piotrulex 02.02.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Pytanko do doświadczonych inwestorów: Oferta od Architekta 4 tys. (w tym adaptacja domu wraz ze zmianą wymiarów budynku, przeprojektowaniem dachu i stropu oraz adaptacja garażu wolno stojącego ze zmianą wymiarów ścian zewnętrznych + plan zagospodarowania działki + projekt instalacji przydomowej oczyszczalni ścieków) Godna cena, czy przeginka. Zdecydowalibyście się, czy byście szukali innego speca? czy jeszcze ktoś podzieli się swoimi spostrzeżeniami na ten temat?? Betusia35 dzięki za odpowiedz i podziel się wieściami z gminy nt. oczyszczalni Jesli solidny, sprawdzony, z polecenia i zrobi wszystko tak jak napisalas cena jest moim zdaniem do zaakceptowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 02.02.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 według mnie cena trochę wysoka, nie wiem jak to jest z oczyszczalnią, ale ja miałam jakiś tysiąc mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.02.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 według mnie cena trochę wysoka, nie wiem jak to jest z oczyszczalnią, ale ja miałam jakiś tysiąc mniej ja sobie zalozylem, ze projekt przylacza wod-kan kosztuje prawie tysiak wiec majac na uwadze, ze kolezanka to bedzie miala cena jest w miare OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 02.02.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 więc projekt oczyszczalni też może koło tysiaka kosztować, jeśli tak to ok, my za projekt wody płaciliśmy chyba 700 zł ale głowy nie dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.02.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Dziękuję za informację, jutro dzwonię do mojej Gminy Obrowo , żeby rozeznać sytuację. Tak sobie lukam na szdjecia i opis - fajna macie dzialeczke Jak tam wyglada kwestia dojazdu w tak sniezna zime jak teraz? Taka mala anegdota Mamy znajomych z okolic Katowic, mieszczuchy na 100%. Maja sporo kasy, postawili wielki, piekny dom na totalnym uboczu gdzies tam w lasach. Piekna okolica, cisza, spokoj. Wprowadzili sie na jesieni i na wiosne dom sprzedawali kupujac kolejne mieszkanie w miescie. Mieli nieco klopotu z zalatwieniem odsniezenia drogi jak 3 czy 4 dni nie mogli dojechac do pracy, sklepu itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmag 02.02.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Z gościem bardzo konkretnie się rozmawiało i polecił mi go znajomy więc nie będę kombinował, tylko......................do roboty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 02.02.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 hej, gdzie kupujecie drewno do kominka - ważne żeby było suche, ja kipiłem z fortu na polnej brzozę i wyszła straszna bieda; drzewo mokre, edziło sie bardziej niż paliło na przyszły rok to sobie zamówię z lasu kilka m3 i będzie problem z głowy, teraz jednak muszę od czasu do czasu kupić, a nie wiem skąd co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackoman 02.02.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Witam, Niedlugo ruszam z budowa domu w Grebocinie Na poczatek szukam czegos w rodzaju barak/garaz blaszak/ jakas taka budka itp. Cos co by mogla stac na dzialce i sluzyc jako w miare bezpieczna przechowalnia. Ma ktos cos na zbyciu? Pozdrawiam PS Pewnie w przyszlosci poprosze o porady w sprawie wlasciwego budowania, wykonawcow itd. Co myslicie od systemie Solbet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MINIRAF 02.02.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Co myslicie od systemie Solbet? SOLBET tani i możesz sie spodziewać pełno popękanych pustaków u mnie na 12 palet ponad jedną zebrałem z rozwalonymi całkiem pustakami. Wsadzają połamane pustaki perfidnie do środka palety aby nie było widać . Nie liczyłem już w ogóle tych z widocznym peknieciem (widać że to jakieś błędy produkcyjne ) CO DRUGI POSIADAŁ TAKIE BŁĘDY Tak co drugi !!!! Dlatego nie polecam - Solbet to tandeta i bedziesz żałować tak jak ja że sie zasępiłeś . Ja teraz postanowiłem że wole drożej zapłacić ale już sie tak nie denerwować na partaczy podczas murowania gdy co drugi jest z tak zwanym szprungiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 02.02.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Dzwoniłam do Gminy w Obrowie w sprawie dofinansowania oczyszczalni i już wiem, w roku 2010 nie będzie dofinansowania, ale w 2011 r., przyjmują wnioski już teraz, i wszystkie czekają w kolejce. Aha i to dofinansowanie to raczej będzie BUDOWA PRZEZ GMINĘ, a dokładniej przez firmę wybraną w drodze przetargu. Zamierzam złożyć wniosek i czekać cierpliwie . Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MINIRAF 02.02.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Zamierzam złożyć wniosek i czekać cierpliwie . moze okazać sie że twoja inwestycja zakończy sie za dwa lata (lub póżniej) czy przy tak małej inwestycji opłaca sie tak długo czekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 02.02.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Kwestia kasy, być może będę musiała tyle czekać, bo np. budowa się przeciągnie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.02.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Co myslicie od systemie Solbet? SOLBET tani i możesz sie spodziewać pełno popękanych pustaków ... Mielismy Solbet Solec Kujawski i jest to bardzo dobry towar Peknietego pewnie nie bylo ani jednego Na paletach ukladane sa maszynowo prosto z maszyny do ciecia wiec nie widze opcji aby ktokolwiek wkladal do srodka palety popekane sztuki. no chyba ze jakis posrednik sobie plac wysprzatal Moim zdaniem Solbet jest to jeden z lepszych betonow komorkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackoman 03.02.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Mielismy Solbet Solec Kujawski i jest to bardzo dobry towar Peknietego pewnie nie bylo ani jednego Na paletach ukladane sa maszynowo prosto z maszyny do ciecia wiec nie widze opcji aby ktokolwiek wkladal do srodka palety popekane sztuki. no chyba ze jakis posrednik sobie plac wysprzatal Moim zdaniem Solbet jest to jeden z lepszych betonow komorkowych No wlasnie skad sei kupuje to wazna roznica. Jak prosto z Solca to chyba powinno byc OK. Ale mimo wszystko drzemie w tym wszystkim pokusa: 1. Na allegro: http://allegro.pl/item885401032_bydgoszcz_solbet_beton_komorkowy_suporex_gazobeto.html 2. Teoretycznie ten sam na stronie solbetu: 10,74 za sztuke. Czy to mozliwe zeby e-cegly mialy az taki upust w Solbecie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.02.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Mielismy Solbet Solec Kujawski i jest to bardzo dobry towar Peknietego pewnie nie bylo ani jednego Na paletach ukladane sa maszynowo prosto z maszyny do ciecia wiec nie widze opcji aby ktokolwiek wkladal do srodka palety popekane sztuki. no chyba ze jakis posrednik sobie plac wysprzatal Moim zdaniem Solbet jest to jeden z lepszych betonow komorkowych No wlasnie skad sei kupuje to wazna roznica. Jak prosto z Solca to chyba powinno byc OK. Ale mimo wszystko drzemie w tym wszystkim pokusa: 1. Na allegro: http://allegro.pl/item885401032_bydgoszcz_solbet_beton_komorkowy_suporex_gazobeto.html 2. Teoretycznie ten sam na stronie solbetu: 10,74 za sztuke. Czy to mozliwe zeby e-cegly mialy az taki upust w Solbecie? Pozdrawiam! jak my kupowalismy w 2007 roku to bylo dluuuuuuuugie oczekiwanie na dostawe w moim przypadku Solbet sprzedal firmie z Rozgart ktorej wlasciciel w Solcu ma zdaje sie jakies udzialy. Od tego z Rozgart kupil gosc z Kaszczorka od ktorego kupilem ja bedac jakby nie liczyc trzecim kupujacym. Towar jechal oczywiscie prosto z Solca a droge przesledzilem jedynie weglug dokumentow 2007 to byl bardzo trudny czas na budowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackoman 03.02.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 I tak przez 2 posrednikow wyszlo Cie taniej niz u producenta? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.02.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Miniraf, a z jakiej części Kopanina jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackoman 03.02.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 No teraz sytuacja wyglada troche lepiej pod wzgledem dostepnosci, ale mimo wszystko zastanawiam sie czy kupowac u posrednika ktory oferuje nizsza cene czy u producenta ktory teoretycznie ma wyzsza. Ciekawe czy w Solbecie mozna liczyc na jakies upusty i od jakich ilosci sie zaczynaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.02.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 No teraz sytuacja wyglada troche lepiej pod wzgledem dostepnosci, ale mimo wszystko zastanawiam sie czy kupowac u posrednika ktory oferuje nizsza cene czy u producenta ktory teoretycznie ma wyzsza. Ciekawe czy w Solbecie mozna liczyc na jakies upusty i od jakich ilosci sie zaczynaja. Jesli towar ten sam to bral bym tam gdzie taniej. Platnosc przy odbiorze itd. Podpytaj sie w Solbecie jak to jest. Moze oni cos Ci podpowiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.02.2010 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 W Solbecie nie opłacało się kupować - przynajmniej za naszych czasów tj. 2006 rok. Przez pośrednika wyszło taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts