madazlotko 16.01.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 witajcie jestem tu nowa pochodzę z okolicy Rypin Golub Dobrzyń, chciałabym się dowiedzieć o w mire tanie hurtownie budowlane. pozdro dla wszystkich sąsiadów Polecam Dombud RP w Golubiu-Dobrzyniu - ja tam się zaopatruję, ceny lepsze jak w Toruniu, dla stałych klientów rabaty Macieju - faktycznie ja szukam firm kładących tynki maszynowo, jak tylko się ociepli ruszam dalej z budową - mam nadzieję w marcu - a wtedy będę miała mało czasu do planowanego zasiedlenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TORUŃCZYK 17.01.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Witam my również ruszamy na wiosnę z budową , szukamy kierownika budowy na razie rozmawialiśmy z jednym cena 4tyś , Bardzo się cieszę że ten wątek stał się bardziej budowlany postaramy się polecać lub odradzać fachowców z Torunia okolic jeśli ich sprawdzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 17.01.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Śnieg spadł a tu jaki piękny ruch się zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 17.01.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 witam to moje pierwsze kroki na tym forum, wiosną rozpoczynamy budowę naszego domu stąd pewnie będę miała do Was kilka pytań. Jesteśmy właśnie na etapie orientowania się w cenach materiałów budowlanych - mamy ofertę z Mar-budu z Rozgard, czekamy na ofertę stropów (teriva i z płyt żerańskich z CB Group) Na początek pytanie dotyczące kogo polecacie do wykonania studni? Co o przyłącza wodnego to gmina w warunkach zażyczyła sobie rurę PE90 - standardowo wystarczyła by 40, ale co zrobić tyle że koszt tego sporo wyższy i chyba nic się nie da zrobić a do działki mamy do położenia jakieś 40 metrów więc koszt będzie nie mały, a potem mamy to oddać za free gminie, ech szkoda słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TORUŃCZYK 17.01.2012 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 witam to moje pierwsze kroki na tym forum, wiosną rozpoczynamy budowę naszego domu stąd pewnie będę miała do Was kilka pytań. Jesteśmy właśnie na etapie orientowania się w cenach materiałów budowlanych - mamy ofertę z Mar-budu z Rozgard, czekamy na ofertę stropów (teriva i z płyt żerańskich z CB Group) Na początek pytanie dotyczące kogo polecacie do wykonania studni? Co o przyłącza wodnego to gmina w warunkach zażyczyła sobie rurę PE90 - standardowo wystarczyła by 40, ale co zrobić tyle że koszt tego sporo wyższy i chyba nic się nie da zrobić a do działki mamy do położenia jakieś 40 metrów więc koszt będzie nie mały, a potem mamy to oddać za free gminie, ech szkoda słów Masz cenę z Rozgard na bloczki betonowe , na pustaki , styropian ? jak tak napisz ile czy warto tam uderzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej14 17.01.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Polecam Dombud RP w Golubiu-Dobrzyniu - ja tam się zaopatruję, ceny lepsze jak w Toruniu, dla stałych klientów rabaty Macieju - faktycznie ja szukam firm kładących tynki maszynowo, jak tylko się ociepli ruszam dalej z budową - mam nadzieję w marcu - a wtedy będę miała mało czasu do planowanego zasiedlenia Pozdrawiam Wszystko jasne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej14 17.01.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Witam my również ruszamy na wiosnę z budową , szukamy kierownika budowy na razie rozmawialiśmy z jednym cena 4tyś , Bardzo się cieszę że ten wątek stał się bardziej budowlany postaramy się polecać lub odradzać fachowców z Torunia okolic jeśli ich sprawdzimy 4 tys to chora kwota. Na początku naszych poszukiwań mieliśmy kliku kierowników w okolicy 2 tys, co wydało nam się zbyt dużą sumą. Udało nam się znaleźć Kierownika za 1200zł ale Pan niestety zmarł po kilku miesiącach kierownikawania. Aktualnie naszym Kierownikiem jest znajomy naszych znajomych, który w zasadzie zajmuje się czymś innym ale jako przysługę zgodził się poprowadzić nam budowę za symboliczną kasę, niestety nie mogę przekazać namiaru ponieważ jak pisałem Facet nie zajmuje się tym na szerszą skalę. Reasumując - spokojnie znajdziecie kogoś za dwójkę, może niżej, warto poszukać Ceny o których piszę tyczą się wiosny 2011 a więc nie powinny się zasadniczo zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej14 17.01.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 witam to moje pierwsze kroki na tym forum, wiosną rozpoczynamy budowę naszego domu stąd pewnie będę miała do Was kilka pytań. Jesteśmy właśnie na etapie orientowania się w cenach materiałów budowlanych - mamy ofertę z Mar-budu z Rozgard, czekamy na ofertę stropów (teriva i z płyt żerańskich z CB Group) Na początek pytanie dotyczące kogo polecacie do wykonania studni? Co o przyłącza wodnego to gmina w warunkach zażyczyła sobie rurę PE90 - standardowo wystarczyła by 40, ale co zrobić tyle że koszt tego sporo wyższy i chyba nic się nie da zrobić a do działki mamy do położenia jakieś 40 metrów więc koszt będzie nie mały, a potem mamy to oddać za free gminie, ech szkoda słów Polecam Betor Toruń. Warto podejść do P.Michała i poinformować na wstępie, że zaczynacie budowę domu a co za tym idzie wydacie sporo kasy. Dostaniecie dobre ceny, chociaż ja osobiście zawsze starałem się w miarę możliwości czasowych sprawdzić ceny gdzie indziej i np cegłę Porotherm kupiliśmy w brico, była akurat w super promocji i biła nawet allegro i ceny dziwnych firm z południa polski. Moim zdaniem warto oprzeć się na jednej hurtowni ale sprawdzać ceny przynajmniej na rzeczy, który kosztują najwięcej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 17.01.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Masz cenę z Rozgard na bloczki betonowe , na pustaki , styropian ? jak tak napisz ile czy warto tam uderzać jutro napiszę Ci ceny tego co Cię interesuje dzięki za namiar na firmę Betor - na pewno podjedziemy, i chyba na tym skończymy nasze orientowanie się - 3 hurtownie wystarczą do jakiejś tam orientacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 17.01.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 a i jeszcze jednoma może ktoś do odsprzedania skrzynkę na licznik prądu? ewent interesuje mnie też jakaś siatka do ogrodzenia działki na czas budowy Co do kierownika budowy to Pani która robiła nam adaptacje tez się tym zajmuje: Ewa Karpa (polecam do adaptacji: od nas za wprowadzane zmiany w projekcie nie wzięła dodatkowej opłaty) - wspomniała chyba coś o cenie 2000zł ale to było z pół roku temu to mogę się mylić, my bierzemy akurat kierownika z gminy w której będziemy się budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej14 17.01.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Nie pomogę, ale polecam tzw "siatkę leśną" z marketu. Mało kosztuje a tymczasowo jest ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 17.01.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Toruńczyk oto ceny co mam, cena brutto z dostawą (my budujemy w okolicach Mierzynka)ytong - 7,90złsuporex - 7,45złbloczek betonowy (25-25-14) - 3,05zł w CB Group dziś nam podali cenę za bloczek z dowozem 2,70zł więc jest różnicato tyle co mam z tego co Cię interesowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.01.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 ... mamy ofertę z Mar-budu z Rozgard ... zapewne chodzi o tę firmę Mat-Bud 2 Mat-Bud 2 - ul. Długa 5, Rozgarty, 87-134 Zławieś Wielka tel. 56 678-19-82, fax. 56 674-36-86 e-mail: [email protected] Tez wydaliśmy tam swego czasu sporo kasy a prowadził nas ten koleżka którego polecam Adam Przekwas - z-ca kierownika tel. 603-344-544 e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 18.01.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 piotrulex tak masz rację z nazwą, tak to jest jak się pisze z pamięcidziś odebraliśmy dziennik budowy ze starostwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TORUŃCZYK 18.01.2012 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Dziś dzwoniłem do Centrostal Toruń tona pręta 12, 8 - 280zł + transport - Dobra cena ? macie inne ceny potrzebujemy ponad 7t to trochę wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 18.01.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Witam my również ruszamy na wiosnę z budową , szukamy kierownika budowy na razie rozmawialiśmy z jednym cena 4tyś , Bardzo się cieszę że ten wątek stał się bardziej budowlany postaramy się polecać lub odradzać fachowców z Torunia okolic jeśli ich sprawdzimy 4tys to strasznie drogo, ja placilam 2tys w termoprojekt na wrzosach ale fakt ze ida na ilosc a nie jakosc i za duzo to nie doradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TORUŃCZYK 18.01.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 4tys to strasznie drogo, ja placilam 2tys w termoprojekt na wrzosach ale fakt ze ida na ilosc a nie jakosc i za duzo to nie doradza Zapewne Pan J Winogradzki - te 2 tyś to w jakim roku ? rola Kierownika budowy czy inspektor nadzoru czy 2w1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej14 18.01.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Dziś dzwoniłem do Centrostal Toruń tona pręta 12, 8 - 280zł + transport - Dobra cena ? macie inne ceny potrzebujemy ponad 7t to trochę wyjdzie Chyba 2800 za tonę... Jeśli tak to dobra cena, latem 2011 kupowałem po 2700 w Sambud Toruń na Ceramicznej - szczerze polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 19.01.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Dziś dzwoniłem do Centrostal Toruń tona pręta 12, 8 - 280zł + transport - Dobra cena ? macie inne ceny potrzebujemy ponad 7t to trochę wyjdzie ja mam cenę z Rozgard 2850zł za tonę, na allegro najtaniej widziałam za 2690zł więc cena z Centrostalu jest ok, ciężko będzie znaleźć pewnie coś taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 19.01.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 dostaliśmy dziś ofertę z CB Grupa na płyty żerańskie - mamy 100mkw stropu - cena 10000tys za płyty + dowóz + rozładunek. Taki strop chcemy zrobić między piwnicą a parterem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts