Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

Czy ktoś z Was ma może do pożyczenia "trumienkę" na dach samochodu? W lipcu szykuje się wyjazd i chyba nie damy rady finansowo, żeby kupić. A może w Toruniu jest jakaś wypożyczalnia?

Piotr, nareszcie:) Opowiadaj gdzie byliście:)

Ta "trumienka" jakoś mi się źle skojarzyła ... niestety nie mam i nie wiem, kto może mieć :(.

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Witam Wszystkich po długiej nieobecności- niestety nie angażuję się w forum zbyt mocno bo nie mam czasu- niemal co tydzień przy budowie mam "wielką kumulację"- ciągle trzeba coś- ale jaram się

Wrazm na forum po to co tu można uzyskać czyli KONTAKTY

Potrzebuję namiary na firmę o tynku maszynowych cementowo-wapienny- oczywiście NAJTANIEJ i najbardziej solidnie:)))

Przy okazji pozdrowienia dla Agikusi - działąmy w sprawie okieen- mam nadzieje że coś z tego wyjdzie - naprawdę czekam na dobrą cenę dwóch przesuwnych okienek do salonu bo nie chciałbym że one przesądzą o wyborze dostawcy:) A do wszystkich- Aga mam wrażenie zna się na oknach ale pamiętajmy że każdy dziaął w swojej sprawie- ja uwielbiam kiedy ludzie się dogadują, każy jest szczęsliwy i wszycy zarabiają- nie wiem ile osób z forum miało przyjemność z Agą podziałać z oknami i zakończyć deal ale wierzę że będę jednym z tych którzy poświadczą tą wartość.

Aga czekam na final offer. Co do tych tynków- bo to powiązane- będę potzrzebował wykonawcy na połowę sierpnie żeby pozniej wstawić okna:)

ALE TYLKO CEMENTOWO WAPIENNE

Pazurra, też mam nadzieję, że się finalnie dogadamy:) Może to dziwne (a może złe) podejście, ale ja się bardzo identyfikuję z klientami i staram się jak najwięcej im podpowiedzieć jeśli chodzi o okna. To nie jest rozwiązanie, żeby sprzedać towar i umyć ręce. Dlatego w tych przesuwkach dla Twojego i naszego spokoju nie możemy wstawić tańszych okuć. Dziś np. wracając z Sylwią z basenu podjechałam na budowę gdzie klientowi mam przygotować wycenę. Kilka witryn na piętrze. No i okazuje się, że tam nie ma balkonów...jak umyć te okna? Jutro będę wyjaśniać:)

Odnośnie tynków dam znać jutro. Podzwonię do kilku osób.

Beata, mąż mówił mi, że byliście, ale ja w tym czasie pojechałam na basen. Klamki cały czas wożę w samochodzie. Zadzwoń jak będziesz przejeżdżać koło biura albo jechać do siebie na budowę.

Zurii, my brzozę kupowaliśmy rok temu aż z Biskupca Pomorkiego. Była o 1/3 tańsza niż w naszych okolicach.

Witam w ten piekny, pochmurny, poniedzialkowy poranek ;)

"Domyślnie Prezent Muratora - Projekt gotowy altany. Konkurs - do wygrania grille.

W najnowszym Muratorze - prezent

Projekt gotowy altany ogrodowej do samodzielnego wykonania!

a w nim: zestawienie materiałów, instrukcja wykonania, rysunki poglądowe... wszystko czego potrzebujesz, żeby zrobić altanę.

W numerze: obszerny materiał o adaptacji strychu - porady, wskazówki, inspiracje; dla tych, którzy zaczynają przygodę z budowaniem - wszystko o możliwościach zmian w projekcie i poradnik jak zaplanować w domu instalacje. Inwestorom, którzy cenią sobie ciepło polecamy nowoczesne superizolacje.

KONKURS! Do wygrania grille, książki kucharskie i sztućce do grilla

Pokaż, jak wyglądają Twoje letnie przyjęcia przy grillu i wygraj świetne nagrody. NAGRODZIMY NAJCIEKAWSZE WYPOWIEDZI

Konkurs trwa tylko do 26 czerwca 2011 r. "

witam

Jestem w trakcie remontu budynku gospodarczego na mieszkalny.

interesuje mnie gdzie warto zaopatrywać się w materiały:

-piasek/ żwir

-cement

-wapno

-deski

-więźba dachowa

-stal (pręt zbrojeniowy )

-cegła konkretnie u-220 (brakuje mi około 300 szt.)

oraz inne materiały typu gwoździe itp

Teren który zamieszkuje to okolice brzeźna oraz młyńca

wracając do Polifoski. Sypaliśmy ten nawóz jakieś dwa miesiące temu i jestesmy załamani. Trawa jest beznadziejna. Wczoraj mąż kosił i jest zupełnie biała, nie ma w sobie życia. Na początku kwietnia robiliśmy wertykulację i do tej chwili jeszcze się nie rozkrzewiła. W ubiegłym roku po Florovicie rosła jak szalona, była piękna zielona i ładnie zarastała gołe miejsca. Dziś będziemy nawozić Florovitem i ma nadzieję, że szybko dojdzie do siebie.

A tak w ogóle od rana mam same dobre wieści zawodowe...ech, piękny dzień:) Trzeba dzieci zabrać na lody:)