piotrulex 29.01.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witam serdecznie. Pozale sie Wam, ze wczoraj bylem w Gdansku. Najpierw zablokowana 1-ka sporo przed Swieciem bo Tir sie zmasakrowal. Pozniej wypadek smierletny kilka km przed wjazdem na platna autostrade za Swieciem i kilkanascie km korka, objezdzalem po gps jakas waska droga przy wale przeciwpowodziowym. autostrada platna w miare OK. Jak wracalem to miedzy Swieciem a Lysomicami podobno srednia predkosc to max 20km h co chwile wypadki i mijanki bo tiry blokowaly droge. Ostatecznie z Gdanska do Torunia wracalem przez Bygdoszcz Ostatnio do Gdanska mieszcze sie spokojnie w mniej niz 2 godziny i to na luzaku. Wczoraj wyszlo z 4,5 godziny. Gratulacje dla drogowcow i mistrzow kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmag 29.01.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 piotrulex pewnie Cię nie pocieszę, ale w innych miejscach lepiej nie było. Wczoraj Toruń - Poznań - Bydgoszcz - Toruń - 12h, w tym 3h w korku koło Żnina, bo jedna ciężarówka nie mogła podjechać pod górkę, a druga próbowała swoich sił i jej tylna oś wylądowała w rowie, przednia i przyczepa na drodze, więc przejechać nie mógł nikt, a wiało tak, że po godzinie prób wyciągnięcia jej z rowu musiał przyjechać pług wirnikowy, żeby przebić się przez zaspy. Normalnie tą trasę wraz z załatwianiem klientów robię w 7h. Nie zazdroszczę też tym, którzy wybierali się z Bydgoszczy na Poznań - korek - 9 km i zaspy (ciekawe czy już ruszyli) BYLE DO WIOSNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 29.01.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Renata, a co to za sąsiedzi są tacy mili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 29.01.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 piotrulex pewnie Cię nie pocieszę, ale w innych miejscach lepiej nie było. Wczoraj Toruń - Poznań - Bydgoszcz - Toruń - 12h, w tym 3h w korku koło Żnina, bo jedna ciężarówka nie mogła podjechać pod górkę, a druga próbowała swoich sił i jej tylna oś wylądowała w rowie, przednia i przyczepa na drodze, więc przejechać nie mógł nikt, a wiało tak, że po godzinie prób wyciągnięcia jej z rowu musiał przyjechać pług wirnikowy, żeby przebić się przez zaspy. Normalnie tą trasę wraz z załatwianiem klientów robię w 7h. Nie zazdroszczę też tym, którzy wybierali się z Bydgoszczy na Poznań - korek - 9 km i zaspy (ciekawe czy już ruszyli) BYLE DO WIOSNY jak wlasnie ze Swiecia do Brzydgoszczy jechalem 5-ka to mowili o zablokowanej drodze kolo Znina. Bylo to okolo 18-19 godziny Po drodze mialem skret na 56-ke na Koronowo. Ta droga byla rowniez zablokowana do Toronto wracalem 10-ka i bylo super, pewnie dlatego ze przez lasy a nie przez pola gdzei noc stop zawiewa sniegiem w taka pogode i niespodzianki na drodze szczegolnie doceniam cb, gps, dobry atlas samochodowy i zwyczaj jezdzenia z duza iloscia paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 29.01.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 A ja chciałabym pochwalić sąsiadów z Kopanina, których poprosiliśmy o pomoc w odśnieżaniu naszego dlugiego dojazdu do drogi. Śnieg mi nie straszny, moja boczna droga wyglada lepiej niż w Złotorii. No wiesz Renata. W Złotorii też jest super. Ci, którzy u mnie byli, wiedzą, że to prawie koniec świata. Ale pług mamy zawsze gdy trzeba. Dziękuję więc tym miłym Panom, którzy o nas pamiętają. A co ciekawe, Toruń pod tym względem wypada marniutko, oj marniutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 29.01.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Dane kontaktowe do Pana Jacka Jarzębowskiego wykonującego meble kuchenne: 696-125-860. Pan od schodów, stołu i komodyAndrzej KalichUsługi Stolarskie0-694-211-322 Panowie odpowiadaja na maile, są b. sympatyczni i potrafią doradzić. PozdrawiamRenata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmag 31.01.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Pytanko do doświadczonych inwestorów: Oferta od Architekta 4 tys. (w tym adaptacja domu wraz ze zmianą wymiarów budynku, przeprojektowaniem dachu i stropu oraz adaptacja garażu wolno stojącego ze zmianą wymiarów ścian zewnętrznych + plan zagospodarowania działki + projekt instalacji przydomowej oczyszczalni ścieków) Godna cena, czy przeginka. Zdecydowalibyście się, czy byście szukali innego speca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 31.01.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 A ja płaciłam 2400,- za adaptację projektu, niewiele zmian (doprojektowanie kominka, likwidacja podpiwniczenia, likwidacja ścianki działowej, obniżenie posadowienia), do tego projekt zagospodarowania działki, trwało to tydzień (ale trochę błędów było, które zostały poprawione) - sama zanosiłam dokumenty do ZUD, pozwolenie w 3 tygodnie miałam. Też będę miała przydomową oczyszczalnię ścieków , ale oddzielnego projektu na to nie mam (tzn. jest to narysowane w projekcie zag. terenu). Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 31.01.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Też będę miała przydomową oczyszczalnię ścieków , ale oddzielnego projektu na to nie mam (tzn. jest to narysowane w projekcie zag. terenu). Pozdrawiam . I tak musisz zrobić dodatkowy projekt i zrobić oddzielnie zgłoszenie w Starostwie. Przynajmniej jak my budowaliśmy to tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 31.01.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Hmm, ale ja w pozwoleniu na budowę mam wpisane tak: pnb domu mieszkalnego o pow. (...), przydomowej oczyszczalni ścieków z drenażem rozsączającym oraz elementów urządzenia terenu przewidzianych do realizacji na działce nr... Dlatego myślę, że pozwolenie na budowę obejmuje już całość .... muszę jeszcze przejrzeć wszystkie dokumenty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 31.01.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 To jak wpozwoleniu na budowę masz wpisaną oczyszczalnię to może faktycznie już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 31.01.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 No i tak na szybko teraz sprawdziłam, jest jedna kartka w projekcie zag. działki z rozrysowaną oczyszczalnią (ksero "ulotki") i podpis projektanta adaptującego ..., więc się uspokoiłam już , ale dzięki za czujność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piatel 31.01.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 No i tak na szybko teraz sprawdziłam, jest jedna kartka w projekcie zag. działki z rozrysowaną oczyszczalnią (ksero "ulotki") i podpis projektanta adaptującego ..., więc się uspokoiłam już , ale dzięki za czujność. dowiedz sie jeszcze o dofinansowania do przydomowych oczyszczalni. gminy daja do 50%. wiec oczyszczalnia wychodzi tyle co szambo. my jestesmy w trakcie papierow. sorki za literowki pisze z malego palmika bo jesttem na wyjezdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piatel 31.01.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 No i tak na szybko teraz sprawdziłam, jest jedna kartka w projekcie zag. działki z rozrysowaną oczyszczalnią (ksero "ulotki") i podpis projektanta adaptującego ..., więc się uspokoiłam już , ale dzięki za czujność. dowiedz sie jeszcze o dofinansowania do przydomowych oczyszczalni. gminy daja do 50%. wiec oczyszczalnia wychodzi tyle co szambo. my jestesmy w trakcie papierow. sorki za literowki pisze z malego palmika bo jesttem na wyjezdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 01.02.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Najlepszego przy poniedzialku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 01.02.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Dzięki, a na jakim etapie starać się o to dofinansowanie do oczyszczalni?? Przed poniesieniem kosztów czy po?? Pozdrawiam!!!! No i tak na szybko teraz sprawdziłam, jest jedna kartka w projekcie zag. działki z rozrysowaną oczyszczalnią (ksero "ulotki") i podpis projektanta adaptującego ..., więc się uspokoiłam już , ale dzięki za czujność. dowiedz sie jeszcze o dofinansowania do przydomowych oczyszczalni. gminy daja do 50%. wiec oczyszczalnia wychodzi tyle co szambo. my jestesmy w trakcie papierow. sorki za literowki pisze z malego palmika bo jesttem na wyjezdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.02.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 przed wszelkimi pracami związanymi z zamontowaniem oczyszczalni. Teraz jest początek roku więc gminy powinny jeszcze mieć na to kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piatel 01.02.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Dzięki, a na jakim etapie starać się o to dofinansowanie do oczyszczalni?? Przed poniesieniem kosztów czy po?? Pozdrawiam!!!! No i tak na szybko teraz sprawdziłam, jest jedna kartka w projekcie zag. działki z rozrysowaną oczyszczalnią (ksero "ulotki") i podpis projektanta adaptującego ..., więc się uspokoiłam już , ale dzięki za czujność. dowiedz sie jeszcze o dofinansowania do przydomowych oczyszczalni. gminy daja do 50%. wiec oczyszczalnia wychodzi tyle co szambo. my jestesmy w trakcie papierow. sorki za literowki pisze z malego palmika bo jesttem na wyjezdzie Wniosek składasz przed poniesieniem kosztów. Tak jak wspominałem dają do 50% ale nie więcej niż 2500PLN. Bynajmniej w Aleksandrowie gdzie ja się staram. Czym wcześniej złożysz wniosek tym lepiej. Sezon na ssanie z UE dopiero się zaczął więc masz trochę czasu ale nie za wiele bo chętnych jest więcej niż środków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 01.02.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Dziękuję za informację, jutro dzwonię do mojej Gminy Obrowo , żeby rozeznać sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmag 01.02.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Pytanko do doświadczonych inwestorów: Oferta od Architekta 4 tys. (w tym adaptacja domu wraz ze zmianą wymiarów budynku, przeprojektowaniem dachu i stropu oraz adaptacja garażu wolno stojącego ze zmianą wymiarów ścian zewnętrznych + plan zagospodarowania działki + projekt instalacji przydomowej oczyszczalni ścieków) Godna cena, czy przeginka. Zdecydowalibyście się, czy byście szukali innego speca? czy jeszcze ktoś podzieli się swoimi spostrzeżeniami na ten temat?? Betusia35 dzięki za odpowiedz i podziel się wieściami z gminy nt. oczyszczalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts