Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

witajcie jestem tu nowa pochodzę z okolicy Rypin Golub Dobrzyń, chciałabym się dowiedzieć o w mire tanie hurtownie budowlane. pozdro dla wszystkich sąsiadów

Polecam Dombud RP w Golubiu-Dobrzyniu - ja tam się zaopatruję, ceny lepsze jak w Toruniu, dla stałych klientów rabaty :)

Macieju - faktycznie ja szukam firm kładących tynki maszynowo, jak tylko się ociepli ruszam dalej z budową - mam nadzieję w marcu - a wtedy będę miała mało czasu do planowanego zasiedlenia :)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

witam

to moje pierwsze kroki na tym forum, wiosną rozpoczynamy budowę naszego domu stąd pewnie będę miała do Was kilka pytań. Jesteśmy właśnie na etapie orientowania się w cenach materiałów budowlanych - mamy ofertę z Mar-budu z Rozgard, czekamy na ofertę stropów (teriva i z płyt żerańskich z CB Group)

Na początek pytanie dotyczące kogo polecacie do wykonania studni?

Co o przyłącza wodnego to gmina w warunkach zażyczyła sobie rurę PE90 - standardowo wystarczyła by 40, ale co zrobić tyle że koszt tego sporo wyższy i chyba nic się nie da zrobić a do działki mamy do położenia jakieś 40 metrów więc koszt będzie nie mały, a potem mamy to oddać za free gminie, ech szkoda słów :(

witam

to moje pierwsze kroki na tym forum, wiosną rozpoczynamy budowę naszego domu stąd pewnie będę miała do Was kilka pytań. Jesteśmy właśnie na etapie orientowania się w cenach materiałów budowlanych - mamy ofertę z Mar-budu z Rozgard, czekamy na ofertę stropów (teriva i z płyt żerańskich z CB Group)

Co o przyłącza wodnego to gmina w warunkach zażyczyła sobie rurę PE90 - standardowo wystarczyła by 40, ale co zrobić tyle że koszt tego sporo wyższy i chyba nic się nie da zrobić a do działki mamy do położenia jakieś 40 metrów więc koszt będzie nie mały, a potem mamy to oddać za free gminie, ech szkoda słów :(

Masz cenę z Rozgard na bloczki betonowe , na pustaki , styropian ? jak tak napisz ile czy warto tam uderzać

Polecam Dombud RP w Golubiu-Dobrzyniu - ja tam się zaopatruję, ceny lepsze jak w Toruniu, dla stałych klientów rabaty :)

Macieju - faktycznie ja szukam firm kładących tynki maszynowo, jak tylko się ociepli ruszam dalej z budową - mam nadzieję w marcu - a wtedy będę miała mało czasu do planowanego zasiedlenia :)

Pozdrawiam

Wszystko jasne:)

Witam my również ruszamy na wiosnę z budową , szukamy kierownika budowy na razie rozmawialiśmy z jednym cena 4tyś , Bardzo się cieszę że ten wątek stał się bardziej budowlany postaramy się polecać lub odradzać fachowców z Torunia okolic jeśli ich sprawdzimy

4 tys to chora kwota. Na początku naszych poszukiwań mieliśmy kliku kierowników w okolicy 2 tys, co wydało nam się zbyt dużą sumą. Udało nam się znaleźć Kierownika za 1200zł ale Pan niestety zmarł po kilku miesiącach kierownikawania. Aktualnie naszym Kierownikiem jest znajomy naszych znajomych, który w zasadzie zajmuje się czymś innym ale jako przysługę zgodził się poprowadzić nam budowę za symboliczną kasę, niestety nie mogę przekazać namiaru ponieważ jak pisałem Facet nie zajmuje się tym na szerszą skalę.

Reasumując - spokojnie znajdziecie kogoś za dwójkę, może niżej, warto poszukać:) Ceny o których piszę tyczą się wiosny 2011 a więc nie powinny się zasadniczo zmienić.

witam

Polecam Betor Toruń. Warto podejść do P.Michała i poinformować na wstępie, że zaczynacie budowę domu a co za tym idzie wydacie sporo kasy. Dostaniecie dobre ceny, chociaż ja osobiście zawsze starałem się w miarę możliwości czasowych sprawdzić ceny gdzie indziej i np cegłę Porotherm kupiliśmy w brico, była akurat w super promocji i biła nawet allegro i ceny dziwnych firm z południa polski.

Moim zdaniem warto oprzeć się na jednej hurtowni ale sprawdzać ceny przynajmniej na rzeczy, który kosztują najwięcej:)

Masz cenę z Rozgard na bloczki betonowe , na pustaki , styropian ? jak tak napisz ile czy warto tam uderzać

jutro napiszę Ci ceny tego co Cię interesuje

dzięki za namiar na firmę Betor - na pewno podjedziemy, i chyba na tym skończymy nasze orientowanie się - 3 hurtownie wystarczą do jakiejś tam orientacji

a i jeszcze jedno

ma może ktoś do odsprzedania skrzynkę na licznik prądu? ewent interesuje mnie też jakaś siatka do ogrodzenia działki na czas budowy

Co do kierownika budowy to Pani która robiła nam adaptacje tez się tym zajmuje: Ewa Karpa (polecam do adaptacji: od nas za wprowadzane zmiany w projekcie nie wzięła dodatkowej opłaty) - wspomniała chyba coś o cenie 2000zł ale to było z pół roku temu to mogę się mylić, my bierzemy akurat kierownika z gminy w której będziemy się budować

... mamy ofertę z Mar-budu z Rozgard ...

zapewne chodzi o tę firmę ;)

Mat-Bud 2

Mat-Bud 2 - ul. Długa 5, Rozgarty, 87-134 Zławieś Wielka

tel. 56 678-19-82, fax. 56 674-36-86

e-mail: [email protected]

Tez wydaliśmy tam swego czasu sporo kasy a prowadził nas ten koleżka którego polecam

Adam Przekwas - z-ca kierownika

tel. 603-344-544

e-mail: [email protected]

Witam my również ruszamy na wiosnę z budową , szukamy kierownika budowy na razie rozmawialiśmy z jednym cena 4tyś , Bardzo się cieszę że ten wątek stał się bardziej budowlany postaramy się polecać lub odradzać fachowców z Torunia okolic jeśli ich sprawdzimy

4tys to strasznie drogo, ja placilam 2tys w termoprojekt na wrzosach ale fakt ze ida na ilosc a nie jakosc i za duzo to nie doradza

Dziś dzwoniłem do Centrostal Toruń tona pręta 12, 8 - 280zł + transport - Dobra cena ? macie inne ceny potrzebujemy ponad 7t to trochę wyjdzie

ja mam cenę z Rozgard 2850zł za tonę, na allegro najtaniej widziałam za 2690zł więc cena z Centrostalu jest ok, ciężko będzie znaleźć pewnie coś taniej