Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Witajcie !

Troche czasu mnie nie bylo a tu stara ekipa nadal sie trzyma - wspaniale !!

Skoro dom blizniaczy jest w przystepnej cenie to wiadomo ze nie bedzie mial wypasionego wykonania. Rzeczywiscie warto pokrecic sie przy wykonaniu i zglaszac kazda watpliwosc. Przede wszystkim nie placic calosci dopoki sie troche nie pomieszka, bo kazdy dom moze miec swoje indywidualne wady, a nigdy na wszystko nie zwroci sie uwagi.

sleem dzięki! a czy mógłbyć może jakieś brązy wrzucić? okna będę miała ciemny orzech i zastanawiam się albo nad chłodnym brązem albo jakieś piaskowe odcienie. "Żarówy" nie wchodzą w grę bo deweloper zastrzegł sobie, że kolory powinny być stonowane- w sumie się z nim zgadzam

sleem dzięki! a czy mógłbyć może jakieś brązy wrzucić? okna będę miała ciemny orzech i zastanawiam się albo nad chłodnym brązem albo jakieś piaskowe odcienie. "Żarówy" nie wchodzą w grę bo deweloper zastrzegł sobie, że kolory powinny być stonowane- w sumie się z nim zgadzam

Jutro coś tam dorzucę. :)

"Przede wszystkim nie placic calosci dopoki sie troche nie pomieszka, bo kazdy dom moze miec swoje indywidualne wady, a nigdy na wszystko nie zwroci sie uwagi."

Michałka- niestety budując dom z deweloperem nie możemy mu nie zapłacić wszystkich transz w określonych w umowie terminach. Na szczęscie Betpol daje 2-letnią gwarancję na dom, a na koniec tych 2 lat wchodzi ekipa remontowa i naprawia wszysto co zgłosimy.

policzyłam wczoraj cegły w słupkach na ganku- w obydwu równo po 38 :lol: uff, a już zaczynałam się martwić :wink:

Dzięki Majuś za info i cieszę się , że Twoi znajomi okazali się moimi sąsiadami. Jak u nich będziesz to zapraszam na oglądanie murów- mój dom jest w ostatnim rzędzie- ma takie dziwne małe okienko przy ziemi od strony ogrodu. Rzuca się to w oczy, więc znajomi z pewnością będą wiedzieli który to domek :D

pytałam, okazało się że znajomi z Silna mają domek budowany przez tą samą firmę, podobno z gwarancją nie ma problemów, przychodzą i naprawiają wszelkie usterki, jakie dokładnie zgłosili to tak na szybko nie udało mi się dowiedzieć

Tak to prawda. Gwarancja jest na 2 lata i nie ma z tym absolutnie problemow. Znajomi kupowali u nich dom jak ja sie budowalem czyli grubo ponad rok czy dwa temu i sa super zadowoleni. Firma jest solidna i z wieloletnim doswiadczeniem

kociol przyzwoity elektrometa z podajnikiem 15KW tylko tych rur jakos malo w kotlowni a moze to u nas duzo. widzialem zawor 4-drozny lecz tylko 2 pompy wiec nalezy mniemam z podlogowka jest na powrocie z kaloryferow.

gratuluje znajomosci tematu

. kaloryfery powiedzmy normalne lecz zasilane z boku a zdecydowanie lepiej wygladaja zasilane od dolu

ee tam , zdecydowanie lepiej to wygladaja grzejniki kanałowe .No i garaz podziemny..

ewentualny termostat wtedy nie odstaje i podczas poluzowania grzejnika nie odflatuje tynk od sciany w miejscu gdzie leci gorna rurka zasilajaca

czyli mamy rozumiec ,że przy podlaczeniu z boku to zawsze tynk "odflatuje" ?

strasznie marudny jestem no nie ...

nie marudny tylko niedoinformowany