annaoj20008 12.12.2009 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Witajcie.Czy możecie się podzielić spostrzeżeniami na temat pęknięć na ścianach, suficie w swoich domkach? czy takowe mieliście na skutek pracy świeżego budynku?Gładzie kładą mi bardzo szybko tj. 6 m-cy po wybudowaniu, bo niestety muszę się wiosną wprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.12.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 mamy pęknięcia na ścianach i na łączeniach pomiędzy sufitem a ścianą. To norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 13.12.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 U nas w poprzednim domu tez mielismy pekniecia - ale wprowadzalismy sie 5 miesiecy od rozpoczecia budowy. Teraz dalismy sobie 18 miesiecy i zobaczyny czy sie powtorza. Mamy wielka nadzieje wprowadzic sie na Swieta. Ale nadal mamy duzo pracy i problemy ze zdrowiem dziecka - jutro wracamy do szpitala. Moze znacie jakiegos dzieciecego hematologa przyjmujacego prywatnie? PozdrawiamRenata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.12.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Renata, a co z nazwą ulicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrz44 13.12.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Witam wszystkich z okolic. Mam prośbę. Podajcie namiary na sprawdzoną firmę zakładającą rekuperatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 13.12.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 No właśnie te rysy pojawiły się 2 dni temu. Zaczęliśmy budować w maju tego roku, a musimy się wprowadzić na wiosnę. Gładzie właśnie kończą i zaczęło strzelać. Może trochę mnie pocieszyliście, że nie tylko u mnie są rysy. Reniu niestety nie pomogę jeśli chodzi o lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 14.12.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 My tynki gipsowe robiliśmy po 11 miesiącach od rozpoczęcia budowy. Też pęka. Najbardziej na łączeniu ścian z pustaków z k-g na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.12.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 mamy pęknięcia na ścianach i na łączeniach pomiędzy sufitem a ścianą. To norma. nam tu nc nie peka delikatne pekniecie jest w okolicy okna dachowego, na 2 laczeniach sa delikatne pekniecia na laczeniach KG i scian na poddaszu nigdzie nic nie widac a tam faktycznie strzela nader czesto - norma jednak wilalbym tego nie nazywac W koncu snieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmm 14.12.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Nam na razie nic nie peka, ale jeszcze nie mieszkamy, więc moze cos jeszcze wyjdzie. Renia nie pomoge co do lekrza, ale dużo zdrówka życzę . Wiem co to znaczy mieć dziecko w szpitalu, w zeszłym roku przeżylismy cięzka chorobe syna. Będzie dobrze. Zmieniłam opony na zimowe i prosze śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.12.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Najlepszego z okazji minimalnego porannego przymrozku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 15.12.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 witam serdecznie... mam pytanie - jaki kabel (typ i przekroj) zastosowaliscie do podlaczenia sie (od skrzynki energetycznej do glownej rozdzielni w domu). Dodam ze mam zamiar: - uzywac sile - w garazu miec warsztat (szlifierki, spawarka, kompresor, wiertarki itp) z gory dzieki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.12.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 witam serdecznie... mam pytanie - jaki kabel (typ i przekroj) zastosowaliscie do podlaczenia sie (od skrzynki energetycznej do glownej rozdzielni w domu). Dodam ze mam zamiar: - uzywac sile - w garazu miec warsztat (szlifierki, spawarka, kompresor, wiertarki itp) z gory dzieki za odp. nie wiem, pewnie taki jak w projekcie jak nie masz to zadzwon do energetyki a Ci powiedza Byc moze zalezy to od jakiejs mocy przylaczeniowej czy czegos podobnego - wiem ze ja mam zadeklarowane 12,5 czegos tam mam oczywiscie 3 fazy jak chyba teraz juz wszyscy bo jest to standardem i solidna spawarka wlozona w odpowiednie gniazdko korkow nie wywala jak masz juz elektryka to z pewnoscia dobrze Cie poprowadzi, ja w tej kwestii na swoim moglem calkowiecie polegac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.12.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 brrrr...zimno...kupcie dziś Muratora. Jest artykuł o naszym Tomku1950. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.12.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 brrrr...zimno...kupcie dziś Muratora. Jest artykuł o naszym Tomku1950. mam nadzieje za jakies dobre wiesci bo przyznam sie ze dawno nie czytalem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 17.12.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 dzyndzyndzyn dzyndzyndzyn ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 17.12.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Ja już czuję święta, bo jeszcze tylko jutro do pracy i wolne Domek już przyozdobiony lampkami świątecznymi, a w weekend zaczynam sprzątać i wprowadzać wewnątrz świąteczną atmosferę to szykuje sie 2,5 tygodnia wolnego. nic tylko pozazdroscic mnie jedynie cieszy zaplanowany na 7-10 stycznia wyjazd na narty. mam tylko nadzie ze zdazy juz zdrowo nawalic sniegu a asfalcik bedzie suchy i czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 17.12.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 No, ale niestety na święta zapowiadają odwilż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 17.12.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 No, ale niestety na święta zapowiadają odwilż wiec niech dzieci naciesza sie sniegiem skoro jeszcze jest a pozniej jak snieg bedzie potrzebny to sie go poszuka gdzies na poludniu czy jak czas pozwoli to dalej na poludniowym zachodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmm 18.12.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Oj marzy mi sie wyjazd na narty. Ale ciagle dzieci za małe. Moze w przyszłym roku. W niedziele ubieram choinke i pieke piernik, i juz bedzie pachniało świętami. Dzisiaj zaczynaja montaz mebli w kuchni, az jestem ciekawa. Jutro zaczynam wielkie sprzatanie na budowie.Renata jak zdrówko maluszka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 18.12.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Bardzo dziekuje za pamiec - w poniedzialek jedziemy na konsultacje do Warszawy. Narazie nie mysle o Swietach - chociaz domek juz sie konczy wykanczac.Mam nadzieje tylko ze w poniedzialek wrocimy do domu i zaczniemy przygotowywac sie do Swiat. PozdrawiamRenata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts