Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

Calkiem ladny ale i prosty oraz funkcjonalny

Co do duzej kuchni to wazne, nasza ma 14,63 m2 i jest wrecz idealna

Pokoj dzienny bym polaczyl z gabinetem co da ponad 37 m2 a to juz przyzwoicie

Wejscia z boku mi sie nie widza, taras od frontu tez przecietnie, przedluzylbym taras bokiem az za obecny gabinet i tam tez zrobil drzwi tarasowe. Moze nawet te od frontu bym wywalil i zostawil okno

Kuchnia i przedpokoj oczywiscie otwarte na salon

W garazu 2 auta kolo siebie to chyba lekka fikcja a na dlugosc tez nie poszalejesz - ja mam przerobine na garaz jeszcze pod tarasem co daje jakies 12m wiec wchodza 2 kombiaki i gromada jednokolowcow oraz pare ton ekogroszku ;)

Thx za podpowiedź Piotr, ale nasza koncepcja jest zupełnie inna (odnośnie funkcjonalności gabinetu). Ze względu na konieczność opieki nad starszą osobą niezbędny jest nam odrębny od salonu duży pokój na parterze. Dlatego ten projekt nam odpowiada, choć wymagałby sporych roszad (chyba nie ma rozwiązań idealnych). Pomysł byłby taki:

- pokój w miejsce kuchni

- kuchnia przesunięta w prawo na dół obecnego salonu (instalacja kominowa) - kominek out

- wyburzenie ścianki łączącej w projekcie gabinet i salon

- utworzenie salonu łączonego z otwartą kuchnią, ale z możliwością przedzielenia drzwiami przesuwnymi

- przesunięcie tarasu i wyjścia nań w górny prawy róg obecnego projektu (czyli tak jak w twojej koncepcji)

Co do garażu to rzeczywiście chyba na dwa samochody ciut wąsko, ale nastawiamy się na jedno stanowisko + parę dwukołowców.

Musimy się jednak zorientować ile nas pociągnąłby architekt za takie zmiany.

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

chciałam się pochwalić, ze i u mnie trawa rośnie, tylko jakoś dziwnie - w niektórych miejscach ma juz z 3-4 cm, w innych jeszcze wcale nie rośnie, tak ma byc czy coś nie tak zrobiliśmy?

;)

Witam po dluzszym i meczacym wyjezdzie ;)

My ziemie przed sianiem bez kitu rownalismy prawie ze poziomica aby uniknac dolkow i pagorkow. W dolkach zwykle zbiera sie woda i tam trawa zdecydowanie szybciej, gesciej i ladniej wyrasta. Jesli macie rowno to nie mam pojecia ...

Wlasnie sciagneli mi platnosci z karty. Korona w Czechach przy platnosci Maestro jak zwykle wyszla minimalnie taniej niz w kantorze. Jak zwykle namawiam do jak najczestszego placenia karta a gotowka tylko jesli daja rabat za taka forme rozliczen. Malo kto wie ale naprawde w mniejszych sklepach, firmach warto o to sie zapytac :)

Witajcie. Mam pytanie dot. przepisów budowlanych - może coś podpowiecie?

Jeśli ciągnę wodę i kanalizę od głównej ulicy przez działkę sąsiada to czy Wodociągi liczą opłaty od granicy mojej działki, czy jednak muszę zapłacić już od granicy działki sąsiada z ulicą?

Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.

Przemek

a my chyba mamy ciepły dom, rano było 22*C, niczym na noc nie paliliśmy ;)

mam pytanie o przedszkole - czy znacie i mozecie polecić jakieś sprawdzone na Rubinkowie/Skarpie? podobno Słoneczko w porządku a Alfik nie bardzo, tyle na razie się dowiedziałam;)

A co z Alfikiem nie tak? Antoś chodził tam odkąd miał 2 lata i 3 miesiące do zerówki włącznie, teraz chodzi Jasiek. Dla mnie to przedszkole jest idealne bo nie jest dla nich problemem dieta eliminacyjna Jasia - ma uczulenie na białko mleka, jaj i ryb w każdej postaci i w każdych ilościach. Poza Słoneczkiem z tego co wiem, żadne przedszkole nie przyjmie dziecka z tak trudną dietą. Jak chcesz porozmawiać, to zadzwoń (mam nadzieję, że masz nr) to się umówimy.

Słoneczko też jest dobre :)

Pozdrawiam wszystkich cieplutko w ten zimny dzień

mam pytanie o przedszkole - czy znacie i mozecie polecić jakieś sprawdzone na Rubinkowie/Skarpie? podobno Słoneczko w porządku a Alfik nie bardzo, tyle na razie się dowiedziałam;)

Slyszalem dokladnie to samo a o reszcie nie wiem nic ...

Nasze dzieci sa zwiazane ze sloneczkiem. Jeno chodzilo 3 lata temu a drugie aktualnie uczescza. Krotko - wszystko pozytywnie. Jedno ale - trzeba sie spieszyc z zapisami. Kolejki sa potworne

.... trzeba sie spieszyc z zapisami. Kolejki sa potworne

No to szkoda ze PiSiaki nie wygrali bo nie dosc ze przedszkoli bylo by osiem milonow to jeszcze byly by calkiem za darmo a kierowniczki same by nas nekaly telefonami aby wlasnie do nich zapisac nasze dzieci ...

A moze to ktos inny obiecywal w swojej kampanii ...

to taki zarcik oczywiscie ;)