Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

piotrulex napisał:
... - hodowcy, możecie śmiało podnosić cenę! ludzi się przekona, żeby wybierali tylko te droższe, bo są lepsze i zdrowsze! ...

Nie chcialem dalej drazyc tematu bo i po co ale nie moge sie powstrzymac :)

Widzial ktos ile kosztuje w Realu karp?

Dodam tylko, ze jest to ten sam towar od tego samego dostawcy co wczesniej :)

Ma to sporo wspolnego w tekstem ktory cytuje ;)

Smacznego :)

wracam z informacją o koszcie materiału za nasze tynki. otóż naprawdę tyle nas to kosztowało - moze ta mieszanka jest tyle drozsza od materialu mieszanego samodzielnie przez tynkarza? Moze mamy wiecej ścian niz Wy?;) poza tym sciany byly baaardzo krzywe i w niektorych miejscach naprawde sporo trzeba bylo tynku nalozyc. Albo dalismy sie naciagnąć. Sama juz nie wiem, w kazdym razie tyle zaplacilismy, podana kwota nie jest blędna.

Miłego weekendu;)

Piotr, w piątkowych Nowościach jest artykuł m.in. odnośnie sprzedaży karpia w Realu;)

W piątek chciałam kupić rybę na obiad. Jeździłam za łososiem lub pstrągiem. Wiecie co? Miałam wielki problem, żeby kupić świeżą rybę. Łososie były dosłownie sine i kosztowały ponad 30 zł. Tragedia. Dziś mój tata jechał gdzieś po pstrągi więc kupi dla nas na święta. Wędzone przyjadą z Borów Tucholskich:)

Poza tym przerażają mnie te kolejki w sklepach. W piątek wieczorem pojechałam po prezenty z nadzieją, że w sklepach będzie luźniej. Niestety, chyba nie tylko ja miałam taką nadzieję....Zrobiłam już listę zakupów. Wyskoczymy w tygodniu rano, żeby nie było tyle ludzi w sklepach i mam nadzieję, że uda nam się w miarę spokojnie wszystko kupić. Choinka stoi już na tarasie i czeka na świąteczny ubiór:)

agnieszkakusi napisał:
Piotr, w piątkowych Nowościach jest artykuł m.in. odnośnie sprzedaży karpia w Realu;)

W piątek chciałam kupić rybę na obiad. Jeździłam za łososiem lub pstrągiem. Wiecie co? Miałam wielki problem, żeby kupić świeżą rybę. Łososie były dosłownie sine i kosztowały ponad 30 zł. Tragedia. Dziś mój tata jechał gdzieś po pstrągi więc kupi dla nas na święta. Wędzone przyjadą z Borów Tucholskich:)

Poza tym przerażają mnie te kolejki w sklepach. W piątek wieczorem pojechałam po prezenty z nadzieją, że w sklepach będzie luźniej. Niestety, chyba nie tylko ja miałam taką nadzieję....Zrobiłam już listę zakupów. Wyskoczymy w tygodniu rano, żeby nie było tyle ludzi w sklepach i mam nadzieję, że uda nam się w miarę spokojnie wszystko kupić. Choinka stoi już na tarasie i czeka na świąteczny ubiór:)

Nie czytam Nowosci ale zerkne :)

Pytanie mam do Ciebie. Jak kupujesz np. matiasa to jaki kolor dla Ciebie jest najlepszy? To nie jest podchwytliwe pytanie. prosze o prawdziwa odpowiedz.

Pstraga to ja sobie kupuje zywego a wedze sobie sam. Lepszego nigdy nie jadlem niz z wlasnej beczki, nawet w Borach Tucholskich

Choinke jakos w tygodniu postaramy sie kupi, ubieranie jak zwykle w Wigilijny poranek :)

W piatek wieczorem na zakupy? Naprawde mialas nadzieje, ze bedzie luzniej? :) Nawet w ciagu roku zakupow nei robimy w piatkowe popoludnia bo zwykle sa najwieksze kolejki. Juz pare lat temu robimy to w czwartek :)

agnieszkakusi napisał:
Piotr, ale ja w sklepie bułam po 20:)

Tata był dziś w Lubiczu i kupił żywe pstrągi. Matiasów nie kupowałam już bardzo dawno, bo u nas nikt nie je śledzi.

Odnośnie tego wędzenia to pewnie masz rację. Co swoje, to swoje.

Zywe w naszych okolicach rowniez kupuje w Lubiczu. Moim skromnym zdaniem sa najlepsze

Witam Was przedświątecznie, obiecałąm, ze napisze Wam jak spisały się osuszacze powietrza. Otóż po 3 tyg pracy 4 potężnych maszyn i 2 małych (koszt 3 tys.) poziom wilgotności w każdym pomieszczeniu naszego domu to 20 procent!!! Wszystko pięknie wyschło, dzięki czemu tuż po nowym roku wchodzimy z kaflami, panelami. W pierwszych dniach wylewaliśmy kilkadziesiąt litrów wody na dobę!!!! Także uważam, że fajne rozwiązanie. Teraz palimy, w mroźne suche dni wietrzymy i jest bosko! Chłopaki z firmy suchy dom fantastyczni-profesjonalni, mili. gdybyście chcieli namiary zapraszam na priv.

Do Was mam prośbę-skąd zamówić drzwi?! Nie chcę drewnianych-nie stać mnie. Proszę dajcie jakieś sprawdzone namiary!!!!

Pozdr.

Cześć,

możecie polecić hurtownię instalacyjną, gdzie zrobią mi wycenę materiałów na CO i wod-kan ?

Dziś dostałem wycenę od instalatora - robocizna + materiały .Niestety firma (polecana przez znajomych) sprzedaje "system" i nie chce przedstawić inwestorowi wyceny materiałów i robocizny oddzielnie :)

Dzięki,

Tświrek

agnieszkakusi napisał:
Piotr, w piątkowych Nowościach jest artykuł m.in. odnośnie sprzedaży karpia w Realu;) ...

Czytalem i nic nowego nie wyczytalem. Ludzie stoja podobno w kolejkach a na rynku mozna kupic o 2 zeta wiecej bez kolejek

Ja w klejce stalem z 3 minuty a karpia kupilem z 15kg (mama, tesciowa, my) wiec na rynku zaplacilbym za to samo 30 zeta. Hmmmm, mi troche by bylo szkoda ...

Tświrek napisał:
Cześć,

możecie polecić hurtownię instalacyjną, gdzie zrobią mi wycenę materiałów na CO i wod-kan ?

Dziś dostałem wycenę od instalatora - robocizna + materiały .Niestety firma (polecana przez znajomych) sprzedaje "system" i nie chce przedstawić inwestorowi wyceny materiałów i robocizny oddzielnie :)

Dzięki,

Tświrek

ADA w Lubiczu, telefon 56 678-20-39 lub do goscia ktoryu nich sie wlasnie tym zajmuje, Jarka 509-249-021

Ja taniej nigdy nie znalazlem a absluga i towar OK. JAk kopowalem za duzo na zapas to zawsze zwroty przyjmowali

Koniecznie sprawdz u nich ceny

Jak tam przygotowania przedświąteczne? Ja od 6 jestem w biurze i przeliczam oferty:)

Wczoraj doszłam do wniosku, że panowie to jednak spryciarze. Zamiast pomagać w domu w przedświątecznych przygotowaniach to 4 mam dziś umówionych na podpisanie umowy na okna. Zawsze to jakaś wymówka, że nie pomagało się żonie, nie?:):):)

Jednak o 9 wychodzę i biorę się w domu za gotowanie:)

Basia, jak mały w żłobku?