basbur 11.10.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 To chyba SLD ustami Piekarskiej obiecywało darmowe przedszkola dla wszystkich;) W Słoneczku na 2012 i 2013 mają obecnie tylko listy rezerwowe, na których jest juz mnóstwo dzieci. masakra jakaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.10.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 To chyba SLD ustami Piekarskiej obiecywało darmowe przedszkola dla wszystkich;) W Słoneczku na 2012 i 2013 mają obecnie tylko listy rezerwowe, na których jest juz mnóstwo dzieci. masakra jakaś. Na szczescie wybory juz za nami a na nieszczescie nic sie nie zmieni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.10.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 z tego co wiem to w Kaszczorku ma powstać nowe prywtane przedszkole, ale żadnych konkretów nie znam. Jeśli ktoś ma możliwość przywożenia dzieci do Złotorii to mogę spróbować pomóc jeśli chodzi o miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 11.10.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 To w Złotorii też problem? Myślałam, że w prywatnych to nie tak ciężko... Może już powinnam myśleć o zapisach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.10.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 To w Złotorii też problem? Myślałam, że w prywatnych to nie tak ciężko... Może już powinnam myśleć o zapisach ? Jesli dziecko ktore chcesz zapisac juz sie urodzilo to i tak jest juz za pozno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 12.10.2011 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 to może moje drugie dziecko ma szansę na Słoneczko, urodzi się dopiero w marcu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.10.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 to może moje drugie dziecko ma szansę na Słoneczko, urodzi się dopiero w marcu;) Mysmy corke zapisali dokladnie do 8 przedszkoli ktore nam logistycznie pasowaly. Dostala sie do 1 i to w sumie przez przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 12.10.2011 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Piotr, zapisywaliście przed porodem czy po?;) masakra z tymi przedszkolami i żlobkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 12.10.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Ja i tak do państwowego w Toruniu nie mam po co zapisywać, bo my nie ta gmina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.10.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Piotr, zapisywaliście przed porodem czy po?;) masakra z tymi przedszkolami i żlobkami To takie troche zarty Do przedszkola zapisywalismy standardowo jakos na wiosne jak zaczely sie nabory. Tam zdaje sie nie decyduje kolejnosc (przedszkola panstwowe) tylko inne warunki. Do jednego sie dostala gdyz przez wczesniejsze lata to nie bylo "normalne" przedszkole tylko takie kilkugodzinne. Akyrat w tym roku sie zmienilo czego ludzie zasadniczo nie wiedzieli wiec i zgloszen bylo niewiele ... Wiekszy problem byl ze zlobkiem ale tez dalismy rade Tak sie nabijam z polityki PrOrodzinnej. pozal sie Boze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.10.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Ja i tak do państwowego w Toruniu nie mam po co zapisywać, bo my nie ta gmina... No wiesz. Chyba nie jest tajemnica, ze nie mieszkamy w Toruniu a corka i owszem uczeszcza do panstwowego wlasnie w Toruniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 12.10.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Ale meldunek macie w Toruniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.10.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Ale meldunek macie w Toruniu? To jest sprawa bardzo skomplikowana ale znam wiele osob gdzie choc jedno z rodzicow melduje sie np. w Toruniu aby tam placic podatki, ubezpieczac auto czy dawac dziecko do przedszkola. Powody oczywiscie sa rozne ale najwazniejszy jest efekt My w zaleznosci gdzie "jest lepiej" zalatwiamy "rozne sprawy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 12.10.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 u nas podobna sytuacja - mąż zameldowany już w nowym domu, ja w starym mieszkaniu w Toruniu, które wynajmujemy. A jako że dziecko niby przy matce ma byc zameldowane to i młody w Toruniu ze mną ma meldunek.Słyszeliście coś moze o przedszkolach w Lubiczu? Może tu go posłać?Albo o Kangurku w Toruniu (na Rakowicza)? Bo tam są jeszcze miejsca;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 12.10.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Słyszałam o Tęczowej krainie w Lubiczu, że ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.10.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 u nas podobna sytuacja - mąż zameldowany już w nowym domu, ja w starym mieszkaniu w Toruniu, które wynajmujemy. A jako że dziecko niby przy matce ma byc zameldowane to i młody w Toruniu ze mną ma meldunek... Najprostsze i bardzo dobre rozwiazanie. Jak nie maja ludzie mieszkania na miescie to kazdy ma jakas rodzine czy dobrych znajomych a potrzeba jak wiadomo matka wynalazkow Wystarczy popatrzec z jakimi blachami ludzie podjezdzaja na przedszkolny parking My mamy np. wiejskie blachy gdyz poprostu jest tansze OC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.10.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Witam w ten piekny sloneczny poranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.10.2011 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Witam. Wczoraj nie chcialo mi sie wjezdzac do garazu i dzis musialem skrobac szybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 14.10.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Najprostsze i bardzo dobre rozwiazanie. Jak nie maja ludzie mieszkania na miescie to kazdy ma jakas rodzine czy dobrych znajomych a potrzeba jak wiadomo matka wynalazkow Wystarczy popatrzec z jakimi blachami ludzie podjezdzaja na przedszkolny parking My mamy np. wiejskie blachy gdyz poprostu jest tansze OC Wyjasnij prosze dlaczego na wiejskich blachach jest tansze oc, ja mam stare blacht miasta Torun i w ogole nie mialam pojecia ze to ma jakies znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.10.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Wyjasnij prosze dlaczego na wiejskich blachach jest tansze oc, ja mam stare blacht miasta Torun i w ogole nie mialam pojecia ze to ma jakies znaczenie Zapytaj sie swojego ubezpieczyciela. Mniemam, ze statystycznie po za miastem jest mniej stluczek wiec i OC jest tansze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts