Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Dla zainteresowanych po zorientowaniu się w temacie świadect energetycznych aktualna cena to 350 zł i termin 3,4 dni

proponuje znalezc jeszcze z 2-3 chetne osoby a cena z pewnoscia spadnie :wink:

Ja w ciagu kilku dni znalazlem kilkanascie takich osob. Niestety az za duzo i gosc od swiadect z calego zobowiazania sie nie wywiazal za co wielki minus dla niego :oops: . Cena uzyskana kilka miesiecy temu to 300 zeta :wink:

Witam,

Chcialem sie was zapytac czy stosujecie profilaktycznie w domkach srodki udrazniajace kanalizacje. Wiadomo ze na rurach zbiera sie osad, tluszcz itd

Znalazlem takie produkty ktore mozna stosowac profilaktycznie co jakis czas w celu eliminacje tych spraw, miedzy innymi pozbawiajacych przykrych zapachow z pionow wentylacyjnych kanalizy domowej ale chcialbym sie zapytac moze o opinie jesli ktos je stosowal. Ciekawym produktem sa "Tabletki bilogiczne" i "TriGGER 1"

Opis TRIGGERA1 jest tu: http://www.trigger.pl/index.php?id=trigger-1

Opis Tabletek Biologicznych: http://www.e-majster.pl/?d=produkt&id=568

Chwalony jest TRIGGER z analizy widac w tym opisie:

http://www.pro-tech.gmk.net.pl/trigger.html

Z kretem w granulkach bylbym ostrozny. Kret wsypany w zbyt dużej ilości może zatrzymać się w miejscu zatkania i stwardnieć na kamień.Do usunięcia tylko mechaniczne,przeważenie razem z rurą.Dodatkowo taki Kret skupiony w jednym miejscu ,wchodząc w reakcję z wodą potrafi rozgrzać się nawet do 120st,czyli są duże szanse,że rura rozlezie się od tej temperatury.

Znajomy hydraulik mowil mi jesli juz kret to w zelu nie w granulkach

Z kretem w granulkach bylbym ostrozny. Kret wsypany w zbyt dużej ilości może zatrzymać się w miejscu zatkania i stwardnieć na kamień.Do usunięcia tylko mechaniczne,przeważenie razem z rurą.Dodatkowo taki Kret skupiony w jednym miejscu ,wchodząc w reakcję z wodą potrafi rozgrzać się nawet do 120st,czyli są duże szanse,że rura rozlezie się od tej temperatury.

Znajomy hydraulik mowil mi jesli juz kret to w zelu nie w granulkach

hmmm

zawsze myslalem ze stosujac sie do zalecen producenta "jestem bezpieczny"

bardzo lubie piweczko ale jesli wleje go w siebie "w zbyt duzej" ilosci tez nienajlepiej bede bygladal :wink:

wszystko z umiarem i zgodnie z zaleceniami "lekarza"

Celowo użyłem "dobra cena" bo kupowałem w zeszłym roku i nie pamiętam ceny, ale podjechałem do gościa na miejsce ( pomiędzy Młyńcem a Brzezinkiem ) i opuścił w stosunku do ceny "przez telefon". Wtedy porównując do innych to była jedna z tańszych ofert.

Nie ma to jak pohandlować - face to face.

Jeśli chodzi o kamienie to najlepiej pojechać na miejsce i zobaczyć czy to co mówią przez telefon pokrywa się z rzeczywistością. Już też miałem nagarany transport kamienia niby 10 - 30 mm, ale jednak coś mnie tknęło miałem czas i umówiłem się z gościem na miejscu w Młyńcu i jak zobaczyłem jakie koleś kamloty chciał mi przywieźć to mu podziękowałem.

A akurat ten gościu wozi też kamienie do hurtowni na Kociewską to ma sprawdzony towar, no a cena to wiadomo trzeba się targować.