Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

Witam. Czy ktoś może się orientuje kto w okolicy robi posadzki epoksydowe?

To sa takie bardziej przemyslowe posadzki choc oczywiscie tez moga byc "ladne" :)

Proponuje przejsc sie po markecie i popatrzec w butikach. Jak cos wpadnie w oko u jakiegos lokalnego najemcy to zapytac sie kto im robil

Do czego Ci ta posadzka?

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

A co schrzanił ?

Czy to co schrzanił ma jakiś wpływ na odebranie domu i bezpieczne w nim mieszkanie ?

Skąd się dowiedziałeś że jest źle zrobiony dach ?

Pytam bo na zdjęciach widać że masz dach już z papą i przygotowany do kładzenia dachówki i teraz chyba naprawy dachu będą kosztowne i czasochłonne :(

I tu jest też moja wina bo zaufałęm

jak przyszli dekaże to okazało się że rozstaw krokwi siega 110cm (90 osiowo ) w dodatku na scianach gdzie powinno ich byc 7 jest 5 tam gdzie 6 jest 4, nie ma jak przez to wstawic okien (veluxu) bo to albo okap od lukarny lub wchodzi w rog lub sie nie mieści

Czy ma Ktoś z Was do pożyczenia długi przedłużacz siłowy najlepiej ok. 120 metrów i chciałby wypożyczyć na rozsądnych zasadach? Potrzebuję pociągnąć "siłę" z sąsiedniego budynku do zrobienia tynków (mój prąd nie dość, że będzie za słaby to jeszcze go nie ma) :(((, jakiś problem na drodze transformator - skrzynka.

Już raz przesunęłam tynkarzy o parę dni, ale i tak nie udało mi się załatwić tego prądu. Myślałam też o agregacie prądotwórczym, ale strasznie droga sprawa, od 100 - 150 zł plus VAT za dobę :(. A może Ktoś ma i chciałby taniej wypożyczyć?

Pozdrawiam i czekam na informację, gdyby Ktoś taki się znalazł.

Czy ma Ktoś z Was do pożyczenia długi przedłużacz siłowy najlepiej ok. 120 metrów i chciałby wypożyczyć na rozsądnych zasadach? Potrzebuję pociągnąć "siłę" z sąsiedniego budynku do zrobienia tynków (mój prąd nie dość, że będzie za słaby to jeszcze go nie ma) :(((, jakiś problem na drodze transformator - skrzynka.

Już raz przesunęłam tynkarzy o parę dni, ale i tak nie udało mi się załatwić tego prądu. Myślałam też o agregacie prądotwórczym, ale strasznie droga sprawa, od 100 - 150 zł plus VAT za dobę :(. A może Ktoś ma i chciałby taniej wypożyczyć?

Pozdrawiam i czekam na informację, gdyby Ktoś taki się znalazł.

Przykro mi ale nie mam ani przedluzacza ani agregatu. Mam jedynie przetwornice z 12V na 230V do auta ale z 200W zapewne Cie nie satysfakcjonuje :)

Piekny dzionek a trawa nam rosnie jak dzika. Jak pogoda sie nie zmieni to piatek-niedziela kladziemy kostke brukowa :)

systemy docieplen - TYNKI sylikatowe.

mozecie polecic producenta, sprzedawce w toruniu, bydgoszczy ?

Przedstawiciele regionalni STO nawet nie racza odpowiedziec na maila. Moglem nie pisac ze to domek jednorodzinny, a wspomniec o osiedlu ...

STO? KABE ? CAPAROL ?

wątków na forum od groma ale chciałbym poznać opinię użytkownikow ;)

Ja wybrałam caparol , z obsługi byłam bardzo zadowolona nie pamietam imienia Pana któy się mną zajmował ale był to Taki starszy (no po 50-tce) facet bodajże kierownik i kupowaliśmy w punkcie na ulicy (zabij mnie a nie pamietam )ale chyba bartkiewiczówny w każdym razie w bok od chełmińskiej za biedronką skręt od strony centrum. No ale to było ponad rok temu -prawie wszystko załatwiłam z nim na telefon -

Piotr, dzwonili odnośnie bramy?

Caly czas nikt nie dzwonil. Wczoraj mialem zakrecony dzien i nie odebralem ani jednego telefonu. Na koniec dnia mailem ponad 40 nieodebranych wiec moze wtedy. Byly tez numery prywatne wiec nie odzwonie ...

W kwestii grillo-wedzarni ajka chce sobie postawic w ogrodeczku to mam wlasnie od wczoraj drzwiczki do pieca/popielnika, ruszta, cegle szamotowa oraz rure stalowa :)

może być z prywatnego, bo nikomu ich nie podają...

Infomacja dla nowobudujących: obmiarowiec walnął się na pomiarze i mamy do sprzedania w dobrej cenie okna profil Veka Swing (profil okrągły) okleina dwustronna orzech, szyba potrójna U=0,7. Okna o wym. 1580x1660 (dwa skrzydła) i 580x1430 (jedno skrzydło).

Ostrzegam wszystkich chętnych do budowy domu w gm. Dąbrowa Chełmińska o cichym problemie tej gminy jakim jest zapewnienie ciśnienia wody dla osób pracujących w normalnych godzinach od 6 i wracających ok 18. Kompletnie można zapomnieć o zrobieniu obiadu, kąpieli dziecka i siebie do godziny 23 z groszami. Każdy zgłaszający problem w gminie słyszy inną śpiewkę, a to awaria, a to rolnicy podlewają pola itp. Co nie zmienia faktu iż nadal wydają pozwolenia na budowy i następne osoby wpadają w to błędne koło. Może wychodzę z błędnego założenia, ale gdy nie jestem w stanie świadczyć usług na wystarczającym poziomie to nie podpisuję więcej umów. Parę lat temu sam nabrałem się na obietnice, a teraz na szybko będę rył działkę i ściany w budynku żeby wybudować studnie i hydrofornię, to samo było z kanalizą i jest nadal. Wg obietnic kierownika zagosp. przestrzennego do 2010 będzie kanaliza, po co panu oczyszczalnia. Ręce opadają z bezsilności i braku kompetencji.

Ostrzegam wszystkich chętnych do budowy domu w gm. Dąbrowa Chełmińska o cichym problemie tej gminy jakim jest zapewnienie ciśnienia wody dla osób pracujących w normalnych godzinach od 6 i wracających ok 18. Kompletnie można zapomnieć o zrobieniu obiadu, kąpieli dziecka i siebie do godziny 23 z groszami. Każdy zgłaszający problem w gminie słyszy inną śpiewkę, a to awaria, a to rolnicy podlewają pola itp. Co nie zmienia faktu iż nadal wydają pozwolenia na budowy i następne osoby wpadają w to błędne koło. Może wychodzę z błędnego założenia, ale gdy nie jestem w stanie świadczyć usług na wystarczającym poziomie to nie podpisuję więcej umów. Parę lat temu sam nabrałem się na obietnice, a teraz na szybko będę rył działkę i ściany w budynku żeby wybudować studnie i hydrofornię, to samo było z kanalizą i jest nadal. Wg obietnic kierownika zagosp. przestrzennego do 2010 będzie kanaliza, po co panu oczyszczalnia. Ręce opadają z bezsilności i braku kompetencji.

Pewnie Cie nie pociesze ale to nie tylko Twoj problem. Jakies Zawaly, Kopanina czy te okolice maja podobnie

aby nie zapeszyc ale u nas w tej kwestii jest rewelka :), ja mam przez urzadzenie obnizone cisnienie aby instalacje odciazyc :)