Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Piotr.

W imieniu swoim i rodzinki dziękuję za miłe popołudnie oraz czas poświęcony na odpowiedzi na sto i jeden pytań o...:)

Miło nam było Was poznać - ukłony dla żonki (ciasto było ekstra).

Do następnego razu.

Przemek

:)

Cala przyjemnosc po naszej stronie

U nas dzis -3,5 wiec chyba jednak idzie zima ;)

Piotr, może byś polecił jakieś baseny termalne na południu Polski lub na Słowacji, bo chyba temat jest tobie dosyć znany...

U nas na poludniu sie skoro tego pobudowalo np. Bialka czy Bukowina, zdaje sie Szaflary itd ale nie bywalem. Jedynie Oravice u sasiadow choc to jeden z mniejszych obiektow. Tatralandia chyba jest z najwieksza iloscia atrakcji

No właśnie tak myślałam o Tatralandii, ale będziemy mieć tylko 1 dzień, więc nie wiem czy to nie za dużo atrakcji...

Nie, nie za duzo. Kwestia tez czy wszystkie Wam odpowiadaja. Zdaje sie ze maja tam tez strefe saun a nie kazdy to lubi. My zwykle w samej strefie saunowej spedzamy z 4-5 godzin ale corka nam sie tam troche nudzi. Wiec w zaleznosci czy jestesmy z nia czy sami dzielimy czas miedzy sauny a baseny. Nie wszedzie tez na sauny mozna wchodzic z dzieciakami ale jak tam jest to nie wiem. Na Slowacji znam jedynie Oravice gdyz sa najblizej. Bywalismy tez w Czechach (blisko granicy czy kolo Pragi) ale nie na Termalnych wiec Ciebie to nie interesuje ...

Dzięki za wskazówki, rozważę jeszcze te Oravice, bo też nie chcemy jechać bardzo daleko...

W Oravicach sa dwa. Nowy jest pierwszy a stary kawalek dalej. Ten pierwszy ma wiecej atrakcji co wane dla dzieciakow. Ten drugi po za starymi nieckami gzie w jednym jest ciepla a w drugim bardzo ciepla nic innego nie ma :) Jest chyba najblizej granicy choc w solidne sniegi i ten moze byc za daleko ;)

Jest mieszkanie do kupienia w miare na poczatku Slowackiego (na wprost Prusa). Spokojna okolica, dosc cicho, niewielki ruch samochodowy. Nieca 30 letni bloczek z cegielki, 4 pietowy a mieszkanie na 3, ocieplony z nowa elewacja, bardzo ladne rozkladowe, jasne, na zapleczu parking z brama na pilota, teren ogrodzony z domofonem itd. Dwa pokoje z czego jeden naprawde spory z balkonem + jasna kuchnia, lazienka, przedpokoj, spizarenka i piwnica. Nowe okna. Niezniszczone ale z pewnoscia lazienka i kuchnia do remontu (choc oczywiscie jest czysto i mozna mieszkac). Metraz kolo 50mkw i wyjsciowo kolo 230 tysi

DLA PRZESTROGI PODAJĘ NAMIARY NA "SUPER" EKIPĘ BUDOWLANĄ. ARK-BUD Arkadiusz ĆWIKLIŃSKI Ciche 17, 87-736 ZBICZNO.

reklamują się też w Brodnicy. Jakoby fachowcy od wszystkiego!!! ja się niestety nabrałem. Mam umowę ale niestety teraz przyjdzie mi się włóczyć po sądach. Jest to jakoby firma rodzinna ale masakra. Ojciec który robił mi kominy i szczyci się tym że od 30 lat buduje domy nie wie nawet tego że komin wentylacyjny musi być na przelot i porobił mi tylko z jednej strony wloty powietrza i jeszcze twierdzi że tak ma być!!! a że w projekcie jest inaczej to błąd projektanta.

Na każdym etapie budowy coś zepsuli, ale już oberwanie balkonu i pękanie stropu i ścian w pokoju nad tarasem, bo wszystko siada bo nie było wylanej stopy pod słup na twardym gruncie to masakra. Teraz tylko się modlić aby dom się nie zawalił.

Jakby ktoś miał z nimi do czynienia to przestrzegam, a więcej szczegółów podam bezpośrednio.