piotrulex 28.11.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Ludziska - ALLELUJA!! ... Piotr - wq.... jest przydatny w kontakcie z urzędem:) ... Oczywiscie. Pod warunkiem, ze ma sie racje i ma sie prawo wymagac a najlepiej jeszcze jak zna sie swoje prawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 29.11.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Czesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 30.11.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Podnosze i witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seandillon 30.11.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Witojcie ludziska! Cosik pustawo na naszym forum - wymroziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 30.11.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Witojcie ludziska! Cosik pustawo na naszym forum - wymroziło? A wlasnie. W przyszlym tygodniu po oscypki jade do samego zrodla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TORUŃCZYK 30.11.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 seandilon powiedz kiedy masz zamiar ruszyć z budowa masz plan gotowy , wybrany ? jesteśmy na podobnym etapie u mnie plan gotowy czeka na uprawomconienie warunków czyli początek roku , powinienem ruszyć na wiosnę ( ale rok temu też tak myślałem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seandillon 30.11.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 seandilon powiedz kiedy masz zamiar ruszyć z budowa masz plan gotowy , wybrany ? jesteśmy na podobnym etapie u mnie plan gotowy czeka na uprawomconienie warunków czyli początek roku , powinienem ruszyć na wiosnę ( ale rok temu też tak myślałem ) Plan był żeby ruszyć na wiosnę jak grunt puści. Prze3z opóźnienia na etapie architektury nie mam już tej pewności. Projekt też nie wybrany - bo nie było wiadomo jakie warunki zabudowy dostaniemy (przede wszystkim jaką wysokość kalenicy i rodzaj dachu). Z kilkoma ekipami byłem po słowie wstępnym - ale miałem stawić się z projektem do wyceny (a więc na razie d... zbita). Jeśli jednak warunki zabudowy się uprawomocnią to liczę, że sprawy projektowe do ew. połowy stycznia się zakończą. Na razie mam podciągniętą wodę i kanalizę (130 zł za metr), złożone umowy do Energi PGNiG - czekam na realizację ich przyłączy. Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TORUŃCZYK 30.11.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 jak tak zima to i grunt nie zamarznie na skrzynkę elektryczna czekałem 7m-cy ,projekt trzeba dać do adaptacji papierki z MZD wydanie pozwolenia na budowę w Toruniu to hmm rzadko w miesiącu się Panie wyrabiają . to może być taka późna wiosna , budujesz może dom podpiwniczony ? My budujemy podpiwniczony ten dom http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-wiciokrzewie/m4522235a4b0f4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madcar 30.11.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Witam wszystkich serdecznie od lipca bieżącego roku "budujemy" dom w Złotorii plan A był taki aby zacząć w kwietniu... ale jak to zwykle bywa...pewien pan w starostwie narobił nam "gnoju"...(zresztą nadal robi)...i wszystko się poprzesuwało w planie A zakładaliśmy "wprowadzkę" już na Boże Narodzenie 2011...no ale nie wyszło plan B...zakłada że wprowadzimy się na Wielkanoc 2012 Domek jaki budujemy to "Bellinno" z Arhigraphu http://www.archigraph.pl/projekt/bellino.html po małych zmianach...troszkę go "poszerzyliśmy" o 60cm co poskutkowało zwiększeniem powierzchni użytkowej do 112m^kw oraz konstrukcja dachu została zmieniona...tak że dostaliśmy gratis dość sporych rozmiarów "stryszek" do tego jedno z okien zamieniliśmy na drzwi balkonowe wczoraj właśnie zamknęli nam budowlańcy stan surowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 01.12.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 A wlasnie. W przyszlym tygodniu po oscypki jade do samego zrodla Ty wiesz jak wyciągnąć mnie z ukrycia. Jeśli mogę to zamawiam 6. zapytam jeszcze Madzię w pracy, bo ostatnio podkradła mi jednego i teraz ciągle dopytuje się , czy nie jedziesz po następne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 01.12.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Witam wszystkich serdecznie od lipca bieżącego roku "budujemy" dom w Złotorii plan A był taki aby zacząć w kwietniu... ale jak to zwykle bywa...pewien pan w starostwie narobił nam "gnoju"...(zresztą nadal robi)...i wszystko się poprzesuwało w planie A zakładaliśmy "wprowadzkę" już na Boże Narodzenie 2011...no ale nie wyszło plan B...zakłada że wprowadzimy się na Wielkanoc 2012 Domek jaki budujemy to "Bellinno" z Arhigraphu http://www.archigraph.pl/projekt/bellino.html po małych zmianach...troszkę go "poszerzyliśmy" o 60cm co poskutkowało zwiększeniem powierzchni użytkowej do 112m^kw oraz konstrukcja dachu została zmieniona...tak że dostaliśmy gratis dość sporych rozmiarów "stryszek" do tego jedno z okien zamieniliśmy na drzwi balkonowe wczoraj właśnie zamknęli nam budowlańcy stan surowy Tu też przywitam nowych Sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.12.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Ty wiesz jak wyciągnąć mnie z ukrycia. Jeśli mogę to zamawiam 6. zapytam jeszcze Madzię w pracy, bo ostatnio podkradła mi jednego i teraz ciągle dopytuje się , czy nie jedziesz po następne Pozdrawiam Taki byl plan. Czesc OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seandillon 02.12.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 .... budujesz może dom podpiwniczony ? My budujemy podpiwniczony ten dom http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-wiciokrzewie/m4522235a4b0f4 Podstawowa opcja budowy to z podpiwniczeniem - nie wiemy jeszcze czy garaż damy pod domem czy obok, ale piwnica ma być przede wszystkim miejscem na piec oraz przechowalnią gratów (bo nie planujemy strychu). Odnośnie elektryki, to we wrześniu podpisaliśmy umowę i liczymy, że do końca marca dadzą nam skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seandillon 02.12.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 TORUŃCZYK- fajne projekty masz. Ja jednak szukam czegoś mniejszego (działka niewielka) i z płaskim dachem lub o niskim skosie (by funkcjonalność drugiej kondygnacji była większa). Fajny projekt został wyróżniony w konkursie ekologicznym Muratora http://muratordom.pl/eko-murator/prace-konkursowe/praca-konkursowa-nr-068-061211,438_8307.html Układ niezły choć bez piwnicy (ale to by się dało poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TORUŃCZYK 02.12.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Na razie mam podciągniętą wodę i kanalizę (130 zł za metr), złożone umowy do Energi PGNiG - czekam na realizację ich przyłączy. Pozdrawiam Przemek coś ten link nie działa co piszesz o projekcie chętnie bym zobaczył -nasza działka nie jest duża 700m2, ale zapytam jeszcze masz podłączoną wodę z licznikiem działa bez zabudowy ? zakopałeś licznik na zimę w ziemi masz go jakoś zabezpieczony na zimę ? mam projekt gotowy ale nie wiem czy robić przyłącze na zimę -nikt nie wie czy będzie zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 02.12.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Taki byl plan. Czesc OK To poprosimy w sumie 8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.12.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 To poprosimy w sumie 8. OK. W poniedzialek potwierdze spotkania, hotel i zamowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seandillon 02.12.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 coś ten link nie działa co piszesz o projekcie chętnie bym zobaczył -nasza działka nie jest duża 700m2, ale zapytam jeszcze masz podłączoną wodę z licznikiem działa bez zabudowy ? zakopałeś licznik na zimę w ziemi masz go jakoś zabezpieczony na zimę ? mam projekt gotowy ale nie wiem czy robić przyłącze na zimę -nikt nie wie czy będzie zima Link poprawiony - w poście pierwotnym. Instalacja wodna zakopana. Wystaje końcówka kabla od wody. Czekam na odbiór techniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.12.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Witam w ten przepiekny poniedzialek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.12.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Dzien doberro w ten slodki poranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts