Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

Pytanko do doświadczonych inwestorów:

Oferta od Architekta 4 tys. (w tym adaptacja domu wraz ze zmianą wymiarów budynku, przeprojektowaniem dachu i stropu oraz adaptacja garażu wolno stojącego ze zmianą wymiarów ścian zewnętrznych + plan zagospodarowania działki + projekt instalacji przydomowej oczyszczalni ścieków)

Godna cena, czy przeginka.

Zdecydowalibyście się, czy byście szukali innego speca?

czy jeszcze ktoś podzieli się swoimi spostrzeżeniami na ten temat??

Betusia35 dzięki za odpowiedz i podziel się wieściami z gminy nt. oczyszczalni

Jesli solidny, sprawdzony, z polecenia i zrobi wszystko tak jak napisalas cena jest moim zdaniem do zaakceptowania :D

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Dziękuję za informację, jutro dzwonię do mojej Gminy Obrowo :), żeby rozeznać sytuację.

Tak sobie lukam na szdjecia i opis - fajna macie dzialeczke :D

Jak tam wyglada kwestia dojazdu w tak sniezna zime jak teraz?

Taka mala anegdota

Mamy znajomych z okolic Katowic, mieszczuchy na 100%. Maja sporo kasy, postawili wielki, piekny dom na totalnym uboczu gdzies tam w lasach. Piekna okolica, cisza, spokoj. Wprowadzili sie na jesieni i na wiosne dom sprzedawali kupujac kolejne mieszkanie w miescie. Mieli nieco klopotu z zalatwieniem odsniezenia drogi jak 3 czy 4 dni nie mogli dojechac do pracy, sklepu itd :D

hej,

gdzie kupujecie drewno do kominka - ważne żeby było suche, ja kipiłem z fortu na polnej brzozę i wyszła straszna bieda; drzewo mokre, edziło sie bardziej niż paliło

na przyszły rok to sobie zamówię z lasu kilka m3 i będzie problem z głowy, teraz jednak muszę od czasu do czasu kupić, a nie wiem skąd

co polecacie?

Witam,

Niedlugo ruszam z budowa domu w Grebocinie :D

Na poczatek szukam czegos w rodzaju barak/garaz blaszak/ jakas taka budka itp. Cos co by mogla stac na dzialce i sluzyc jako w miare bezpieczna przechowalnia. Ma ktos cos na zbyciu?

Pozdrawiam

PS Pewnie w przyszlosci poprosze o porady w sprawie wlasciwego budowania, wykonawcow itd.

Co myslicie od systemie Solbet?

SOLBET tani i możesz sie spodziewać pełno popękanych pustaków

u mnie na 12 palet ponad jedną zebrałem z rozwalonymi całkiem pustakami.

Wsadzają połamane pustaki perfidnie do środka palety aby nie było widać .

Nie liczyłem już w ogóle tych z widocznym peknieciem (widać że to jakieś błędy produkcyjne ) CO DRUGI POSIADAŁ TAKIE BŁĘDY :o

Tak co drugi !!!!

Dlatego nie polecam - Solbet to tandeta i bedziesz żałować tak jak ja że sie zasępiłeś . Ja teraz postanowiłem że wole drożej zapłacić ale już sie tak nie denerwować na partaczy podczas murowania gdy co drugi jest z tak zwanym szprungiem

Dzwoniłam do Gminy w Obrowie w sprawie dofinansowania oczyszczalni i już wiem, w roku 2010 nie będzie dofinansowania, ale w 2011 r., przyjmują wnioski już teraz, i wszystkie czekają w kolejce. Aha i to dofinansowanie to raczej będzie BUDOWA PRZEZ GMINĘ, a dokładniej przez firmę wybraną w drodze przetargu.

Zamierzam złożyć wniosek i czekać cierpliwie :). Pozdrawiam!!!

SOLBET tani i możesz sie spodziewać pełno popękanych pustaków

...

Mielismy Solbet Solec Kujawski i jest to bardzo dobry towar

Peknietego pewnie nie bylo ani jednego

Na paletach ukladane sa maszynowo prosto z maszyny do ciecia wiec nie widze opcji aby ktokolwiek wkladal do srodka palety popekane sztuki. no chyba ze jakis posrednik sobie plac wysprzatal :wink:

Moim zdaniem Solbet jest to jeden z lepszych betonow komorkowych

Na paletach ukladane sa maszynowo prosto z maszyny do ciecia wiec nie widze opcji aby ktokolwiek wkladal do srodka palety popekane sztuki. no chyba ze jakis posrednik sobie plac wysprzatal :wink:

No wlasnie skad sei kupuje to wazna roznica. Jak prosto z Solca to chyba powinno byc OK. Ale mimo wszystko drzemie w tym wszystkim pokusa:

1. Na allegro: http://allegro.pl/item885401032_bydgoszcz_solbet_beton_komorkowy_suporex_gazobeto.html

2. Teoretycznie ten sam na stronie solbetu: 10,74 za sztuke.

Czy to mozliwe zeby e-cegly mialy az taki upust w Solbecie?

Pozdrawiam!

No wlasnie skad sei kupuje to wazna roznica. Jak prosto z Solca to chyba powinno byc OK. Ale mimo wszystko drzemie w tym wszystkim pokusa:

1. Na allegro: http://allegro.pl/item885401032_bydgoszcz_solbet_beton_komorkowy_suporex_gazobeto.html

2. Teoretycznie ten sam na stronie solbetu: 10,74 za sztuke.

Czy to mozliwe zeby e-cegly mialy az taki upust w Solbecie?

Pozdrawiam!

jak my kupowalismy w 2007 roku to bylo dluuuuuuuugie oczekiwanie na dostawe

w moim przypadku Solbet sprzedal firmie z Rozgart ktorej wlasciciel w Solcu ma zdaje sie jakies udzialy. Od tego z Rozgart kupil gosc z Kaszczorka od ktorego kupilem ja bedac jakby nie liczyc trzecim kupujacym. Towar jechal oczywiscie prosto z Solca a droge przesledzilem jedynie weglug dokumentow :wink:

2007 to byl bardzo trudny czas na budowanie :wink:

No teraz sytuacja wyglada troche lepiej pod wzgledem dostepnosci, ale mimo wszystko zastanawiam sie czy kupowac u posrednika ktory oferuje nizsza cene czy u producenta ktory teoretycznie ma wyzsza. Ciekawe czy w Solbecie mozna liczyc na jakies upusty i od jakich ilosci sie zaczynaja.

Jesli towar ten sam to bral bym tam gdzie taniej. Platnosc przy odbiorze itd. Podpytaj sie w Solbecie jak to jest. Moze oni cos Ci podpowiedza :D