kaszpir007 10.08.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 jezeli ktos ma dzialke blisko miasta tak, ze nie bedzie wydawal majatku na trasport o czasie nie wspominajac to wszystko przemawia aby sie budowac. Chocby 90-110 m2 dom w dogodnej lokalizacji jest lepszy od mieszkania 60 m2 z czynszem 500 zl na 8 pietrze wierzowca Ja razem z żoną i dziećmi mieszkaliśmy przez prawie 7 lat w Lubiczu w bloku (cegła wybudowany w 2003r). Mieszkanie 65m2. Piękny widok na las , cisza , mnóstwo zieleni , bardzo dobra infrastruktura (linia miejsko-podmiejska , szkoła , przedszkole , sklepy , służba zdrowia i itd ...). Czynsz od początku zamieszkanie aż do wyprowadzki (06/2011) nie przekraczał 400zł + rachunek za prąd ... Mieszkanie bardzo oszczędne (pełne opomiarowanie (prawdziwe cyfrowe liczniki) i itd ... Sprzedaliśmy nasze mieszkanie za 250tys zł. Ale jak masz taką fajną działkę , to zupełnie co innego. Ja chciałem dom i postanowiliśmy z żoną że kupimy dom. Dom budował nam developer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.08.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Tam gdzie są tanie działki tam nie ma infrastruktury (gaz , kanalizacja , wodociąg). Wtedy albo szambo albo jak wielka działka i są uwarunkowania to oczyszczalnia a wtedy koszty wywozu szamba nie są małe (10m3 około 150zł). Tam gdzie jest dobra infrastruktura cena działek rośnie drastycznie ... Wywóz śmieci orientowałem sie bo będę podpisywał umowę z MPO i wywóz śmietnika 120L 2x w miesiącu !!! to 26zł a kosza 240L (2x w miesiącu) to 46zł ... My będziemy brać kosz 240l co i tam "wychodzi" tylko 120L do zapełnienia na tydzień , co i tak będzie nie lada wyzwaniem ... Nie wiem co to znaczy tania dzialka bo dla kazdego to moze byc inna kwota Mam wodociag, kanalizacje i gazociag - ceny dzialek chyba do 100 zeta Mam tez gminny oswietlony asfalt, osrodek zdrowia jakies 300m, sklep spozywczy samoobslugowy pewnie tyle samo, przystanek pks w podobnej odleglosci oraz inne udogodnienia. niebawem bede mial basenik niedaleko na ktory bede chodzil w klapkach i szlafroku Jak zycie mnie nie zmusi w miescie nigdy nie zamieszkam a nie daj Boze w bloku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.08.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Z wad mieszkania w domu to dzis zamowilem 3 tonki ekogroszku ktore bede musial wpakowac w "zagrode" w garazu Z zalet to nazrywam sobie dzis malin i ogoreczkow bo wczoraj zapomnialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wadus 10.08.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Ja tez zawsze myslalem, ze nigdy blok. Wychowalem sie w kamienicy a jak mialem 17 lat przeprowadzilismy sie na przedmiescia i tam 2km do najblizszego kiosku ruchu na poczatku bylo mi ciezko ale potem jakos przyzwyczailem sie,... a potem juz ciagle na walizkach (studia, zagranica, praca itd) Czas w koncu osiasc gdzies na stale. Mam kochana zone i dziecko. Zona wychowala sie w blokach wiec ona wolalaby ladniejsze mieszkanie niz najprostrzy domek. no coz bedziemy musieli jakos to przedyskutowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.08.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Ja tez zawsze myslalem, ze nigdy blok. Wychowalem sie w kamienicy a jak mialem 17 lat przeprowadzilismy sie na przedmiescia i tam 2km do najblizszego kiosku ruchu na poczatku bylo mi ciezko ale potem jakos przyzwyczailem sie,... a potem juz ciagle na walizkach (studia, zagranica, praca itd) Czas w koncu osiasc gdzies na stale. Mam kochana zone i dziecko. Zona wychowala sie w blokach wiec ona wolalaby ladniejsze mieszkanie niz najprostrzy domek. no coz bedziemy musieli jakos to przedyskutowac Kwestia przyzwyczajenia Ja od dziecka mieszkalem zawsze w domach jednorodzinnych. Czesto pojedyncze nocki glownie w studenckich czasach w "mieszkaniach" ale przyznam sie, ze nawet po jakiejs "grubszej" imprezie bylo mi ciezko zasnac. Tu jakas winda, tam ktos lazi pod drzwiami, ktos trabi, za jasno itd - TO NIE DLA MNIE !!!!! Jestem wierny mojej wsi na ktora udalo mi sie wrocic po kilku latach nieobecnosci i mam zamiar tu zostac na dlugo. Jesli wyprowadzka to tylko na jakies "totalne zadupie" na "stare lata" tak po 40-tce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.08.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 W kwestii "basenu" w Wielkiej Nieszawce to: "WIELKIE OTWARCIE 29 SIERPNIAGODZ 12.00ZAPRASZAMY" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wadus 10.08.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 A nie wiecie czy jest gdzies w Toruniu basen gdzie moznaby pojsc z 10 miesiecznym dzieciaczkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 10.08.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Tam gdzie są tanie działki tam nie ma infrastruktury (gaz , kanalizacja , wodociąg). Wtedy albo szambo albo jak wielka działka i są uwarunkowania to oczyszczalnia a wtedy koszty wywozu szamba nie są małe (10m3 około 150zł). Tam gdzie jest dobra infrastruktura cena działek rośnie drastycznie ... Wywóz śmieci orientowałem sie bo będę podpisywał umowę z MPO i wywóz śmietnika 120L 2x w miesiącu !!! to 26zł a kosza 240L (2x w miesiącu) to 46zł ... My będziemy brać kosz 240l co i tam "wychodzi" tylko 120L do zapełnienia na tydzień , co i tak będzie nie lada wyzwaniem ... Jezeli masz oczyszczalnie to wywozisz raz w roku a umowe na smieci podpisz z gentorem a nie MPO, ktore klienta ma w nosie. Gentor, wywoz co tydzien place ok 32zl, w zaleznosci od ilosci tygodni w miesiacu <ok 7 zl jeden wywoz> . Jak zrobisz na dzialce kompostownik to tych smieci naprawde nie ma duzo, 120 litrow wystarcza w zupelnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 10.08.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 A nie wiecie czy jest gdzies w Toruniu basen gdzie moznaby pojsc z 10 miesiecznym dzieciaczkiem ? Na hallera odbywaja sie zajecia dla maluchow wiec mozna na pewno jezeli ktos chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 10.08.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 witajcie po dłuuuugiej przerwie:) mieszkamy już 2,5 miesiąca i mimo, ze nie mamy plotu, podjazdu, trawy i takich tam, jest bosko;)niestety jesteśmy w czarnej dziurze jeśli chodzi o net, więc rzadko udaje mi się tu wejść - mamy notoryczny brak zasięgu ;( Waduś, jeśli chodzi o basen, to sam spokojnie możesz iść z maluszkiem na Hallera, albo zapisac się na zajęcia do Aquababy - na Hallera lub na Bażyńskich.Jeśli chodzi o mieskanie - mam do wynajęcia (sprzedaz na razie, przez kurs franka, odpada) mieszkanie na Rubinkowie, 48m2, 2 pokoje, jakbys był chętny to zapraszam;) Co do opłat przydomowych - u nas śmieci (120 l) to koszt 50,26 zł miesięcznie, mamy oczyszczalnię więc co miesiąc wrzucam tabletkę, muszę zrobić sobie takie rozliczanie za prąd, żeby wiedziec ile mnie to kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmag 10.08.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Z wad mieszkania w domu to dzis zamowilem 3 tonki ekogroszku ktore bede musial wpakowac w "zagrode" w garazu Tylko na zdrowie Ci wyjdzie - taka wada to zaleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.08.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Tylko na zdrowie Ci wyjdzie - taka wada to zaleta No niby tak ale mam juz nauczke i doswiadczenie w tym temacie 1. Transport jest zwalany na zjazd do garazu - musze to uprzatnac aby wjechac autem - taka motywacja 2. Kupuje w sierpniu bo kiedys zamowilem we wrzesniu czy listopadzie i nie bylo juz za cieplo - rozchorowalem sie po tym ladowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 11.08.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Witam wszystkich urlopowo. Właśnie wróciliśmy z pierwszej części i jutro śmigamy dalej. Jak co roku testowaliśmy nowe pola campingowe - jedno w okolicy Karpacza, drugie w Czechach. Polecam oba. Jak już wrócę na dobre zdam szczegółową relację. Szczególnie polecamy to za południową granicą - jest prowadzone przez ZOO Dvor Kralove i mieści się niemal w ZOO. Dzieciaki były zachwycone. Witam wszystkich nowych, a Basi gratuluję przeprowadzki - kiedy mogę się wprosić na sprawdzenie, czy dach masz tak samo ładny jak ja . Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.08.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Witam wszystkich urlopowo. Właśnie wróciliśmy z pierwszej części i jutro śmigamy dalej. Jak co roku testowaliśmy nowe pola campingowe - jedno w okolicy Karpacza, drugie w Czechach. Polecam oba. Jak już wrócę na dobre zdam szczegółową relację. Szczególnie polecamy to za południową granicą - jest prowadzone przez ZOO Dvor Kralove i mieści się niemal w ZOO. Dzieciaki były zachwycone. Witam wszystkich nowych, a Basi gratuluję przeprowadzki - kiedy mogę się wprosić na sprawdzenie, czy dach masz tak samo ładny jak ja . Pozdrawiam Magda No w koncu sie odezwala Dvur zapewne ... Czasem bywam w miejscowosci Trutnov a to zaledwie kilkanascie km no chyba ze chodzi o inna miejscowosc Gdzie dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.08.2011 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Witam w piekny piatkowy poranek Piatek, piateczek, piatulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 12.08.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Witam wszystkich urlopowo. Właśnie wróciliśmy z pierwszej części i jutro śmigamy dalej. Jak co roku testowaliśmy nowe pola campingowe - jedno w okolicy Karpacza, drugie w Czechach. Polecam oba. Jak już wrócę na dobre zdam szczegółową relację. Szczególnie polecamy to za południową granicą - jest prowadzone przez ZOO Dvor Kralove i mieści się niemal w ZOO. Dzieciaki były zachwycone. Witam wszystkich nowych, a Basi gratuluję przeprowadzki - kiedy mogę się wprosić na sprawdzenie, czy dach masz tak samo ładny jak ja . Pozdrawiam Magda Witam wszystkich Byłam w Dvor Kralove 3 lata temu - dla dzieciaków szał, moja córka biegała od klatki do klatki, super urządzone woliery dla ptaków do których można wejść i safarii oczywiście. Polecam gorąco, sama bym tam jeszcze kiedyś pojechała... W tym roku spędzam wakacje na budowie - we wtorek majster ruszył z murami, dziś zalewał wieńce. Biegam od hurtowni do hurtowni, dziś zamówiłam więźbę. Podpowiedźcie gdzie mogę podjechać zlecić wycenę dachu pod dachówkę i gdzie mają duży wybór. Basiu - gratulacje:) - moja przeprowadzka zaplanowana na przyszły rok;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.08.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Magda, namiary na dachówkę poszły na priv:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.08.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam w piekne sloneczne przedpoludnie Tzw. ekogroszek dzis do mnie zajechal - 3 toneczki luzem wiec mam zajecie na popoludnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabartek 16.08.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam wszytkich forumowiczowMusimy podjac decyzje ktora fima ochroniarska wybrac aby ochraniala nasz domek w Łysomicach.Zastanawiamy sie miedzy solid a taurus ?? ktora i dlaczego polecacie ?? prosze pomozcie.pozdrawiam wszytkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabartek 16.08.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Jesli chodzi o dachowke ja polecam firme complex w Łysomicach - konkurencyjne ceny.My kupilismy rok temu nelscamp i jestesmy zadowoleni.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts