Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

Jak tak, to dobrze. Już, się bałam, że z ogrzewaniem coś nie tak - u znajomych jak przyszły mrozy poniżej 20 st, pompa się automatycznie wyłączała i trzeba było ją ręcznie odpalać. Niech żyją ustawienia fabryczne.

Projekt robicie sami, czy zlecacie komuś? Ja swój też męczę, ale za dużo mi się podoba, więc zaczęłam od początku i pewnie na wiosnę będzie wielkie przesadzanko.

Co do odwiedzin, to chyba najlepiej jednak w weekend, bo moje dzieciaki chodzą spać kolo 19, a Tatuś nie lubi sam ich kłaść.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Witam wszystkich.

Nas jeszcze nie naszło na budowę nowego domu, ale już wiemy, że za jakieś 8 lat generalny remont z likwidacją stropu nad salonem, może wymianą okna w salonie na fix bez podziału - kto był to dodam, że piszę o tym wielkim z wyjściem na ogród. I tak z tego wyjścia prawie się nie korzysta, bo mamy drugie.

Olek, wysłałam zapytanie do sąsiadki - kupiła działkę, ale nie planuje na niej budowy. Zobaczymy ile będzie chciała. Lokalizacja dobra, jednych sąsiadów już będziecie znali i płot z jednej strony jes. :wink: Same plusy.

Pozdrawiam wszystkich cieplutko.

Magda

PS u mnie na wsi rano padał śnieg.

heeh fajnie...ja próbuje mojej zonie wyperswadować te pomysły..ale ciężko...ja wolalbym odpocząc od tego wszystkiego...zreszta jak juz to nasza nowa inwestycja powstanie powolutku w jakies kilka lat...zobaczymy co czas przyniesie;)

Pozdrowionka;)

Dzwoniłam do Gminy w Obrowie w sprawie dofinansowania oczyszczalni i już wiem, w roku 2010 nie będzie dofinansowania, ale w 2011 r., przyjmują wnioski już teraz, i wszystkie czekają w kolejce. Aha i to dofinansowanie to raczej będzie BUDOWA PRZEZ GMINĘ, a dokładniej przez firmę wybraną w drodze przetargu.

Zamierzam złożyć wniosek i czekać cierpliwie :). Pozdrawiam!!!

Jak my robiliśmy oczyszczalnię, to też w gminie Obrowo się dowiadywałam. Jak dzwoniłam to była ponad 30-osobowa kolejka, a ja potrzebowałam oczyszczalnię w ciągu max. 4 miesięcy. Nie było na to szans, bo nie mieli już nawet tyle kasy, żeby do końca roku zrealizować chociaż te 30 z listy oczekujących :evil:

hej,

gdzie kupujecie drewno do kominka - ważne żeby było suche, ja kipiłem z fortu na polnej brzozę i wyszła straszna bieda; drzewo mokre, edziło sie bardziej niż paliło

na przyszły rok to sobie zamówię z lasu kilka m3 i będzie problem z głowy, teraz jednak muszę od czasu do czasu kupić, a nie wiem skąd

co polecacie?

Ja miałam taką sytuację zeszłej zimy - nie byłam wcześniej zaopatrzona w drewno, więc musiałam kombinować. Suchego nie znalazłam nigdzie (chociaż niektórzy oferowali "suche" w cenie 180-200 zł za metr, ale na suche nie wyglądało), więc kupiliśmy brykiet kominkowy. Na szczęście w tym roku jesteśmy już odpowiednio zaopatrzeni. :p

mi projekt ogórdka robi przyjaciółka, która się tym zawodowo zajmuje w wolnym czasie między wychowywaniem dziecka patrz link poniżej

na pompie jeszcze się nie zawiodłam, jak przyszły ostre mrozy odkręciliśmy ogrzewanie na nie ukończonym jeszcze pięterku i zrobiło się naprawdę ciepło około 23 st.

mi się marzy takie miejsce żeby była cicha, spokojna okolica, mniejsze zagęszczenie, większa działka, a..... i jeszcze żeby było ciepło :p

domek też trochę inny, betusia projekty to ja cały czas oglądam :lol:

ale to może wszystko na starość

Maja - to może chcesz zostać moją sąsiadką ?? ;); Las dookoła, cisza, spokój, przyroda, nawet łoś zagląda na działkę??

Jakby Kogoś interesowała działka na uboczu wśród lasów i niewielu sąsiadów to niech pisze do mnie :), chętnie sprzedam kawałek gruntu.

Pozdrawiam. Betusia

mi się marzy takie miejsce żeby była cicha, spokojna okolica, mniejsze zagęszczenie, większa działka, a..... i jeszcze żeby było ciepło :p

domek też trochę inny, betusia projekty to ja cały czas oglądam :lol:

ale to może wszystko na starość

Maja - to może chcesz zostać moją sąsiadką ?? ;); Las dookoła, cisza, spokój, przyroda, nawet łoś zagląda na działkę??

Jakby Kogoś interesowała działka na uboczu wśród lasów i niewielu sąsiadów to niech pisze do mnie :), chętnie sprzedam kawałek gruntu.

Pozdrawiam. Betusia

Betusia...jak dlugo Ty od siebie jedziesz do Torunia???