Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

Prazynko, a cóż to za pytanie? Sama musisz wiedzieć. My możemy jedynie podpowiedzieć na co możesz zwracać uwagę przy kupnie. Osobiście wybierając działkę patrzyłam na:

komunikację miejską pomimo tego, że jeździmy samochodem, ale w przyszłości dzieci będą same jeździć do Torunia

bliskość lasu (ale to akurat macie pewnie w tych trzech miejscowościach)

w miarę blisko sklep

sąsiedztwo

blisko szkoła

asfalt

i najważniejsze: cena!

Osobiście z tych trzech miejscowości pewnie wybrałabym Osiek

Aga ma racje...najwazniejsza komunikacja i przejezdne drogi...trzeba pomyslec o dzieciach...kiedys beda same wieczorami wracały...nie wyobrazam sobie tego w lasach Małszyckich...tam sa piekne działki i tanie...tyle ze jak je ogladałem kilka miesiecy temu to ledwo wjechałem, a z wyjechaniem było juz duzo gorzej...mino ze podobno odsnieżane...jak ktos lubi przyrode ma auto 4x4 i nie boi sie mieszkac w lesie...to polecam...ale z tych 3 lokalizacji Osiek....szybko...dobra droga...infrastruktura i nie tak drogo....do Torunia 15 minut...:)

Pozdrawiam

ps.Potrzebuje namiar na Madzialenke..Aga mozesz mi podac...gdzies straciłem komórke do Magdy!!

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Witam,

własnie sie zarejestrowałem:-)

mam pytanie, nie wiem czy to właściwa grupa ale co tam najwyżej mnie okrzyczą:

mam małą działkę w Toruniu, śliczną (730m) same zielsko ale mi się podoba :-D i teraz ponieważ kasy na budowę brak więc sobie wymyśliłem że trzeba to jakoś zagospodarować do czasu aż wygram w totka (jak już zagram). I teraz chce to zaorać, wyrównać, coś tam porobić, zasiać trawę a na jesień wsadzić 4 drzewka owocowe

a moje pytanie czy to ma sens? czy budowa (futurystyczna) domu nie zrówna tego z ziemia (przypominam 730m2)? albo może wszystko i tak zdemolują (dookoła same domki)

myślę, że budowa zrówna z ziemią ok 80 % działeczki, więc ja bym wielkich inwestycji nie robił, mały trawnik gdzieś w kącie, żeby było gdzie tyłek posadzić i to wszystko. Ale zwróć uwagę na inną rzecz, piszesz, że dookoła domki, więc pewnie ludziki dbają o ogrody, więc warto by było zielsko skosić co jakiś czas, żeby się sąsiadom nie rozsiewało. Bo inaczej może się zdarzyć, że zanim poznasz sąsiadów to już cię nie będą lubić :D

Witam wszystkich okołotoruńskich sąsiadów:)

Wczoraj wreszcie po długim oczekiwaniu sfinalizowaliśmy zakup działki, będziemy budować w Lulkowie, na razie jeszcze czeka nas papierologia, ale tak już na wyrost rozglądam się za blaszakiem na budowę. Czy może ktoś ma na zbyciu lub będzie miał w przeciągu 4-5 miesiecy?

Pozdrawiam.

Witam Wszystkich!

Chciałabym poradzić się doświadczonych inwestorów :) od dawna czytam to forum, więc wiem, że takich tu nie brakuje. Chodzi mi tylko o radę - w jakiej z trzech wymienionych przeze mnie okolic kupilibyście działkę :) : Osiek, Sąsieczno czy Kolonia Małszycka (okolice Szembekowa) i oczywiście dlaczego? :) z góry dziękuję za odpowiedzi. pozdrawiam wszystkich :)

kupuj tam gdzie Ci sie podoba, masz dobry dojazd tam gdzie potrzebujesz, sklep, apteka, przychodnia zdrowia, przystanek autobusowy, kanaliza, wodociag, gaz, oswietlone ulice, asfalt jak najblizej domu ktory w zime ktos odsnieza. Ty wiesz najlepiej czego chcesz :)

Witam,

własnie sie zarejestrowałem:-)

mam pytanie, nie wiem czy to właściwa grupa ale co tam najwyżej mnie okrzyczą:

mam małą działkę w Toruniu, śliczną (730m) same zielsko ale mi się podoba :-D i teraz ponieważ kasy na budowę brak więc sobie wymyśliłem że trzeba to jakoś zagospodarować do czasu aż wygram w totka (jak już zagram). I teraz chce to zaorać, wyrównać, coś tam porobić, zasiać trawę a na jesień wsadzić 4 drzewka owocowe

a moje pytanie czy to ma sens? czy budowa (futurystyczna) domu nie zrówna tego z ziemia (przypominam 730m2)? albo może wszystko i tak zdemolują (dookoła same domki)

my mamy ponizej 500m i gdybym mial cokolwiek przed budowa to w trakcie pewnie by sie poniszczylo. jak w niedlugim czasie chcesz budowac to daruj sobie, jak moze to potrwac kilka dluzszych lat i masz ochote miec cos ladnego to posiej trawe i przy plocie posadz zwykle choinki :)

Wczoraj wreszcie po długim oczekiwaniu sfinalizowaliśmy zakup działki, będziemy budować w Lulkowie, na razie jeszcze czeka nas papierologia, ale tak już na wyrost rozglądam się za blaszakiem na budowę. Czy może ktoś ma na zbyciu lub będzie miał w przeciągu 4-5 miesiecy?

Pozdrawiam.

my zbilismy sobie z dragow i desek. wyszlo taniej, szybciej, pod konkretny wymiar i po budowie dzieki temu drewnianemu "domkowi" bylo kilka dni cieplo w kaloryferach :)

Pozdrawiam.

Wiem kto chce oddac prawie za darmo taki kontener..mozna tam posiedziec...poskładowac jakies materiały...nie wyglada to jak Hotel ale mysle za na budowe wystarczy...Jakbys chciał/a to namiary na Priv.

Pozdr

Dzięki wszystkim za namiary na Czarnaziem, nie moge już dłużej patrzeć na moją pustynię. Mam 3 tys metrów do zagospodarowania i jestem troszke przerażona tym ogromem działki, bo każde wapno, nawóz i ziemia znikaja tam bez śladu.

My mamy 1/2 z 3 tys. metrów ale i tak wiem co to znaczy. Radzę ci wyznaczyć mniejsze kawałki i zagospodarowywać po kolei. Przychodzi to wtedy jakoś łatwiej, bo widzisz rezultaty na poszczególnych etapach :)

Natalia, gdzieś Ty była jak Cię nie było?:) My właśnie skończyliśmy zagospodarowywać boki działki. W zeszłym roku byla posiana trawa, w tym roku wszystko diabli wzięli. Trawa w tych miejscach nie rosła. Posadziliśmy rośliny, przykryliśmy korą. Natalia ma rację, lepiej po kawałku, bo koszty drzewek są obłędne.

My mamy 1/2 z 3 tys. metrów ale i tak wiem co to znaczy. Radzę ci wyznaczyć mniejsze kawałki i zagospodarowywać po kolei. Przychodzi to wtedy jakoś łatwiej, bo widzisz rezultaty na poszczególnych etapach :)

Właśnie tak myślę zacząć od najdalszego końca i kierować się ku wyjazdowi. Najprzynajmniej coś zrobić z tą ziemią. Muszę w pierwszej kolejności odkwasić glebę, bo rośnie głównie szczaw, póżniej troszkę dowiozę ziemii. Jak nic nie zrobię to walka z chwastami będzie trwała jeszcze długo. mały trawniczek z tyłu już by sie przydał jak zrobi się troszke cieplej. Jak się w końcu zrobi!!!

Tiaaaaa

Zebranie producentow okien ;)

Ktos wynajmuje hale, do producentow okien robi mailing i nakreca na wystawienie sie obiecujac jednoczesnie ze bedzie multum ludzi

Placa firmy ktore sie wystawiaja a ludzie na cale szczescie moge wejsc za darmoche

Jesli jakiejs firmy nie bedzie to co? To znaczy ze nie jest "czolowym producentem"?

:)