Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

można i tak :) ale ja chcę balustradę z drewna, wiem,że się da ale ... :)

To pewnie chcesz jakis wypas. Ja na tarasie za balustrade zaplacilem moze z 500 zeta w maksie ale ma tylko okolo 12mb. Kupilem drewno olchowe, polezalo, stolarz przestugal i przeszlifowal, pozaokraglal tu i owdzie, porobil otwory a zlozylem sobie prawie sam. Bory Tucholskie pomogly skladac, Katowice pospawaly uchwyty do posadzki i nam sie bardzo podoba. Mozna oblukac :)

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Sam to znaczy polaczonymi silami rodzinnymi z Borow Tucholskich i Katowic :)

Prosty w wykonaniu, mozna podjechac oblukac i pogadac :)

Schody cena spoko, jaka to miejscowosc w Borach bo znam dosc dobrze te okolice?

Piotr, u mnie siły rodzinne raczej nie dadzą rady, niestety;)

W kwestii oblukania - jesteśmy chętni, ale z tego co kojarzę, to macie już kalendarz pewnie do jesieni zapełniony, co?;)

Nasz pan jest z Rytla, tam jest podobno kilku stolarzy, ten mój robi schody, drzwi, balustrady...

Agatka - w kwestii balustrad balkonowych dam Ci znać jak mi już wyceni, póki co ma się skupić na schodach, bo mamy z nimi dwutygodniowe przesunięcie, a opuścić mieszkanie powinniśmy do połowy maja, ciekawe czy nam się uda;)

systemy docieplen - TYNKI sylikatowe.

mozecie polecic producenta, sprzedawce w toruniu, bydgoszczy ?

Przedstawiciele regionalni STO nawet nie racza odpowiedziec na maila. Moglem nie pisac ze to domek jednorodzinny, a wspomniec o osiedlu ...

STO? KABE ? CAPAROL ?

wątków na forum od groma ale chciałbym poznać opinię użytkownikow ;)

Tświrek, też rozpatrywałam jakiś czas temu te firmy, o których piszesz, ale że jakoś cieżko z komunikacją było, i ceny dość wysokie, to wybrałam ceresit. Tynk mineralny i na to farba silikonowa albo nanosilikonowa, tu się jeszcze zastanawiamy (bo elewacja ma być w drugiej połowie maja robiona). Silikatową tez mają jakby co;)

Tświrek, też rozpatrywałam jakiś czas temu te firmy, o których piszesz, ale że jakoś cieżko z komunikacją było, i ceny dość wysokie, to wybrałam ceresit. Tynk mineralny i na to farba silikonowa albo nanosilikonowa, tu się jeszcze zastanawiamy (bo elewacja ma być w drugiej połowie maja robiona). Silikatową tez mają jakby co;)

no tak, komunikacja to tragedia ... podjade do tropsa poprosze o wycene ceresita w wersji sylikatowej i mineralnej + farba sylikonowa.

Dzieki, najprostsze rozwiazania sa jednak najlepsze ;)

Piotr, u mnie siły rodzinne raczej nie dadzą rady, niestety;)

W kwestii oblukania - jesteśmy chętni, ale z tego co kojarzę, to macie już kalendarz pewnie do jesieni zapełniony, co?;)

Nasz pan jest z Rytla, tam jest podobno kilku stolarzy, ten mój robi schody, drzwi, balustrady...

Agatka - w kwestii balustrad balkonowych dam Ci znać jak mi już wyceni, póki co ma się skupić na schodach, bo mamy z nimi dwutygodniowe przesunięcie, a opuścić mieszkanie powinniśmy do połowy maja, ciekawe czy nam się uda;)

W Rytlu bywalem kiedys gdyz mam tam dalsza rodzine. Jednak w obecnym czasie nic wiecej nie pomoge

Kalendarz zapelniony ale mam nadzieje, ze moze w szerszym gronie forumowym cos zgrillujemy czy powedzimy w tym sezonie :)

Teraz walczymy z pgrodeczkiem wiec kazda wolna chwila jest poswiecana widlom, lopacie itd ...

Dacie rade. Schody moga Wam poprzyklejac kilka dni pozniej. Najwyzej dziecko przypniecie na smyczy do kaloryfera :)

Dacie rade. Schody moga Wam poprzyklejac kilka dni pozniej. Najwyzej dziecko przypniecie na smyczy do kaloryfera :)

ha ha ha;) schody to pikuś, mamy wylane więc chodzić się da. najgorsza jest 3,4 metrowa dziura w stropie - sama boję się obok tego przechodzić, z dzieckiem nie zaryzykuję wprowadzenia się bez balustradek;)

ale dzięki za pomysł ze smyczą;)

ha ha ha;) schody to pikuś, mamy wylane więc chodzić się da. najgorsza jest 3,4 metrowa dziura w stropie - sama boję się obok tego przechodzić, z dzieckiem nie zaryzykuję wprowadzenia się bez balustradek;)

ale dzięki za pomysł ze smyczą;)

Pomysl wspanialy tylko teraz te kaloryfery czesto "zeberek" nie maja albo ludzie jakies tam podlogowki wymyslaja. No ba, znaki czasu, nawet dzieciaka nie da sie przywiazac do czegos solidnego :)

Witam wszystkich.

Klamka zapadła, kobyłka u płota i tak dalej..

Od kilku dni jestem (oczyw. wspólnie z obywatelką małżonką ) dumnym właścicielem małej 500 metrowej działki na Wrzosach. Co ważne ma ona aktualne warunki zabudowy więc jeśli koncepcja się nie zmieni to szybko ruszamy z budową. Na razie US i UM zaliczone (zgłoszenia), jak również energetyka, wodociągi i gazownia - wystąpiłem o warunki techniczne.

Idę jak przeciąg:)

Dzień Dobry,

jestem tu nowa, ale chyba zagoszczę tu na dłużej.

CZy ktoś z Was mieszka w domu wybudowanym przed BET POL? Chodzi o tanie domki a dokładnie o mieszkanie oferowane przez tą firmę? MoZecie mi coś o nich powiedzieć??? czekam na kazda informację. mogę się nawet spotkać.

Witaj,

Jestem szczęśliwą posiadaczką taniego domku w Silnie, budowanego przez Betpol. Po prawie 2 latach mieszkania (niedługo czeka mnie remont "gwarancyjny") mogę powiedzieć, że polecam dewelopera. Nie wiem co prawda na jakim pozimie buduje mieszkania, ale nie sądzę żeby za bardzo obniżył swój standard, bo by klientów stracił, a jak wiadomo oni głównie na opinii swoich dotychczasowych klientów jadą :)

W razie jakichkolwiek pytań pisz.

Witam wszystkich.

Klamka zapadła, kobyłka u płota i tak dalej..

Od kilku dni jestem (oczyw. wspólnie z obywatelką małżonką ) dumnym właścicielem małej 500 metrowej działki na Wrzosach. Co ważne ma ona aktualne warunki zabudowy więc jeśli koncepcja się nie zmieni to szybko ruszamy z budową. Na razie US i UM zaliczone (zgłoszenia), jak również energetyka, wodociągi i gazownia - wystąpiłem o warunki techniczne.

Idę jak przeciąg:)

nasza dzialka ma 459 mkw i stoi na niej do wolnostojacy. Szerokosc dzialki to okolo 16,5m

W weekend widziałam się ze znajomymi, którzy mieszkają na Osiedlu domków Betpolu w Silnie. Mają działkę ok.450mkw. Pytałam ich o te domki. Okazało się, że oni we własnym zakresie musieli docieplać stryszek, bo po pierwszej zimie okazało się, że docieplenie jest za słabe. A sąsiedzi na gont kładli blachę, bo im gont co chwilę przeciekał. Nie potrafili mi odpowiedzieć odnośnie tematu gwarancji. A przecież takie rzeczy powinny być na gwarancji. Jeszcze jedna rzecz, na która koleżanka się wkurza to to, że w czasie świąt wiedziała kto z sąsiadów co gotuje, bo zapachy mieszały się na ulicy:)