cemik1 08.12.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 witam wszystkich. od września poszukuję działki w okolicach torunia, bez skutku. Już 3 przeszła nam koło nosa. Mimo że byliśmy wstepnie umówieni, przyjechał inwestor, chciał kupic dwie duże działki obok tylko pod warunkiem że tą też dostanie, no to dostał. Jestem zrozpatrzona.Pomóżcie. Proponuję zapomnieć o pośrednikach. Ja zrobiłem następująco: Wziąłem dwa dni urlopu i pjeździłem wokół Torunia. Szukałem, czy nie ma ogłoszeń przy sklepach, w urzędach gmin, pytałem bywalców kółek bezrobotnych (przy każdej budce z piwem). I znalazłem interesującą mnie działkę. Potem tylko negocjacje cenowe, kredyt i budowa. Z tego co wiem w mojej okolicy jest jescze wiele działek: Stary Toruń, Górsk, Zławieś, Zarośle, Czarne Błoto, Czarnowo. Okolica dość ładna i ma tę zaletę, że można pracować w Toruniu bądź w Bydgoszczy. W razie porażki też chyba łatwiej sprzedać budowę. Ceny od 20 do 50PLN/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geocache 08.12.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Z tego co wiem w mojej okolicy jest jescze wiele działek: Stary Toruń, Górsk, Zławieś, Zarośle, Czarne Błoto, Czarnowo. Okolica dość ładna i ma tę zaletę, że można pracować w Toruniu bądź w Bydgoszczy. W razie porażki też chyba łatwiej sprzedać budowę. Ceny od 20 do 50PLN/m2 Tak z ciekawosci zapytam a jak wyglada dostep do mediow tzn woda, prad, gaz, kanalizacja w tych wymienionych okolicach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 08.12.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Z tego co wiem w mojej okolicy jest jescze wiele działek: Stary Toruń, Górsk, Zławieś, Zarośle, Czarne Błoto, Czarnowo. Okolica dość ładna i ma tę zaletę, że można pracować w Toruniu bądź w Bydgoszczy. W razie porażki też chyba łatwiej sprzedać budowę. Ceny od 20 do 50PLN/m2 Tak z ciekawosci zapytam a jak wyglada dostep do mediow tzn woda, prad, gaz, kanalizacja w tych wymienionych okolicach ? Ja nie miałem z tym żadnych problemów. Woda, kanalizacja i prąd jest w całej gminie a ja miałem je na granicy działki (nie słyszałem, by ktoś narzekał a rozmawiałem z kilkoma nowymi inwestorami). Nie ma tylko gazu, ale obiecują, że będzie w ciągu kilku lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patikop 08.12.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 dzięki za info... pośrednicy mnie naprawdę zawiedli..my już tez jeździliśmy.. Nas jednak na tą chwilę(może coś się zmieni gdy już wyczerpiemy możliwości i działki) okolice Torunia, ale z drugiej strony- czyli Złotoria, Kopanino, Nowa Wieś..Szukamy cały czas. Jutro tez jeździmy poszuka w okolicy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 09.12.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Patikop - ja niestety ci nie pomogę, bo jestem z Chełmży a to jest z zupełnie innej strony Torunia. Ale trzymam kciuki - w końcu znajdziecie swój kawałek planety. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiu 10.12.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 My kupilismy dzialke w Zlejwsi Malej, ul. Honorowych Dawcow Krwi, woda w granicy dzialki, a na prad jest projekt globalny przylaczenia tych terenow i Enegretyka podlacza od razu, jak ktos o to wystapi... Kanalizy na razie brak I chyba dlugo brak, bo to jest jednak kawaleczek dalej od glownych zbudowan w Zlejwsi Wielkiej/Malej... O gazie nawet nie mysle... Z tego co sie orientuje obecne ceny w mojej okolicy to ok 30 zl/m2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 10.12.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 To my tez dolaczamy sie do tej grupy co prawda szukamy dzialki od prawie miesiaca i narazie bez skutku. Po przeczytaniu na tej grupie o Kopaninie bylismy wczoraj zobaczyc to miejsce i wyglada bardzo zachecajaco. Waze jet te ze dochodzi tam autobus komunikacji miejskiej nie tak czesto ale jest. Ladna okolica i moze skoncentrujemy swoje poszukiwania w tym miejscu. Teraz dotrzec do kogos kto chce kawalek ziemi sprzedac najlepiej w okolicach lasu a nie w szczerym polu zwlaszcza ze w tej okolicy ladny kompleks lesny jest patrzac na zdjecie satelitarne w Google maps: Mapa Sat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.12.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Wiem, że w Kopaninie jest pięknie. W końcu to tam się budujemy Nasz Dom, działek tak niestety nie ma. Jakby były to Patikop nie pytałaby o działki na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 10.12.2006 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Wiem, że w Kopaninie jest pięknie. W końcu to tam się budujemy Nasz Dom, działek tak niestety nie ma. Jakby były to Patikop nie pytałaby o działki na forum No to zmartwilas mnie, a na zdjeciu tyle wolnych przestrzeni do postawienia domu w tej okolicy czyli wykupione wszystko czy nie ma chetnych aby ziemie sprzedac? Czyli szukac trzeba bedzie gdzie indziej tylko juz tych miejsc malo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.12.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 jest troche ziemi, ale nie chcą sprzedawać. Nie jeździsz czasmi czerwonym dostawczym VW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 21.12.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Wesołych Świąt i Wszelkiej pomyślności w Nowym Roku dla całej Grupy Toruńskiej!!! http://foto.m.onet.pl/_m/ee133c62cbc522d8d6c982e888926e42,5,19,0.jpg pozdrawiam piernikowo motyczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 27.12.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 No i po Świętach... U mnie właśnie bank przerabia wniosek kredytowy. I mam jeszcze pytanko do szanownych forumowiczów, czy ktoś ma może namiary na jakiś barak budowlany, który mógłbym postawić na pierwsze etapy budowy (może ktoś kończy pierwsze etapy budowy). Byłbym wdzięczny za namiary - najlepiej na priva. Pozdrawiam Thomass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13hp 29.12.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Dzień dobry!Dołączam się do dyskusji. 1. INFO: Jeśli ktoś szuka działki w okolicach Torunia i Bydgoszczy to polecam Złąwieś Małą. Są działki budowlane w okolicy ul. Honorowych Dawców Krwi po ok. 30 zł/m2 (b. ładna okolica, cisza, spokój, dużo komarów), Topolowej po ok. 45 zł/m2 (blisko do cywilizacji, wszystkie media oprócz gazu). Jak ktoś pochodzi to może znależć dawną budowlaną obecnie rolną (z wodą i kanalizacją) w dobrej lokalizacji za mniej niż 30 zł/m2.2. PYTANIE: Występował ktoś o WZ na działce rolnej, która wcześniej była budowlana (wygasły plany), sąsiednie działki (graniczne) nie są zabudowane, a w studium tereny te są przeznaczone pod budownictwo mieszkaniowe i jest na nich kanalizacja i woda? Może wypowie się jakiś praktyk lub planista? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiu 29.12.2006 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Ja juz kupilem dzialke na Honorowych Dawcow Krwi w Zlejwsi Malej (sierpien 2006)... zastanawialismy sie tez nad innymi dzialkami dla ktorych poprzedni plan zagospodarowania terenu wygasl i obecnie te dzialki sa traktowane jako rolne... Wiem, ze gmina przygotowuje nowy plan zagospodarowania, ale kiedy bedzie uchwalony to nie wiadomo... Jak pytalismy sie w gminie o warunki zabudowy tych dzialek to nam powiedziano iz jezeli na sasiedniej dzialce jest juz budynek to wydana moze byc zgoda wedlug zasady dobrego sasiedztwa (takie same waruni zabudowy jak na dzialce sasiedniej)... Natomiast jezeli na dzialkach sasiadujacych nie ma zadych budynkow to gmina nie wyda warunkow zabudowy... Dlatego m.in. zdecydowalismy sie na dzialke na Honorowych.... Tam istnieje aktualny plan zagospodarowania terenu i te dzialki sa traktowane jako budowlane... a i teren ladny... Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13hp 02.01.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Do KosiuKiedy zaczynasz budowę? Wybrałeś już projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiu 02.01.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Chcemy juz w styczniu ruszyc z papierkologia... Mamy rowniez nadzieje na zakonczenie roku stanem surowym otwartym... Projekt na 90% procent to GLX 52 Poezja ze Studia Atrium http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GLX-52,64,61,opis.html Pytanko, czy ktos zam moze w okolicy ekipe umiejaca budowac z silikatow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.01.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 czy ktoś z Was zna może kogoś kto szuka pracy jako monter wod-kan i co? Kogoś kto w miarę zna branżę wod-kan i robi kosztorysy? Sprawa bardzo pilna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURAN1719501459 11.01.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam całą Grupę Toruńską! W grupie raźniej tym bardziej że to mój pierwszy raz (budowa i forum).Rozpoczynam jak najszybciej to będzie możliwe (czekam na pozwolenie ... a, tu wiosna...).Majster już ,,zaklepany'' Poluję na garaż blaszak (nowe niemiłosiernie kosztowne 1300 - 1500).Niezmiernie będę wdzięczny za ewentualny namiar. Trzymam kciuki za wszystkich odważnych Toruńczyków startujących w 2007 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURAN1719501459 11.01.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Mała modyfikacja ... na wyraźne życzenie żony. ----------------------------------------------------------------------------------I marsze wojskowe i marsze weselne prowadzą do walk (na placu budowy), Noel Coward Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiu 12.01.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Czy ktos z Forumowiczow mial jakies kontakty z nastepujacymi biurami projektowymi z Torunia: Inwestprojekt, ul. Kościuszki 41/47 lub Thermoprojekt, ul. Pigwowa 6 Bede wdzieczny za wszelkie uwagi dotyczace rzetelnosci i solidnosci w/w biur... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts