Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

... - hodowcy, możecie śmiało podnosić cenę! ludzi się przekona, żeby wybierali tylko te droższe, bo są lepsze i zdrowsze! ...

Nie chcialem dalej drazyc tematu bo i po co ale nie moge sie powstrzymac :)

Widzial ktos ile kosztuje w Realu karp?

Dodam tylko, ze jest to ten sam towar od tego samego dostawcy co wczesniej :)

Ma to sporo wspolnego w tekstem ktory cytuje ;)

Smacznego :)

wracam z informacją o koszcie materiału za nasze tynki. otóż naprawdę tyle nas to kosztowało - moze ta mieszanka jest tyle drozsza od materialu mieszanego samodzielnie przez tynkarza? Moze mamy wiecej ścian niz Wy?;) poza tym sciany byly baaardzo krzywe i w niektorych miejscach naprawde sporo trzeba bylo tynku nalozyc. Albo dalismy sie naciagnąć. Sama juz nie wiem, w kazdym razie tyle zaplacilismy, podana kwota nie jest blędna.

Miłego weekendu;)

Piotr, w piątkowych Nowościach jest artykuł m.in. odnośnie sprzedaży karpia w Realu;)

W piątek chciałam kupić rybę na obiad. Jeździłam za łososiem lub pstrągiem. Wiecie co? Miałam wielki problem, żeby kupić świeżą rybę. Łososie były dosłownie sine i kosztowały ponad 30 zł. Tragedia. Dziś mój tata jechał gdzieś po pstrągi więc kupi dla nas na święta. Wędzone przyjadą z Borów Tucholskich:)

Poza tym przerażają mnie te kolejki w sklepach. W piątek wieczorem pojechałam po prezenty z nadzieją, że w sklepach będzie luźniej. Niestety, chyba nie tylko ja miałam taką nadzieję....Zrobiłam już listę zakupów. Wyskoczymy w tygodniu rano, żeby nie było tyle ludzi w sklepach i mam nadzieję, że uda nam się w miarę spokojnie wszystko kupić. Choinka stoi już na tarasie i czeka na świąteczny ubiór:)

Piotr, w piątkowych Nowościach jest artykuł m.in. odnośnie sprzedaży karpia w Realu;)

W piątek chciałam kupić rybę na obiad. Jeździłam za łososiem lub pstrągiem. Wiecie co? Miałam wielki problem, żeby kupić świeżą rybę. Łososie były dosłownie sine i kosztowały ponad 30 zł. Tragedia. Dziś mój tata jechał gdzieś po pstrągi więc kupi dla nas na święta. Wędzone przyjadą z Borów Tucholskich:)

Poza tym przerażają mnie te kolejki w sklepach. W piątek wieczorem pojechałam po prezenty z nadzieją, że w sklepach będzie luźniej. Niestety, chyba nie tylko ja miałam taką nadzieję....Zrobiłam już listę zakupów. Wyskoczymy w tygodniu rano, żeby nie było tyle ludzi w sklepach i mam nadzieję, że uda nam się w miarę spokojnie wszystko kupić. Choinka stoi już na tarasie i czeka na świąteczny ubiór:)

Nie czytam Nowosci ale zerkne :)

Pytanie mam do Ciebie. Jak kupujesz np. matiasa to jaki kolor dla Ciebie jest najlepszy? To nie jest podchwytliwe pytanie. prosze o prawdziwa odpowiedz.

Pstraga to ja sobie kupuje zywego a wedze sobie sam. Lepszego nigdy nie jadlem niz z wlasnej beczki, nawet w Borach Tucholskich

Choinke jakos w tygodniu postaramy sie kupi, ubieranie jak zwykle w Wigilijny poranek :)

W piatek wieczorem na zakupy? Naprawde mialas nadzieje, ze bedzie luzniej? :) Nawet w ciagu roku zakupow nei robimy w piatkowe popoludnia bo zwykle sa najwieksze kolejki. Juz pare lat temu robimy to w czwartek :)

Piotr, ale ja w sklepie bułam po 20:)

Tata był dziś w Lubiczu i kupił żywe pstrągi. Matiasów nie kupowałam już bardzo dawno, bo u nas nikt nie je śledzi.

Odnośnie tego wędzenia to pewnie masz rację. Co swoje, to swoje.

Zywe w naszych okolicach rowniez kupuje w Lubiczu. Moim skromnym zdaniem sa najlepsze

Witam Was przedświątecznie, obiecałąm, ze napisze Wam jak spisały się osuszacze powietrza. Otóż po 3 tyg pracy 4 potężnych maszyn i 2 małych (koszt 3 tys.) poziom wilgotności w każdym pomieszczeniu naszego domu to 20 procent!!! Wszystko pięknie wyschło, dzięki czemu tuż po nowym roku wchodzimy z kaflami, panelami. W pierwszych dniach wylewaliśmy kilkadziesiąt litrów wody na dobę!!!! Także uważam, że fajne rozwiązanie. Teraz palimy, w mroźne suche dni wietrzymy i jest bosko! Chłopaki z firmy suchy dom fantastyczni-profesjonalni, mili. gdybyście chcieli namiary zapraszam na priv.

Do Was mam prośbę-skąd zamówić drzwi?! Nie chcę drewnianych-nie stać mnie. Proszę dajcie jakieś sprawdzone namiary!!!!

Pozdr.

Cześć,

możecie polecić hurtownię instalacyjną, gdzie zrobią mi wycenę materiałów na CO i wod-kan ?

Dziś dostałem wycenę od instalatora - robocizna + materiały .Niestety firma (polecana przez znajomych) sprzedaje "system" i nie chce przedstawić inwestorowi wyceny materiałów i robocizny oddzielnie :)

Dzięki,

Tświrek

Piotr, w piątkowych Nowościach jest artykuł m.in. odnośnie sprzedaży karpia w Realu;) ...

Czytalem i nic nowego nie wyczytalem. Ludzie stoja podobno w kolejkach a na rynku mozna kupic o 2 zeta wiecej bez kolejek

Ja w klejce stalem z 3 minuty a karpia kupilem z 15kg (mama, tesciowa, my) wiec na rynku zaplacilbym za to samo 30 zeta. Hmmmm, mi troche by bylo szkoda ...

Cześć,

możecie polecić hurtownię instalacyjną, gdzie zrobią mi wycenę materiałów na CO i wod-kan ?

Dziś dostałem wycenę od instalatora - robocizna + materiały .Niestety firma (polecana przez znajomych) sprzedaje "system" i nie chce przedstawić inwestorowi wyceny materiałów i robocizny oddzielnie :)

Dzięki,

Tświrek

ADA w Lubiczu, telefon 56 678-20-39 lub do goscia ktoryu nich sie wlasnie tym zajmuje, Jarka 509-249-021

Ja taniej nigdy nie znalazlem a absluga i towar OK. JAk kopowalem za duzo na zapas to zawsze zwroty przyjmowali

Koniecznie sprawdz u nich ceny

Jak tam przygotowania przedświąteczne? Ja od 6 jestem w biurze i przeliczam oferty:)

Wczoraj doszłam do wniosku, że panowie to jednak spryciarze. Zamiast pomagać w domu w przedświątecznych przygotowaniach to 4 mam dziś umówionych na podpisanie umowy na okna. Zawsze to jakaś wymówka, że nie pomagało się żonie, nie?:):):)

Jednak o 9 wychodzę i biorę się w domu za gotowanie:)

Basia, jak mały w żłobku?