agnieszkakusi 23.08.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Jeńki, a to co znowu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.08.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 1. kociol przyzwoity elektrometa z podajnikiem 15KW tylko tych rur jakos malo w kotlowni a moze to u nas duzo. widzialem zawor 4-drozny lecz tylko 2 pompy wiec nalezy mniemam z podlogowka jest na powrocie z kaloryferow. gratuluje znajomosci tematu 2. kaloryfery powiedzmy normalne lecz zasilane z boku a zdecydowanie lepiej wygladaja zasilane od dolu ee tam , zdecydowanie lepiej to wygladaja grzejniki kanałowe .No i garaz podziemny.. 3. ewentualny termostat wtedy nie odstaje i podczas poluzowania grzejnika nie odflatuje tynk od sciany w miejscu gdzie leci gorna rurka zasilajaca czyli mamy rozumiec ,że przy podlaczeniu z boku to zawsze tynk "odflatuje" ? 4. strasznie marudny jestem no nie ... nie marudny tylko niedoinformowany Lepiej zbyt gleboko nie wnikac bo wyjdzie ze nie ma wolnosci slowa, obiektywnych opinii a przez takie wpisy bliscy Ci ludzie moga dostac po dupie a to akurat strasznie mnie boli ... Za chwile zaniknie idea forum internetowego bo kazdy zacznie sie zastanawiac czy szczerosc poplaca a moze lepiej zapoznac sie z zasadami obłudy ... 1. Dziekuje, mam taki sam i jestem zadowolony. Rur mam rowniez wiecej i nie stwierdzam, iz jest ich zbyt duzo 2. Prawda a jeszcze lepiej ogrzewanie podlogowe, scienne i sufitowe 3. Nie zawsze tylko czesciej 4. Powiedzialbym bardziej jestem obiektywnym ogladaczem majacym cos do powiedzenia w wielu sprawach PAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 24.08.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Za chwile zaniknie idea forum internetowego bo kazdy zacznie sie zastanawiac czy szczerosc poplaca szczerość zawsze popłaca, napewno znajdą się ludzie, którzy to docenią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KwiatKobiety 24.08.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 hej piotrulex! mi służysz dużą pomocą, bo nie znając się kompletnie na budownictwie zwracasz moją uwagę na rzeczy o których pewnie bym nie pomyślała. Wolę dmuchać na zimne, a bez tego forum nie wiedziałabym o tonie różnych rzeczy o których należy pomyśleć podczas budowania domu (choćby budował go deweloper ) Wielkie dzięki ludziska za to że czynnie uczestniczycie w dyskusjach i pomagacie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.08.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Kochane Panie no i moze tez Panowie Nadeszla odpowiednia chwila aby zakupic zmywarke Oto warunki z ktorymi prosze nie polemizowac : 1. Pod zabudowe 2. 45-ka 3. Odkryty przedni panel 4. Funkcja opoznionego startu i informacja ile do konca 5. Cena do 2000,00pln 6. Bosch Ze wstepnych ogledzin w gre wchodza te 2 modele BOSCH SRI 45M15 EU BOSCH SRI 55M25 EU gdyz kolejne 2 nie mieszcza sie w limicie finansowym BOSCH SRI 45T35 EU BOSCH SRI 55T15 EU Ta pierwsza jest w mocno ciekawej cenie i nie ma chyba jedynie funkcji czy specjalnego programu do mycia garnkow. Dodam ze majac wczesniej zmywarke garnki i tak myslismy recznie ze wzgledu na to ze najmuja sporo miejsca i zwykle sa mocno brudne. wlasnie z tego wzgledu wystarczy na 45-ka Tak wiec majac to wszystko na uwadze prosze o jakies sugestie w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 24.08.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 ja mam tylko jedno przemyślenie odnośnie zmywarek, od 3 lat mam zmywarkę Siemens, która ma kilka programów, a i tak korzystam tylko z jednego, sporadycznie może przez te 3 lata ze 2 razy używałam innego. Tak więc przy zakupie nowej będę się kierowała wyglądem zewnętrznym, wymiarami i bezawaryjnością a napewno nie tym ile ma bajerów, bo za to się przepłaca (to było szczere ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 24.08.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 ja mam tylko jedno przemyślenie odnośnie zmywarek, od 3 lat mam zmywarkę Siemens, która ma kilka programów, a i tak korzystam tylko z jednego, sporadycznie może przez te 3 lata ze 2 razy używałam innego. Tak więc przy zakupie nowej będę się kierowała wyglądem zewnętrznym, wymiarami i bezawaryjnością a napewno nie tym ile ma bajerów, bo za to się przepłaca (to było szczere ) Ja mam to samo. "Piorę" na jednym, sporadycznie, baaardzo sporadycznie używam innego programu, na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy na nim prałam. I ja bym się zastanowiła nad szerokością zmywarki. Mam 60 i jak patrze na 45 to bym się w nią z moimi naczyniami nie zmieściła. Piorę raz dziennie, zbieram naczynia z całego dnia i włączam w niskiej taryfie na noc. No ale każdy ma inne potrzeby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 24.08.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Wg mnie duża ilość programów w zmywarce to zbędny bajer. Też używam jednego jak JaMajaD, a sporadycznie coś innego. Ostatnio parę razy wykorzystałam funkcję 1/2 wsadu. Żałuję, że nie kupiłam modelu z opóźnionym startem, bo teraz zawsze muszę czatować na drugą taryfę, a tak bym sobie ustawiła na godzinę i już. Też mam Boscha. To już druga moja zmywarka tej firmy i jestem zadowolona, bo jest raczej bezawaryjna. Ważne aby zużywała mało prądu i wody (klasa AA)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 24.08.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 widzicie, taka pisanina baaaardzo sie przydaje, nawet nie wiedziałam, że jest taki bajer jak opóźniony start, za taki chętnie zapłacę, ostatnio nie orientowałam się w zmywarkach, a teraz będę musiała kupić drugą bo stara zostaje w mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KwiatKobiety 24.08.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Korzystam ze zmywarki od ponad 10lat (najpierw w domu rodziców, później we własnych mieszkaniach). Po początkowych poszukiwaniach (jakieś 10-11 lat temu nie było zbyt wielkiego wyboru ) wszyscy członkowie mojej rodzinki decydowali się na Bosh. Obecnie znowu poszukuję zmywarki- tym razem do domku w Silnie. Zastanawiam się nad Electroluxem. Warunki te same co piotrulex. Bosh'a polecam w ciemno, a może ktoś z Was ma Elecrolux'a i mógłby się wypowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 24.08.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 no to i ja zapytam, planujemy zakup płyty ceramicznej AEG, może ktoś z Was ma? obecnie mamy Bosch, jest super, ale droga, AEG wypada znacznie taniej i ma więcej pól, co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 24.08.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 no to i ja zapytam, planujemy zakup płyty ceramicznej AEG, może ktoś z Was ma? obecnie mamy Bosch, jest super, ale droga, AEG wypada znacznie taniej i ma więcej pól, co o tym myślicie? A czemu ceramiczna? Ja mam obecnie kuchenkę z dwoma polami ceramicznymi i dwoma indukcyjnymi. Po użytkowaniu jej przez ok. 8 m-cy teraz kupiłabym całą indukcyjną. Mam Mastercooka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 24.08.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 no właśnie nie wiem, jakoś nie myślałam o indukcyjnej, nie wiem w czym się różni, poza tym, że indukcyjna jest sporo droższa i że podobno potrzebne są specjalne garnki. Może skusiłabym się na indukcyjną, powiedz Natalia skoro używasz i jednocześnie, co mogłoby mnie przekonać do indykcyjnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.08.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Wg mnie duża ilość programów w zmywarce to zbędny bajer ... ta za 1540 ma w porownaniu z ta za 1870 mniej o program do mycia garow i jest nieco glosniejsza wychodzi ze kupie te tansza czekam do przyszlego tygodnia bo wtedy jeden z moich klientow wraca z urlopu i moze jakas dobra cene zaproponuje Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 24.08.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Indukcyjna zużywa znacznie mniej prądu i reaguje na zmiany błyskawicznie (tzn. jak kipi i zmniejszysz to od razu przestaje kipieć, a zwykła ceramiczna musi najpierw trochę wystygnąć). Garnki muszą być specjalne, ale działają mi też zwykłe emaliowane i taki z Carrefoura za 20 zeta . Dno musi przyciągać magnes, wtedy będzie działać. Jeszcze nie dorobiłam się teflonowej patelni na indukcję, ale podobno są one dosyć drogie - około 100 zł za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniolek2020 24.08.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 JaMajaD wkoncu moge skorzystac z okazji i Ci sie zrewanzowac za pomoc przy moich nie zawsze "mądrych" pytaniach. Mam płytę indukcyjną i mogę mówić o niej w prawie samych plusach 1. Naprawdę szybciej gotuje i jeszcze do tej pory się łapię na tym że mi obiad wykipi bo przyzwyczajona jestem że to trwa dłużej 2. Jest łatwa w czyszczeniu Może do końca nie jest prawdą to że jest "zimna w dotyku" ale jak mi się juz coś rozleje to można od razu wytrzeć. 3. Wcala taka droga nie jest. Ja mam model Amici bez żadnych boosterów i płaciłam ok. 1500 zl. Może akurat masz odpowiednie garnki ( najlepszy jest test z uzyciem magnesu. Przykładasz do dna i jak sie trzyma to POWINNY być dobre). Minusem mojej plyty jest to ze ma 2 generatory i mi przeskakuje moc z jednego palnika na drugi ale da sie to przezyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 24.08.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 dziewczyny dziękuję Wam baaardzo za podpowiedzi, trochę mi się rozjaśniło aniołku ja też zadaję często niezbyt mądre pytania (j.w.), po to tu jesteśmy żeby pytać i fajnie że są tacy którym chce się odpowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 24.08.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Ja płytę i piekarnik mam z firmy TEKA. Płyta indukcyjna sprawdza się rewelacyjnie. Tekst zimna w dotyku to jakieś nieporozumienie. Wszyscy moi znajomi też jakoś nie mają zimnej płyty w trakcie gotowania. To się nazywa chwyt marketingowy. Natalia, patelnia teflonowa, jak chcesz dobrą to faktycznie cena w granicach 100 zł. Kupowałam Tefala, ale są też w Cerrefourze patelnie pod szyldem Cerrefoura, jakość bardzo dobra, ale cena wcale nie niższa. Ja teraz się szykuję do kupna patelni grillowej. Zmywarkę i lodówke wybrałam z Electroluxa. Oba sprzęty cicho pracują. Miałam przetestowaną lodówkę tej firmy jeszcze w mieszkaniu i dlatego kupiłam do domu. Zmywarka moja ma bajer opóźniony start, rewelacja. I wcale to nie spowodowało, że zmywarka była specjalnie droga. Razem z przesyłką, bo zamawiałam w necie zapłaciłam w zeszłym roku 1530 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 24.08.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 No właśnie przez przypadek pralkę mam z opóźnionym startem, zmywarkę nie. O przydatności tego rozwiązania przekonałam się dopiero po zmiani taryfy prądowej na weekendową , a zmywarka kupiona jeszcze przed zamieszkaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 24.08.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Piotrulex, jestes pewien, ze 45-tka wystarczy? Roznica w cenie stosunkowo niewielka. Z tego co piszesz, czesto macie gosci i wtedy bedzie za mala. Nasza 60-tka chodzi zazwyczaj co 2 dni, ale w przypadku gosci i 2 razy dziennie. Z przydatnych funkcj - opoznienie startu, wskaznik pozostalego czasu, w zwiazku z zakrytym panelem sygnalizacja swietlna pracy, sygnalizacja baraku soli i nablyszczacza, regulacja wysokosci gornego kosza. Uzywam generalnie 2 programow - auto i eko - zuzywa malo wody i pradu, ale trwa prawie 3 godziny. Maja, indukcja jest swietna. Podobnie jak Ola mam TEKE. Gotuje sie bardzo szybko - litr wody szybciej zagotujesz na indukcji niz w czajniku elektrycznym - kiedys sprawdzalismy z ciekawosci. Garnki, no coz, do najtanszych nie naleza. Na poczatku mielismy jakies takie hipermarketow czarne, ale po tygodniu powlaczenie zaczelo od nich odchodzic i zostawalo w jedzeniu. Patelnie mam zeliwna z IKEI - tak ciezka, ze zabic nia mozna, trudno rozlac ciasto na nalesniki jedna reka, ale nic nie przywiera i szybko sie smazy. Dla zainteresowanych, dokladnie taka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20114265 Ola, jak wysypka? PozdrawiamMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts