piotrulex 14.01.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 muszę teraz kupić gniazda do odkurzacza - sama jednostka będzie za jakiś czas dopiero - i właśnie nie wiem jakie, żeby czasem się nie wkopać, bo nie wiem jeszcze jaki odkurzacz wybiorę, madzialenka wiesz dokładnie coś o tych innych przekrojach? byłabym wdzięczna za info z tego cos ie orientuje biale rury zwykle sa w standardzie beam. ja to wszystko kupowalem na lubickiej chyba w cuprum a oni wlasnie bmaja beam. fakktycznie musze miec tro na uwadze kupujac np. rure do odkurzacza bo jednostke centralna jakos tam idzie polaczyc. sam nie wiem cowybrac DZIS RANO U NAS ZA OKNEM-16,9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 14.01.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 ma ktoś z Was separator do kominka? jak to się sprawuje ja znalazłam takie coś na allegro http://allegro.pl/item870349525_elektryczny_odkurzacz_kominkowy_18l1000w_szczota.html Ja myślę, że to taki mało przydatny gadżet, ale sama nie mam, więc może bzdury gadam. My opróżniamy kominek z popiołu 1 raz w tygodniu (znaczy mąż opróżnia ). Robi to za pomocą zmiotki i szufelki. Takie porządne odkurzanie robimy tylko na koniec sezonu grzewczego za pomocą zwykłego odkurzacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 14.01.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Separator mam, do kominka użyłam może ze 2 razy. Jeśli tylko do tego celu, szkoda pieniędzy. Przydaje się do sprzątania po szlifowaniu, kuciu, tępienia os i innego latającego badziewia. Marzenka, nie pamiętam dokładnie, bo temat interesował mnie ponad 2 lata temu, ale rury były niebieskie i chyba chodziło o Borysowskiego. A u nas rano było -19. Pozdrawiam cieplutko Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 14.01.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 dzięki za odp w takim razie odpuszczam separator, słyszałam, że dobrze czyści się kominek fusami od herbaty, chodzi chyba o to, żeby się nie kurzyło, należy wsypać fusy do popiołu i razem wszystko zmieść - ciekawy sposób:) ale jeszcze nie próbowałam u nas też -19, a wczorajsza mgła koło godz. 19 była przerażająca jak z horroru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 14.01.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witam, szukam Kierownika Budowy, budowa w okolicach Osieka.Czy mógłby Ktoś z Was mi podać namiary? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź - może być na maila: [email protected]Betusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sleem 15.01.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam po dość długiej przerwie ! Nareszcie u mnie się ruszyło i jestem pełnoprawnym właścicielem działeczki. W związku z powyższym, zwracam się z prośbą o namiar na jakiegoś dobrego (czyt. taniego) architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.01.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam serdecznie przy piatku [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 15.01.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Cześć sąsiad. Bardzo się cieszę, że zaczynacie. Niestety moim architektem nie poratuję, bo robił to w ramach uprzejmości. Mam prośbę do wszystkich. Znajomi poszukują do wynajęcia mieszkania lub domku dla 5-osobowej rodziny, do 60 metrów, tanio. Lokalizacja - byle w Toruniu. Pozdrawiammagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sleem 15.01.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Dzis polece do jednej pani architekt. zobaczymy ile mi zaspiewa. A takie pytanie. Czy lepiej samemu załatwiać warunki przyłączy czy zostawić to architektowi ? Bo słyszałem, że też oni to załatwiają. Tylko jeśli to jakaś bezkolejkowa biurokracja to wolalbym przyoszczedzić na samym początku i sam podskoczyć do prądowni. Jakie dokumety trzeba im dostarczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.01.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Dzis polece do jednej pani architekt. zobaczymy ile mi zaspiewa. A takie pytanie. Czy lepiej samemu załatwiać warunki przyłączy czy zostawić to architektowi ? Bo słyszałem, że też oni to załatwiają. Tylko jeśli to jakaś bezkolejkowa biurokracja to wolalbym przyoszczedzić na samym początku i sam podskoczyć do prądowni. Jakie dokumety trzeba im dostarczyć ? zalatwianiem to raczej ciezko nazwac. trzeba do dostawcy wystosowac pismo o warunki o dostajesz na to odpowiedz ktora jest niezbedna do uzyskania PNB. jesli jakich projektant bedzie za to wolal dodatkowa kase wieksza niz 100 zeta to napisz te 3 pisemka sam. wiekszosc robi to w standardzie bo naprawde ciezko to nazwac zalatwianiem. to tak jakbym "zalatwil" Ci jednorazowy bilet przejazdu mzk TORUN za 2,50 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 15.01.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 .... to tak jakbym "zalatwil" Ci jednorazowy bilet przejazdu mzk za 2,50 zeta Piotrulex to ja bym się może na to pisał, bo u nas w bydzi jak sobie sam załatwiam to 2,60 zeta wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.01.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 .... to tak jakbym "zalatwil" Ci jednorazowy bilet przejazdu mzk za 2,50 zeta Piotrulex to ja bym się może na to pisał, bo u nas w bydzi jak sobie sam załatwiam to 2,60 zeta wychodzi OK. Juz dopisalem, ze o Toronto sie rozchodzi bo jeszcze z torbami pojde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.01.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 W kwestii centralnego odkurzacza ze wzgledu na cene, dluga gwarancje zakupie najprawdopodobniej cos takiego z firmy profieurope http://www.allegro.pl/item882865938_odkurzacz_centralny_profi_30_1_5_lat_gwarancji.html z zestawem akcesorii i wlacznikiem w rurze koszt calego zestawu z przesylka i partia tekstylnych workow to zaledwie 1348 zeta dorabiaja tez weze na zamowienie w cenie 10 zeta za metr + niewielka kasa za koncowki w necie opinie pozytywne a firma w sumie znana z okurzaczy wywodzaca sie z zelmera ktorego sobie cenie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 15.01.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 oooo ta informacja bardzo się przyda Madzia, znajomy ma mieszkanie do wynajęcia, około 70m2, całkowicie umeblowane na ul. Mohna, ale nie wiem co to znaczy tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 15.01.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Marzenka, cena jest tu bardzo ważna i im taniej tym lepiej. Zapytaj ile znajomi będą chcieli. Bardzo chcę im pomóc, bo życie ich nie rozpieszcza. I to mało powiedziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 15.01.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 to już może dalej na PW, ale jeśli cena ważna to raczej odpada to mieszkanko:( szkoda, tez bym chciała im pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 15.01.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Cześć sąsiad. Bardzo się cieszę, że zaczynacie. Niestety moim architektem nie poratuję, bo robił to w ramach uprzejmości. Mam prośbę do wszystkich. Znajomi poszukują do wynajęcia mieszkania lub domku dla 5-osobowej rodziny, do 60 metrów, tanio. Lokalizacja - byle w Toruniu. Hej My własnie opuszczamy nasze wynajmowane mieszkanko na Skarpie - 61 m2 - 3 pokoje. Cena 1000 zl - tyle placiliśmy właścicielowi. Nie wiem czy to mało czy to dużo. Pozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piatel 16.01.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Witam.Zwracam się do tych wszystkich którzy dopiero się budują. Chętnie pomogę i doradzę w sprawie instalacji elektrycznej w domku jednorodzinnym. Mam o tym pojęcie ponieważ sam w swoim taką wykonałem. Wiem na co należy położyć nacisk aby później mieszkało się wygodnie i bezpiecznie. Bez przedłużaczy, bezsensownego dalekiego chodzenia żeby światło zgasić. Jak coś się zewrze żeby nie zgasło w całym domu.Polecam się i służę dobrą radą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.01.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Witam. Zwracam się do tych wszystkich którzy dopiero się budują. Chętnie pomogę i doradzę w sprawie instalacji elektrycznej w domku jednorodzinnym. Mam o tym pojęcie ponieważ sam w swoim taką wykonałem. Wiem na co należy położyć nacisk aby później mieszkało się wygodnie i bezpiecznie. Bez przedłużaczy, bezsensownego dalekiego chodzenia żeby światło zgasić. Jak coś się zewrze żeby nie zgasło w całym domu. Polecam się i służę dobrą radą. to moze cos wiecej o sobie i uzupelnij profil bo jak na razie to mi wyglada na niekompletna reklame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakwaw 16.01.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Witam!Jestem tu nowy i ogrom postów trochę mnie przeraził.Mam prośbę.Szukam firmy, która otynkuje mój dom i pomaluje, bez styropianu - ściany mam trój-warstwowe ze styropianem w środku. Czy macie jakieś pewne firmy, solidne, które nie biorą cen warszawskich. Jedna z firm wyceniła mi otynkowanie domu(powierzchnia 220 m2) domu na 115 zł za metr(robocizna i materiały). Trochę to dla mnie dużo.Pozdrawiam i czekam na sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts