piotrulex 20.04.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Dzień Dobry, jestem tu nowa, ale chyba zagoszczę tu na dłużej. CZy ktoś z Was mieszka w domu wybudowanym przed BET POL? Chodzi o tanie domki a dokładnie o mieszkanie oferowane przez tą firmę? MoZecie mi coś o nich powiedzieć??? czekam na kazda informację. mogę się nawet spotkać. Widzialem kilka domow wybudowanych przez te firme i JA zadowolony bym z tego nie byl. Jest to alternatywa do mieszkania w bloku wiec gdybym mial wybor czy mieszkanie 60m na Rubinkowie czy 100 pare metrow we wioskach Betpolu to bym te druga opcje wybral ale materialy, standard i dokladnosc wykonczenia na kolana nie powala Takich firm jest juz kilka. Kolega z Betpolem dogadac sie nie potrafil bo jak stwierdzil chyba "kasa za mocno do glowy uderzyla". Poszukal i teraz ma chalupe gdzies za Lubianka na wiekszej dzialce z ladniejszym domem i za mniejsza kase. Moge popytac o namiary ale w necie pewnie tego sporo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.04.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Ja tez kupilem trawe z Ilawy ale UNIVERSALNA i na swoj trawnik potrzebowalem 25 kg, w sklepie firmowym w Ilawie byly po 300 zl ale nie robia wysylki i okazalo sie ze kupilem w sklepie ogrodniczym za Grebocinem za 339 zl na miejscu bo w innych sklepach nie bylo workow 25 kg tylko 10 kg co wychodzilo bardzo drogo. Przy okazji szukam gdzie mozna tanio kupic kore sosnowa do sciolkowania bo w LM OBI maja drogo po srednio 10 do 12 zl za worek. Mialem kiedys na jesieni namiary na kogos kto sprzedawal worki 80 L po 7 zl ale nie ma juz tego kontaktu. PS Kupilem jednak Polifoske 8 50 kg w Czernikowie (namiary od Agnieszki) bo faktycznie nie ma nigdzie w okolicy innego miejsca z tym nawozem Na alledrogo mozna znalezc wszystko a kora jak kora, nad jakoscia ciezko sie tu rozczulac http://allegro.pl/kora-sosnowa-torun-w-workach-80l-dowoz-gratis-i1552894414.html Kiedys zamowilismy z anonsow czy nowosci i tez byla piekna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysiopez 20.04.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 oni oferuja 53m2 za 155tys w stanie pod klucz albo 130000 w stanie deweloperskim. a mieszkania nowe w toruniu sa za ponad 200000.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.04.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 oni oferuja 53m2 za 155tys w stanie pod klucz albo 130000 w stanie deweloperskim. a mieszkania nowe w toruniu sa za ponad 200000.... To oni tez buduja mieszkania, jakies bloki? Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysiopez 20.04.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 To oni tez buduja mieszkania, jakies bloki? Gdzie? Oni chyba dzielą jeden wielki dom na 4 mieszkania o powierzchni 53 m. to są 3 pokoje, kuchnia i łazienka. Jutro idziemy je oglądać. Mój mąż się nakręcił na to mieszkanie. ja się boje, że to daleko od Torunia, alenie mamy kasy na mieszkanie w toruniu. Znajomi teraz kupili na Osiedlu Sztuk pięknych mieszkanie 60 m za 290tys.. Znacie jakąś alternatywę dla BudPolu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.04.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Oni chyba dzielą jeden wielki dom na 4 mieszkania o powierzchni 53 m. to są 3 pokoje, kuchnia i łazienka. Jutro idziemy je oglądać. Mój mąż się nakręcił na to mieszkanie. ja się boje, że to daleko od Torunia, alenie mamy kasy na mieszkanie w toruniu. Znajomi teraz kupili na Osiedlu Sztuk pięknych mieszkanie 60 m za 290tys.. Znacie jakąś alternatywę dla BudPolu? to w koncu betpol czy budpol? google prawde Ci powie tak czy inaczej 4 mieszkania w jednym budynku mi sie kojarza z tzw. czworakami z dawnych czasow i wieczna niezgoda ale cena jest bardzo niska. Jak z podzialem gruntu, kawalkiem trawy, garazem dla auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysiopez 20.04.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 to w koncu betpol czy budpol? google prawde Ci powie tak czy inaczej 4 mieszkania w jednym budynku mi sie kojarza z tzw. czworakami z dawnych czasow i wieczna niezgoda ale cena jest bardzo niska. Jak z podzialem gruntu, kawalkiem trawy, garazem dla auta? wiem o trawniku i o parkingu, wiecej dowiem sie jutro. BETPOL. przepraszam za literówkę. tu jest coś wspomniane o mieszkaniu. http://www.tani-domek.com.pl/mieszkania,22,l1.html w razie czego mam dokładny plan mieszkania. przesłac ci na maila? zebys ocenił to okiem eksperta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.04.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 wiem o trawniku i o parkingu, wiecej dowiem sie jutro. BETPOL. przepraszam za literówkę. tu jest coś wspomniane o mieszkaniu. http://www.tani-domek.com.pl/mieszkania,22,l1.html w razie czego mam dokładny plan mieszkania. przesłac ci na maila? zebys ocenił to okiem eksperta? http://forum.gazeta.pl/forum/w,71,89867379,,firma_Betpol.html?v=2 Tak na szybko masz linka. Wpisy w temacie w wiekszosci sa raczej na NIE Nic mi nie przysylaj. Taki sam ze mnie ekspert jak i z Ciebie a przeca to Wy szukacie wlasnego miejsca na ziemi Kiedys taki jeden domek dokladnie oblukalem i swoja liste uwag tu wypisalem. Byla dosc dluga a znajomi ktorych jest ten dom mieli przez to nieprzyjemnosci ze strony wlasnie BetPolu. Dziwne prawda? Znajoma chciala kupic mieszkanie w miescie ale powiedzielismy jej o BetPolu. Poszli, dogadali sie, kupili i od jakiegos czasu mieszkaja. Czesto nie rozmawiamy ale wydaje mi sie ze sa zadowoleni JA to generalnie krytykant jestem i jak gladze drewniana futryne po czym wyciagam drzazgi z reki to przeszkadza mi to. Dla niektorych to moze nie byc cos strasznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysiopez 20.04.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 http://forum.gazeta.pl/forum/w,71,89867379,,firma_Betpol.html?v=2 Tak na szybko masz linka. Wpisy w temacie w wiekszosci sa raczej na NIE Nic mi nie przysylaj. Taki sam ze mnie ekspert jak i z Ciebie a przeca to Wy szukacie wlasnego miejsca na ziemi Kiedys taki jeden domek dokladnie oblukalem i swoja liste uwag tu wypisalem. Byla dosc dluga a znajomi ktorych jest ten dom mieli przez to nieprzyjemnosci ze strony wlasnie BetPolu. Dziwne prawda? Znajoma chciala kupic mieszkanie w miescie ale powiedzielismy jej o BetPolu. Poszli, dogadali sie, kupili i od jakiegos czasu mieszkaja. Czesto nie rozmawiamy ale wydaje mi sie ze sa zadowoleni JA to generalnie krytykant jestem i jak gladze drewniana futryne po czym wyciagam drzazgi z reki to przeszkadza mi to. Dla niektorych to moze nie byc cos strasznego Czytałam to forum i Twoje wypowiedzi. i powiedzmy, że pół na pół są negatywne z pozytywnymi. Ale ktoś kto jest zadowolony przecież nie pisze o plusach mieszkania. Czy Ty jestes blisko z tymi znajomymi co mają domek z tej firmy? czy jest mozliwe, że podam ci nr i oni do mnie oddzwonią i poowpowiadają o domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.04.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Czytałam to forum i Twoje wypowiedzi. i powiedzmy, że pół na pół są negatywne z pozytywnymi. Ale ktoś kto jest zadowolony przecież nie pisze o plusach mieszkania. Czy Ty jestes blisko z tymi znajomymi co mają domek z tej firmy? czy jest mozliwe, że podam ci nr i oni do mnie oddzwonią i poowpowiadają o domku? no raczej. zadowolony poda dalej 10 osobom a niezadowolony pewnie do 100. to stara prawda Na Waszym miejscu jak jestescie mocno napaleni to wsiadzcie w auto i pojezdzijcie po ich osiedlach i popytajcie ludzi. Mysle, ze tak badzie najszybciej i najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tświrek 20.04.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 SCHODY - obłożenie betonu dębem lub bukiem. Możecie kogoś polecić ?Zamierzam odezwać się do http://www.ergodrew.pl Mam jedną wycenę 16 schodów 18x24x1000, barierka, spoczynek - 9800 dąb - chyba trochę przeginają ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.04.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Kora sosnowa 502-40-40-91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 21.04.2011 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Witajcie po latach kto mnie pamieta ? Dlugo tu nie wchodzilem a pozniej nie moglem sie zalogowac, moze jakies zmiany nastaly ? Widze ze troche sie pozmienialo, ale niektore osoby nadal aktywne, juz pewnie zapomnieli co to budowa ? Moze rozpoczniemy nowy temat: co najszybciej zaczyna sie psuc w nowo-wybudowanym domu ? u mnie nie przewidziano ze zalegajacy snieg na dachu powygina rynny, wiec sa juz pekniete na laczach, bede musial poszukac jakiegos srodka do uszczelnienia. Poza tym w garazu (budowany systemem gospodarczym) baranek na elewacji odchodzi miejscami od sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 21.04.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Witajcie po latach kto mnie pamieta ? Dlugo tu nie wchodzilem a pozniej nie moglem sie zalogowac, moze jakies zmiany nastaly ? Widze ze troche sie pozmienialo, ale niektore osoby nadal aktywne, juz pewnie zapomnieli co to budowa ? Moze rozpoczniemy nowy temat: co najszybciej zaczyna sie psuc w nowo-wybudowanym domu ? u mnie nie przewidziano ze zalegajacy snieg na dachu powygina rynny, wiec sa juz pekniete na laczach, bede musial poszukac jakiegos srodka do uszczelnienia. Poza tym w garazu (budowany systemem gospodarczym) baranek na elewacji odchodzi miejscami od sciany. Pamietacie, pamietacie U nas po 3 latach pekl brodzik ale to w sumie nasza wina bo za tani kupilismy chcac pozornie zaoszczedzic Troche naped bramy garazowej piszczy Hormana a mowia ze nic sie tam nie smaruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 21.04.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 wiem o trawniku i o parkingu, wiecej dowiem sie jutro. BETPOL. przepraszam za literówkę. tu jest coś wspomniane o mieszkaniu. http://www.tani-domek.com.pl/mieszkania,22,l1.html w razie czego mam dokładny plan mieszkania. przesłac ci na maila? zebys ocenił to okiem eksperta? Czyi rozumiem że nie chcecie kupić domu a mieszkanie ? Jeśli mieszkanie to sam jestem ciekawy jak developer zrobił mieszkania i co w skład mieszkania wchodzi i co przynależy ... Jak wygląda sprawa ogrzewania , ciepłej wody , wywozu nieczystości i śmieci i itd ... My kupujemy dom też w Silnie , budowany przez konkurencyjnego developera. Będziemy baaaardzo blisko mieszkać Betpola ... Działeczka dość mała (939m2) ale no cóż ... Wybraliśmy developera , bo ja nie czułem się na siłach męczyć z wykonawcami/podwykonawcami i urzędnikami , tym bardziej że nie tak dawno poległem przy zakupie ziemi i "interpretacji" warunków zabudowy przez urzędników. Mi urzędasy nie chciały dać pozwolenia na budowę i powiedziały że nigdy nie dostanę bo na mojej działce są drzewa , a okazało się że inny chyba miał lepszy dar przekonywania ($$$$$) i okazało się że wysokie drzewa stały się samosiejkami i dostali pozwolenie na budowę i wyrąb lasu ... Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Okazało się że działkę będę miał bliżej i będę miał sąsiadów ,a to ważne jak ma się dzieci i przy ewentualnych inwestycjach (kanalizacja,oświetlenie,wodociąg,droga). Szybciej gmina wykona inwestycje tam gdzie jest duże skupisko ludzi , a dodatkowo sądzę że bezpieczniej ... A co do developerów. To trzeba im się przyglądać i wymagać. Mój developer jest bardzo "elastyczny" i sam zaproponował wiele ciekawych rozwiązań i pomysłów na które sam bym nie wpadł. My sami wprowadziliśmy pewne spore zmiany i nie było dużego kłopotu , choć niezbyt szczęśliwy był developer Ja co budowania przez developerów. Developerzy są różni. Większość chce wykonać dom jak najtaniej aby końcowa cena była atrakcyjna. Jednakże konkurencja jest spora i nie wszyscy kombinują. W większości to co stosują to "standard" i budowane przez nich domy niemalże niczym nie różnią się od tych budowanych przez prywatnych użytkowników. Mój developer posiada własny tabor maszynowy i niemalże wszystko sam wykonuje. Jedynie podwykonawcą jest hydraulik i firma która robi sufity. Dodatkowo ma swój własny wielki magazyn towarów i dzięki temu ma super ceny na towary ... To się także przekłada na dość atrakcyjną cenę ... Dodatkowo czasami mnie zaskakiwał developer , bo niektóre materiały i wyposażenia jakie oferował i z czego budował nie było najtańszych z możliwych i mógł jeszcze na tym "przyoszczędzić" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 21.04.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Ja mam do wymiany wszystkie płytki:)Kiedyś byłam w Silnie jak szukałam psa moich rodziców (husky-włóczęga). Pierwsze wrażenie? Dębówka w lepszym wydaniu. Domki były budowane z myślą o osiedlu, które będzie miało jakiś tam wygląd. Efekt jest taki, że domki niby są takie same, ale każdy ma inny płot i jakoś tak dziwnie mi się kojarzy. Ale to tylko moje odczucie. Jednak mając do wyboru dom w Silnie i mieszkanie w Toruniu wybrałabym Silno. Współpracuję teraz z wieloma deweloperami i powiem szczerze, że przeraża mnie to jakie oszczędności czynione są na budowach. Zaczyna się od zaniżonych kwot na przetargach na głównego wykonawcę, a potem jest szukanie oszczędności co przekłada sie na jak najtańszy materiał i niepłacenie podwykonawcom. Ostatnio byliśmy na rozmowach w Międzyzdrojach. Budowane apartamentowce przez firmę z Lublina gdzie inwestorem jest PKO BP. Stolarka drewniana, wartość kontraktu 2mln. Po drodze pojechaliśmy do Szczecina na obmiar budynku na osiedlu gdzie wstawiamy okna. Gadka-szmatka z kierownikiem i okazuje się, że ta firma również startowała w przetargu na głównego wykonawcę w Międzyzdrojach. W sumie do rozmów z inwestorem usiadły 3 firmy. Cena początkowa kontraktu 113mln. Po rozmowach firma z Lublina zgodziła się na kwotę 57mln! Jak budowa ma być dobrze wykonana jak tak zeszli z ceny? A budowane jest 7 budynków. Pojechaliśmy na rozmowy bardzo sceptycznie nastawieni. Tam się okazało, że jesteśmy jedną z dwóch firm, z którymi chcą rozmawiać, bo mamy bardzo atrakcyjną cenę. Przebiliśmy również naszego lokalnego producenta drewka;)Dyrektor bardzo zainteresowany, ale zrobił wielkie oczy jak zażyczyliśmy sobie wpłaty zaliczki lub gwarancji bankowych. Po kilku dniach dostaliśmy od niego informację, że rozmawiał z prezesem i nie ma mowy o takich zabezpieczeniach, że to my mamy im dać zabezpieczenie 5% na prawidłowe wykonanie robót (procedura standardowa u deweloperów). Powiedziałam mu, że w takim razie my rezygnujemy ze zlecenia, bo wolę spać spokojnie niż myśleć o wirtualnych pieniądzach, które niewiadomo czy do nas wpłyną. W międzyczasie sprawdziłam firmę i okazało się, że zalecenia Hermesa są takie, żeby współpracować z nimi tylko na rozliczeniach gotówkowych. Dlatego trzeba uważać na to co i od kogo się kupuje. Często jest tak, że deweloper bierze podwykonawców z przypadku, którzy dali najniższą cenę. Potem wysokość ceny przekłada się na jakość wykonania. Obok mnie był do sprzedania dom. Zainteresowała się nim moja znajoma pośredniczka nieruchomości. Znalazła na niego klienta, a on poprosił rzeczoznawcę budowlanego o sprawdzenie budynku i okazało się, że strop jest źle położony i grozi zawaleniem! Oni zrezygnowali, ale po jakiś 3 miesiącach dom i tak znalazł nowego nabywcę.Ale się rozpisałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamnor1977 21.04.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Witam,ma ktoś namiar na jakiegoś inspektora budowlanego?albo przynajmniej się zna dobrze na prawie budowlanym.Mam mały problem z sąsiadem od którego odkupiłem dom w budowie z działką.Robi mi cały czas pod górkę.Chodzi mi o to czy:przed kupnem,gość od którego kupiłem działkę był właścicielem dwóch działek 406/1 i 406/2(moja jest 406/1)swój dom pobudował na działce 406/2 a następnie sprzedał mi działkę 406/1.Na dzień dzisiejszy jego dom z tarasem od strony mojej działki jest jakieś 1,5m od granicy działki.Nie jestem pewien czy ma odbiór domu bo ma jeszcze cały czas taryfę budowlaną na prąd.Zakładając że ma odbiór domu czy mogę go postraszyć że jeśli nie przestanie robić mi problemów to zgłoszę do inspektora budowlanego że dom nie stoi 4m od granicy mojej działki(ściana domu od mojej granicy ma okna),chyba że mógł się tak wybudować jak był wcześniej właścicielem dwóch działek?ale czy wtedy nie powinien wyznaczyć nowej granicy uwzględniając 4m od swojego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 21.04.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Ja mam do wymiany wszystkie płytki:) Kiedyś byłam w Silnie jak szukałam psa moich rodziców (husky-włóczęga). Pierwsze wrażenie? Dębówka w lepszym wydaniu. Domki były budowane z myślą o osiedlu, które będzie miało jakiś tam wygląd. Efekt jest taki, że domki niby są takie same, ale każdy ma inny płot i jakoś tak dziwnie mi się kojarzy. Ale to tylko moje odczucie. Jednak mając do wyboru dom w Silnie i mieszkanie w Toruniu wybrałabym Silno. Developer , developerowi nie równy ... Ci co budują bloki to już zupełnie inna bajka , bo tam cena jest najważniejsza a jakość nie ma żadnego znaczenia ... Robi się takim hurtem i tak szybko , a potencjalni klienci i tak nic nie zobaczą że fuszerki i oszczędności to standard ... Jak przed zleceniem budowy domu developerowi najpierw zrobiłem rozeznanie (przepytałem sąsiadów) (to idealne źródło informacji - od razu wiedziałem na co uważać i itd i zobaczyć jak buduje i itd ... Co do Silna. Tam jest minimum 2 developerów i nie wiadomo ile budowanych przez osoby prywatne domów ... Co do ogrodzeń , to niestety każdy grodzi jak chce ... Według mnie lepiej jest na mini-osiedlach , bo chociaż domki podobne , podobne umieszczone i w większości ogrodzenia są bardzo zbliżone. Sam będę grodził "według standardu" jaki mają inni. Oczywiście ogrodzenie nie będzie identyczne ... Zapewne Twoi sąsiedzi też nie mają identycznych ogrodzeń i dokładnie tak samo wyglądających domów ... A co do miejscowości ... No cóż nie jest to miejsce dla lanserów i nowobogackich ... Plusem tej miejscowości jest dość bliskie położenie od Torunia i dużo zieleni (lasy) ... I to chyba jedyne plusy ... No cóż lokalizacje bliżej położone są dużo droższe , a te w Toruniu bardzo drogie ... Chciałbym oczywiście mieć jakąś działkę w Toruniu lub np. w Przysieku ale ceny działek jakie mnie interesowały (min 900-1000m2) kosztowały duuuużo więcej niż będzie mnie kosztował dom wraz z działką ... Ja nie ukrywam że buduję się tam bo developer zaoferował bardzo ciekawą ofertę cenową Co do wyglądu domów ... Uważam że o wiele gorzej jest tam gdzie budują się prywatni właściciele samodzielnie. Każdy dom zupełnie inny , każdy płot zupełnie inny ... W przypadku gdy buduje developer oferta domów jest ograniczona i nie ma jakiś koszmarków ... A co ogrodzenia , to każdy grodzi jak chce ... Tam gdzie ja się buduje jednak mieszkają rozsądni ludzie i ogrodzenia są niemalże identyczne. Dzięki temu w miarę ładnie to wygląda ... A że każdy dom mimo że niemalże taki sam jest inny to chyba dobrze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 21.04.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 ..... Tam gdzie ja się buduje jednak mieszkają rozsądni ludzie i ogrodzenia są niemalże identyczne. Dzięki temu w miarę ładnie to wygląda ... A że każdy dom mimo że niemalże taki sam jest inny to chyba dobrze ... To moze zlozcie jakis obywatelski projekt ustawy ze 100000 podpisow ze w naszym kraju ma obowiazywac jeden projekt domu i oczywiscie plotu ... Jak dla mnie to troche bez sensu jakby wszyscy mieli takie same chalupy czy ploty. dlatego ze sasiad ma siatke, stalowe panele czy klinkierowe slupki z kuta stala w srodku to tez mam tak miec? Mi sie podobaly drewniane sztachety z niewielkimi przerwami miedzy nimi i tak wlasnie sobie zrobilem. Srednio mnie interesuje co maja inni, co im sie podoba i czy to co mam pasuje do tego co jest obok. Ludzie, nie idzcie ta droga. Kazdy inny, wszyscy rowni. Nie wprowadzajmy jednego standardu bo za chwile szatynki beda sie na blond farbowac i piersi powiekszac bo jeszcze jeden wzor kobiety ktos bedzie chcial w naszym dziwnym kraju Jak komus tlumacze gdzie mieszkam to mowie ze "wysoka chudzinka z brazowym dachem i zotlym kominem". A tak co bym powiedzial? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prazynka84 21.04.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Witam! mam ogromną prośbę. Czy może mi ktoś polecić gdzie można TANIO kupić garaż blaszany nowy, wymiary 3x5 ocynkowany, otwierany na boki? najtaniej znalazłam jedno ogłoszenie w gazecie od 1200 zł ale nikt się nie odzywa:/ z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts