Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

Adamnor, to podobnie jak u mnie - też chcę zamówić ten łupek ze Strzegomia i też za robotę majster chce 45/m2. Mówił mi, ze na podsypkę i cement mam liczyć 1000 i to przy dużym zaokrągleniu w górę, przy 150 m2, więc u Ciebie wyjdzie podobnie. Kiedy zamierzasz kłaść ten łupek? Czy ktoś robił Ci projekt czy sam wiesz gdzie i jak ma to leżeć?

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Adamnor, to podobnie jak u mnie - też chcę zamówić ten łupek ze Strzegomia i też za robotę majster chce 45/m2. Mówił mi, ze na podsypkę i cement mam liczyć 1000 i to przy dużym zaokrągleniu w górę, przy 150 m2, więc u Ciebie wyjdzie podobnie. Kiedy zamierzasz kłaść ten łupek? Czy ktoś robił Ci projekt czy sam wiesz gdzie i jak ma to leżeć?

zaczynam za 2 tygodnie + -,jak pogoda dopisze,projektu jeszcze nie mam bo muszę wymierzyć podwórko tak żebym mógł zaparkować 12 aut na posesji.ja będę to kłaść nad morzem we Władysławowie mam tam dom z kwaterami i zaraz sezon się zaczyna a jeszcze muszę zamontować 8 kabin i zmienić kafelki w 8 łazienkach więc mam co robić.jak coś to zapraszam w akacje nad morze http://trojmiasto.szerlok.pl/oferta/kwatera-wladyslawowochlapowo-ID58wc.html

nasza też pospolita i normalna, ten granit wyjdzie mnie taniej niz kostka więc może chociaż cos eleganckiego pod domem będę miała;) No i to nie kostka jest, tylko łupek - jeszcze gorzej i jeszcze wiecej roboty, za to taniej...

Co to za zmiany? Może rodzina się powiększy?;)

jeśli tak to gratuluję, a konkurs moze dotyczyć imienia przyszłego potomka/potomkini;)

rodzina sie nie powiekszy co zapewne martwi moja zone ...

zaczynam za 2 tygodnie + -,jak pogoda dopisze,projektu jeszcze nie mam bo muszę wymierzyć podwórko tak żebym mógł zaparkować 12 aut na posesji.ja będę to kłaść nad morzem we Władysławowie mam tam dom z kwaterami i zaraz sezon się zaczyna a jeszcze muszę zamontować 8 kabin i zmienić kafelki w 8 łazienkach więc mam co robić.jak coś to zapraszam w akacje nad morze http://trojmiasto.szerlok.pl/oferta/kwatera-wladyslawowochlapowo-ID58wc.html

Szkoda ze tak blisko Wladka, to moje najmniej ulubione okolice

Chalupa caloroczna? Moze w promocyjnych cenach przed sezonem jakis tam integracyjny zjazd Grupy Torunskiej bys zaoferowal. Jak zalatwisz beczke, pare cegiel i kawalek blachy to ja moge ryby powedzic :)

Adamnor, dzięki za namiar, może się przyda, jak będę chciała odpocząć po trudach budowy i przeprowadzce w maju/czerwcu;)

Pokażesz zdjęcia łupka jak położysz?

Piotr, pamiętaj, żony nie wolno drażnić ani martwić, to się może źle skończyć;)

Jeśli chodzi o zjazd nad morzem - jesteśmy chetni;)

Tświrek - piasek na posadzki załatwiał sobie posadzkarz sam, więc nie pomogę - nie wchodzi u Ciebie w grę taka opcja?

Piotr, nie masz co robić tylko jeździsz po Polsce?;)

Ja w sumie dziś miałam być w Szczecinie, ale dziewczyny się rozłożyły i nic z tego nie wyszło. Może to i dobrze, bo kilka godzina na budowie, w przewiewach...pewnie skończyłabym tak jak one:)

Mam ale to prywatny, rodzinny kilkudniowy wyjazd :)

Adamnor, dzięki za namiar, może się przyda, jak będę chciała odpocząć po trudach budowy i przeprowadzce w maju/czerwcu;)

Pokażesz zdjęcia łupka jak położysz?

Piotr, pamiętaj, żony nie wolno drażnić ani martwić, to się może źle skończyć;)

Jeśli chodzi o zjazd nad morzem - jesteśmy chetni;)

Tświrek - piasek na posadzki załatwiał sobie posadzkarz sam, więc nie pomogę - nie wchodzi u Ciebie w grę taka opcja?

nie, posadzkarz przyjezdny więc i ściągnięcie materiału z jego okolic wyszłoby drogo. niestety w naszej okolicy jest tylko piasek z doliny wisły ... brak 0-4.

pozdrawiam

Witam. Dzis wrocilismy po 5 dniach nieobecnosci do naszego kochanego domku. Przed wyjazdem wygasilismy kociolek. Dzis popoludniu wrocilismy i w domku znosne 15 stopni. Kilka dni temu skonczyly nam sie 3 tonki ekogroszku kupione pod koniec lata w zeszlym roku i mamy doslownie nieca 2 podajniki w zeszlych lat w jakis workach. Mamy nadzieje ze wystarczy do polowy kwietnia. Udanego tygodnia zycze i jak ktos zyczliwy i szczery to prosze za mnie trzymac kciuki jutro czyli we wtorek od 10.30 przez jakas godzinke czy dwie :)

Madazlotko, wysylam na priv.

Piotr, trzymam kciuki.

Agnieszka, masz pomysł na piasek do piaskownicy? w sensie skąd go wziąć?

Kupowaliście moze albo robiliście sami plac zabaw do ogródka? Albo znacie kogoś kto tanio robi?;) w mojej wsi plac zabaw jeden i drętwy, przydałoby się coś, zeby się dziecku nie nudziło...