Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

studnia tysiąc złotych, hydrofor z pompą ok.1200, ale brałam to na fv na moją byłą firmę. Teraz wiemy, że hydrofor jest niepotrzebny i wystarczy sama pompa. Dzięki temu można zaoszczędzić kilka setek, a ciśnienie bez hydroforu jest o niebo lepsze i podlewamy od razu na dwa węże.

Przed chwilą u mnie pod biurem ukradli facetowi samochód...

studnia tysiąc złotych, hydrofor z pompą ok.1200, ale brałam to na fv na moją byłą firmę. Teraz wiemy, że hydrofor jest niepotrzebny i wystarczy sama pompa. Dzięki temu można zaoszczędzić kilka setek, a ciśnienie bez hydroforu jest o niebo lepsze i podlewamy od razu na dwa węże.

No to wez prosze sobie policz ile bys musiala lac tej wody aby koszt 2200 zwrocil Ci sie w ciagu roku. Nawet nie wliczaj pradu co by sobie nie utrudniac i przyjmij dla prostoty ze podlewasz nawet pol roku dzienw dzien bez wzgledu na pogode aby znow nie utrudniac

Nie znasz pewnie cisnienia wody ale znasz srednice weza. Zobacz jaka ma przepustowosc i pamietaj ze kazda psiutawka ja zmniejsza

cene wody tez znasz, pewnie nieca pozyzej 3 zeta

Ostrzegam wszystkich chętnych do budowy domu w gm. Dąbrowa Chełmińska o cichym problemie tej gminy jakim jest zapewnienie ciśnienia wody dla osób pracujących w normalnych godzinach od 6 i wracających ok 18. Kompletnie można zapomnieć o zrobieniu obiadu, kąpieli dziecka i siebie do godziny 23 z groszami. Każdy zgłaszający problem w gminie słyszy inną śpiewkę, a to awaria, a to rolnicy podlewają pola itp. Co nie zmienia faktu iż nadal wydają pozwolenia na budowy i następne osoby wpadają w to błędne koło. Może wychodzę z błędnego założenia, ale gdy nie jestem w stanie świadczyć usług na wystarczającym poziomie to nie podpisuję więcej umów. Parę lat temu sam nabrałem się na obietnice, a teraz na szybko będę rył działkę i ściany w budynku żeby wybudować studnie i hydrofornię, to samo było z kanalizą i jest nadal. Wg obietnic kierownika zagosp. przestrzennego do 2010 będzie kanaliza, po co panu oczyszczalnia. Ręce opadają z bezsilności i braku kompetencji.

Podobny problem z ciśnieniem wody z wodociągów jest w gminie Obrowo, znajomi b. często nie mają wody od 17-tej do późnego wieczora, zwłaszcza, gdy ludzie podlewają ogródki .... - wtedy dla tych co są dalej wody nie starcza chyba.

Dobre w tym, że u mnie nie ma wodociągów jest to, że wody w studni chyba nie zabraknie ... Pozdrawiam!

Hej Aguś, zauważyłam, że ostatnio dość często masz smutne wiadomości, wypadki, ktoś umiera, kradną :((.

Pozdrawiam!

No to wez prosze sobie policz ile bys musiala lac tej wody aby koszt 2200 zwrocil Ci sie w ciagu roku. Nawet nie wliczaj pradu co by sobie nie utrudniac i przyjmij dla prostoty ze podlewasz nawet pol roku dzienw dzien bez wzgledu na pogode aby znow nie utrudniac

Nie znasz pewnie cisnienia wody ale znasz srednice weza. Zobacz jaka ma przepustowosc i pamietaj ze kazda psiutawka ja zmniejsza

cene wody tez znasz, pewnie nieca pozyzej 3 zeta

Sama jestem ciekawa jak cenowo to wygląda, co i o ile jest tańsze ... ale jakoś liczyć mi się nie chce. Generalnie "mówi się", że ze studni wychodzi taniej - ale jak to naprawdę wygląda to nie wiem... Ja zainwestowałam w samą pompę - razem ze studnią to około 700 - 800 zł wyszło ... Tak na szybko dzieląc te 800 zł przez cenę 1m3 z wodociągów w mojej gminie to wyszło mi 320 m3 wody...

Piotr, z tym rokiem to chyba racja....jednak wygoda i zero stresu.

Beata, o tym samym dziś pomyślałam:( Cholerka, ja naet dzis widziałam jak to auto odjeżdżało, ale do głowy by mi nie przyszło, że to złodzieje. Rozmawiałam dziś z mężem i podobno ostatnio kradną pod Biedronkami w "biały dzień".

Drodzy forumowicze

Potrzebujemy nawiezc ziemi aby wyrownac dzialke i posiac trawke i kwiatki czy znacie miejsce lub kogos kto sprzedaje ziemie w Toruniu i okolicy ?? Potrzebujemy ok 100 ton.Jesli mozecie nam pomoc to prosze o kontakt mailowy ewentualnie jakies namiary na maila. [email protected]

Piotr, z tym rokiem to chyba racja....jednak wygoda i zero stresu ...

Kiedys sie z pewnoscia zwroci ale nie w ciagu roku.

Pomysl jest dobry i popieram jednak na tyle malo wody jak na razie uzywamy ze nie chce mi sie robic wlasnego ujecia

Co do wygody i stresu to czym sie rozni woda z wodociagu od wody z wlasnego ujecia bo cos nie zczailem?

jeśli chodzi o wygodę i stres to po prostu podlewam kiedy chcę i mam stałe ciśnienie. Nie martwię się, że jak pójdę się kąpać to rośliny zostane bez wody;)

aaaaaa, ok. W naszej wiosce jak na razie nie ma problemu z cisnieniem wiec nie pomyslalem ;)

Wczoraj tak pieknie padalo, ze pewnie na jakis czas starczy. Zmierze dzis trawe, moze czas juz robic pierwsze ciecie :)

http://www.torun.pl/index.php?strona=wl_umt_sms

System informacji TORUŃ SMS

Od 18 maja 2011 r. w Toruniu działa SMS-owy system powiadamiania mieszkańców - TORUŃ SMS, uruchomiony przez Urząd Miasta Torunia. Każdy zainteresowany może otrzymywać m.in. informacje na temat utrudnień w ruchu drogowym, zagrożeń kryzysowych czy powiadomienia o dokumentach gotowych do odbioru w urzędzie.

http://www.badanie-urzedow.tnoik.edu.pl/

Szanowni Państwo,

Uprzejmie zapraszamy do wzięcia udziału w badaniu satysfakcji klientów naszego Urzędu realizowanym w ramach projektu "Kompetentna kadra, profesjonalny urząd - atutem powiatu toruńskiego". Naszym celem jest zebranie wyników pomiaru satysfakcji klientów Urzędu oraz ich wykorzystanie do poprawy jakości świadczonych usług.

Ankieta jest anonimowa, a wypełnienie kwestionariusza jest całkowicie dobrowolne i zajmie nie więcej niż 10-15 minut.

UWAGA! Odpowiedzi proszę wskazywać zaznaczając właściwą wartość na skali od 1 do 10 lub wpisać je w polach formularza.

* 1 Starostwo Powiatowe w Toruniu

* 2 Urząd Miasta Chełmży

* 3 Urząd Gminy Chełmża

* 4 Urząd Gminy w Czernikowie

* 5 Urząd Gminy w Wielkiej Nieszawce

* 6 Urząd Gminy w Lubiczu

* 7 Urząd Gminy w Łysomicach

* 8 Urząd Gminy w Łubiance

* 9 Urząd Gminy w Obrowie

* 10 Urząd Gminy w Złejwsi Wielkiej