Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Ja najbardziej lubie "bez niczego" :) wiec i tak rowniez trawe sialem

Ja mam nadzieje posiac najpozniej w czwartek bo w weekend jak zwykle mamy gosci a trawulka juz by sobie pieknie rozla

Wczoraj lekko zmianila sie koncepcja i zamiast rownac to co wczesniej nawiozlem musialem wybierac momentami i przewalac w inne miejsce :)

Wiesz Piotruś, jakaś smutna ta tegoroczna kampania bez Ciebie :). Nawet mój grafik wspominał zeszły rok.

Cienki bolek jestem ta najblizsze wybory a po za tym bardziej mnie interesuje lokalne dzialanie niz globalne opier.... tzn. nicnierobienie ;)

No ale tez mi brakuje. Zwlaszcza nocnych korekt tekstu po kilku piwach gdy na dodatek bylem za granica ;)

Za 3 latka wezmiemy sie za wszystko o wiele szybciej gdyz wywieszenie plakatow doslownie z 8 dni przed wyborami to jednak troche za malo :)

u nas tez trawka posiana, ciekawe kiedy zakiełkuje;)

a propos wrzosów - gdzie kupujecie w korzystnych cenach? do mieszkania kupowałam jedna doniczkę, to wszytsko jedno mi było ile płacę, do domu teraz potrzebuję jakąś hurtową ilość, do obi chyba nie ma co jechać, co?

Przed Kowalewem za jakies 6 zeta ladnie rozrosniete. Kupilismy tez w Lidlu na probe za 2,99 ale i mniejsze sa

My na razie mamy z 4 sztuki testowo, jak sie przyjma co najmniej 2 to na wiosne kupujemy wiecej :)

W marketach a tym bardziej Lidlach i innych bym nie kupowal

Informuję uprzejmie, że papiery budowlane na moją budowę kończą się załatwiać. W związku z tym proszę was bardzo o namiary na dobre firmy/ fachowców . Już kiedyś podesłaliście mi pewne namiary, ale nie wiem czy się zaktualizowało.

Piotrulex do twojej informacji. Mój dom na Wrzosach będzie na równie wielkiej działce 470m2 i podobny z wyglądu do twojego VICO (podoba się nam wasz projekt).

Termin rozpoczęcia budowy - wczesna wiosna 2012.

Proszę o wsparcie:))

Informuję uprzejmie, że papiery budowlane na moją budowę kończą się załatwiać. W związku z tym proszę was bardzo o namiary na dobre firmy/ fachowców . Już kiedyś podesłaliście mi pewne namiary, ale nie wiem czy się zaktualizowało.

Piotrulex do twojej informacji. Mój dom na Wrzosach będzie na równie wielkiej działce 470m2 i podobny z wyglądu do twojego VICO (podoba się nam wasz projekt).

Termin rozpoczęcia budowy - wczesna wiosna 2012.

Proszę o wsparcie:))

Wspieram :)

To nasza mniejsza bo 459 :) no i raptem 16,5m szerokosci. Projektow na taka szerokosc baaaaaaaardzo niewiele a wybrac z tego cos co bedzie funkcjonalne i niebrzydkie to juz calkiem trudne zadanie :)

Dawajcie jaki macie projekt :)

L-62?

Jesli tak to ladny ale oczywiscie kilka zmian bym zrobil :)

Wspieram :)

To nasza mniejsza bo 459 :) no i raptem 16,5m szerokosci. Projektow na taka szerokosc baaaaaaaardzo niewiele a wybrac z tego cos co bedzie funkcjonalne i niebrzydkie to juz calkiem trudne zadanie :)

Dawajcie jaki macie projekt :)

L-62?

Jesli tak to ladny ale oczywiscie kilka zmian bym zrobil :)

Ostateczny projekt jeszcze nie wybrany, gdyż staramy się o zmianę warunków zabudowy - niedługo już powinna być decyzja, a na wiosnę start - jak tylko grunt puści. Na razie robią się przyłącza.

Aha działkę mam ciut szerszą 23x20,5 więc opcji projektowych więcej.

A odnośnie L-62 to masz rację - jest to jeden z moich faworytów.:)

Witam w ten piekny piateczek

Trawka zasiana

Kilka ozdobnych traw i wrzosow posadzonych

Nieco kamykow ze zwiru nawiezionych - ladnie sie to komponuje z tym co powyzej :)

Po 4 dniach od zasiania i czestym podlewaniu jeszcze nic nie widac

Po ilu dniach powinno cos tam zaczac wylazic? Tak nawet aby lupa wypatrzyc? :)

Po ilu dniach powinno cos tam zaczac wylazic? Tak nawet aby lupa wypatrzyc? :)

Standardowo po około tygodniu ( u mnie dokładnie 8 dnia), ale teraz noce są bardzo zimne, więc może być ciut później. W poza tym, cześć Niecierpliwek :).

Wracając do wrzosów, ja swoje kupowałam w większości na Rydygiera, ale w zeszłym roku moje dzieci przyniosły mi z jakiegoś hipermarketu z 7 doniczek i wszystkie pięknie się przyjęły i rozrosły. Pamiętajcie tylko, że wrzosy lubią przemarzać, więc trzeba je osłaniać na zimę - polecam sosnowe gałązki i mają stosunkowo krótki (7-10 lat) okres życia. Poza tym trzeba NA WIOSNĘ przyciąć zeszłoroczne kwiatostany. O wiele mnie problematyczne są wrzośce - praktycznie nie wymarzają, długowieczne.

Standardowo po około tygodniu ( u mnie dokładnie 8 dnia), ale teraz noce są bardzo zimne, więc może być ciut później. W poza tym, cześć Niecierpliwek :).

Wracając do wrzosów, ja swoje kupowałam w większości na Rydygiera, ale w zeszłym roku moje dzieci przyniosły mi z jakiegoś hipermarketu z 7 doniczek i wszystkie pięknie się przyjęły i rozrosły. Pamiętajcie tylko, że wrzosy lubią przemarzać, więc trzeba je osłaniać na zimę - polecam sosnowe gałązki i mają stosunkowo krótki (7-10 lat) okres życia. Poza tym trzeba NA WIOSNĘ przyciąć zeszłoroczne kwiatostany. O wiele mnie problematyczne są wrzośce - praktycznie nie wymarzają, długowieczne.

Czesc ogrodniczka. Dzieki :)

Tymi galazkami to kiedy przykryc? Gesto tak aby wszystko zaslonic czy jak?