nastka79 27.08.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Śliczna jest, tylko taka jeszcze jakby nie używana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.08.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Szukałem, szukałem i znalazłem tylko sprzeczne informacje. Czy ktoś wie czy są jakieś przepisy prawne dotyczące umiejscowienia kotła na paliwa stałe w kotłowni ? Kotłownie mam 163 cm szeroką a piec, który wybrałem 132. Ktoś przerabiał już taki temat u siebie ? dla rozeznania. piec: http://www.fuego.pl/1148_LING_DUO_15_kW.html kotłownia: http://star-m.nazwa.pl/kolory/kotlownia.jpg tu moze chodzic o kwestie praktyczne i serwisowe 1. jak z boku za malo miejsca to jak wyciagniesz slimak aby go po kilku latach wymienic? 2. jak z przodu za malo miejsca to jak np. wyciagniesz popielnik? faktycznie uklad kotlowni masz taki sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ax99 27.08.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 ps. certyfikat masz w koncu?Nie...bo facet jest niepoważny...dałem sobie z nim spokój:(A wędzarnie chętnie kiedys zobacze:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 27.08.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Olo, to ja polecam "mojego pana od certyfikatu" szybciutko i sprawnie pan nazywa się Cymerski, ale musiałabym odkopać namiar do niego, może ktoś z forumowiczów ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.08.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 A wędzarnie chętnie kiedys zobacze:))) Wielka Nieszawka 7km od Stacji Shell przy moscie drogowym Za bardzo nie ma co ogladac lecz efekty wedzenia sa imponujace - w tej kwestii jestem smakoszem i nieco sie znam wiec wcale sie nie chwale wczoraj zawiozlem sztachety plotu do ostatecznego przeszlifowania po przeschnieciu i niebawem chce sie zabrac za ich malowanie a pozniej musze wymyslec w jaki sposob w miare prosto poprzykrecac je na zrobiony juz szkielet ... Musz tez zdecydowac czym to pomalowac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.08.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090826/TORUN01/557784965 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyzak74 27.08.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090826/TORUN01/557784965 to bedziesz mogl swoje specjaly wedzone oferowac gosciom aquaparku tzzn tylko forumowiczom juz slinka cieknie. w koncu bedziesz gospodarzem tego ustrojstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sleem 27.08.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 piotrulex kiełbasę wędzisz w jelitach naturalnych czy w osłonce białkowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.08.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090826/TORUN01/557784965 to bedziesz mogl swoje specjaly wedzone oferowac gosciom aquaparku tzzn tylko forumowiczom juz slinka cieknie. w koncu bedziesz gospodarzem tego ustrojstwa roboty z tym wedzeniem jest tyle ze jak bym policzyl swoje koszta czyli czas to i tak nikt by tego nie kupil bede klientem o ile obiekt mi przypasuje pod roznymi wzgledami. dla nas po za basenem wazny jest kompleks saunowy gdzie nie ma wielkiej rotacji 5-minutowyh klientow wchodzacych aby wysuszyc sobie lycrowe gacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.08.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 piotrulex kiełbasę wędzisz w jelitach naturalnych czy w osłonce białkowej ? nie mam pojecia o czym kolega mowi ja to prosty chlopak ze wsi jestem uwielbiam wedzone rybki (pstragi) i jak na razie tylko to celebruje w ogrodeczku tak dla pokazania o co chodzi przy wsadzie z 20 sztuk na 1 beczke: 1. pojechac kupic i przywiezc - 1 godzina 2. lekko oskrobac, wypatroszyc, umyc - 1,5 3. zrobic solanke i zamoczyc - 0,5 w nocy lezy i sie soli 4. mycie, przekladnie sznurkow do suszenia, wieszanie - 1,0 na wietrzyku w cieplym z 4 godzinki wisi i sie pieknie suszy 5. wkladanie do beczki, wedzenie i czeste dogladanie - 3,5 Calosc to okolo 7,5 roboty Tak wiec jest roboty sporo ale i frajda nieziemska, przynajmniej dla mnie Tak pisze bo niektorzy sadza ze z oszczednosci ludzie sami sobie wedza rybki. w takich malych ilosciach to nie oszczednosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sleem 28.08.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 piotrulex to możemy się jakoś dogadać i ja przygotuje kiełbasę myśliwską a ty byś uwędził. co ty na to ? no i oczywiście podzielimy się 50/50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.08.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 piotrulex to możemy się jakoś dogadać i ja przygotuje kiełbasę myśliwską a ty byś uwędził. co ty na to ? no i oczywiście podzielimy się 50/50 propozycja godna rozwazenia iloe sie wedzi taka kielbaska i czy olszyna (olcha) bedzie odpowiednim drewnem/ innego niestety nie mam ... ten weekend mam zajety bo brat z Indii wraca i bedziemy slonie ogladac kolejny mamy wizyte rodzinki z borow tucholskich kolejny chyba wizyte chrzesnego naszej mlodej kolejny znajomi z Londynu sie zapowiedzieli i juz mamy 26 wrzesnia dowiedz sie jak dlugo sie to wedzi a cos sie moze pomysli. moze i jakies malutkie ognisko by sie zrobilo, moze jakos tak integracyjnie forumowo czy jakos tako ... ten 5-6 wrzesnia nie mam jeszcze potwierdzony na 100% wiec ... jak u Was wyglada z terminami? co byscie proponowali? kusi mnie wyzwanie wedzenia kielbaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.08.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 przestańcie już, bo ja tu w pracy o suchym pysku, ino gruszka mi się ostała do 15-tej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.08.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 przestańcie już, bo ja tu w pracy o suchym pysku, ino gruszka mi się ostała do 15-tej wiec nawet nie wspomne ze wlasnie skonczylem jesc trzeci kawalem pysznego ciasta zapijajac winkiem musujacym potocznie zwanym szampanem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sleem 28.08.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 iloe sie wedzi taka kielbaska i czy olszyna (olcha) bedzie odpowiednim drewnem/ innego niestety nie mam ... Olcha jest spoko. Żeby zrobić taka suchą, prawdziwą myśliwska to 3 razy trzeba wędzić. 1 dzień 3h, 2 dzień 1h, 3 dzień 1h. Ale już po pierwszym dniu już jest spoko do jedzenia. Co do terminu ja jestem otwarty na propozycje. Zresztą jak coś to ci mogę podrzucić mięcho i uwędzisz przy oglądaniu słoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.08.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 iloe sie wedzi taka kielbaska i czy olszyna (olcha) bedzie odpowiednim drewnem/ innego niestety nie mam ... Olcha jest spoko. Żeby zrobić taka suchą, prawdziwą myśliwska to 3 razy trzeba wędzić. 1 dzień 3h, 2 dzień 1h, 3 dzień 1h. Ale już po pierwszym dniu już jest spoko do jedzenia. Co do terminu ja jestem otwarty na propozycje. Zresztą jak coś to ci mogę podrzucić mięcho i uwędzisz przy oglądaniu słoni wedzenie to dla mnie ceremonia ktorej musze dopilnowac wolalbym bardziej integracyjnie to potraktowac niz tylko tak przedmiotowo jaka temperature powinno sie utrzymywac podczas wedzenia? mam kanal z 1,5m i wedzenie jest na cieplo. drewno mam suche wiec mocze przed paleniem lub co jakis czas poleje delikatnie woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 28.08.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Dajcie spokoj z tym jedzieniem. Jestem na ostrej diecie do konca przyszlego tygodnia, a Wy tu mnie katujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ax99 28.08.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 przestańcie już, bo ja tu w pracy o suchym pysku, ino gruszka mi się ostała do 15-tej wiec nawet nie wspomne ze wlasnie skonczylem jesc trzeci kawalem pysznego ciasta zapijajac winkiem musujacym potocznie zwanym szampanem Piotrze! Ja podobnie...jakieś ciasto od Sowy + praktykantka odchodzi i stawia sernika...tyle ,że szampana nie mogę w pracy...zaraz TVN UWAGA by przyjechała ,ze magister leki po pijaku sprzedaje;) Miłego początku weekendu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sleem 28.08.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 jaka temperature powinno sie utrzymywac podczas wedzenia? temperatury w pierwszy dzień to: 70şC - 30min, 40şC - 90min, 70-75şC - 30min drugi i trzeci dzień: 45şC - 1h (to już w sumie samo suszenie) Dajcie spokoj z tym jedzieniem. Jestem na ostrej diecie do konca przyszlego tygodnia, a Wy tu mnie katujecie. No, to już możesz planować co będziesz jadła w przyszłym tygodniu. Z drugiej strony taka rybka czy myśliwska z wędzarni to bardzo zdrowa sprawa. Tym bardziej jak się samemu przygotuje i nie doda żadnego świństwa E lub coś w tym stylu. Aha, tak dla zaostrzenia apetytu. Boczek wędzony z gorczycą i papryka (masakra) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 28.08.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 ja też po jednym eklerku, ale z ciast to najbardziej lubię mięsko i właśnie naszła mnie straaaszna ochota na swojską kiełbaskę, a niedawno rodzinka z południa taką przywiozła, że palce lizać, ale niestety nie został się nawet kawałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.