seandillon 30.09.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Calkiem ladny ale i prosty oraz funkcjonalny Co do duzej kuchni to wazne, nasza ma 14,63 m2 i jest wrecz idealna Pokoj dzienny bym polaczyl z gabinetem co da ponad 37 m2 a to juz przyzwoicie Wejscia z boku mi sie nie widza, taras od frontu tez przecietnie, przedluzylbym taras bokiem az za obecny gabinet i tam tez zrobil drzwi tarasowe. Moze nawet te od frontu bym wywalil i zostawil okno Kuchnia i przedpokoj oczywiscie otwarte na salon W garazu 2 auta kolo siebie to chyba lekka fikcja a na dlugosc tez nie poszalejesz - ja mam przerobine na garaz jeszcze pod tarasem co daje jakies 12m wiec wchodza 2 kombiaki i gromada jednokolowcow oraz pare ton ekogroszku Thx za podpowiedź Piotr, ale nasza koncepcja jest zupełnie inna (odnośnie funkcjonalności gabinetu). Ze względu na konieczność opieki nad starszą osobą niezbędny jest nam odrębny od salonu duży pokój na parterze. Dlatego ten projekt nam odpowiada, choć wymagałby sporych roszad (chyba nie ma rozwiązań idealnych). Pomysł byłby taki: - pokój w miejsce kuchni - kuchnia przesunięta w prawo na dół obecnego salonu (instalacja kominowa) - kominek out - wyburzenie ścianki łączącej w projekcie gabinet i salon - utworzenie salonu łączonego z otwartą kuchnią, ale z możliwością przedzielenia drzwiami przesuwnymi - przesunięcie tarasu i wyjścia nań w górny prawy róg obecnego projektu (czyli tak jak w twojej koncepcji) Co do garażu to rzeczywiście chyba na dwa samochody ciut wąsko, ale nastawiamy się na jedno stanowisko + parę dwukołowców. Musimy się jednak zorientować ile nas pociągnąłby architekt za takie zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.10.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Witam w piekny poniedzialek Od kiedy zrobilem sobie ebok u dostawcy pradu wiem ile place Nie wiem czy to malo czy duzo ale: SIERPIEN - 75,00 WRZESIEN - 70,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 03.10.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Witam w piekny poniedzialek Od kiedy zrobilem sobie ebok u dostawcy pradu wiem ile place Nie wiem czy to malo czy duzo ale: SIERPIEN - 75,00 WRZESIEN - 70,00 Myśle, że to niedużo, ja płacę prawie tyle samo w małym mieszkanku i w dodatku często wyjeżdżam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 04.10.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 chciałam się pochwalić, ze i u mnie trawa rośnie, tylko jakoś dziwnie - w niektórych miejscach ma juz z 3-4 cm, w innych jeszcze wcale nie rośnie, tak ma byc czy coś nie tak zrobiliśmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.10.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 chciałam się pochwalić, ze i u mnie trawa rośnie, tylko jakoś dziwnie - w niektórych miejscach ma juz z 3-4 cm, w innych jeszcze wcale nie rośnie, tak ma byc czy coś nie tak zrobiliśmy? Witam po dluzszym i meczacym wyjezdzie My ziemie przed sianiem bez kitu rownalismy prawie ze poziomica aby uniknac dolkow i pagorkow. W dolkach zwykle zbiera sie woda i tam trawa zdecydowanie szybciej, gesciej i ladniej wyrasta. Jesli macie rowno to nie mam pojecia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 06.10.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 na takie równanie nie wpadliśmy i mamy gory i doliny;)a po walcowaniu wyglądało tak równo;) nastepnym razem bedziemy mądrzejsi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.10.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 na takie równanie nie wpadliśmy i mamy gory i doliny;) a po walcowaniu wyglądało tak równo;) nastepnym razem bedziemy mądrzejsi;) U nas bylo kilkukrotne walcowanie i grabienie, pozniej walcowanie i jezdzenia "deska", walcowanie i deska, walcowanie i deska .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.10.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Wlasnie sciagneli mi platnosci z karty. Korona w Czechach przy platnosci Maestro jak zwykle wyszla minimalnie taniej niz w kantorze. Jak zwykle namawiam do jak najczestszego placenia karta a gotowka tylko jesli daja rabat za taka forme rozliczen. Malo kto wie ale naprawde w mniejszych sklepach, firmach warto o to sie zapytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seandillon 08.10.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Witajcie. Mam pytanie dot. przepisów budowlanych - może coś podpowiecie?Jeśli ciągnę wodę i kanalizę od głównej ulicy przez działkę sąsiada to czy Wodociągi liczą opłaty od granicy mojej działki, czy jednak muszę zapłacić już od granicy działki sąsiada z ulicą? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.10.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Witam w ten piekny poniedzialkowy poranek. Chyba w kociolku rozpale bo w domku dzis z ranca 19,9 stopnia a coreczka w domku z ospą siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 10.10.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 My ogrzewanie włączyliśmy w zeszłym tygodniu w środę. W domu przyjemnie cieplutko, ale maleństwo całe dnie w domu, to musi tak być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.10.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 My ogrzewanie włączyliśmy w zeszłym tygodniu w środę. W domu przyjemnie cieplutko, ale maleństwo całe dnie w domu, to musi tak być w zeszlym tygodniu to ja jeszcze spalem przy otwartym na maksa oknie co prawda nie w Polsce ale stosunkowo niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 10.10.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 a my chyba mamy ciepły dom, rano było 22*C, niczym na noc nie paliliśmy mam pytanie o przedszkole - czy znacie i mozecie polecić jakieś sprawdzone na Rubinkowie/Skarpie? podobno Słoneczko w porządku a Alfik nie bardzo, tyle na razie się dowiedziałam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 10.10.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 a my chyba mamy ciepły dom, rano było 22*C, niczym na noc nie paliliśmy mam pytanie o przedszkole - czy znacie i mozecie polecić jakieś sprawdzone na Rubinkowie/Skarpie? podobno Słoneczko w porządku a Alfik nie bardzo, tyle na razie się dowiedziałam;) A co z Alfikiem nie tak? Antoś chodził tam odkąd miał 2 lata i 3 miesiące do zerówki włącznie, teraz chodzi Jasiek. Dla mnie to przedszkole jest idealne bo nie jest dla nich problemem dieta eliminacyjna Jasia - ma uczulenie na białko mleka, jaj i ryb w każdej postaci i w każdych ilościach. Poza Słoneczkiem z tego co wiem, żadne przedszkole nie przyjmie dziecka z tak trudną dietą. Jak chcesz porozmawiać, to zadzwoń (mam nadzieję, że masz nr) to się umówimy. Słoneczko też jest dobre Pozdrawiam wszystkich cieplutko w ten zimny dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.10.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 a my chyba mamy ciepły dom, rano było 22*C, niczym na noc nie paliliśmy mam pytanie o przedszkole - czy znacie i mozecie polecić jakieś sprawdzone na Rubinkowie/Skarpie? podobno Słoneczko w porządku a Alfik nie bardzo, tyle na razie się dowiedziałam;) Slyszalem dokladnie to samo a o reszcie nie wiem nic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.10.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 ja z Alfika nie byłam zadowolona...ale to tylko moje zdanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.10.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Witam serdecznie Kociolek odpalony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seandillon 11.10.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Witam wszystkich przy wtorku. U mnie też grzanie odpalone - bo wieczorem już zimno (stare szeregówki mają kiepskie parametry termiczne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thorn 11.10.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Nasze dzieci sa zwiazane ze sloneczkiem. Jeno chodzilo 3 lata temu a drugie aktualnie uczescza. Krotko - wszystko pozytywnie. Jedno ale - trzeba sie spieszyc z zapisami. Kolejki sa potworne a my chyba mamy ciepły dom, rano było 22*C, niczym na noc nie paliliśmy mam pytanie o przedszkole - czy znacie i mozecie polecić jakieś sprawdzone na Rubinkowie/Skarpie? podobno Słoneczko w porządku a Alfik nie bardzo, tyle na razie się dowiedziałam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.10.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 .... trzeba sie spieszyc z zapisami. Kolejki sa potworne No to szkoda ze PiSiaki nie wygrali bo nie dosc ze przedszkoli bylo by osiem milonow to jeszcze byly by calkiem za darmo a kierowniczki same by nas nekaly telefonami aby wlasnie do nich zapisac nasze dzieci ... A moze to ktos inny obiecywal w swojej kampanii ... to taki zarcik oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts