piotrulex 27.04.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 można i tak ale ja chcę balustradę z drewna, wiem,że się da ale ... To pewnie chcesz jakis wypas. Ja na tarasie za balustrade zaplacilem moze z 500 zeta w maksie ale ma tylko okolo 12mb. Kupilem drewno olchowe, polezalo, stolarz przestugal i przeszlifowal, pozaokraglal tu i owdzie, porobil otwory a zlozylem sobie prawie sam. Bory Tucholskie pomogly skladac, Katowice pospawaly uchwyty do posadzki i nam sie bardzo podoba. Mozna oblukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 28.04.2011 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Sam to znaczy polaczonymi silami rodzinnymi z Borow Tucholskich i Katowic Prosty w wykonaniu, mozna podjechac oblukac i pogadac Schody cena spoko, jaka to miejscowosc w Borach bo znam dosc dobrze te okolice? Piotr, u mnie siły rodzinne raczej nie dadzą rady, niestety;) W kwestii oblukania - jesteśmy chętni, ale z tego co kojarzę, to macie już kalendarz pewnie do jesieni zapełniony, co? Nasz pan jest z Rytla, tam jest podobno kilku stolarzy, ten mój robi schody, drzwi, balustrady... Agatka - w kwestii balustrad balkonowych dam Ci znać jak mi już wyceni, póki co ma się skupić na schodach, bo mamy z nimi dwutygodniowe przesunięcie, a opuścić mieszkanie powinniśmy do połowy maja, ciekawe czy nam się uda;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 28.04.2011 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 systemy docieplen - TYNKI sylikatowe. mozecie polecic producenta, sprzedawce w toruniu, bydgoszczy ? Przedstawiciele regionalni STO nawet nie racza odpowiedziec na maila. Moglem nie pisac ze to domek jednorodzinny, a wspomniec o osiedlu ... STO? KABE ? CAPAROL ? wątków na forum od groma ale chciałbym poznać opinię użytkownikow Tświrek, też rozpatrywałam jakiś czas temu te firmy, o których piszesz, ale że jakoś cieżko z komunikacją było, i ceny dość wysokie, to wybrałam ceresit. Tynk mineralny i na to farba silikonowa albo nanosilikonowa, tu się jeszcze zastanawiamy (bo elewacja ma być w drugiej połowie maja robiona). Silikatową tez mają jakby co;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tświrek 28.04.2011 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Tświrek, też rozpatrywałam jakiś czas temu te firmy, o których piszesz, ale że jakoś cieżko z komunikacją było, i ceny dość wysokie, to wybrałam ceresit. Tynk mineralny i na to farba silikonowa albo nanosilikonowa, tu się jeszcze zastanawiamy (bo elewacja ma być w drugiej połowie maja robiona). Silikatową tez mają jakby co;) no tak, komunikacja to tragedia ... podjade do tropsa poprosze o wycene ceresita w wersji sylikatowej i mineralnej + farba sylikonowa. Dzieki, najprostsze rozwiazania sa jednak najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.04.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Piotr, u mnie siły rodzinne raczej nie dadzą rady, niestety;) W kwestii oblukania - jesteśmy chętni, ale z tego co kojarzę, to macie już kalendarz pewnie do jesieni zapełniony, co? Nasz pan jest z Rytla, tam jest podobno kilku stolarzy, ten mój robi schody, drzwi, balustrady... Agatka - w kwestii balustrad balkonowych dam Ci znać jak mi już wyceni, póki co ma się skupić na schodach, bo mamy z nimi dwutygodniowe przesunięcie, a opuścić mieszkanie powinniśmy do połowy maja, ciekawe czy nam się uda;) W Rytlu bywalem kiedys gdyz mam tam dalsza rodzine. Jednak w obecnym czasie nic wiecej nie pomoge Kalendarz zapelniony ale mam nadzieje, ze moze w szerszym gronie forumowym cos zgrillujemy czy powedzimy w tym sezonie Teraz walczymy z pgrodeczkiem wiec kazda wolna chwila jest poswiecana widlom, lopacie itd ... Dacie rade. Schody moga Wam poprzyklejac kilka dni pozniej. Najwyzej dziecko przypniecie na smyczy do kaloryfera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 28.04.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Dacie rade. Schody moga Wam poprzyklejac kilka dni pozniej. Najwyzej dziecko przypniecie na smyczy do kaloryfera ha ha ha;) schody to pikuś, mamy wylane więc chodzić się da. najgorsza jest 3,4 metrowa dziura w stropie - sama boję się obok tego przechodzić, z dzieckiem nie zaryzykuję wprowadzenia się bez balustradek;) ale dzięki za pomysł ze smyczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.04.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 ha ha ha;) schody to pikuś, mamy wylane więc chodzić się da. najgorsza jest 3,4 metrowa dziura w stropie - sama boję się obok tego przechodzić, z dzieckiem nie zaryzykuję wprowadzenia się bez balustradek;) ale dzięki za pomysł ze smyczą Pomysl wspanialy tylko teraz te kaloryfery czesto "zeberek" nie maja albo ludzie jakies tam podlogowki wymyslaja. No ba, znaki czasu, nawet dzieciaka nie da sie przywiazac do czegos solidnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 28.04.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 a wiesz, ze faktycznie na całym dole mam podłogówkę i faktycznie nie byłoby dziecka do czego przywiazać? chociaż nie, mam taki gruby słup przy kuchni, pewnie dałoby radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.04.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 a wiesz, ze faktycznie na całym dole mam podłogówkę i faktycznie nie byłoby dziecka do czego przywiazać? chociaż nie, mam taki gruby słup przy kuchni, pewnie dałoby radę a moze macie piwnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 28.04.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 piwnicy nie mamy, a stryszek się nie nadaje jestem dobrej myśli, balustrady zdążą się zrobić zanim się wprowadzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.04.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 No to pieknie. Mi pozostalo pozegnac sie z Panstwem na kilka dni i prosze sie mnie tu nie spodziewac wczesniej niz 5-go maja. Z niektorymi co prawda bede sie widzial w najblizszym czasie ale na wirtual czasu nie bedzie papa i milego weekendu zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 29.04.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 ale masz fajnie. a u nas malowanie, sprzątanie, malowanie, sprzątanie, malowanie, sprzątanie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 29.04.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 a u nas remont nowego biura, projektanci wnętrz...ech.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seandillon 29.04.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Witam wszystkich.Klamka zapadła, kobyłka u płota i tak dalej..Od kilku dni jestem (oczyw. wspólnie z obywatelką małżonką ) dumnym właścicielem małej 500 metrowej działki na Wrzosach. Co ważne ma ona aktualne warunki zabudowy więc jeśli koncepcja się nie zmieni to szybko ruszamy z budową. Na razie US i UM zaliczone (zgłoszenia), jak również energetyka, wodociągi i gazownia - wystąpiłem o warunki techniczne. Idę jak przeciąg:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.05.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 seandillon, to tylko pogratulować! Trzymamy kciuki za pozytywny rozwój wydarzeń Właśnie skończyłam sadzić pelargonie w doniczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 01.05.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 A my zaczęliśmy długi weekend ze szkarlatyną u Jasia. Mam więc przymusowy urlop. Może chociaż w ogrodzie coś zrobię jak pogoda dopisze, bo przed Świętami przyjechało kilkadziesiąt doniczek z roślinami i biedulki czekają na wsadzenie, a ja codzienne latam z konewką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KwiatKobiety 04.05.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Dzień Dobry, jestem tu nowa, ale chyba zagoszczę tu na dłużej. CZy ktoś z Was mieszka w domu wybudowanym przed BET POL? Chodzi o tanie domki a dokładnie o mieszkanie oferowane przez tą firmę? MoZecie mi coś o nich powiedzieć??? czekam na kazda informację. mogę się nawet spotkać. Witaj, Jestem szczęśliwą posiadaczką taniego domku w Silnie, budowanego przez Betpol. Po prawie 2 latach mieszkania (niedługo czeka mnie remont "gwarancyjny") mogę powiedzieć, że polecam dewelopera. Nie wiem co prawda na jakim pozimie buduje mieszkania, ale nie sądzę żeby za bardzo obniżył swój standard, bo by klientów stracił, a jak wiadomo oni głównie na opinii swoich dotychczasowych klientów jadą W razie jakichkolwiek pytań pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.05.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 ale masz fajnie. a u nas malowanie, sprzątanie, malowanie, sprzątanie, malowanie, sprzątanie .... kazdy przez to przechodzil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.05.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Witam wszystkich. Klamka zapadła, kobyłka u płota i tak dalej.. Od kilku dni jestem (oczyw. wspólnie z obywatelką małżonką ) dumnym właścicielem małej 500 metrowej działki na Wrzosach. Co ważne ma ona aktualne warunki zabudowy więc jeśli koncepcja się nie zmieni to szybko ruszamy z budową. Na razie US i UM zaliczone (zgłoszenia), jak również energetyka, wodociągi i gazownia - wystąpiłem o warunki techniczne. Idę jak przeciąg:) nasza dzialka ma 459 mkw i stoi na niej do wolnostojacy. Szerokosc dzialki to okolo 16,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.05.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 W weekend widziałam się ze znajomymi, którzy mieszkają na Osiedlu domków Betpolu w Silnie. Mają działkę ok.450mkw. Pytałam ich o te domki. Okazało się, że oni we własnym zakresie musieli docieplać stryszek, bo po pierwszej zimie okazało się, że docieplenie jest za słabe. A sąsiedzi na gont kładli blachę, bo im gont co chwilę przeciekał. Nie potrafili mi odpowiedzieć odnośnie tematu gwarancji. A przecież takie rzeczy powinny być na gwarancji. Jeszcze jedna rzecz, na która koleżanka się wkurza to to, że w czasie świąt wiedziała kto z sąsiadów co gotuje, bo zapachy mieszały się na ulicy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts