ax99 21.04.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Prazynko, a cóż to za pytanie? Sama musisz wiedzieć. My możemy jedynie podpowiedzieć na co możesz zwracać uwagę przy kupnie. Osobiście wybierając działkę patrzyłam na: komunikację miejską pomimo tego, że jeździmy samochodem, ale w przyszłości dzieci będą same jeździć do Torunia bliskość lasu (ale to akurat macie pewnie w tych trzech miejscowościach) w miarę blisko sklep sąsiedztwo blisko szkoła asfalt i najważniejsze: cena! Osobiście z tych trzech miejscowości pewnie wybrałabym Osiek Aga ma racje...najwazniejsza komunikacja i przejezdne drogi...trzeba pomyslec o dzieciach...kiedys beda same wieczorami wracały...nie wyobrazam sobie tego w lasach Małszyckich...tam sa piekne działki i tanie...tyle ze jak je ogladałem kilka miesiecy temu to ledwo wjechałem, a z wyjechaniem było juz duzo gorzej...mino ze podobno odsnieżane...jak ktos lubi przyrode ma auto 4x4 i nie boi sie mieszkac w lesie...to polecam...ale z tych 3 lokalizacji Osiek....szybko...dobra droga...infrastruktura i nie tak drogo....do Torunia 15 minut... Pozdrawiam ps.Potrzebuje namiar na Madzialenke..Aga mozesz mi podac...gdzies straciłem komórke do Magdy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomTor 21.04.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Witam, własnie sie zarejestrowałem:-) mam pytanie, nie wiem czy to właściwa grupa ale co tam najwyżej mnie okrzyczą: mam małą działkę w Toruniu, śliczną (730m) same zielsko ale mi się podoba i teraz ponieważ kasy na budowę brak więc sobie wymyśliłem że trzeba to jakoś zagospodarować do czasu aż wygram w totka (jak już zagram). I teraz chce to zaorać, wyrównać, coś tam porobić, zasiać trawę a na jesień wsadzić 4 drzewka owocowe a moje pytanie czy to ma sens? czy budowa (futurystyczna) domu nie zrówna tego z ziemia (przypominam 730m2)? albo może wszystko i tak zdemolują (dookoła same domki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmag 22.04.2010 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 myślę, że budowa zrówna z ziemią ok 80 % działeczki, więc ja bym wielkich inwestycji nie robił, mały trawnik gdzieś w kącie, żeby było gdzie tyłek posadzić i to wszystko. Ale zwróć uwagę na inną rzecz, piszesz, że dookoła domki, więc pewnie ludziki dbają o ogrody, więc warto by było zielsko skosić co jakiś czas, żeby się sąsiadom nie rozsiewało. Bo inaczej może się zdarzyć, że zanim poznasz sąsiadów to już cię nie będą lubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 22.04.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 ps.Potrzebuje namiar na Madzialenke..Aga mozesz mi podac...gdzies straciłem komórke do Magdy!! Napisałan na PW. Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawito 22.04.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam wszystkich okołotoruńskich sąsiadów:)Wczoraj wreszcie po długim oczekiwaniu sfinalizowaliśmy zakup działki, będziemy budować w Lulkowie, na razie jeszcze czeka nas papierologia, ale tak już na wyrost rozglądam się za blaszakiem na budowę. Czy może ktoś ma na zbyciu lub będzie miał w przeciągu 4-5 miesiecy?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.04.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam Wszystkich! Chciałabym poradzić się doświadczonych inwestorów od dawna czytam to forum, więc wiem, że takich tu nie brakuje. Chodzi mi tylko o radę - w jakiej z trzech wymienionych przeze mnie okolic kupilibyście działkę : Osiek, Sąsieczno czy Kolonia Małszycka (okolice Szembekowa) i oczywiście dlaczego? z góry dziękuję za odpowiedzi. pozdrawiam wszystkich kupuj tam gdzie Ci sie podoba, masz dobry dojazd tam gdzie potrzebujesz, sklep, apteka, przychodnia zdrowia, przystanek autobusowy, kanaliza, wodociag, gaz, oswietlone ulice, asfalt jak najblizej domu ktory w zime ktos odsnieza. Ty wiesz najlepiej czego chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.04.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam, własnie sie zarejestrowałem:-) mam pytanie, nie wiem czy to właściwa grupa ale co tam najwyżej mnie okrzyczą: mam małą działkę w Toruniu, śliczną (730m) same zielsko ale mi się podoba i teraz ponieważ kasy na budowę brak więc sobie wymyśliłem że trzeba to jakoś zagospodarować do czasu aż wygram w totka (jak już zagram). I teraz chce to zaorać, wyrównać, coś tam porobić, zasiać trawę a na jesień wsadzić 4 drzewka owocowe a moje pytanie czy to ma sens? czy budowa (futurystyczna) domu nie zrówna tego z ziemia (przypominam 730m2)? albo może wszystko i tak zdemolują (dookoła same domki) my mamy ponizej 500m i gdybym mial cokolwiek przed budowa to w trakcie pewnie by sie poniszczylo. jak w niedlugim czasie chcesz budowac to daruj sobie, jak moze to potrwac kilka dluzszych lat i masz ochote miec cos ladnego to posiej trawe i przy plocie posadz zwykle choinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.04.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam wszystkich okołotoruńskich sąsiadów:) Wczoraj wreszcie po długim oczekiwaniu sfinalizowaliśmy zakup działki, będziemy budować w Lulkowie, na razie jeszcze czeka nas papierologia, ale tak już na wyrost rozglądam się za blaszakiem na budowę. Czy może ktoś ma na zbyciu lub będzie miał w przeciągu 4-5 miesiecy? Pozdrawiam. my zbilismy sobie z dragow i desek. wyszlo taniej, szybciej, pod konkretny wymiar i po budowie dzieki temu drewnianemu "domkowi" bylo kilka dni cieplo w kaloryferach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ax99 22.04.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam wszystkich okołotoruńskich sąsiadów:) Wczoraj wreszcie po długim oczekiwaniu sfinalizowaliśmy zakup działki, będziemy budować w Lulkowie, na razie jeszcze czeka nas papierologia, ale tak już na wyrost rozglądam się za blaszakiem na budowę. Czy może ktoś ma na zbyciu lub będzie miał w przeciągu 4-5 miesiecy? Pozdrawiam. Wiem kto chce oddac prawie za darmo taki kontener..mozna tam posiedziec...poskładowac jakies materiały...nie wyglada to jak Hotel ale mysle za na budowe wystarczy...Jakbys chciał/a to namiary na Priv. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prazynka84 22.04.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 dziękuję wszystkim za odpowiedzi Wasze rady są bezcenne jutro jedziemy oglądać kolejne działki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.04.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 dziękuję wszystkim za odpowiedzi Wasze rady są bezcenne jutro jedziemy oglądać kolejne działki pozdrawiam Wszystko ma swoja cene a rozliczysz sie z nami jakos przy okazji Powodzenia i dobrych wyborow zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 22.04.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Dzięki wszystkim za namiary na Czarnaziem, nie moge już dłużej patrzeć na moją pustynię. Mam 3 tys metrów do zagospodarowania i jestem troszke przerażona tym ogromem działki, bo każde wapno, nawóz i ziemia znikaja tam bez śladu. My mamy 1/2 z 3 tys. metrów ale i tak wiem co to znaczy. Radzę ci wyznaczyć mniejsze kawałki i zagospodarowywać po kolei. Przychodzi to wtedy jakoś łatwiej, bo widzisz rezultaty na poszczególnych etapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.04.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Natalia, gdzieś Ty była jak Cię nie było? My właśnie skończyliśmy zagospodarowywać boki działki. W zeszłym roku byla posiana trawa, w tym roku wszystko diabli wzięli. Trawa w tych miejscach nie rosła. Posadziliśmy rośliny, przykryliśmy korą. Natalia ma rację, lepiej po kawałku, bo koszty drzewek są obłędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabartek 22.04.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Czy ktos moze wie skad moglabym wziac tani gruz na utwardzenie drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.04.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 przypomnij gdzie się budujesz? Nie ma jakiś budów koło Ciebie? Nie zwalają starego asfaltu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawito 23.04.2010 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Cześć, Byłabym wdzięczna za kontakt w sprawie kontenera. Adres: [email protected] pozdrawiam, jak widać powyżej Marlena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woltrix 23.04.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 My mamy 1/2 z 3 tys. metrów ale i tak wiem co to znaczy. Radzę ci wyznaczyć mniejsze kawałki i zagospodarowywać po kolei. Przychodzi to wtedy jakoś łatwiej, bo widzisz rezultaty na poszczególnych etapach Właśnie tak myślę zacząć od najdalszego końca i kierować się ku wyjazdowi. Najprzynajmniej coś zrobić z tą ziemią. Muszę w pierwszej kolejności odkwasić glebę, bo rośnie głównie szczaw, póżniej troszkę dowiozę ziemii. Jak nic nie zrobię to walka z chwastami będzie trwała jeszcze długo. mały trawniczek z tyłu już by sie przydał jak zrobi się troszke cieplej. Jak się w końcu zrobi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 23.04.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Natalia, gdzieś Ty była jak Cię nie było? No właśnie cały czas wolny siedzę w tym ogrodzie i obrabiam te kolejne kawałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kilkujadek 23.04.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Cześć. Do wszystkich zastanawiających się nad wyborem okien. Jest ciekawa wystawa czołówki polskich producentów i można dostać darmową wejściówkę : http://www.wybieramokna.pl/?strona=zgloszeniePozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.04.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Tiaaaaa Zebranie producentow okien Ktos wynajmuje hale, do producentow okien robi mailing i nakreca na wystawienie sie obiecujac jednoczesnie ze bedzie multum ludzi Placa firmy ktore sie wystawiaja a ludzie na cale szczescie moge wejsc za darmoche Jesli jakiejs firmy nie bedzie to co? To znaczy ze nie jest "czolowym producentem"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts