnych istotnych spraw. tak na szybko: - zle spasowane futryny w gornej czesci - futryny szorstkie nieoszlifowane - panele fragmentami na laczeniach maja po 0,5mm roznicy poziomow - nie domykajace sie jedne drzwi wewnetrzne - nie do konca otwierajaca sie brama od plotu gdyz wadzi o kostke - filarki przed domem jeden ma zdaje sie 33 cegly a drugi 34. ten pierwszy na gorze ma kawalek jakiejs drewnianej scinki co podtrzymuje belke dachu - wiezba dachu czesciowo pozbijana z desek - deska czolowa to jakas szorstka tandeta perwnie z szalunkwo jedynie pomalowana - impregnat na plocie bez wosku, bardzo szorstka - malutki taras - widoczny wielki zasilacz od domofornu jakby nie mozna bylo troszke bardzoej sie nad polaczeniem zastanowic - dzwonek przed drzwiami po przeciwnej stronie niz klamkla - kiepsko otwierajacy sie i zamykajacy wylaz strychowy - wata na poddaszu maksymalnie byle jak polozona, szpary miedzy kolejnymi postrafia byc konkretne a miejscami nie ma jej wcale - na wannie zamontowana jakby scienna bateria poprzez jakies dodatkowe elementy - smiesznie, alo solidnie i niepraktycznie to wyglada jak cos mi sie przypomni to napisze jednak majac na uwadze cene to naprawde fajne domki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KwiatKobiety 20.08.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 U mnie jeszcze prace nie są tak daleko posunięte żebym mogła mieć pewność, że tych problemów nie będzie, ale z tego co piszesz wyraźnie widać, że nikt nie dopilnował budowy (teoretycznie skoro budują "pod klucz" to nie powinno być żadnych problemów i obowiązku pilnowania, ale to oczywiście tylko teoria). U mnie: - zle spasowane futryny w gornej czesci- jeszcze nie mam - futryny szorstkie nieoszlifowane- j.w. - panele fragmentami na laczeniach maja po 0,5mm roznicy poziomow- dopiero kładą mi instalacje - nie domykajace sie jedne drzwi wewnetrzne- jaki inwestor to odebrał?! - nie do konca otwierajaca sie brama od plotu gdyz wadzi o kostke- j.w. - filarki przed domem jeden ma zdaje sie 33 cegly a drugi 34. ten pierwszy na gorze ma kawalek jakiejs drewnianej scinki co podtrzymuje belke dachu- jeszcze nie mam, ale zwrócę uwagę - wiezba dachu czesciowo pozbijana z desek- ?? - deska czolowa to jakas szorstka tandeta perwnie z szalunkwo jedynie pomalowana- obawiam się, że masz rację, patrząc na domy sąsiadów - impregnat na plocie bez wosku, bardzo szorstka- jeszcze nie doszliśmy do tego etapu - malutki taras- sami określamy wielkość tarasu, jak również ilość i wielkość schodów z tarasu i z ganku, więc u mnie będzie "wypasiony" z elektryczną markizą chroniącą od słońca - widoczny wielki zasilacz od domofornu jakby nie mozna bylo troszke bardzoej sie nad polaczeniem zastanowic- jeszcze nie mamy, ale domofon będzie zasilany zwyczajnie prądem ze ściany (pokazałam elektrykowi w którym miejscu ma wychodzić kabel) - dzwonek przed drzwiami po przeciwnej stronie niz klamkla- a po co dzwonek jeśli jest domofon? - kiepsko otwierajacy sie i zamykajacy wylaz strychowy - jeszcze nie wiem jaki będzie, ale będziemy mieli 2 wejścia na strych i obydwa muszą być w pełni "sprawne" - wata na poddaszu maksymalnie byle jak polozona, szpary miedzy kolejnymi postrafia byc konkretne a miejscami nie ma jej wcale- dzięki za podpowiedź- przypilnuję! - na wannie zamontowana jakby scienna bateria poprzez jakies dodatkowe elementy - smiesznie, alo solidnie i niepraktycznie to wyglada- my planujemy kabinę prysznicową z panelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KwiatKobiety 20.08.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 piotrulex jeśli coś jeszcze Ci się przypomni lub kolega zauważy nowe niedoróbki to pisz koniecznie- chcę ich uniknąć, więc specjalnie będę zwracała uwagę na te rzeczy, które wymieniłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.08.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 piotrulex jeśli coś jeszcze Ci się przypomni lub kolega zauważy nowe niedoróbki to pisz koniecznie- chcę ich uniknąć, więc specjalnie będę zwracała uwagę na te rzeczy, które wymieniłeś Wlasnie po to jest to forum Wlasnie po to czytasz a ja pisze Wszystkim to wyjdzie na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 20.08.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 cześć KwiatKobiety, domek jest fajny, obejrzałam dokładnie ofertę Betpolu, ceny naprawdę przystępne jak za taki domek z działką, mam nadzieję, że unikniecie błędów o których pisał Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KwiatKobiety 20.08.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 dzięki piotrulex za przypomnienie napisz mi jeszcze czy kolega to bliźniaka ma czy samotny na polu stoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 20.08.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 właśnie skojarzyłam że przeciez w Silnie mieszkają znajomi od zeszłego roku w takim domku, zapytam ich czy to jest domek z Betpolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.08.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 brama garazowa tez nie jest najlepsza, traci tanizna na maksa. Dodatkowo wjazd w swietle niski moze kolo 190 cm (choc ja mam jeszcze mniej) a dalej calkiem wysoki garaz (ja mam niski) wiec w zaleznosci od etapu moze warto nieco belke wyzej posadowic aby mozna bylo kiedys nyską z halogenami na dachu wjechac kociol przyzwoity elektrometa z podajnikiem 15KW tylko tych rur jakos malo w kotlowni a moze to u nas duzo. widzialem zawor 4-drozny lecz tylko 2 pompy wiec nalezy mniemam z podlogowka jest na powrocie z kaloryferow. najprawdopodobniej nie ma rowniez cyrkulacji cwu. ja mam chyba 4 pompy. kaloryfery powiedzmy normalne lecz zasilane z boku a zdecydowanie lepiej wygladaja zasilane od dolu i ewentualny termostat wtedy nie odstaje i podczas poluzowania grzejnika nie odflatuje tynk od sciany w miejscu gdzie leci gorna rurka zasilajaca zbiornik CWU tez elektromet zdaje sie ze z grzalka i wezownica wiec rozwiazanie na lato jak sie nie chce uzywac kotla kominek najzwyklejszy bez szyberka czy cegly szamonowej, jedynie wylot cieplego na gorze. szkoda ze obudowa nie idzie pionowo do gory to mozna by popzez strych zrobic nieco ciepelka w innych pomiesczeniach za pomoc specjalnych izolowanych rur parapety drewniane, niebrzydkie ale za to takie jakies zwykle, bardzo cienkie strasznie marudny jestem no nie ... taka moja natura ale jedno jest dobre. wiem o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KwiatKobiety 20.08.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 marudź, marudź, to tylko na moją korzyść Co do parapetów to właśnie juz się zaczynam nerwicować (ogólnie dość nerwowa stała się ze mnie osoba od czasu podjęcia decyzji o budowie domu;) ), bo już chciałabym zobaczyć z czego mam wybór i czy ewentualnie sama coś sobie będę musiała dokupić. No ale do wykończeniówki jeszcze kawałek czasu- najpierw muszę KUPIĆ ten dom i zapłacić Betpolowi za dotychczas wykonane prace (dom stoi zadaszony, z oknam, ze zrobioną elektryką, a na dniach wchodzi Pan Nurek, czyli wodociągowiec) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts