kasia_i_wiesiu 21.03.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 możecie napisać coś o kosztach:elektryki materiał + robocizna tynki cementowo-wapiennePozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 22.03.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam po baaardzo długiej przerwie - jakiś czas temu pisałam, że załatwiamy wszelkie formalności związane z budową - teraz mamy już ściany parteru i lecimy dalej;) Do połowy czerwca mamy obiecany juz dach;) W międzyczasie zdążyłam urodzić synka, który kończy dziś 8 miesięcy (a przez którego miałam mało czasu na cokolwiek, w tym niestety na forum, teraz mam nadzieję udzielać się częściej choć moje udzielanie się bedzie pewnie polegać na zadawaniu nieskończonej liczby pytań Chciałam dziś zadać Wam pierwsze (bo w tym tygodniu mamy zdecydować) - macie kominy systemowe czy murowane zwykłe z rurą wetkniętą? Nasz majster doradza nam murowany a my mamy mętlik po przeczytaniu w necie wszelkich chyba informacji na ten temat;) A, ogrzewanie będziemy mieli gazowe. Pozdrawiam wiosennie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 22.03.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 systemowe też mają rurę wetkniętą , stawia się taki komin napewno szybciej, po sąsiedzku w Lubiczu produkują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 22.03.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Wiem, ze produkują, ktoś kiedyś nawet przyjechał nam na działkę i pytał czy nie chcemy w 'korzystnej' cenie, ale nie byliśmy jeszcze wtedy w stanie o kominie myśleć za to teraz musimy szybko decyzję podjąć i mózgi nam parują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 22.03.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 My mamy systemowy. Podobno do budowy komina samodzielnie potrzeba naprawdę dobrego fachowca, żeby nic się nie działo złego później. Jeżeli jesteś w stanie zaufać wykonawcy, to czemu nie. My woleliśmy nie ryzykować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 22.03.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 my też mamy systemowy, szczerze mówiąc nie braliśmy pod uwagę innego, też słyszałam, że zrobić tradycyjny komin nie jest tak prosto, a przy systemowym wszystko jest w zestawie, drzwiczki wyczystkowe itp. koszty chyba są porównywalne, a napewno mniej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 22.03.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam Dawno tutaj nie zaglądałem i jak widzę wiele się zmieniło. U nas też masa zmian o których nawet nie warto pisać, niemniej jednak po podłączeniu docelowego pradu została mi skrzynka bodowlana którą chciałbym się sprzedać w bardzo rozsądnej cenie. Skrzynka zawiera różnicówkę, kotakty, miejsce na licznik, bezpieczniki... sam nie wiem co jeszcze. Aaaaa obudowa plastikowa troszkę uszkodzona (ale cała) przez panów z Enei na solidnej rurze do wkopania. Polecam na pewno będzie dobrze służyć i w odpowiednim czasie znajdzie kolejnego nabywcę. Skrzynka wprawdzie w Bydgoszczy ale myślę że można się dogadać z transportem. Osoby zainteresowane proszę o wiadomość na PW. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sleem 22.03.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 No i zaczęło się. Czas na pierwszą namacalną inwestycję. Potrzebuję baraku na graty. Może ktoś z szanownych forumowiczów dysponowałby takim cackiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 22.03.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam sąsiada. Kiedy zaczynacie? No i chyba nie muszę pisać, że miło będzie jak wpadniecie się przywitać. Wiesz, życzliwy sąsiad doglądający budowy to podobno skarb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sleem 22.03.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Wpadnę wpadnę, ostatnio nawet się tam kręciłem szukając skrzynek elektrycznych. Który to twój dom ? ten obok strzechy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 23.03.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Jedyna prawdziwa parterówka w okolicy z dachem krytym szarym gontem. Do zobaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.03.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Cieszę się że trafiłam na grupę toruńską. Jestem tu nowa, ale widzę że sąsiedztwa dużo na forum My również będziemy mieszkać w Wielkiej Nieszawce, prawie na szarym końcu zalezy zapewne z jakiej strony by jechal pozdrawiamy z centrum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.03.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 możecie napisać coś o kosztach: elektryki materiał + robocizna tynki cementowo-wapienne Pozdr. moge dac namiar na solidnego majstra od elektryki, tv, alarmow, sterowan i innych kabli chetni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.03.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Chciałam dziś zadać Wam pierwsze (bo w tym tygodniu mamy zdecydować) - macie kominy systemowe czy murowane zwykłe z rurą wetkniętą? Nasz majster doradza nam murowany a my mamy mętlik po przeczytaniu w necie wszelkich chyba informacji na ten temat;) A, ogrzewanie będziemy mieli gazowe. Pozdrawiam wiosennie;) mamy murowany z czerwonej cegly a ponad dachem cegle klinkierowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Sławek 23.03.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Jeszcze dalej za Wami. Pod koniec asfaltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.03.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Jeszcze dalej za Wami. Pod koniec asfaltu jakiego asfaltu? u nas Panie prawie wszedzie asfalty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 23.03.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Podobno w Grabowcu otworzyli wjazd na autostradę. Słyszał ktoś coś? Madzialenka, mam służbową sprawę do Ciebie. Jesteś w robocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Sławek 23.03.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Asfalt się kończy za ul. Wiślaną. Nasz domek będzie stał przy drodze prowadzącej do wału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 23.03.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Natalia, jestem w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.03.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Asfalt się kończy za ul. Wiślaną. Nasz domek będzie stał przy drodze prowadzącej do wału. To jest na takim ostrym zakrecie w bok? W okolicach pieczarkarni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts