Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

Witam, mam na sprzedaz dom w Lubiczu. Nowy, do zamieszkania. Wiecej informacji na priv. Piotrulex trzymaj sie - moze wojcie???

Dzieki ale nic z tego choc jak na razie 35% jest swietnym wynikiem. Jak na razie najlepszy ze wszystkich dotychczasowych kontrkandydatow obecnej wladzy. Tak czy inaczej cos sie zmiania i to na lepsze

Kolejne wybory za 4 lata i wtedy zaczniemy "cos robic" nieco szybciej. Naprawde niewiele mozna zrobic jak sie podejmuje decyzje w ostatnim dniu mozliwym do zgloszenia kandydata :)

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

no, no, no ...to polityka zagościła do grupy toruńskiej;)

Mam prawie koncowe wyniki. Okolo 31%.

Majac na uwadze, ze kampanie rozpoczalem 11 listopada to wynik jest niezly. Dopiero wtedy ludzie sie dowiedzieli, ze jest jakis kontrkandydat dla obecnej wladzy

Tu nie ma polityki, to jest zycie :)

Witam

Poproszono mnie abym wyjasnil dokladniej wiec wklejam podstawowe informacje:

Zbiorcze informacje o kandydatach na urząd

L.p. Nazwisko i Imiona Wiek Wykształcenie Miejsce zamieszkania przynależność i poparcie Liczba głosów oddanych na kandydata % głosów Wybrany

1 NAZWISKO - ten sam od 16 lat - 57 wyższe Wielka Nieszawka, nie należy do partii politycznej 1209 69.05%

2 NAZWISKO - piotrulex :) - 33 wyższe Wielka Nieszawka, nie należy do partii politycznej 542 30.95%

Kampania informacyjna rozpoczeta 11-go listopada popoludniu a zakonczona 19-go o polnocy

Jak na 8 dni i zero obietnic z mojej strony to i tak niezly wynik

Z uwagi na biezace zobowiazania z niki sie nie spotykalem i nigdzie nie bylem - ludzie naprawde chca zmian ale to wszystko bylo za bardzo na wariata

madzialence dziekuje za kapitalne plakaty i ulotki oraz niezle terminy realizacji

Przepraszam rowniez za brak "ogonkow" w moich tekstach i brak pomocy w ich poprawianiu ze wzgledu na pobyt za granica - akurat w tym najwazniejszym momencie ;)

Dawno nie pisalam , ale podczytuje.

Piotrulex no szkoda, że Ci sie nie udało, ale widze, ze dobrze głosowałam :). Też uważalam ,ze czas na zmiany , bo po walce w szkole o swietlice zmienilam zdanie o najszym wójcie.

Ale jestem bardzo ciekawa , czy po dzisiejszej akcji na ulicy Nieszawskiej miasto Toruń cos zdziala.

Piotrulex no szkoda, że Ci sie nie udało, ale widze, ze dobrze głosowałam :). Też uważalam ,ze czas na zmiany , bo po walce w szkole o swietlice zmienilam zdanie o najszym wójcie.

Ale jestem bardzo ciekawa , czy po dzisiejszej akcji na ulicy Nieszawskiej miasto Toruń cos zdziala.

Teraz choc ludzie wiedza jak wygladam no i dzieciaki mi dzien dobry mowia :)

Dziekuje, kolejne wybory za 4 lata :)

Miasto nic nie zdziala. Zasypie dziure i zaklajstruje nierowno asfaltem aby nie odbiegalo od calosci. Oczywiscie za malo ubija, asfalt nieco sie z czasem zapadnie abysmy zawsze pamietali w jakim miejscu byla ta dziura ...

Cześć wszystkim !

Pierwszy raz jestesmy na forum Toruń i okolice. Budujemy się w Cierpicach pewnie . Zaczęliśmy budowac dom w 2008 roku .Jesteśmy na etapie stanu surowego zamkniętego. Wiosnną przymierzamy się do wykończeniówki i ogarnął nas po czytaniu opinii na necie straszny strach co do kosztów. Dlatego znajdujac to forum chcielibyśmy z Wami pogadać i zadac kilka pytań odnośnie prac wykończeniowych i orientacyjnych kosztów, bo z tego co wiem w kazdym regionie jest inaczej .

Nasz dom jest mały ( 120 m2) z użytkowym poddaszem.Proszę napiszcie przyblizone koszty elektryki, CO( myślimy nad przysłowiowym śmieciuchem), tynki. Do tej pory wydaliśmy około 160 000 , budujemy na odległość więc często bywało ,że nie było nas przy niektórych kosztach budowlanych. Zajmował się tym nasz:" wujek ", który okazał sie być fachowcem trochę felernym. Zastanawiamy się czy koszt stanu surowego zamkniętego w tym dachówka ceramiczna Creaton , OKNA Veka jest realnym i dobrze wyliczonym kosztem naszego domu. Z góry dziekujęmy i pozdrawiamy:)

Cześć wszystkim !

Pierwszy raz jestesmy na forum Toruń i okolice. Budujemy się w Cierpicach pewnie . Zaczęliśmy budowac dom w 2008 roku .Jesteśmy na etapie stanu surowego zamkniętego. Wiosnną przymierzamy się do wykończeniówki i ogarnął nas po czytaniu opinii na necie straszny strach co do kosztów. Dlatego znajdujac to forum chcielibyśmy z Wami pogadać i zadac kilka pytań odnośnie prac wykończeniowych i orientacyjnych kosztów, bo z tego co wiem w kazdym regionie jest inaczej .

Nasz dom jest mały ( 120 m2) z użytkowym poddaszem.Proszę napiszcie przyblizone koszty elektryki, CO( myślimy nad przysłowiowym śmieciuchem), tynki. Do tej pory wydaliśmy około 160 000 , budujemy na odległość więc często bywało ,że nie było nas przy niektórych kosztach budowlanych. Zajmował się tym nasz:" wujek ", który okazał sie być fachowcem trochę felernym. Zastanawiamy się czy koszt stanu surowego zamkniętego w tym dachówka ceramiczna Creaton , OKNA Veka jest realnym i dobrze wyliczonym kosztem naszego domu. Z góry dziekujęmy i pozdrawiamy:)

Trudno mi sie wypowiadac, nie pamietam ale jak nie macie tylkow, co, moze ocieplen to jeszcze duuuuuzo kaski do wydania. Elektryka z terenu moge polecic (tv, alarmy, prad i inne), goscia wod-kan rowniez ale co do cen sie nie wypowiadam

Pozdrawiam ziomali z rejonu :)

Wielka Nieszawka sie klania

Witam

Poproszono mnie abym wyjasnil dokladniej wiec wklejam podstawowe informacje:

Zbiorcze informacje o kandydatach na urząd

L.p. Nazwisko i Imiona Wiek Wykształcenie Miejsce zamieszkania przynależność i poparcie Liczba głosów oddanych na kandydata % głosów Wybrany

1 NAZWISKO - ten sam od 16 lat - 57 wyższe Wielka Nieszawka, nie należy do partii politycznej 1209 69.05%

2 NAZWISKO - piotrulex :) - 33 wyższe Wielka Nieszawka, nie należy do partii politycznej 542 30.95%

Kampania informacyjna rozpoczeta 11-go listopada popoludniu a zakonczona 19-go o polnocy

Jak na 8 dni i zero obietnic z mojej strony to i tak niezly wynik

Z uwagi na biezace zobowiazania z niki sie nie spotykalem i nigdzie nie bylem - ludzie naprawde chca zmian ale to wszystko bylo za bardzo na wariata

madzialence dziekuje za kapitalne plakaty i ulotki oraz niezle terminy realizacji

Przepraszam rowniez za brak "ogonkow" w moich tekstach i brak pomocy w ich poprawianiu ze wzgledu na pobyt za granica - akurat w tym najwazniejszym momencie ;)

Jednak nie jestem doinformowana dobrze, nadrobię zaległości do kolejnych wyborów obiecuję:yes: ale co do plotek to do nas żadne nie docierają:eek:

A co się działo?

Cześć wszystkim !

U mnie sama dachówka creaton to koszt około 10 000, dach dwuspadowy , projekt L 18, elektryka około 4000 jeżeli dobrze pamiętam

Myślicie ,że 100 000 starczy na skromne wykończenie, tylko dołu resztę chcemy powoli z czasem ?

Można wiedzieć ,ile ma powierzchnia dachu ? Bo nasz ma 210 m2 i ze wszystkim tzn. łaty ,folia więzba , robocizna dachówka wyszło jakieś 40 000

pamiętacie może jak to było u Was . Bardzo dziękuję za odpowiedzi . Bardzo proszę o podanie numerów tego elektryka i tego gościa od kanalizy , bo mamy juz kilka namiarów , ale po naszym budowaniu stwierdzam ,że nie będę podejmować decyzji zbyt pochopnie a przedewszystkim wierzyć w bajki pierwszemu ,lepszemu fachowcowi .

Myślicie ,że 100 000 starczy na skromne wykończenie, tylko dołu resztę chcemy powoli z czasem ?

Można wiedzieć ,ile ma powierzchnia dachu ? Bo nasz ma 210 m2 i ze wszystkim tzn. łaty ,folia więzba , robocizna dachówka wyszło jakieś 40 000

pamiętacie może jak to było u Was . Bardzo dziękuję za odpowiedzi . Bardzo proszę o podanie numerów tego elektryka i tego gościa od kanalizy , bo mamy juz kilka namiarów , ale po naszym budowaniu stwierdzam ,że nie będę podejmować decyzji zbyt pochopnie a przedewszystkim wierzyć w bajki pierwszemu ,lepszemu fachowcowi .

U mnie tez bylo okolo 200 metrow dachu ale ja cene wiezby, lat i foli mialam w cenie domu. Tylko dachowke z polozeniem placilam osobno.

Mysle, ze tak nie porownacie. U mnie wycene polozenia dachowki robily dwie osoby i rozbieznosci siegaly kilku tysiecy przy kwocie okolo 10 000.

Witam

Piotr, bardzo miło było z Wami pracować. Nawet mój grafik Was polubił. :) Pamiętaj, za 4 lata damy czadu i wygramy.

Pozdrawiam

Magda