Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

a te 8,5m to nie jest mało? Między 8,5 a 9,1 to raptem 60 cm różnicy. Można to jakoś "przeskoczyć"?

Właśnie - można obniżyć trochę wysokość pomieszczeń poprzez odjęcie po 1 pustaku na każdym poziomie i już. Zależy jaka jest w projekcie wysokość pomieszczeń. Można to zrobić na etapie adaptacji budynku.

A tak w ogóle to witam wszystkich noworocznie, bo dawno mnie tu nie było :)

Aniołek, u nas wybija woda gruntowa do studni. Tragedia. Sąsiad ma piwnicę i od ponad miesiąca non stop chodzi pompa i wypompowuje z niej wodę.

Amberka, wystąp do gminy z prośbą o aneks do MPZP. Przedstaw projekt, który chcesz budować i opisz co i jak. U nas gmina po takim piśmie zmieniła warunki zabudowy bez problemu.

Natalia, jak się czujesz? Jak daleko jesteście?

Odebrałam dziś wypis i wyrys z MPZP i pkt 3.3 mówi że wysokość zabudowy dla zabudowy mieszkaniowej wynosi nie więcej niż 2 kondygnacje, max. 8,5 m.

Natomiast mój na stronie mojego wymarzonego opałka jest podana wysokość budynku 9,1 m (kalenica 9,07). Czy oznacza to, że musze szukać innego projektu, albo działki??

Mam nadzieję, że nie bo to trochę załamka by była :(

Pozdrawiam

K.

Teoretycznie nie mozesz wybudowac

Właśnie - można obniżyć trochę wysokość pomieszczeń poprzez odjęcie po 1 pustaku na każdym poziomie i już. Zależy jaka jest w projekcie wysokość pomieszczeń. Można to zrobić na etapie adaptacji budynku.

A tak w ogóle to witam wszystkich noworocznie, bo dawno mnie tu nie było :)

Ja bym nie chcial miec nizej w salonie o 25-26cm

Teoretycznie nie mozesz wybudowac

No to załamka na całej linii :(((((((( Jaka jest szansa na to że w Starostwie się nie dopatrzą i wydadzą pozwolenie na budowę tego domu na tej działce? widziałam setki projektów i żaden nie odpowiadał tak jak ten. Nie wiem co teraz robić :(((((((( Czy jest jakieś rozwiązanie tej sytuacji? Oczywiście poza kupowaniem nowej działki, bo w to się nie chcę bawić :(

No to załamka na całej linii :(((((((( Jaka jest szansa na to że w Starostwie się nie dopatrzą i wydadzą pozwolenie na budowę tego domu na tej działce? widziałam setki projektów i żaden nie odpowiadał tak jak ten. Nie wiem co teraz robić :(((((((( Czy jest jakieś rozwiązanie tej sytuacji? Oczywiście poza kupowaniem nowej działki, bo w to się nie chcę bawić :(

Szansa moim zdaniem jest spora. Pogadaj z ludzmi ktorzy robia Ci adaptacje co sugeruja ...

a na jakim etapie budowy jesteście? Ta rezygnacja to całkowicie z kierownika czy zmiana na nowego?

:)Skończyliśmy właśnie dach.Następny etap to okna i elektryka.Chcielibyśmy całkowicie zrezygnować z kierownika budowy.Nie wiemy czy to dobre posunięcie .Czytaliśmy gdzieś na forach,że niektórzy wogóle nie mają kierownika budowy i sami prowadzą wpis do "DZIENNIKA BUDOWY".

:)Skończyliśmy właśnie dach.Następny etap to okna i elektryka.Chcielibyśmy całkowicie zrezygnować z kierownika budowy.Nie wiemy czy to dobre posunięcie .Czytaliśmy gdzieś na forach,że niektórzy wogóle nie mają kierownika budowy i sami prowadzą wpis do "DZIENNIKA BUDOWY".

To chyba jakas sciema. Ja tam sie nie znam ale odnosze wrazenie ze nie ma takiej opcji. Kierownik z uprawnieniami musi byc i tyle

Amberka, z jakiej gminy jesteś?

Agnieszko z Wielkiej Nieszawki.

Dzwoniłam dziś do Pani ze Starostwa. Była przesympatyczna, niestety powiedziała, że jeśli został zatwietrdzony taki plan to nie przeskoczymy. Zdziwiona była tą małą dopuszczalną wysokością, ale skoro Urbanista tak zrobił to tak ma być. Polecała mi nawet wszystkie możliwe rozwiązania. Dziś idziemy do Pani architekt. Może wspólnymi siłami coś wskóramy.

Jakie to szczęście że na tym świecie zdarzają się jeszcze mili urzędnicy.

Agnieszko z Wielkiej Nieszawki.

Dzwoniłam dziś do Pani ze Starostwa. Była przesympatyczna, niestety powiedziała, że jeśli został zatwietrdzony taki plan to nie przeskoczymy. Zdziwiona była tą małą dopuszczalną wysokością, ale skoro Urbanista tak zrobił to tak ma być. Polecała mi nawet wszystkie możliwe rozwiązania. Dziś idziemy do Pani architekt. Może wspólnymi siłami coś wskóramy.

Jakie to szczęście że na tym świecie zdarzają się jeszcze mili urzędnicy.

zadzwon lub podjedz jeszcze do Waldka Urbaczewskiego z Gminy, moze on cos Ci podpowie ...

jak nie to pogadaj z Kaczmarkiem, wszystko jest dla ludzi a kazdy mieszkaniec jest, powinien byc cenny

zadzwon lub podjedz jeszcze do Waldka Urbaczewskiego z Gminy, moze on cos Ci podpowie ...

jak nie to pogadaj z Kaczmarkiem, wszystko jest dla ludzi a kazdy mieszkaniec jest, powinien byc cenny

Z Panem Urbaczewskim rozmawiałam. Starał się pomóc, ale niestety nie da się zrobić inaczej niż w planie. Będziemy zmieniać projekt. Tu utniemy cm, tam utniemy i uzbiera się 60 :)