piotrulex 12.09.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Piotr, dzięki za chęci, ale mąż przytargał dziś walec pożyczony od kogoś z pracy, więc możecie spokojnie swój trawnik robić Przypomnisz mi, skąd i jaką trawę kupowałeś? bo z tego, co pamiętam, byłeś zadowolony, nie? OK, spoko madzialenka polecila trawe sportowa z Ilawy kupilismy przez net woras 5kg za okolo 60 zeta My chcemy sobie zrobic taki jeden kacik z trawami ozdobnymi, wrzosami itd - kupilismy kilka fajnych traw w szkolce zaraz przed Kowalewem po prawej stronie - spory wybor i niezle ceny nawet w porownaniu z allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 13.09.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Witam w ten piękny dzień. Myślałam, że na mojej budowie będzie spokojnie i bezproblemowo - pomyliłam się. Mój majster powiedział mi właśnie, że nie obłoży kominów cegłą. Mam położoną więźbę, jutro chcą zacząć deskowanie a kominy - gołe kanały...Czy tak zostawialiście kominy czy obrabialiście od razu? Dodam, że dachówkę kładziemy dopiero na wiosnę, czy wtedy zrobić kominy? To moja pierwsza budowa więc za bardzo się nie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.09.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Witam w ten piękny dzień. Myślałam, że na mojej budowie będzie spokojnie i bezproblemowo - pomyliłam się. Mój majster powiedział mi właśnie, że nie obłoży kominów cegłą. Mam położoną więźbę, jutro chcą zacząć deskowanie a kominy - gołe kanały...Czy tak zostawialiście kominy czy obrabialiście od razu? Dodam, że dachówkę kładziemy dopiero na wiosnę, czy wtedy zrobić kominy? To moja pierwsza budowa więc za bardzo się nie znam... Pewnie kazdy ma inny sposob ale widywalem rowniez kominy wykanczane na koncu nawet po dachowce. Choc na koncu to gorzej jakies rusztowanie rozlozyc itd ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.09.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 ufff...chwila czasu na wejście na forum;)U nas kominy są schiedlowskie, a obrabianie klinkierem robiliśmy po dachówce i w sumie nie były potrzebne rusztowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 14.09.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Dzięki, czyli spokojnie mogę zostawić obróbkę na wiosnę Za tydzień kończymy dach i suszymy chatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.09.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Piotrulex, ta szkółka jest w Szychowie i my co roku tam jeździmy po jakieś kolejne roślinki:) Bardzo lubię tam robić zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.09.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Piotrulex, ta szkółka jest w Szychowie i my co roku tam jeździmy po jakieś kolejne roślinki:) Bardzo lubię tam robić zakupy. Wyglada niezle a i ceny konkurencyjne. Obsluga wydaje sie byc fachowa i chetna do pomocy W kwestii kominow to zalezy tez od dachu, jego kata pochylenia i umiejscowienia My jeden mamy na szczycie ktory wystaje moze pol metra na dach a drugi z boku. Tego bez jakiejs konstrukcji raczej przecietnie wysoki czlowiek bu nie okleil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 15.09.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 oni w tym roku nieźle sie rozbudowali, bo ta szkółka była trochę mniejsza. Z kominami masz rację. U nas jest kąt nachylenia dachu 16 stopni więc można po nim normalnie dreptać Wczoraj byliśmy w sądzie jako świadkowie. Jedni sąsiedzi pozwali drugich za głośne imprezy z zeszłego roku. Niby nas to nie dotyczyło, ale tak się stresowałam, że szok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabartek 15.09.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 My kominy zostawialismy tez na drugi rok po dachowce i zaluje bo przez 3 tyg byla dziura w dachu i woda ciekla do srodka a nasz "fachowiec " nas zwodzil z dnia na dzien do poki nie znalazlam na niego sposobu...i kominy byly zrobione w 2 dni!!Acha obeszlo sie bez rusztownaia CZY znacie TYNKARZA musimy otynkowac wewnetrzne scianyJesli moglibyscie podac namiary na maila [email protected]jePOzdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 15.09.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 oni w tym roku nieźle sie rozbudowali, bo ta szkółka była trochę mniejsza. Z kominami masz rację. U nas jest kąt nachylenia dachu 16 stopni więc można po nim normalnie dreptać Wczoraj byliśmy w sądzie jako świadkowie. Jedni sąsiedzi pozwali drugich za głośne imprezy z zeszłego roku. Niby nas to nie dotyczyło, ale tak się stresowałam, że szok. Hmm, no to "fajnych" masz sąsiadów, a Ty byłaś świadkiem której strony? Tych hałasujących czy tych od imprez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 15.09.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 pozwali mnie ci, którym przeszkadzało tzn nie tylko mnie tylko wszystkich najbliższych sąsiadów. Ech, szkoda gadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.09.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 pozwali mnie ci, którym przeszkadzało tzn nie tylko mnie tylko wszystkich najbliższych sąsiadów. Ech, szkoda gadać... Na szczescie zapewne nie pozwali tylko wezwali na swiadka Tak czy inaczej zeznawalas pewnie w slusznej sprawie gdyz uwazam ze nalezy szanowac prywatonosc innych i jesli jest za glosno to nalezy interweniowac Dzis rano przywiezli nam spora wywrote czarnoziemu Moze jeszcze kawalek trawnika powstanie i jakies krzaczki z owocami sie posadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 16.09.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Dzis rano przywiezli nam spora wywrote czarnoziemu A podzielisz się namiarami - szukam dla koleżanki Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 16.09.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Jestem ponownie po długiej przerwie . Witam wszystkich nowych i starych bywalców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 16.09.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Cześć Mamuśka. Jak Esterka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.09.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 A podzielisz się namiarami - szukam dla koleżanki Pozdrawiam wszystkich 663-744-520 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.09.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Jestem ponownie po długiej przerwie . Witam wszystkich nowych i starych bywalców. dziendoberro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 19.09.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 19.09.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Cześć Mamuśka. Jak Esterka? Przyzwyczajamy się do nowej sytuacji - mama w pracy, Esterka z babcią. Nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 19.09.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Mam nadzieje w tym tygodniu posiac jeszcze z 20-30mkw trawy i rozsypac z 3 tonki zwiru na agrowloknine dookola kilku sadzonek nabytych traw ozdobnych Kawalkami robimy coraz ladniej dookola chalupy choc strasznie wolno to idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts