madzialenka 09.02.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Jak tak, to dobrze. Już, się bałam, że z ogrzewaniem coś nie tak - u znajomych jak przyszły mrozy poniżej 20 st, pompa się automatycznie wyłączała i trzeba było ją ręcznie odpalać. Niech żyją ustawienia fabryczne. Projekt robicie sami, czy zlecacie komuś? Ja swój też męczę, ale za dużo mi się podoba, więc zaczęłam od początku i pewnie na wiosnę będzie wielkie przesadzanko. Co do odwiedzin, to chyba najlepiej jednak w weekend, bo moje dzieciaki chodzą spać kolo 19, a Tatuś nie lubi sam ich kłaść. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ax99 09.02.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Witam wszystkich. Nas jeszcze nie naszło na budowę nowego domu, ale już wiemy, że za jakieś 8 lat generalny remont z likwidacją stropu nad salonem, może wymianą okna w salonie na fix bez podziału - kto był to dodam, że piszę o tym wielkim z wyjściem na ogród. I tak z tego wyjścia prawie się nie korzysta, bo mamy drugie. Olek, wysłałam zapytanie do sąsiadki - kupiła działkę, ale nie planuje na niej budowy. Zobaczymy ile będzie chciała. Lokalizacja dobra, jednych sąsiadów już będziecie znali i płot z jednej strony jes. Same plusy. Pozdrawiam wszystkich cieplutko. Magda PS u mnie na wsi rano padał śnieg. heeh fajnie...ja próbuje mojej zonie wyperswadować te pomysły..ale ciężko...ja wolalbym odpocząc od tego wszystkiego...zreszta jak juz to nasza nowa inwestycja powstanie powolutku w jakies kilka lat...zobaczymy co czas przyniesie;) Pozdrowionka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 09.02.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Dzwoniłam do Gminy w Obrowie w sprawie dofinansowania oczyszczalni i już wiem, w roku 2010 nie będzie dofinansowania, ale w 2011 r., przyjmują wnioski już teraz, i wszystkie czekają w kolejce. Aha i to dofinansowanie to raczej będzie BUDOWA PRZEZ GMINĘ, a dokładniej przez firmę wybraną w drodze przetargu. Zamierzam złożyć wniosek i czekać cierpliwie . Pozdrawiam!!! Jak my robiliśmy oczyszczalnię, to też w gminie Obrowo się dowiadywałam. Jak dzwoniłam to była ponad 30-osobowa kolejka, a ja potrzebowałam oczyszczalnię w ciągu max. 4 miesięcy. Nie było na to szans, bo nie mieli już nawet tyle kasy, żeby do końca roku zrealizować chociaż te 30 z listy oczekujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 09.02.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 hej, gdzie kupujecie drewno do kominka - ważne żeby było suche, ja kipiłem z fortu na polnej brzozę i wyszła straszna bieda; drzewo mokre, edziło sie bardziej niż paliło na przyszły rok to sobie zamówię z lasu kilka m3 i będzie problem z głowy, teraz jednak muszę od czasu do czasu kupić, a nie wiem skąd co polecacie? Ja miałam taką sytuację zeszłej zimy - nie byłam wcześniej zaopatrzona w drewno, więc musiałam kombinować. Suchego nie znalazłam nigdzie (chociaż niektórzy oferowali "suche" w cenie 180-200 zł za metr, ale na suche nie wyglądało), więc kupiliśmy brykiet kominkowy. Na szczęście w tym roku jesteśmy już odpowiednio zaopatrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 09.02.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Ja na hurtownię w Kaszczorku nie mogę narzekać. Zawsze byliśmy zadowoleni, nie płaciliśmy za transport, często dowozili coś od ręki, bo majstrom się przypomniało. Z cenami też nie było problemu, jaka dogadana, taka była. I zawsze przyjmowali jeszcze resztki, które zostały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 09.02.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Natalia, rozliczałaś już prąd za styczeń? Ciekawa jestem jak wyszło u Was. Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 09.02.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Jeszcze nie, jutro spisujemy licznik, ale obawiam się, że zbliżymy się do tysiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 09.02.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Co do budowy drugiego domu, mi się to nie marzy. Chciałabym natomiast kupić jakąś ruinkę na ogromnej działce i sobie to powoli remontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 09.02.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 mi projekt ogórdka robi przyjaciółka, która się tym zawodowo zajmuje w wolnym czasie między wychowywaniem dziecka patrz link poniżejna pompie jeszcze się nie zawiodłam, jak przyszły ostre mrozy odkręciliśmy ogrzewanie na nie ukończonym jeszcze pięterku i zrobiło się naprawdę ciepło około 23 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 09.02.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 mi się marzy takie miejsce żeby była cicha, spokojna okolica, mniejsze zagęszczenie, większa działka, a..... i jeszcze żeby było ciepło domek też trochę inny, betusia projekty to ja cały czas oglądam ale to może wszystko na starość Maja - to może chcesz zostać moją sąsiadką ?? ; Las dookoła, cisza, spokój, przyroda, nawet łoś zagląda na działkę?? Jakby Kogoś interesowała działka na uboczu wśród lasów i niewielu sąsiadów to niech pisze do mnie , chętnie sprzedam kawałek gruntu. Pozdrawiam. Betusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.02.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Najlepszego w "WIGILIE" Tlustego Czwartku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 10.02.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Betusia, czy to jest w Osieku? do Osieka mam sentyment teoretycznie mam to wszystko teraz oprócz dużej działki i niewielu sąsiadów obiecałam sobie, że jutro zjem tylko jednego pączka, zobaczymy jak się sprawdzi moja silna wola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 10.02.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 To juz jutro? Maja, Tobie to nawet tuzin nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.02.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Ja trenuje codziennie od ostatniej soboty. Jutro mialem miec jakies szkolenie ale przesunalem na miniony czwartek aby nie marnowac czasu na jakies pierdoly zamiast zasuwac tysiace kalorii Nie zalujcie sobie A co, nie idzie w boczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ax99 10.02.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 mi się marzy takie miejsce żeby była cicha, spokojna okolica, mniejsze zagęszczenie, większa działka, a..... i jeszcze żeby było ciepło domek też trochę inny, betusia projekty to ja cały czas oglądam ale to może wszystko na starość Maja - to może chcesz zostać moją sąsiadką ?? ; Las dookoła, cisza, spokój, przyroda, nawet łoś zagląda na działkę?? Jakby Kogoś interesowała działka na uboczu wśród lasów i niewielu sąsiadów to niech pisze do mnie , chętnie sprzedam kawałek gruntu. Pozdrawiam. BetusiaBetusia...jak dlugo Ty od siebie jedziesz do Torunia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 10.02.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 a pewnie, przyjdzie wiosna to spalimy te kalorie w ogródkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ax99 10.02.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 a pewnie, przyjdzie wiosna to spalimy te kalorie w ogródkach Ja juz sie nie moge doczekac...ta zima mnie dobija... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 10.02.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 no właśnie, widział ktoś może wiosnę?ja rozesłałam wici i ze strony zachodniej nie nadchodzi, dziś też się dowiedziałam, że od strony północno-wschodniej także jej nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.02.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 no właśnie, widział ktoś może wiosnę? ja rozesłałam wici i ze strony zachodniej nie nadchodzi, dziś też się dowiedziałam, że od strony północno-wschodniej także jej nie widać Podobno juz wyruszyla jedzie na wrotkach z ... Nowej Zelandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 10.02.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 nie strasz to w tym roku jej nie zobaczymy? Piotr, jako światowca, zapytam Cię co ciekawego można przywieźć z Litwy? mają coś, czego u nas nie można kupić, może jakieś alkohole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts