agnieszkakusi 14.11.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 my w Kopaninie, rodzice w Złotorii. Nieszawka to nie moje tereny;) Nie możesz być tym pierwszy sąsiadem, niestety. Chyba, że wystąpisz do gminy o warunki zabudowy i je wydadzą. I nie zapomnij, że nawet na altanę musisz zrobić zgłoszenie do starostwa na budowę, która nie przekracza 25mkw i nie jest na fundamentach tylko np. na stopach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamnor1977 14.11.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Aga a co ty na to?Tu jest napisane że altanę z murowanym grillem można postawić w dowolnym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamnor1977 14.11.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 my w Kopaninie, rodzice w Złotorii. Nieszawka to nie moje tereny;) Nie możesz być tym pierwszy sąsiadem, niestety. Chyba, że wystąpisz do gminy o warunki zabudowy i je wydadzą. I nie zapomnij, że nawet na altanę musisz zrobić zgłoszenie do starostwa na budowę, która nie przekracza 25mkw i nie jest na fundamentach tylko np. na stopach. Słuchaj czytałem w jakimś rozporządzeniu że nie trzeba zgłaszać altany rekreacyjnej tylko taką w której trzymasz grabie czy taczkę i inne narzędzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.11.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 rekreacyjną również. Jeśli jesteś w Toruniu to podjedź na Towarową (koło giełdy warzywnej) do Starostwa tam gdzie wydają pozwolenia na budowę i podpytaj o szczegóły. Tam pracuje nasza była sąsiadka (mieszkała w naszym pionie na 4 piętrze). Najlepiej podpytać bezpośrednio w urzędzie. A dla zainteresowanych pobytem w Chłapowie http://www.masajka.letnik.pl/ Adam, dobrze trafiłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamnor1977 14.11.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 rekreacyjną również. Jeśli jesteś w Toruniu to podjedź na Towarową (koło giełdy warzywnej) do Starostwa tam gdzie wydają pozwolenia na budowę i podpytaj o szczegóły. Tam pracuje nasza była sąsiadka (mieszkała w naszym pionie na 4 piętrze). Najlepiej podpytać bezpośrednio w urzędzie. A dla zainteresowanych pobytem w Chłapowie http://www.masajka.letnik.pl/ Adam, dobrze trafiłam? W dziesiątkę.Zobacz te linki http://img124.imageshack.us/i/usasiadazaplotem1rc1.jpg/ , http://pprojekt.pl/art16-odleglosci_budynkow_od_granicy_dzialki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.11.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Dziekuje To nie moje rewiry. Jesli chodzi o nasz Baltyk to okolice Wladyslawowa zawsze staralem sie omijac szerokim lukiem. Tak czy inaczej dziekuje za odpowiedz Ja też Władek omijałem szerokim łukiem,ale Chłapowo jest 2 km dalej i jest tam całkiem inny świat,a mianowicie: czy idę o 9.00,11.00 czy 14.00 na plaże to nie muszę się martwić czy znajdę miejsce na ręcznik czy na serwetkę.Zawsze mam miejsce na koc i nie lata obok mnie grupka dzieci i nie sypie piaskiem po oczach. Pod tym wzgledem masz racje lecz dojazd, korki itd sa tak samo fatalne (Wladek, Polwysep itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.11.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 ... o ile pamiętam to przeczytałem że budujesz w Nieszawce? ... To moje rewiry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 15.11.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Dzięki za odpowiedź. Planujemy budowę w Lubiczu. Problem w tym, że się na tym nie znamy Potrzebujemy osoby, która nas trochę pokieruje. Szukamy też kierownika budowy . Zadowoleni byliście z pani projektant?? Hej Mar2, a gdzie w Lubiczu? Bo my też tam budujemy;) Jeśli chodzi o adaptację to nam robił to pan Kunowski, jeśli chcesz mogę podać namiary, my byliśmy zadowoleni. Kierownika budowy swojego równiez mogę polecić, daj znać czy jesteście zainteresowani;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamnor1977 15.11.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Ja mam działkę w Osieku ok.1000m.Naszczęście gmina Obrowo.Zaś drugą w Grabowcu ok 1,6 ha z bratem do spółki (łąka.rolna i trochę lasu według mapki ale lasu to ja nie widzę i nie widziałem)Słyszałem że w gminie Lubicz ciężko z urzędnikami jak się coś załatwia bardziej skomplikowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 15.11.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Też słyszałam niestworzone rzeczy o Lubiczu. Na szczęście nam udało się trafić na normalnych ludzi i bez problemu wszystko załatwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamnor1977 15.11.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Aga wczoraj do późna czytałem twój dziennik i muszę powiedzieć że miałem przez cały czas uśmiech na twarzy,tak jak bym uczestniczył w tym wszystkim.Na jednym ze zdjęć widziałem,że macie kostkę.Jaki macie tam grunt i co jest pod tą kostką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 15.11.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 dziennik trochę zaniedbałam...nawet nie trochę...ale jakoś nie mam czasu ani chęci...poza tym to forum to nie to, co było kiedyś...Generalnie u nas grunt to piaski. Musielismy nawozić mnóstwo gliny i ziemi pod rosliny. Pod kostką jest suchy chudziak (piasek z cementem) ubity zagęszczarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamnor1977 15.11.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 dziennik trochę zaniedbałam...nawet nie trochę...ale jakoś nie mam czasu ani chęci...poza tym to forum to nie to, co było kiedyś... Generalnie u nas grunt to piaski. Musielismy nawozić mnóstwo gliny i ziemi pod rosliny. Pod kostką jest suchy chudziak (piasek z cementem) ubity zagęszczarką. A wiesz co zrobić jak mam wjazd rozjeżdżony przez samochody i pełno wody deszczowej,ogólnie ciapa,a muszę wyłożyć go kostką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 15.11.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 wg mnie najpierw wymiana gruntu na jakąś głębokość...ale specem to nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.11.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 A wiesz co zrobić jak mam wjazd rozjeżdżony przez samochody i pełno wody deszczowej,ogólnie ciapa,a muszę wyłożyć go kostką. nie wiem jakie sa u Ciebie warunki ale my zrobilismy mniejw iecej tak miedzy ulica a wjazdem w brame mamy jakies 3m wybralismy nieco gruntu, wpakowalismy gruzu, zalalismy betonem odpwoiednio nizej aby polozyc na to pozniej kostke na jakas niewielka podsypke to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamnor1977 16.11.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Dzięki piotrulex ,u mnie jest glina z ziemią na której była trawa w lato,ale przez gorące lato i samochody zrobiło się klepisko z którego po deszczu wyszła breja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamnor1977 16.11.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 nie wiem jakie sa u Ciebie warunki ale my zrobilismy mniejw iecej tak miedzy ulica a wjazdem w brame mamy jakies 3m wybralismy nieco gruntu, wpakowalismy gruzu, zalalismy betonem odpwoiednio nizej aby polozyc na to pozniej kostke na jakas niewielka podsypke to tyle A ile cm tego betonu wylaliście??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 17.11.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 A ile cm tego betonu wylaliście??? gruzy mialy srednice powiedzmy 10-15cm, sporadycznie mniejsze lub wieksze. Zalane na rowno. Na to bedzie podsypka piaskowo0cementowa kilka cm i na to cienka kostka betonowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annnna 17.11.2010 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Hej Mar2, a gdzie w Lubiczu? Bo my też tam budujemy;) Jeśli chodzi o adaptację to nam robił to pan Kunowski, jeśli chcesz mogę podać namiary, my byliśmy zadowoleni. Kierownika budowy swojego równiez mogę polecić, daj znać czy jesteście zainteresowani;) hej:) pilnie poszukuję solidnej i godenj polecenia ekipy budowlanej (stan pod klucz) oraz niezależnego kierownika budowy...proszę o kontakty:) okolice Torunia i Kowalewa Pom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 18.11.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 jeśli chodzi o solidne ekipy to mogę polecić dwie. Sprawdzisz sobie ceny Wysłać namiary na pw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts