Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Nawoz do trawy pewnie dopiero dzis kurier podwiezie.

Piotr, a po co Ci ten nawóz do trawy? Ty daj jej spokój. Taką młodziutką spalisz od razu. Wg mnie pierwsze nawożenie to najszybciej we wrześniu i to nawozem jesiennym. Chociaż ja u siebie nawoziłam dopiero następnego roku wiosną.

Jak czytam Wasze wymiany zdań o ziemi, to cieszę się, że mam to juz za sobą. Rozwiezienie moich ponad 300 ton pamiętają wszystkie moje mięśnie. Ale za to je mam. :)

Basiu, będę musiała się do Ciebie w końcu wybrać, bo skakanka czeka . :)

Pozdrowienia dla wszystkich budujących i zakładających ogrody.

Piotr, a po co Ci ten nawóz do trawy? Ty daj jej spokój. Taką młodziutką spalisz od razu. Wg mnie pierwsze nawożenie to najszybciej we wrześniu i to nawozem jesiennym. Chociaż ja u siebie nawoziłam dopiero następnego roku wiosną ...

Robilismy wspolne zakupy z rodzicami. Cos chcieli zapodalismy http://allegro.pl/saletra-amonowa-2kg-nawoz-trawnik-trawe-trawy-i1587553159.html 5,59

Jak mowisz, ze mamy dac spokoj to tak bedzie :)

Komus przywiezc muszelke bo jutro bede w 3-miescie?

Ja poproszę. :) I śliczne kamyczki z plaży też chętnie przygarnę. Zwłaszcza, że nad morzem będę pewnie dopiero w sierpniu. Za zakupy w ulubionym sklepie podziękuje tym razem, bo niedługo będę na południu, to sama wpadnę pobuszować.

Ja poproszę. :) I śliczne kamyczki z plaży też chętnie przygarnę. Zwłaszcza, że nad morzem będę pewnie dopiero w sierpniu. Za zakupy w ulubionym sklepie podziękuje tym razem, bo niedługo będę na południu, to sama wpadnę pobuszować.

Spoko. Na poludniu bede jutro i pojutrze. Pozdrowie Smoka Wawelskiego :)

chyba kumam - macie zadaszony taras i mozecie sobie tam roletkę powiesić, tak?

mój jest niezadaszony niestety i takiej opcji mieć nie będę...

To polecam markizę -) Sam miałem podobny problem gdy sąsiedzi nie zgodzili się na stałe zadaszenie tarasu - a latem bywało tam ponad 50 stopni. Duża ( 4 metrowa) markiza z taką falbaną na końcu załatwiła część problem, a po doczepieniu bambusowych ścianek powstała pełna osłona. Po jakimśczasie bambus zamieniłem na takie drewniane panele jak do ogrodzenia - całość wygląda i sprawuje się miodnie:)

Pozdrawiam.

My mamy taras od północy. Wszyscy pukali się w głowę i pytali czy wiemy co robimy. Po 4 lat mieszkania wiem, że to było najlepsze rozwiązanie. Latem nawet jak jest naprawdę upalnie możemy sobie cały dzień siedzieć na tarasie. Wejście mamy od południa i tam siedzieć można rano lub wieczorem. W ciągu dnia jest to nierealne.

Kalio, a miałeś jakąś umowę?

Tak mam umowe ale co z tego jak mam dach zknocony

pozostaje sad a to jakies 2 lata przerwa w budowaniu - klopoty z bankiem itp

Z doświadczenia - to nie dwa lata. Namawiam do podania sprawy do sądu, w przeciwnym razie wykonawca bedzie czuł się bezkarnie i będzie dalej robić szkody innym.

Pozdrawiam

R.C

A ja tak ku przestrodze

UWAGA NA wykonawce

Zbigniew Maciejewski Skprzykowo gm Obrowo

Wykonywał u mnie więźbę dachową przyznał się iż ja schrzanił i nie zamierza jej naprawiać zapłate na moje nieszczęście otrzymał całą

A co schrzanił ?

Czy to co schrzanił ma jakiś wpływ na odebranie domu i bezpieczne w nim mieszkanie ?

Skąd się dowiedziałeś że jest źle zrobiony dach ?

Pytam bo na zdjęciach widać że masz dach już z papą i przygotowany do kładzenia dachówki i teraz chyba naprawy dachu będą kosztowne i czasochłonne :(

Renata, ale długo Ciebie nie było:)

Z tym sądem to racja. Nie można pobłażać.

A mnie gościu oszukał na kostkę granitową,wysłałem zadatek 15.03 i do dzisiaj kostka nie dotarła.Powiedział że transport już jedzie potem że samochód się zepsuł,czeka na przeładowanie,jest już pod Bydgoszczą ...itd,telefonu nie odbiera z żadnego numeru.Podobno kilka już osób oszukał. A to namiary na tą firmę:

Producent elementów granitowych P.H.U. KamJan

MIĘDZYRZECZE 41

58-150 STRZEGOM

601457687 , 748505092

zgłoś na policję. Do mnie ostatnio przyjechali mundurowi z Lubicza z prośbą o zeznanie, bo zostałam oszukana na allegro na 13 zł:) Nie zgłosiłam tego, ale znaleźli się inni, którzy zgłosili i dzieki nim trafili do innych poszkodowanych i złapali oszusta.

A mnie gościu oszukał na kostkę granitową,wysłałem zadatek 15.03 i do dzisiaj kostka nie dotarła.Powiedział że transport już jedzie potem że samochód się zepsuł,czeka na przeładowanie,jest już pod Bydgoszczą ...itd,telefonu nie odbiera z żadnego numeru.Podobno kilka już osób oszukał.

Kurcze, Adamnor, miałam pytać jak tam Twoja kostka, bardzo mi przykro. Tak jak pisze Agnieszka, zgłoś na policję.

U nas nadeszła wiekopomna chwila - przeprowadzamy się!!! czytając Was, już mieszkających od długiego czasu, zastanawialam się czy i dla mnie nadejdzie ten moment czy poddam sie i nie dotrwam;)

Od poniedziałku powinniśmy być już U SIEBIE, od jutra sprzątamy i wykańczamy ostatnie drobiazgi.

Dziękuję wszystkim za dotychczasową pomoc i taką, która jeszcze pewnie nastąpi, przyjemnie się z Wami budowało ;)

My mamy taras od północy. Wszyscy pukali się w głowę i pytali czy wiemy co robimy. Po 4 lat mieszkania wiem, że to było najlepsze rozwiązanie. Latem nawet jak jest naprawdę upalnie możemy sobie cały dzień siedzieć na tarasie. Wejście mamy od południa i tam siedzieć można rano lub wieczorem. W ciągu dnia jest to nierealne.

Kalio, a miałeś jakąś umowę?

My tez mamy od polnocy ale nawet nie wiem czy ktos sie pukal z tego powodu w glowe. Malo mnie interesuje co kto mysli o tym co ja robie w dodatku jak decyzja jest solidnie przemyslana ...