agnieszkakusi 22.03.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Madazlotko, poszło na pw.Basbur, plac zabaw mąż robił z teściem. Przydałoby sie dosypać troche nowego piasku, ale jeszcze się nie rozglądałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 22.03.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Instalator c.o. i do hydrauliki potrzebny - solidny i niedrogi - najlepiej z okolic Torunia (gmina Obrowo). Jeśli macie Kogoś godnego polecenia to proszę o kontakt do takiej osoby. No i gdzie można niedrogo kupić materiały do centralnego ogrzewania i hydrauliki??? Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc )). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deisy 22.03.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 zaciśnięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deisy 22.03.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Madazlotko, wysylam na priv. Piotr, trzymam kciuki. Agnieszka, masz pomysł na piasek do piaskownicy? w sensie skąd go wziąć? Kupowaliście moze albo robiliście sami plac zabaw do ogródka? Albo znacie kogoś kto tanio robi? w mojej wsi plac zabaw jeden i drętwy, przydałoby się coś, zeby się dziecku nie nudziło... hej ja mam miejsce na fajny piaseczek jak co dam cynka na pw a co placu pełno teraz tego tylko trzeba samemu najlepiej łączyć zjeżdżalnie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 23.03.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Deisy, dawaj namiar;) Betusia, wysłałam Ci namiary na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.03.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Instalator c.o. i do hydrauliki potrzebny - solidny i niedrogi - najlepiej z okolic Torunia (gmina Obrowo). Jeśli macie Kogoś godnego polecenia to proszę o kontakt do takiej osoby. No i gdzie można niedrogo kupić materiały do centralnego ogrzewania i hydrauliki??? Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc )). Ada w Lubiczu - wszystko do CO, wod-kan itd Dziekuje wszystkim za zacisniete piastki. W kwestii wynikow "przetargu" bede wiedzial mam nadzieje pod koniec przyszlego tygodnia W innej kwestii. Od kiedy Policja dostala Alfy Romeo do drogowki to nie mam wyjazdu abym nie spotkal choc jednej na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.03.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 a ja mogę się już pochwalić: podpisałam umowę na dostawę stolarki pcv dużego osiedla w Szczecinie:) A jutro będę wiedziećo kolejnej dużej realizacji w Bydgoszczy. Tym razem drewno.Piotr, policja ma NAKAZ łapania i wystawiania mandatów. Oficjalnie maję powiedziane, że bez mandatów nie mają wracać ze służby. Czy drogówka czy prewencja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.03.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 ... Piotr, policja ma NAKAZ łapania i wystawiania mandatów. Oficjalnie maję powiedziane, że bez mandatów nie mają wracać ze służby. Czy drogówka czy prewencja. Nie widze w tym nic nadzwyczajnego, nie dziwi mnie to ani nie martwi. Skoro moje pieniadze ida na utrzymanie tych mlodych emerytow, trzynastki i ponad przecietnie dlugie pelnoplatne chorobowe to niech choc "dobrze pracuja" w tej swoje kilkunastoletniej karierze w mundurze Bez obrazy mam nadzieje bo ktos oczywiscie moze miec inny poglad ma te sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 23.03.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Agnieszko, basbur - dzięki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.03.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 ale mnie nie chodzi o to. Kiedyś jak złapali Ciebie np. bez pasów czy jak zapomniałeś włączyć światła to mogli dać pouczenie, bo tak przewiduje kodeks. Zależało to od policjanta. Teraz mają ZAKAZ wystawiania pouczeń, a NAKAZ wystawiania mandatów, bo jest dziura w budżecie i muszą ją wypełnić. I tak naprawdę cierpi na tym zwykły obywatel, bo każdemu może się zdarzyć coś zapomnieć. Teraz za byle co będzie trzeba płacić.Jeśli chodzi o tych młodych emerytów. Wiesz, kiedyś miałam takie samo podejście jak Ty. Od 8 lat mam męża mundurowego i powiem szczerze, że dopiero teraz rozumiem co za syf jest w policji. I nie jest to wina policjantów. Jest to wina kierownictwa i ich podejścia. Zresztą temat rzeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.03.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 ale mnie nie chodzi o to. Kiedyś jak złapali Ciebie np. bez pasów czy jak zapomniałeś włączyć światła to mogli dać pouczenie, bo tak przewiduje kodeks. Zależało to od policjanta. Teraz mają ZAKAZ wystawiania pouczeń, a NAKAZ wystawiania mandatów, bo jest dziura w budżecie i muszą ją wypełnić. I tak naprawdę cierpi na tym zwykły obywatel, bo każdemu może się zdarzyć coś zapomnieć. Teraz za byle co będzie trzeba płacić. Jeśli chodzi o tych młodych emerytów. Wiesz, kiedyś miałam takie samo podejście jak Ty. Od 8 lat mam męża mundurowego i powiem szczerze, że dopiero teraz rozumiem co za syf jest w policji. I nie jest to wina policjantów. Jest to wina kierownictwa i ich podejścia. Zresztą temat rzeka... Zdaje sobie sprawe z tego ze masz meza Policjanta i mozesz inaczej na to patrzec. Moja matka jest krawcowa-szwaczka, wiesz jaki ona miala syf w pracy i ile dziesiat lat pracowala w tym zawodzie na akord? Syf byl tez wina kierownictwa, zreszta jeden z jej zakladow w Toruniu upadl lub upada, innego tez nie ma i od klinastu lat nie dostala pensji za kilka miesiecy a w ZUSie nie maja odprowadzonych skladek za dluzszy okres. Jakos emerytury wczesniej jej nikt dac nie chce z tego powodu. Nie widze absolutnie zadnego, nawet najmniejszego powodu aby np. Policjanci mieli az takie przywileje, zero przeslanek ... Ze daja mandat za niezapiete pasy czy nie wlaczone swiatla - bardzo dobrze. Przepisy sa to aby je przestrzegac. Wiec za co co mi grozi i ile bedzie mnie to kosztowac jak sie nei zastosuje. Jezdzac autem kilkadziesiat tysi km rocznie godze sie na to i tyle. Zawsze mam zapiete pasy nawet jak jade 300m po osiedlu do sklepu i zawsze wlaczalem swiatla nawet jak nie wynikalo to z przepisow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.03.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Piotr, ja też bez pasów czy świateł się nie ruszam. Wkurza mnie po prostu nacisk z góry na mandaty, bo są potrzebne pieniądze. Ostatnio była akcja kontrolowania samochodów. Komendant jedengo z komisariatów miał pretensje do policjantów, że za mało kontrolują, bo we dwóch kontrolują jeden pojazd ( co jest zgodne z przepisami). Dawał im do zrozumienia, że powinni kontrolować każdy osobno (czyli łamać przepisy w imię statystyki). Policjanci się zaparli i powiedzieli, że nie chcą przechodzić bagna jakie przeszedł ostatnio jeden z nich gdy został oskarżony o łapówkę przez matkę pani prokurator (dość głośna sprawa w mediach). Komendant zamilkł. Dla mnie też emerytury w wieku 40 lat to jakaś paranoja. Powinno być inne rozwiązanie. Jestem jak najbardziej za. Mogą im zmienić emerytury, wprowadzić chorobowe płatne 80%, ale za to niech wprowadzą tak jak jest w kodeksie pracy płatne nadgodziny, święta, nocki. A Twoja mamę doskonale rozumiem. Mam dwie szwaczki w rodzinie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 23.03.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Basbur, Zurii, AgnieszkaKusi, Piotrulex - bardzo Wam dziękuję za namiary na Wykonawców i Firmy ). Teraz z czystym sumieniem mogę przystąpić do sprawdzania cen. Próbowałam Wam podziękować na priw ale coś mi się blokuje .... Pozdrawiam gorąco . Beata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.03.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Proszę po południu trzymać za mnie kciuki. Jak wypali temat, nad którym obecnie pracuję to pójdę się upić. I w końcu odetchnę pełną piersią Betusia, Twoje pw dostałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 24.03.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Hej wszystkim.Miło Was ponownie odwiedzić i zadać pytanie...Czy ktoś ma do pożyczenia tzw. walec ogrodowy? Nawiozłam ziemię i chcę elegancko wyrównać przed zasianiem trawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.03.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Proszę po południu trzymać za mnie kciuki. Jak wypali temat, nad którym obecnie pracuję to pójdę się upić. I w końcu odetchnę pełną piersią ... Za pozno przeczytalem i nie trzymalem ale mamy nadzieje ze poszlo OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 25.03.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 ostateczna odpowiedź dziś po 10... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamnor1977 26.03.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Witam,dziś w nocy wróciłem z Chłapowa,Od Pucka do Torunia śnieg załamka.W poniedziałek wracam z powrotem bo zmieniam płytki w łazienkach na inne i montuje wszędzie kabiny prysznicowe.To będzie już trzeci tydzień z rzędu.Podsypka pod łupek za jakieś półtorej tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamnor1977 26.03.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Szkoda ze tak blisko Wladka, to moje najmniej ulubione okolice Chalupa caloroczna? Moze w promocyjnych cenach przed sezonem jakis tam integracyjny zjazd Grupy Torunskiej bys zaoferowal. Jak zalatwisz beczke, pare cegiel i kawalek blachy to ja moge ryby powedzic Nie ma problemu,na razie pierwszych gości mamy na weekend majowy,miejsca jeszcze są więc zaprasza:))Wcześniej się nie wyrobię z łazienkami i łupkiem,ceny poza sezonem 60 za pokój 2os ,80 za 3osobowy i 100 za 4 osobowy/doba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamnor1977 26.03.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Adamnor, dzięki za namiar, może się przyda, jak będę chciała odpocząć po trudach budowy i przeprowadzce w maju/czerwcu;) Pokażesz zdjęcia łupka jak położysz? Pokaże pokaże ale jeszcze trochę cierpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts