basbur 12.05.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 kamyki podobno dobrze robią, drenaż zapewniają mama zawsze na dno doniczki tez kazała kamienie nam zbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 12.05.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Nawoz do trawy pewnie dopiero dzis kurier podwiezie. Piotr, a po co Ci ten nawóz do trawy? Ty daj jej spokój. Taką młodziutką spalisz od razu. Wg mnie pierwsze nawożenie to najszybciej we wrześniu i to nawozem jesiennym. Chociaż ja u siebie nawoziłam dopiero następnego roku wiosną. Jak czytam Wasze wymiany zdań o ziemi, to cieszę się, że mam to juz za sobą. Rozwiezienie moich ponad 300 ton pamiętają wszystkie moje mięśnie. Ale za to je mam. Basiu, będę musiała się do Ciebie w końcu wybrać, bo skakanka czeka . Pozdrowienia dla wszystkich budujących i zakładających ogrody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 12.05.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Magda, zapraszam, jak juz tylko bedzie gdzie usiąść 300 t ziemi nawiozłaś i sama rozrzucałaś? Szacun! A namiar jakiś dobry na ziemię masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.05.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Piotr, a po co Ci ten nawóz do trawy? Ty daj jej spokój. Taką młodziutką spalisz od razu. Wg mnie pierwsze nawożenie to najszybciej we wrześniu i to nawozem jesiennym. Chociaż ja u siebie nawoziłam dopiero następnego roku wiosną ... Robilismy wspolne zakupy z rodzicami. Cos chcieli zapodalismy http://allegro.pl/saletra-amonowa-2kg-nawoz-trawnik-trawe-trawy-i1587553159.html 5,59 Jak mowisz, ze mamy dac spokoj to tak bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.05.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Komus przywiezc muszelke bo jutro bede w 3-miescie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 12.05.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Komus przywiezc muszelke bo jutro bede w 3-miescie? Ja poproszę. I śliczne kamyczki z plaży też chętnie przygarnę. Zwłaszcza, że nad morzem będę pewnie dopiero w sierpniu. Za zakupy w ulubionym sklepie podziękuje tym razem, bo niedługo będę na południu, to sama wpadnę pobuszować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.05.2011 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Ja poproszę. I śliczne kamyczki z plaży też chętnie przygarnę. Zwłaszcza, że nad morzem będę pewnie dopiero w sierpniu. Za zakupy w ulubionym sklepie podziękuje tym razem, bo niedługo będę na południu, to sama wpadnę pobuszować. Spoko. Na poludniu bede jutro i pojutrze. Pozdrowie Smoka Wawelskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seandillon 16.05.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 chyba kumam - macie zadaszony taras i mozecie sobie tam roletkę powiesić, tak? mój jest niezadaszony niestety i takiej opcji mieć nie będę... To polecam markizę -) Sam miałem podobny problem gdy sąsiedzi nie zgodzili się na stałe zadaszenie tarasu - a latem bywało tam ponad 50 stopni. Duża ( 4 metrowa) markiza z taką falbaną na końcu załatwiła część problem, a po doczepieniu bambusowych ścianek powstała pełna osłona. Po jakimśczasie bambus zamieniłem na takie drewniane panele jak do ogrodzenia - całość wygląda i sprawuje się miodnie:) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 16.05.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 A ja tak ku przestrodze UWAGA NA wykonawce Zbigniew Maciejewski Skprzykowo gm Obrowo Wykonywał u mnie więźbę dachową przyznał się iż ja schrzanił i nie zamierza jej naprawiać zapłate na moje nieszczęście otrzymał całą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.05.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 My mamy taras od północy. Wszyscy pukali się w głowę i pytali czy wiemy co robimy. Po 4 lat mieszkania wiem, że to było najlepsze rozwiązanie. Latem nawet jak jest naprawdę upalnie możemy sobie cały dzień siedzieć na tarasie. Wejście mamy od południa i tam siedzieć można rano lub wieczorem. W ciągu dnia jest to nierealne.Kalio, a miałeś jakąś umowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 16.05.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Tak mam umowe ale co z tego jak mam dach zknocony pozostaje sad a to jakies 2 lata przerwa w budowaniu - klopoty z bankiem itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 17.05.2011 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 no to nieciekawie.A my mamy problemy z oczyszczalnią ścieków. Jest wysoki poziom wód gruntowych i studnia cofa wodę do oczyszczalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 17.05.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Tak mam umowe ale co z tego jak mam dach zknocony pozostaje sad a to jakies 2 lata przerwa w budowaniu - klopoty z bankiem itp Z doświadczenia - to nie dwa lata. Namawiam do podania sprawy do sądu, w przeciwnym razie wykonawca bedzie czuł się bezkarnie i będzie dalej robić szkody innym. Pozdrawiam R.C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 18.05.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Renata, ale długo Ciebie nie było:)Z tym sądem to racja. Nie można pobłażać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 18.05.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 A ja tak ku przestrodze UWAGA NA wykonawce Zbigniew Maciejewski Skprzykowo gm Obrowo Wykonywał u mnie więźbę dachową przyznał się iż ja schrzanił i nie zamierza jej naprawiać zapłate na moje nieszczęście otrzymał całą A co schrzanił ? Czy to co schrzanił ma jakiś wpływ na odebranie domu i bezpieczne w nim mieszkanie ? Skąd się dowiedziałeś że jest źle zrobiony dach ? Pytam bo na zdjęciach widać że masz dach już z papą i przygotowany do kładzenia dachówki i teraz chyba naprawy dachu będą kosztowne i czasochłonne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamnor1977 18.05.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Renata, ale długo Ciebie nie było:) Z tym sądem to racja. Nie można pobłażać. A mnie gościu oszukał na kostkę granitową,wysłałem zadatek 15.03 i do dzisiaj kostka nie dotarła.Powiedział że transport już jedzie potem że samochód się zepsuł,czeka na przeładowanie,jest już pod Bydgoszczą ...itd,telefonu nie odbiera z żadnego numeru.Podobno kilka już osób oszukał. A to namiary na tą firmę: Producent elementów granitowych P.H.U. KamJan MIĘDZYRZECZE 41 58-150 STRZEGOM 601457687 , 748505092 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 18.05.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 zgłoś na policję. Do mnie ostatnio przyjechali mundurowi z Lubicza z prośbą o zeznanie, bo zostałam oszukana na allegro na 13 zł Nie zgłosiłam tego, ale znaleźli się inni, którzy zgłosili i dzieki nim trafili do innych poszkodowanych i złapali oszusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 18.05.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 A mnie gościu oszukał na kostkę granitową,wysłałem zadatek 15.03 i do dzisiaj kostka nie dotarła.Powiedział że transport już jedzie potem że samochód się zepsuł,czeka na przeładowanie,jest już pod Bydgoszczą ...itd,telefonu nie odbiera z żadnego numeru.Podobno kilka już osób oszukał. Kurcze, Adamnor, miałam pytać jak tam Twoja kostka, bardzo mi przykro. Tak jak pisze Agnieszka, zgłoś na policję. U nas nadeszła wiekopomna chwila - przeprowadzamy się!!! czytając Was, już mieszkających od długiego czasu, zastanawialam się czy i dla mnie nadejdzie ten moment czy poddam sie i nie dotrwam;) Od poniedziałku powinniśmy być już U SIEBIE, od jutra sprzątamy i wykańczamy ostatnie drobiazgi. Dziękuję wszystkim za dotychczasową pomoc i taką, która jeszcze pewnie nastąpi, przyjemnie się z Wami budowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 19.05.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 My mamy taras od północy. Wszyscy pukali się w głowę i pytali czy wiemy co robimy. Po 4 lat mieszkania wiem, że to było najlepsze rozwiązanie. Latem nawet jak jest naprawdę upalnie możemy sobie cały dzień siedzieć na tarasie. Wejście mamy od południa i tam siedzieć można rano lub wieczorem. W ciągu dnia jest to nierealne. Kalio, a miałeś jakąś umowę? My tez mamy od polnocy ale nawet nie wiem czy ktos sie pukal z tego powodu w glowe. Malo mnie interesuje co kto mysli o tym co ja robie w dodatku jak decyzja jest solidnie przemyslana ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 19.05.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 no to nieciekawie. A my mamy problemy z oczyszczalnią ścieków. Jest wysoki poziom wód gruntowych i studnia cofa wodę do oczyszczalni. to jakim cudem dostaliscie zgode na taka oczyszczalnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts