amberka 17.01.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Na pewno nie będziesz mogła zbudować wyższego domu. a te 8,5m to nie jest mało? Między 8,5 a 9,1 to raptem 60 cm różnicy. Można to jakoś "przeskoczyć"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 18.01.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 a te 8,5m to nie jest mało? Między 8,5 a 9,1 to raptem 60 cm różnicy. Można to jakoś "przeskoczyć"? Właśnie - można obniżyć trochę wysokość pomieszczeń poprzez odjęcie po 1 pustaku na każdym poziomie i już. Zależy jaka jest w projekcie wysokość pomieszczeń. Można to zrobić na etapie adaptacji budynku. A tak w ogóle to witam wszystkich noworocznie, bo dawno mnie tu nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 18.01.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Aniołek, u nas wybija woda gruntowa do studni. Tragedia. Sąsiad ma piwnicę i od ponad miesiąca non stop chodzi pompa i wypompowuje z niej wodę.Amberka, wystąp do gminy z prośbą o aneks do MPZP. Przedstaw projekt, który chcesz budować i opisz co i jak. U nas gmina po takim piśmie zmieniła warunki zabudowy bez problemu.Natalia, jak się czujesz? Jak daleko jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.01.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Odebrałam dziś wypis i wyrys z MPZP i pkt 3.3 mówi że wysokość zabudowy dla zabudowy mieszkaniowej wynosi nie więcej niż 2 kondygnacje, max. 8,5 m. Natomiast mój na stronie mojego wymarzonego opałka jest podana wysokość budynku 9,1 m (kalenica 9,07). Czy oznacza to, że musze szukać innego projektu, albo działki?? Mam nadzieję, że nie bo to trochę załamka by była Pozdrawiam K. Teoretycznie nie mozesz wybudowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.01.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Właśnie - można obniżyć trochę wysokość pomieszczeń poprzez odjęcie po 1 pustaku na każdym poziomie i już. Zależy jaka jest w projekcie wysokość pomieszczeń. Można to zrobić na etapie adaptacji budynku. A tak w ogóle to witam wszystkich noworocznie, bo dawno mnie tu nie było Ja bym nie chcial miec nizej w salonie o 25-26cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 18.01.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Natalia, jak się czujesz? Jak daleko jesteście? Czuję się dobrze, ale już nie możemy się doczekać, a to jeszcze może 4 tygodnie potrwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zanka 18.01.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 :)Witam jestem nowa na forum.Budujemy dom w okolicach Torunia .Mam pytanie -na jakim etapie można zrezygnować z kierownika budowy?Jeśli wogóle można zrezygnować przed końcem inwestycji?.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 18.01.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 a na jakim etapie budowy jesteście? Ta rezygnacja to całkowicie z kierownika czy zmiana na nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amberka 18.01.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Teoretycznie nie mozesz wybudowac No to załamka na całej linii ((((((( Jaka jest szansa na to że w Starostwie się nie dopatrzą i wydadzą pozwolenie na budowę tego domu na tej działce? widziałam setki projektów i żaden nie odpowiadał tak jak ten. Nie wiem co teraz robić ((((((( Czy jest jakieś rozwiązanie tej sytuacji? Oczywiście poza kupowaniem nowej działki, bo w to się nie chcę bawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.01.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 :)Witam jestem nowa na forum.Budujemy dom w okolicach Torunia .Mam pytanie -na jakim etapie można zrezygnować z kierownika budowy?Jeśli wogóle można zrezygnować przed końcem inwestycji?.? w kazdym. zapytaj sie o to dokladnie w PINB. Tam Ci powiedza jaka jest procedura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.01.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 No to załamka na całej linii ((((((( Jaka jest szansa na to że w Starostwie się nie dopatrzą i wydadzą pozwolenie na budowę tego domu na tej działce? widziałam setki projektów i żaden nie odpowiadał tak jak ten. Nie wiem co teraz robić ((((((( Czy jest jakieś rozwiązanie tej sytuacji? Oczywiście poza kupowaniem nowej działki, bo w to się nie chcę bawić Szansa moim zdaniem jest spora. Pogadaj z ludzmi ktorzy robia Ci adaptacje co sugeruja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 18.01.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Amberka, z jakiej gminy jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zanka 18.01.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 a na jakim etapie budowy jesteście? Ta rezygnacja to całkowicie z kierownika czy zmiana na nowego? :)Skończyliśmy właśnie dach.Następny etap to okna i elektryka.Chcielibyśmy całkowicie zrezygnować z kierownika budowy.Nie wiemy czy to dobre posunięcie .Czytaliśmy gdzieś na forach,że niektórzy wogóle nie mają kierownika budowy i sami prowadzą wpis do "DZIENNIKA BUDOWY". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.01.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 :)Skończyliśmy właśnie dach.Następny etap to okna i elektryka.Chcielibyśmy całkowicie zrezygnować z kierownika budowy.Nie wiemy czy to dobre posunięcie .Czytaliśmy gdzieś na forach,że niektórzy wogóle nie mają kierownika budowy i sami prowadzą wpis do "DZIENNIKA BUDOWY". To chyba jakas sciema. Ja tam sie nie znam ale odnosze wrazenie ze nie ma takiej opcji. Kierownik z uprawnieniami musi byc i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amberka 18.01.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Amberka, z jakiej gminy jesteś? Agnieszko z Wielkiej Nieszawki. Dzwoniłam dziś do Pani ze Starostwa. Była przesympatyczna, niestety powiedziała, że jeśli został zatwietrdzony taki plan to nie przeskoczymy. Zdziwiona była tą małą dopuszczalną wysokością, ale skoro Urbanista tak zrobił to tak ma być. Polecała mi nawet wszystkie możliwe rozwiązania. Dziś idziemy do Pani architekt. Może wspólnymi siłami coś wskóramy. Jakie to szczęście że na tym świecie zdarzają się jeszcze mili urzędnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.01.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Agnieszko z Wielkiej Nieszawki. Dzwoniłam dziś do Pani ze Starostwa. Była przesympatyczna, niestety powiedziała, że jeśli został zatwietrdzony taki plan to nie przeskoczymy. Zdziwiona była tą małą dopuszczalną wysokością, ale skoro Urbanista tak zrobił to tak ma być. Polecała mi nawet wszystkie możliwe rozwiązania. Dziś idziemy do Pani architekt. Może wspólnymi siłami coś wskóramy. Jakie to szczęście że na tym świecie zdarzają się jeszcze mili urzędnicy. zadzwon lub podjedz jeszcze do Waldka Urbaczewskiego z Gminy, moze on cos Ci podpowie ... jak nie to pogadaj z Kaczmarkiem, wszystko jest dla ludzi a kazdy mieszkaniec jest, powinien byc cenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zanka 18.01.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Witam. agnieszkakusi dzięki za kontakt.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amberka 18.01.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 zadzwon lub podjedz jeszcze do Waldka Urbaczewskiego z Gminy, moze on cos Ci podpowie ... jak nie to pogadaj z Kaczmarkiem, wszystko jest dla ludzi a kazdy mieszkaniec jest, powinien byc cenny Z Panem Urbaczewskim rozmawiałam. Starał się pomóc, ale niestety nie da się zrobić inaczej niż w planie. Będziemy zmieniać projekt. Tu utniemy cm, tam utniemy i uzbiera się 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 18.01.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Amberka, w Starostwie też pracują ludzie:) Trzymam kicuki, żeby wszystko się udało i stanął dom według upragnionego projektu:)Zanka, Piotr ma rację. Nie ma możliwości zrezygnowania z kierownika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 18.01.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Witam. Mam nadzieję, że niedługo nadejdzie wiosna, dlatego poszukuje geodety do sporządzenia mapki. Może macie jakiś poleconych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts