Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

Piotr, dzięki za chęci, ale mąż przytargał dziś walec pożyczony od kogoś z pracy, więc możecie spokojnie swój trawnik robić;)

Przypomnisz mi, skąd i jaką trawę kupowałeś? bo z tego, co pamiętam, byłeś zadowolony, nie?

OK, spoko :)

madzialenka polecila trawe sportowa z Ilawy

kupilismy przez net woras 5kg za okolo 60 zeta

My chcemy sobie zrobic taki jeden kacik z trawami ozdobnymi, wrzosami itd - kupilismy kilka fajnych traw w szkolce zaraz przed Kowalewem po prawej stronie - spory wybor i niezle ceny nawet w porownaniu z allegro

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Witam w ten piękny dzień.

Myślałam, że na mojej budowie będzie spokojnie i bezproblemowo - pomyliłam się. Mój majster powiedział mi właśnie, że nie obłoży kominów cegłą. Mam położoną więźbę, jutro chcą zacząć deskowanie a kominy - gołe kanały...Czy tak zostawialiście kominy czy obrabialiście od razu? Dodam, że dachówkę kładziemy dopiero na wiosnę, czy wtedy zrobić kominy? To moja pierwsza budowa :) więc za bardzo się nie znam...

Witam w ten piękny dzień.

Myślałam, że na mojej budowie będzie spokojnie i bezproblemowo - pomyliłam się. Mój majster powiedział mi właśnie, że nie obłoży kominów cegłą. Mam położoną więźbę, jutro chcą zacząć deskowanie a kominy - gołe kanały...Czy tak zostawialiście kominy czy obrabialiście od razu? Dodam, że dachówkę kładziemy dopiero na wiosnę, czy wtedy zrobić kominy? To moja pierwsza budowa :) więc za bardzo się nie znam...

Pewnie kazdy ma inny sposob ale widywalem rowniez kominy wykanczane na koncu nawet po dachowce. Choc na koncu to gorzej jakies rusztowanie rozlozyc itd ...

Piotrulex, ta szkółka jest w Szychowie i my co roku tam jeździmy po jakieś kolejne roślinki:) Bardzo lubię tam robić zakupy.

Wyglada niezle a i ceny konkurencyjne. Obsluga wydaje sie byc fachowa i chetna do pomocy

W kwestii kominow to zalezy tez od dachu, jego kata pochylenia i umiejscowienia

My jeden mamy na szczycie ktory wystaje moze pol metra na dach a drugi z boku. Tego bez jakiejs konstrukcji raczej przecietnie wysoki czlowiek bu nie okleil :)

oni w tym roku nieźle sie rozbudowali, bo ta szkółka była trochę mniejsza. Z kominami masz rację. U nas jest kąt nachylenia dachu 16 stopni więc można po nim normalnie dreptać:)

Wczoraj byliśmy w sądzie jako świadkowie. Jedni sąsiedzi pozwali drugich za głośne imprezy z zeszłego roku. Niby nas to nie dotyczyło, ale tak się stresowałam, że szok.

My kominy zostawialismy tez na drugi rok po dachowce i zaluje bo przez 3 tyg byla dziura w dachu i woda ciekla do srodka a nasz "fachowiec " nas zwodzil z dnia na dzien do poki nie znalazlam na niego sposobu...i kominy byly zrobione w 2 dni!!Acha obeszlo sie bez rusztownaia

CZY znacie TYNKARZA musimy otynkowac wewnetrzne scianyJesli moglibyscie podac namiary na maila [email protected]jePOzdrawiam.

oni w tym roku nieźle sie rozbudowali, bo ta szkółka była trochę mniejsza. Z kominami masz rację. U nas jest kąt nachylenia dachu 16 stopni więc można po nim normalnie dreptać:)

Wczoraj byliśmy w sądzie jako świadkowie. Jedni sąsiedzi pozwali drugich za głośne imprezy z zeszłego roku. Niby nas to nie dotyczyło, ale tak się stresowałam, że szok.

Hmm, no to "fajnych" masz sąsiadów, a Ty byłaś świadkiem której strony? Tych hałasujących czy tych od imprez? ;)

pozwali mnie ci, którym przeszkadzało tzn nie tylko mnie tylko wszystkich najbliższych sąsiadów. Ech, szkoda gadać...

Na szczescie zapewne nie pozwali tylko wezwali na swiadka

Tak czy inaczej zeznawalas pewnie w slusznej sprawie gdyz uwazam ze nalezy szanowac prywatonosc innych i jesli jest za glosno to nalezy interweniowac

Dzis rano przywiezli nam spora wywrote czarnoziemu :) Moze jeszcze kawalek trawnika powstanie i jakies krzaczki z owocami sie posadzi ;)