mmmm 13.10.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 annaoj20008 spytam majstra jak wyglada z robota i jak sie zgodzi wezmme telefon. Tylko z nim jest jeden problem , bo on bez samochodu i tesciu go codziennie wozi z rubinkowa do nas i spowrotem. Mi sprzet przywozi UPS, kchenka i zmywarka juz stoja na magazynie jutro ma byc lodówka i wszystko maja mi razem przywieźc ( to tak troche po znajomosci). Wczoraj był pan co ma nam robic meble do kuchni. Miałam juz jakas wizje, a teraz metlik w głowie. Okazało sie, ze mój pomysł jest nie do zrobienia, bo nie zmiezyłam sciany i zlew obok płyty sie nie zmiesci i bedzie na drugiej scianie , tylko, że mam kuchnie otwarta na salon i bedzie ten zlew widac. Mąż chce mikrofale nad piekarnikiem , ja niekoniecznie. A i okazało sie, ze elektryk nie przewidział pradu do okapu. troche trezba bedzie sciane kuc. No i teraz widze, ze jeszcze jedno gniazdko by sie przydało nad blatem, ale ską ja to mogłam przewidziec rok temu jak elektryk robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 13.10.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 mam to samo, teraz okazało się, że w spiżarni mam za mało gniazdek, a i w korytarzyku przydałoby się z jedno, lodówkę już kupiłam przez net, stoi w domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.10.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Mąż chce mikrofale nad piekarnikiem , ja niekoniecznie. A i okazało sie, ze elektryk nie przewidział pradu do okapu. troche trezba bedzie sciane kuc. No i teraz widze, ze jeszcze jedno gniazdko by sie przydało nad blatem, ale ską ja to mogłam przewidziec rok temu jak elektryk robił mikrofale robilismy pod kuchennym blatem majac na uwadze ze za lat kilka nasza mloda moze siegnac i bez problemu cos sobie sama podgrzac piekarnik chcielismy nad blatem ale nie dalo sie tego sensownie zaplanowac. kuchnia chyba z 14mkw ale ciezko bylo ja ustawic u nas elektrym w rodzinie i wszelkie przerobki na biezaco choc tyle nad tym myslelismy ze wiele ich nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.10.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 mam to samo, teraz okazało się, że w spiżarni mam za mało gniazdek, a i w korytarzyku przydałoby się z jedno, lodówkę już kupiłam przez net, stoi w domu:) gniazdek nigdy nie za wiele ale zastanawiam sie po co Ci gniadka w spizarni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.10.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 ja mam gniazdka w spiżarni pod zamrażarkę i napowietrzacz do oczyszczalni ścieków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.10.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 ja mam gniazdka w spiżarni pod zamrażarkę i napowietrzacz do oczyszczalni ścieków Miejsce pod zamrazarke, ktora jak na razie nie jest nam potrzebna, mamy w jednym z piwnicznych pomieszczen w ktorym stoi rowniez pralka u nas na szczescie jest kanalizacja i od kilku dni rura od gazociagu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.10.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 oczyszczalnia to tak jak kanaliza...ja jakoś nie czuję różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.10.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 oczyszczalnia to tak jak kanaliza...ja jakoś nie czuję różnicy. nic nie sypiesz? co jakis czas nie wywozisz? nie czyscisz? nie mialas rozkopanego podworka przy montazu? nie bylo drozsze w instalacji? Nie masz na ziemia wystajacych elementow? - nie czujesz ... roznicy? Jesli miala bys do wyboru kanalize lub pos naprawde bys powiedziala - bez roznicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.10.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 sypie mąż, wywozi facet od szamba jakiś raz na rok, nie czyszczę, podwórko i tak było rozkopane Szczerze mówiąc jakbym miała wybór to bardzo mocno musiałabym pomyśleć czy kanaliza czy oczyszczalnia. Po odliczeniu wszystkiego co mogłam (vat,dofinansowanie) oczyszczalnia wyniosła nas ok. 3 tyś. Przy naszym bardzo duuuużym zużyciu wody za kanalize wyszloby drozej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.10.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 sypie mąż, wywozi facet od szamba jakiś raz na rok, nie czyszczę, podwórko i tak było rozkopane Szczerze mówiąc jakbym miała wybór to bardzo mocno musiałabym pomyśleć czy kanaliza czy oczyszczalnia. Po odliczeniu wszystkiego co mogłam (vat,dofinansowanie) oczyszczalnia wyniosła nas ok. 3 tyś. Przy naszym bardzo duuuużym zużyciu wody za kanalize wyszloby drozej. spoko kazdy podejmuje decyzje i grunt to dobrze sie nad tym zastanowic gdyzbym mial wybierac pos nawet bym nie bral pod uwage nie musialem wybierac wiec wybor byl oczywisty a o kanalizacji nawet nie musze pamiatac tym bardziej ze nie mam meza jak to temat od gniazdek do szamba "plynnie" przeszedl teraz proponuje o pogodzie lub o seksie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 13.10.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Witam i pozdrawiam gorąco Torun i okolice Wiem, że wątek pt."Jakie okna?" już był, ale mam pytanko do wszystkich, którzy juz mieszkają : - gdzie kupowaliście okna? - czy bardzo drogo, czy tylko drogo? - jak sie spisują? Dodatkowo, jakby ktoś miał więcej czasu, to jeszcze na temat drzwi zewnetrznych i wewnetrznych, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.10.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Witam i pozdrawiam gorąco Torun i okolice Wiem, że wątek pt."Jakie okna?" już był, ale mam pytanko do wszystkich, którzy juz mieszkają : - gdzie kupowaliście okna? - czy bardzo drogo, czy tylko drogo? - jak sie spisują? Dodatkowo, jakby ktoś miał więcej czasu, to jeszcze na temat drzwi zewnetrznych i wewnetrznych, dzięki OKNOVID tanio, bardzo tanio spisuja sie znosnie ale ... problemy z montazem, terminami, przyjazdem serwisu, niejasnosci w ksiegowaniu moich wplat itd ... duzo sie z nimi naszarpalem ale okna wyszly mnie na caly dom baaaaaaaardzo tanio wewnetrzne mam polskone. tanie ale znosne zewnetrzne jakies drewniane z wieloma przeszkleniami kupowane na dawnej "Bialej" - zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 13.10.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Dzięki za podpowiedzi i pocieszenie, że coś moze byc tanie lub bardzo tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.10.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Dzięki za podpowiedzi i pocieszenie, że coś moze byc tanie lub bardzo tanie no ba ja tu nie jestem od pocieszania tylko od pisania prawdy Powodzenia w dokonywaniu dobrych wyborow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 14.10.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 gniazdka w spiżarni mam po to samo po co Ty masz gniazdka w pomieszczeniu w piwnicy zamrażarka i pralka bo spiżarnia stała się pralnio-spiżarnią i okazało się że przydałyby się jeszcze ze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.10.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 gniazdka w spiżarni mam po to samo po co Ty masz gniazdka w pomieszczeniu w piwnicy zamrażarka i pralka bo spiżarnia stała się pralnio-spiżarnią i okazało się że przydałyby się jeszcze ze 2 aaaaaaaa mam jak widac wylne wyobraznie o spizarni jako o malym pomieszczeniu przy kuchni zwykle bez okna gdzie stoja wieksze zapasy cukru, maki, wiekszych garow no i oczywiscie kochane sloiczki z ogoreczkami my mamy niewielka spizarenke w skosie pod schodami gdzie ma ani jednego gniazdka i okazuje sie ze dobrze to zaplanowalismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 14.10.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 jest przy kuchni, ale jest duża, z oknem, jestem zadowolona że nie zrezygnowaliśmy z niej, niektórzy powiększają sobie kuchnię kosztem tej spiżarni, ale kuchnia też nie jest taka mała. Wejdzie tam jeszcze suszarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 14.10.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Wiatr dziś nieziemski Drugi raz w tym roku, z powodu tak silnego wiatru wyrwało i połamało nam pergole, które mieliśmy zainstalowane przy tarasie. Masakra... Trawa ładnie wzeszła, ale coś czuję, że już więcej nie zaszaleje, bo w tym tygodniu zapowiadają opady śniegu z deszczem i niską temperaturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.10.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Wiatr dziś nieziemski Drugi raz w tym roku, z powodu tak silnego wiatru wyrwało i połamało nam pergole, które mieliśmy zainstalowane przy tarasie. Masakra... Trawa ładnie wzeszła, ale coś czuję, że już więcej nie zaszaleje, bo w tym tygodniu zapowiadają opady śniegu z deszczem i niską temperaturę dzis rano nieco ponad 100km od Torunia w kierunku warszafki juz zaczynalo padac. znajomi z Otwocka od kilku godzin nie maja pradu i podobnie tak jest w calym miescie ... mi kilka dni temu z tarasu sprzatnelo plastikowe krzesla i jedno tego nie przezylo taka pogoda ze moze w koncu dzis rozpale kociolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.10.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 jest przy kuchni, ale jest duża, z oknem, jestem zadowolona że nie zrezygnowaliśmy z niej, niektórzy powiększają sobie kuchnię kosztem tej spiżarni, ale kuchnia też nie jest taka mała. Wejdzie tam jeszcze suszarka wiec zazdroszcze spizarenka bezposrednio przy kuchni to cos czego nam niestety nie udalo sie zrobic. mamy za calkiem spora 14-15 mkw kuchnie ale spizarenki brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts