piotrulex 26.05.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Witam. Czy ktoś może się orientuje kto w okolicy robi posadzki epoksydowe? To sa takie bardziej przemyslowe posadzki choc oczywiscie tez moga byc "ladne" Proponuje przejsc sie po markecie i popatrzec w butikach. Jak cos wpadnie w oko u jakiegos lokalnego najemcy to zapytac sie kto im robil Do czego Ci ta posadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniolek2020 26.05.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Bo chce schody sobie tym zrobić . Tu masz przykładową galerię:http://www.elmartech.pl/kontakt.htmlPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 26.05.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 A co schrzanił ? Czy to co schrzanił ma jakiś wpływ na odebranie domu i bezpieczne w nim mieszkanie ? Skąd się dowiedziałeś że jest źle zrobiony dach ? Pytam bo na zdjęciach widać że masz dach już z papą i przygotowany do kładzenia dachówki i teraz chyba naprawy dachu będą kosztowne i czasochłonne I tu jest też moja wina bo zaufałęm jak przyszli dekaże to okazało się że rozstaw krokwi siega 110cm (90 osiowo ) w dodatku na scianach gdzie powinno ich byc 7 jest 5 tam gdzie 6 jest 4, nie ma jak przez to wstawic okien (veluxu) bo to albo okap od lukarny lub wchodzi w rog lub sie nie mieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.05.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.05.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Piotr, dzwonili odnośnie bramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.05.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Piotr, dzwonili odnośnie bramy? не Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 29.05.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Czy ma Ktoś z Was do pożyczenia długi przedłużacz siłowy najlepiej ok. 120 metrów i chciałby wypożyczyć na rozsądnych zasadach? Potrzebuję pociągnąć "siłę" z sąsiedniego budynku do zrobienia tynków (mój prąd nie dość, że będzie za słaby to jeszcze go nie ma) ((, jakiś problem na drodze transformator - skrzynka. Już raz przesunęłam tynkarzy o parę dni, ale i tak nie udało mi się załatwić tego prądu. Myślałam też o agregacie prądotwórczym, ale strasznie droga sprawa, od 100 - 150 zł plus VAT za dobę . A może Ktoś ma i chciałby taniej wypożyczyć? Pozdrawiam i czekam na informację, gdyby Ktoś taki się znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 30.05.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Czy ma Ktoś z Was do pożyczenia długi przedłużacz siłowy najlepiej ok. 120 metrów i chciałby wypożyczyć na rozsądnych zasadach? Potrzebuję pociągnąć "siłę" z sąsiedniego budynku do zrobienia tynków (mój prąd nie dość, że będzie za słaby to jeszcze go nie ma) ((, jakiś problem na drodze transformator - skrzynka. Już raz przesunęłam tynkarzy o parę dni, ale i tak nie udało mi się załatwić tego prądu. Myślałam też o agregacie prądotwórczym, ale strasznie droga sprawa, od 100 - 150 zł plus VAT za dobę . A może Ktoś ma i chciałby taniej wypożyczyć? Pozdrawiam i czekam na informację, gdyby Ktoś taki się znalazł. Przykro mi ale nie mam ani przedluzacza ani agregatu. Mam jedynie przetwornice z 12V na 230V do auta ale z 200W zapewne Cie nie satysfakcjonuje Piekny dzionek a trawa nam rosnie jak dzika. Jak pogoda sie nie zmieni to piatek-niedziela kladziemy kostke brukowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 31.05.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Witam wszystkich. Formalności załatwione, w czerwcu wbijamy łopaty i kopiemy fundament. Przy okazji szukam namiarów na dobry tartak - chcę dać do wyceny więźbę dachową i kogoś kto mi ją potem położy. Możecie polecić jakiś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stynkab 31.05.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 systemy docieplen - TYNKI sylikatowe. mozecie polecic producenta, sprzedawce w toruniu, bydgoszczy ? Przedstawiciele regionalni STO nawet nie racza odpowiedziec na maila. Moglem nie pisac ze to domek jednorodzinny, a wspomniec o osiedlu ... STO? KABE ? CAPAROL ? wątków na forum od groma ale chciałbym poznać opinię użytkownikow Ja wybrałam caparol , z obsługi byłam bardzo zadowolona nie pamietam imienia Pana któy się mną zajmował ale był to Taki starszy (no po 50-tce) facet bodajże kierownik i kupowaliśmy w punkcie na ulicy (zabij mnie a nie pamietam )ale chyba bartkiewiczówny w każdym razie w bok od chełmińskiej za biedronką skręt od strony centrum. No ale to było ponad rok temu -prawie wszystko załatwiłam z nim na telefon - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 01.06.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Witam w ten piekny dzionek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 01.06.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Piotr, dzwonili odnośnie bramy? Caly czas nikt nie dzwonil. Wczoraj mialem zakrecony dzien i nie odebralem ani jednego telefonu. Na koniec dnia mailem ponad 40 nieodebranych wiec moze wtedy. Byly tez numery prywatne wiec nie odzwonie ... W kwestii grillo-wedzarni ajka chce sobie postawic w ogrodeczku to mam wlasnie od wczoraj drzwiczki do pieca/popielnika, ruszta, cegle szamotowa oraz rure stalowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.06.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 może być z prywatnego, bo nikomu ich nie podają...Infomacja dla nowobudujących: obmiarowiec walnął się na pomiarze i mamy do sprzedania w dobrej cenie okna profil Veka Swing (profil okrągły) okleina dwustronna orzech, szyba potrójna U=0,7. Okna o wym. 1580x1660 (dwa skrzydła) i 580x1430 (jedno skrzydło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 01.06.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 może być z prywatnego, bo nikomu ich nie podają.... Dzwonil do mnie ten co wczoraj wydzwanial. To niestety nie byl Twoj znajomy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.06.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Piotr, wysłałam namiar na pwCzy ktoś z Was orientuje sie gdzie w Toruniu organizowane są jakies półkolonie? Szukam czegoś na sierpień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 01.06.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Ostrzegam wszystkich chętnych do budowy domu w gm. Dąbrowa Chełmińska o cichym problemie tej gminy jakim jest zapewnienie ciśnienia wody dla osób pracujących w normalnych godzinach od 6 i wracających ok 18. Kompletnie można zapomnieć o zrobieniu obiadu, kąpieli dziecka i siebie do godziny 23 z groszami. Każdy zgłaszający problem w gminie słyszy inną śpiewkę, a to awaria, a to rolnicy podlewają pola itp. Co nie zmienia faktu iż nadal wydają pozwolenia na budowy i następne osoby wpadają w to błędne koło. Może wychodzę z błędnego założenia, ale gdy nie jestem w stanie świadczyć usług na wystarczającym poziomie to nie podpisuję więcej umów. Parę lat temu sam nabrałem się na obietnice, a teraz na szybko będę rył działkę i ściany w budynku żeby wybudować studnie i hydrofornię, to samo było z kanalizą i jest nadal. Wg obietnic kierownika zagosp. przestrzennego do 2010 będzie kanaliza, po co panu oczyszczalnia. Ręce opadają z bezsilności i braku kompetencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 01.06.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Ostrzegam wszystkich chętnych do budowy domu w gm. Dąbrowa Chełmińska o cichym problemie tej gminy jakim jest zapewnienie ciśnienia wody dla osób pracujących w normalnych godzinach od 6 i wracających ok 18. Kompletnie można zapomnieć o zrobieniu obiadu, kąpieli dziecka i siebie do godziny 23 z groszami. Każdy zgłaszający problem w gminie słyszy inną śpiewkę, a to awaria, a to rolnicy podlewają pola itp. Co nie zmienia faktu iż nadal wydają pozwolenia na budowy i następne osoby wpadają w to błędne koło. Może wychodzę z błędnego założenia, ale gdy nie jestem w stanie świadczyć usług na wystarczającym poziomie to nie podpisuję więcej umów. Parę lat temu sam nabrałem się na obietnice, a teraz na szybko będę rył działkę i ściany w budynku żeby wybudować studnie i hydrofornię, to samo było z kanalizą i jest nadal. Wg obietnic kierownika zagosp. przestrzennego do 2010 będzie kanaliza, po co panu oczyszczalnia. Ręce opadają z bezsilności i braku kompetencji. Pewnie Cie nie pociesze ale to nie tylko Twoj problem. Jakies Zawaly, Kopanina czy te okolice maja podobnie aby nie zapeszyc ale u nas w tej kwestii jest rewelka , ja mam przez urzadzenie obnizone cisnienie aby instalacje odciazyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 01.06.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 szczęściarz, ja muszę się pożegnać ze świeżo założonym trawnikiem i nowymi drzewkami, tyle kasy i pracy w powietrze, aż w dołku ściska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.06.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 W Kopaninie na razie jest ok, ale w ubiegłych latach była tragedia.Bekeart, a nie myślałeś o wykopaniu studni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 01.06.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 myślałem ale w wodzie jest dużo żelaza i obawiam się o pompę ciepła. Niestety będę musiał myśleć o całej instalacji stacji uzdatniania wody, Ze studnią zaoszczędziłbym teraz ale później bym wydał drugie tyle na wymianę PC, pralki, zmywarki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts